0
0

کنتاکتور – ۰ تا ۱۰۰ آموزش نحوه نصب کنتاکتور سه فاز و تک فاز به زبان ساده

25468 بازدید

کنتاکتور کلمه ای است که شاید با شنیدن آن به یاد برق صنعتی بیفتید و با خود بگویید که این قطعه فقط در برق صنعتی کاربرد دارد و نیازی نیست که یک برقکار ساختمان با آن آشنایی داشته باشد. اگر تصور شما هم این چنین است، امروز شما را با مثال هایی آشنا می کنیم تا ببینید که چقدر آگاهی از نحوه عملکرد و روش نصب کنتاکتور برای یک برقکار ساختمان لازم و ضروری‌ست. برای شروع این آموزش ابتدا لازم است که فیلم آموزش نصب کنتاکتور به زبان ساده را مشاهده کنید، بعد از مشاهده این فیلم به خواندن این مقاله ادامه دهید، زیرا هر دو مکمل یکدیگر هستند و نکاتی که در فیلم گفته نشده در این مقاله آموزش داده شده است.

از آنجایی که این فیلم در کانال یوتیوب ما قرار گرفته، و یوتیوب هم دسترسی کاربران ایرانی را مسدود کرده است، لازم است که با آی پی غیر ایرانی این صفحه را باز کنید. اگر می خواهید فیلم های بیشتری برای شما ارسال کنیم حتماً عضو کانال یوتیوب ما شوید.

جهت خرید این مدل کنتاکتور به صفحه فروشگاه ما مراجعه کنید. لینک خرید کنتاکتور

کنتاکتور چیست ؟

اگر مطلب رله چیست را قبلاً مطالعه کرده باشید، حتماً به خاطر دارید که ما در آنجا گفتیم که رله عنصری ست که مانند کلید تبدیل عمل می کند با این تفاوت که جریانی که به بوبین آن وصل می شود، عمل قطع و وصل کردن تیغه های داخلی آن را انجام می دهد. حالا این رله یک دوست قوی تر از خودش هم دارد که نام آن کنتاکتور است. پس اگر خودمانی‌تر بگوییم “کنتاکتور ها مانند همان رله ها عمل می کنند با این تفاوت که زور بیشتری دارند” و ما می توانیم جریان‌های بزرگتری را با کنتاکتورها قطع و وصل کنیم.
تعریف علمی کنتاکتور به این صورت است که : کنتاکتور یک کلید مغناطیسی ست، که با استفاده از یک جریان کوچک، یک جریان بزرگتر را کنترل (قطع و وصل) می کند. یعنی بجای اینکه ما این کلید را با دست قطع و وصل کنیم، یک جریان کوچک را به کنتاکتور می فرستیم و کنتاکتور متوجه می شود که الان باید کلید داخلی خود را در حالت روشن قرار دهد و وقتی که آن جریان کوچک را قطع کنیم، کنتاکتور متوجه می شود که الان باید کلید داخلی خود را در حالت قطع قرار دهد.
البته با استفاده از تیغه های کمکی، برعکس این هم امکانپذیر است.
کنتاکتورها دارای ۲ نوعِ تک فاز و سه فاز هستند. در تصویر زیر نمای بیرونی یک کنتاکتور ۳ فاز را مشاهده می کنید.

کنتاکتور

روش نصب کنتاکتور

در نمایِ بیرونی این دستگاه فقط تعدادی پیچ می بینید که محل اتصال سیم های برق هستند. ولی در داخل این دستگاه قطعاتی به شرح زیر قرار گرفته است که برای آشنایی با روش نصب کنتاکتور ابتدا باید با این اجزای داخلی و نحوه عملکرد آنها آشنا شوید.

  1. بوبین -بوبین یک سیم پیچ است که وقتی به آن برق وصل می‌کنیم، حالت آهنربایی پیدا می کند-.
  2. هسته ثابت فلزی
  3. هسته متحرک فلزی
  4. فنر بازگشت هسته متحرک
  5. سه تیغه به نام تیغه های قدرت که در حالت عادی باز هستند.
  6. تیغه کمکی NO -که در حالت عادی باز است و تیغه کمکی NC -که در حالت عادی بسته است. البته خیلی از کنتاکتورها تیغه کمکی NO و NC ندارند و باید بصورت یک قطعه جداگانه آنها را از بازار تهیه کنید و روی کنتاکتور سوار کنید.
    تصویر یک تیغه کمکی با ۲ تیغه NO و ۲ تیغه NC را در زیر مشاهده می کنید. در پشت این قطعه یک گیره کوچک وجود دارد که از طریق آن براحتی به جلوی کنتاکتور می‌چسبد.

تیغه کمکی کنتاکتور

 

عملکرد کنتاکتور به این صورت است که یک بوبین در داخل آن قرار گرفته و وقتی ما یک جریان ضعیف را به این بوبین وصل می کنیم، این قطعه حالت آهنربایی پیدا کرده و یک هسته متحرک فلزی را به سمت خود جذب می کنند و حرکت این هسته متحرک به سمت بوبین باعث برخورد یکسری کنتاکت های فلزی در داخل کنتاکتور می شود.

کنتاکتور ۳ فاز :

ابتدا به آموزش کنتاکتور ۳ فاز می پردازیم. زیرا بیشترین استفاده را در بازار دارد و به راحتی پیدا می شود.
برای چند ثانیه به تصویر متحرک زیر نگاه کنید. با توجه به این تصویر مراحلی را که در داخل کنتاکتور ۳ فاز اتفاق می افتد بررسی می کنیم.

  1. در مرحله اول، یک کلید یک پل جریان سیم فاز را به سمت بوبین برقرار می‌کند.
  2. با این عمل، بوبین حالت آهنربایی پیدا کرده و یک هسته فلزی متحرک را به سمت خود جذب می کند.
  3. با حرکت هسته متحرک به سمت بوبین، یکسری کنتاکت -تیغه- فلزی با هم تماس پیدا می کنند که تیغه های قدرت و تیغه های NO از این دسته اند. البته با این عمل یکسری کنتاکت های فلزی هم هستند که تماس خود را از دست می دهند که به آنها تیغه های NC می گوییم.
  4. و در نهایت با تماس تیغه های قدرت -۳ عدد تیغه سمت چپ را تیغه های قدرت می گویند- برق ۳ فاز به موتور میرسد و موتور شروع به چرخش می کند. و تا زمانی که کلید یک پل وصل است و برق به بوبین میرسد، موتور میچرخد.

روش نصب کنتاکتور

توجه: از آنجایی که بوبین کنتاکتور بالا برق خیلی کمی مصرف می کند شما می توانید برای سیم‌های فاز و نولِ ورودی به بوبین حتی از سیم‌های نمره ۰/۵ -پنج دهم- هم استفاده کنید. ولی برای سیم‌های R,S,T که برق موتور را تامین می کنند باید از سیم‌های کلفت‌تر و متناسب با ظرفیت موتور استفاده شود.

در مدار بالا حتماً نباید از کلید یک پل استفاده کنیم، هر دستگاهی که بتواند یک فاز را به بوبین وصل کند می تواند به جای کلید یک پل در مدار قرار گیرد. مثلاً اگر مطلب نصب کنتاکتور در مدار فتوسل را مطالعه کنید می بینید که بجای کلید یک پل، یک فتوسل نوری معمولی‌ست که جریان سیم فاز را با بوبین برقرار می کند و کنتاکتور را فعال می کند. پس اگر بخواهیم یک فتوسل را در مدار بالا ببندیم به این صورت خواهد بود. البته موتور ۳ فاز را هم حذف می کنیم و بجای آن لامپ های معمولی قرار می‌دهیم.

مدار فتوسل و کنتاکتور

مدار بالا به این صورت عمل می کند که در هنگام شب، یعنی زمانی که ماه ظاهر می شود. سیم خروجی فتوسل نوری-سیم قرمز- فعال میشود و فاز به بوبین کنتاکتور میرسد و بوبین فعال می شود. با فعال شدن بوبین، هسته متحرک فلزی جذب بوبین میشود و با این حرکت، تیغه های داخل کنتاکتور تغییر حالت می دهند-یعنی تیغه های قدرت و تیغه های NO بسته می شوند و تیغه های NC باز می شوند- آنگاه یک سیم فازِ دیگر که تحمل جریان بیشتری را دارد از طریق یکی از تیغه های قدرت به چراغ ها وصل می شود و چراغ ها روشن می شوند.
پس باز هم اگر بخواهیم به زبان ساده تر بگوییم، ما به این خاطر در این مدار از کنتاکتور استفاده می کنیم چون، زورِ فتوسل نمیرسد که تعداد زیادی چراغ را روشن کند، و ما زورِ کمِ فتوسل را به کنتاکتور می دهیم تا کنتاکتور فعال شود و تیغه داخلی آن که زور بیشتری دارد، عمل خاموش و روشن کردن چراغ ها را انجام دهد.
همانطور که می بینید در این مدار فقط از یکی از تیغه های قدرت استفاده کرده ایم و با ۲ تیغه دیگر و تیغه های NC و NO کاری نداریم.

نکته: پس می توان از کنتاکتورهای ۳ فاز برای برق تکفاز هم استفاده کرد ولی برعکس این امکان پذیر نیست. اینکه در این مدار از کنتاکتور تکفاز استفاده کنید یا سه فاز، فرقی نمی کند، ولی از آنجایی که نوع سه فاز در بازار به راحتی پیدا می شود و تفاوت قیمت چندانی هم با نوع تکفاز ندارد، ما در مدار بالا از نوع سه فاز استفاده کرده‌ایم.

توجه: البته اگر تعداد چراغ ها کم باشد، می توان کنتاکتور را از مدار بالا حذف کرد و مستقیم برق چراغ ها را از فتوسل گرفت، ولی ما فرض را بر این گرفته ایم که تعداد چراغ ها زیاد است و این فتوسل تحمل این مقدار جریان را ندارد. به همین خاطر از کنتاکتور استفاده کرده‌ایم.

نکته: در مدار بالا حتی یک فتوسل نوری ۶ آمپر که توان خیلی کمی هم دارد برای هر تعداد چراغ جوابگوست و نیازی به هزینه کردن اضافی و خرید فتوسل های با آمپر بالاتر نیست. زیرا کار اصلی را کنتاکتور انجام میدهد و جریان اصلی از کنتاکتور عبور می کند.

توجه: بوبین بعضی از کنتاکتورها با برق ۲۲۰ ولت و بعضی های دیگر با ولتاژهای مختلف مثلاً ۱۲ یا ۲۴ یا ۳۸۰ ولت و… فعال می شوند. که ما در برق ساختمان و در برق صنعتی بیشتر با کنتاکتورهایی سروکار داریم که بوبین آنها با ۲۲۰ ولت AC فعال می‌شود.

حالا دوباره به تصویر کنتاکتور ۳ فاز نگاه کنید تا پیچ های اتصال آن را بررسی کنیم.

کنتاکتور سه فاز

  1. در قسمت بالای این دستگاه ۲ ترمینال وجود دارد که با علامت A1 و A2 شماره گذاری شده است. این دو ترمینال همان سیم های ورودی به بوبین هستند، که بایستی به A1 سیم فاز و به A2 سیم نول متصل گردد. (برق ۲۲۰ ولت AC)
  2. شش ترمینالِ L1,T1,L2,T2,L3,T3 تیغه های قدرت هستند، یعنی وقتی فاز و نول به A1 و A2 وصل شود. در داخل کنتاکتور
    ترمینالِ L1  به T1 وصل می شود.
    ترمینالِ L2  به T2 وصل می شود.
    ترمینالِ L3  به T3 وصل می شود.
  3. اکنون فقط دو ترمینال باقی مانده که عبارتند از ۱۳NO و ۱۴NO . از نامشان مشخص است که اینها ترمینال های تیغه کمکی NO هستند. یعنی وقتی فاز و نول به A1 و A2 وصل کنیم. در داخل کنتاکتور این دو ترمینال به هم متصل می شوند.
  4. همانطور که می بینید کنتاکتور بالا تیغه کمکی NC ندارد. و اگر به این تیغه نیاز دارید، باید آن را جدا تهیه کنید و روی کنتاکتور سوار کنید.
  5. پس از این به بعد دیگر از تعداد زیاد پیچ ها و ترمینال‌های روی کنتاکتور وحشت نکنید.

 

کنتاکتور تکفاز :

عملکرد کنتاکتورهای تکفاز هم دقیقاً مانند کنتاکتورهای ۳ فاز است، با این تفاوت که در آنها فقط یک تیغه قدرت وجود دارد. تصویر یک مدل تک فاز را در پایین مشاهده می‌کنید.

کنتاکتور تک فازاز آنجایی که مدل تکفاز به سختی در بازار پیدا می‌شود و تفاوت قیمت چندانی هم با نوع ۳ فاز ندارد. همیشه به شما پیشنهاد می کنیم که از مدل ۳ فاز استفاده کنید، حتی اگر با برق تکفاز کار می کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=3010
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

396 نظر در مورد کنتاکتور – ۰ تا ۱۰۰ آموزش نحوه نصب کنتاکتور سه فاز و تک فاز به زبان ساده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام مهندس.یه پمپ ویه منبع آب ۵۰۰لیتری دارم میخوام زمانی که آب شهر قطع میشه پمپ خشک داخل منبع کار نکنه سریع خاموش بشه فروشنده بهم یه فلوتر زرد رنگ سیم دار بهم داد که نول میره برای فلوتر وبرگشتی برای بوبین کنتاکتور ولی من میترسم که به مرور زمان آب داخل فلوتر نفوذ کنه یا کسی بیاد جای فاز ونول رو عوض کنه که یه روزی خدای نکرده خطرناک باشه.خواستم ببینم آیا راه حلی دارد .من نظرم اینه که از ترانس ۱۲DCویک کنتاکتور ۱۸آمپری ۱۲ولتیDCاستفاده کنم حالا سوالم اینه ۱-آیا شما هم تایید میکنید یا موافق هستید.۲-یک آژیر ۱۲ولتی هم میخوام بزارم که برقشواز پایه nc تامین بشه چون یه پمپ ویه منبع ذخیره دیگری هم دارم میخوام هروقت این غیر فعال شد دومی پمپ ومنبع را وصل کنم به مدار لوله کشی آب ساختمان آیا شدنیه ممنونم که اگر ایرادی در کارم هست راهنماییم کنید.

    ۷

    1. سلام، بله این چیزی که شما فرمودین کاملاً قابل پیاده سازی است. فقط نفهمیدم آژیر رو چرا می خوایید نصب کنید؟

      ۴

  2. سلام مهندس. وقت بخیر کنتاکتور ۳۲ امپر میتونیم برای ساختمان یک طبقه نصب کنیم کنتورمون هم از نوع دیجیتالی هست ولی نمیدونم چند امپر هست

    ۵

    1. سلام، مرسی، بله کنتور خونه ها معمولا ۳۲ آمپر هست و می تونید از کنتاکتور ۳۲ آمپر برای مدار محافظ استفاده کنید.

      ۷

      1. سلام من یک کنتاکتور بستم سر راه ماینر و یک کنترل دما به بویین وصل کردم تا زمانی که دما بالا بره کنتاکتور قطع بشه و ماینر خاموش بشه حالا یک فن برای خروج هوای داخل باکس نصب کردم و میخام زمانی که این فن به هر دلیلی از کار افتاد ماینر خاموش بشه باید چه کار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

        ۶

  3. ممنون از پاسختون مهندس
    بار من یدونه بخاری بزرگ سالنی هست که کار نمیکنه
    و سر راهش یک کنتاکتور هست (بوبین هاش ۲۲۰v میاره) ۱فاز ورودی هم سالمه
    ولی فاز خروجی رو نشون نمیده
    مشکل قطعا از کنتاکتور هست درسته؟

    ۵

    1. سلام، متشکرم، اون اهرم وسط کنتاکتور رو به داخل فشار بدید، اگر دستگاه شما روشن شد، یعنی کنتاکتور خراب هست، یا سیمکشی مشکل داره که برق به بوبین نمیرسه.

      ۸

  4. سلام خدا قوت مهندس
    کنتاکتور رو زمانی برقدار میکنیم و مصرف کننده بهش متصله عمل میکنه یا شرط دیگه ای برای عمل داره؟
    و این که اون اهرم وسط کنتاکتور برای چی هست و چه زمانی باید ما فشارش بدیم یا چه زمانی باید خودش عمل کنه

    ممنون

    ۷

    1. سلام، همین که یک فاز و نول به ترمینال های A1 A2 متصل کنید، کنتاکتور فعال میشه و تیغه های قدرتش میچسبه. نیازی نیست که حتما مصرف کننده ای بهش متصل باشه.
      اون اهرم وسط رو هم هیچ وقت لازم نیست خودتون فشار بدید، اون فقط واسه اینه که تیغه کمکی روی اون قرار بگیره. بعضی ها واسه تست مدار قدرت ازش استفاده میکنن.

      ۵

  5. سلام من ی گاوداری دارم اتوماتیک لامپ های خیابان سوخته و من هروز باید کلی برم بیام ک خاموش روشن کنم اگه اتوماتیک سه فاز بندازم مشکلی پیش نمیاد بعدشم ۲ تا سیم داره اونم نول یکی ورودی یکی خروجی دیگه فازش مستقیم وصل شده باید فازشم وصل کنم یا همینطوری هم میشه

    ۴

    1. سلام احمد جان، منظورتون از اتوماتیک سه فاز چی هست؟ معمولاً برای کنترل روشنایی اون قسمت ها از فتوسل به همراه کنتاکتور یا از ساعت فرمان استفاده میکنن. که اگر اینها خراب شده می تونید یک مدل مشابه اون رو پیدا کنید و جایگزین کنید. اگر در بازار پیدا نکردید کافیه اسم دستگاه رو در گوگل سرچ کنید و از سایت های اینترنتی سفارش بدید.

      ۶

      1. سلام خسته نباشبد منظورم همون کنتاکتور بود من داخل تابلو برق که نگاه میکنم یدونه ساعت فرمان با کنتاکتور کنتاکتور تست کردم سوخته بود الان اگه کنتاکتور سه فاز ببندم چیزی نمیشه با فتوسل هم میشه ب کار انداخت چون ۱۵ تا لامپ گازی اگه با فتوسل میشه باید چند امپر باشه

        ۳

        1. سلام، مرسی، بله می تونید بجای کنتاکتور قبلی یک کنتاکتور سه فاز ۲۰ آمپر نصب کنید.
          بله با فتوسل هم میشه به کار انداخت. هر فتوسلی باشه جواب میده.

          ۴

  6. سلام آقای مهندس مرادی عزیز
    خیلی متشکرم از توضیحات بسیار زیبای شما در خصوص کنتاکتور.
    آقای مهندس معمولا برای روشنایی از فیوز ۱۰ آمپر و سیم ۱.۵ استفاده میشود
    سیمی که از فیوز به L1 کنتاکتور وصل میشه که تعداد بیشتری لامپ را روشن کنه مثلا ۵۰ تا لامپ.
    گرم نمیشه که فیوز ۱۰ آمپر قطع بشه؟
    و آیا سیم هایی که در طول مسیر، روشنایی ها را بهم وصل کرده گرم نمیشه
    لطفاً یه توضیح بفرمایید ممنون میشم

    ۵

    1. سلام سیامک جان، ممنونم از شما و عذرخواهی میکنم بابت تاخیر در پاسخگویی.
      مقررات نگفته که حتماً باید از سیم های ۱.۵ استفاده کنید بلکه گفته شده برای روشنایی ها باید حداقل از سیم ۱.۵ استفاده کرد. به کلمه حداقل دقت کنید.
      پس ما وقتی تعداد زیادی لامپ داریم مجبوریم از سیم های ۲.۵ یا ۴ استفاده کنیم، که در اینصورت باید کلید مینیاتوری ما هم ۱۶ و ۲۵ باشه.
      پس اگر شما ۵۰ تا لامپ دارید دیگه از سیم ۱.۵ استفاده نکنید، بهتره از سیم های ۴ استفاده کنید.

      ۶

      1. سلام آقای مهندس مرادی عزیز
        ممنونم که وقت گذاشتید و راهنمایی کردید .
        راهنمایی شما بسیار مفید بود.
        سپاسگزارم از اینکه هستید و بیدون هیچ انتظاری کمک میکنید .
        در پناه خدا باشید
        سیامک

        ۴

  7. سلام وقت بخیر مهندس. یه دامداری ۱۰ در ۳۰ چند تا لامپ نیاز هست وسیم بندی چطور انجام میشه از طریق کابل رو کار بهتر میشه یا توکار به صورت سیم افشان

    ۵

  8. سلام مهندس بزرگوار . وقت بخیر اول سوالم اینکه تعداد پیچهای کل کنتاکتورها یکی هستند یا نه مثلا میشه به جای ال اس کنتاکتور زیمنس نصب کرد تو سیم بندیش.

    ۴

    1. بله، میشه اینها رو جایگزین همدیگه کرد، فقط جای پیچ هاشون فرق میکنه و باید علامت اختصاری کنار هر پیچ رو بخونید.

      ۴

    2. باسلام وخسته نباشید
      ببخشید این کنتاکتور سه فازی که توی آموزش است اسمش چی است آیا توی جعبه فیوز جاش میشه؟ ممنون میشم واگه کنتاکتور دیگه ای وجود دارد که توی جعبه فیوز جاش میشه معرفی بفرمائید متشکرم

      ۵

      1. سلام آقا هاشم، اسم این کنتاکتور سه فاز از برند LCI هستش. همه کنتاکتورهای این مدلی داخل جعبه فیوز به راحتی جا میشن و روی ریل قرار میگیرن.

        ۴

  9. با عرض سلام خدمت شما . بنده یک تایمر مکانیکی تبن دارم و می‌خواهم از آن برای روشن و خاموش کردن لامپ های محوطه حیاط کارخانه از غروب تا طلوع روز بعد از آن استفاده کنم . روی بدنه تایمر مقدار آمپر را عدد ۱۰ داخل پرانتز عدد ۴ را نوشته است . حداکثر تا چند لامپ و با چه واتی می‌توانم از این تایمر بدون کنتاکتور استفاده کنم . با تشکر

    ۵

  10. سلام خدمت شما و همکاران شما مطالب کامل و جامعی داشتید اگر برای روشنایی سالن تولید بخواهیم از کلید استارت استپ قرار بدیم اول باید چکار کنیم
    ۲ردیف روشنایی است که هر ردیف ۱۲۰۰وات مجموع برق استفاده می‌کنه طول سالن ۲۵متر است پیشاپیش از همکاری شما کمال تشکر رو دارم🙏

    ۲

  11. سلام وخسته نباشیدمهندس من یه تابلوی تبلیغاتی داریم امپرزیادی میکشه حتی نول این تابلوهم امپربالامیکشه چیکارکنم که امپرشوپایین بیارم

    ۳

  12. سلام مهندس وقت بخیر . مهندس جان این کتابهاتون را که چاپ کردین برا آموزش برق ساختمان ارسالی دارین برا شهرستان یا باید حضوری وقت بزاریم

    ۳

    1. سلام، متشکرم، بله این کتاب رو به همه شهرهای ایران ارسال میکنیم. با خانم داودی تماس بگیرید تا واستون ارسال کنن. ۰۹۱۹۴۰۵۳۸۵۳

      ۳

  13. باسلام کنتاکتور یان دی ۳۲ وکنترل فاز شیوا امواج برای محافظ کلی منزل خریداری کردم ولی A1وA2کدام یک را نول وکدام فاز بگذارم

    ۳

    1. یک فیلم کوتاه از کنتاکتور بگیرید و نشون بدید که چطور براش سیمکشی کردید. بفرستید به این شماره ۰۹۱۹۴۰۵۳۸۵۳

      ۳

    1. سلام، خیر هیچ مشکلی پیش نمیاد، ولی از اونجایی که کار همه ما برقکارها باید شبیه همدیگه باشه و هر کسی سلیقه ای عمل نکنه، همیشه ترمینال های بالا رو ورودی در نظر میگیرن و ترمینال های پایین رو خروجی

      ۷

  14. درودوسلام ،جناب مرادی عزیز خداقوت برای چاهای کشاورزی، خانه باغ، وحتی منازل مسکونی که درحیاط چاه آب دارن ازچه کلیدی استفاده کنیم ؟ بعضی ها برای قطع ووصل کفکش ی دینامهای داخل چاه از کلید مینیاتوری استفاده میکنن درصورتیکه کلید MCB کارش قطع ووصل مدارنیست ، آیاشاسی استپ،استار میتونه گزینه خوبی باشه

    ۵

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853