0
0

جعبه فیوز

61340 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام مهندس خسته نباشید لطفا در مورد اینکه می‌خواهیم وقتی وارد سرویس شویم لامپ و فن هواکش باهم روشن شن و مدت مشخصی بعد خاموش شن توضیح دهید لازم به ذکر است که حمام و سرویس یکی هستن و سوال بعدی میشه در کنار سنسور ازکلید تک پل هم استفاده کرد ممنون از راهنمایی شما

    ۳

  2. با سلام و خسته نباشین
    جناب مهندس امکان داره نقشه سیستم اعلام حریق یک ساختمان ۳ طبقه رو برام بفرسین خیلی نیاز دارم به راهنماییتون.با تشکر

    ۱

  3. سلام وقت بخیر اول تشکر میکنم از راهنمایی های ارزنده وخوبتون لطفا بفرمایید اول چطوری فیوز مینیاتوری روامتحان کنم ببینم سالمه یا نه دوم محبت کنید کابل مفتولی چهاررشته ۴داریم به محص اینکه فیوز وصل میکنم فیوز میپرونه و لی یک کابل دیگه وصل کردم اتفاقی نیوفتاد بعدا کابل با اهم متر امتحان کردم اتصال کوتاه نبود چرا فیوز میپرونه ؟

    ۳

    1. سلام. سپاسگذارم.
      می تونید با یک رشته خیلی نازک از سیم برق، یک اتصال کوتاه ایجاد کنید. در صورت سلامت باید فیوز بپره.
      امتحان کنید ببینید که میشه با اون کابل یک لامپ رو روشن کرد یا خیر.

      ۳

  4. با تشکر از توضیحات مفیدتون
    پدرم در حال ساخت ساختمانی ۴ طبقه است و برای کاهش هزینه ها تصمیم گرفتم برقکشی ان را خودم انجام بدهم و چون تا حالا چند طبقه کار نکرده ام یکسری سوالات ریز داشتم که اگر کسی میداند ممنون میشم به ما هم بگه.
    ۱-برای انتقال یا لوله کشی از جعبه کنتور عمومی در پارکینگ به تک تک واحدها که که ۸ تاست انتخاب مسیر لوله گذاری چگونه است ؟ ایا باید در هر طبقه جعبه فلزی هم قرار دهیم یا اینکه کابل ها به صورت مستقیم به هر واحد میروند
    ۲-لوله های برق اصلی را از کف وارد هر واحد کنیم یا از سقف
    ۳-برای ایفن میشو در کنار لوله های برق لوله گذاری کرد و جعبه انشعاب ان را در کجا قرار دهیم
    ۴-برای میله های ارت باید در بیرون از پارکینگ جلوی درب ورودی اقدام کرد یا درون پارکینگ

    ۱

    1. سلام.
      ۱- بهتره که در پاگرد هر طبقه یک دریچه بازدید برای کابل ها در نظر گرفته بشه.
      ۲- اگر ساختمان دارای سقف کاذب است، از سقف
      ۳- باید لوله های آیفون، تلفن و آنتن در رایزر اصلی حداقل ۵۰ سانتی متر با لوله های برق فاصله داشته باشن.
      ۴- چاه ارت در نزدیکی تابلوی کنتورها باید اجرا باشد. پس بستگی به محل نصب تابلو کنتور داره.

      ۱

  5. سلام ممنون ازراهنمایی هایتون من ۱۶سالمه رشته برق الکتروتکنیک میخونم ۲ماهه که همراه یک برقکارساختمان دارم برق کشی ساختمان یادمیگیرم ودایی بنده درحال خانه سازی میباشد ومن قول برقکشی ساختمان اونه دادم به نظرخودم یه چیزهایی ازبرقکشی بلدم ولی چون باراولمه یکم استرس دارم به نظرشما۲ماه کارآموزی برای برقکشی ساختمان کافی میباشد؟؟؟ یا اینکه بگم یه برقکاردیگه بیاره ؟؟؟؟؟

    لایک

    1. سلام جواد جان. ولی مهارت و فنی بودن یک شخص قابل اندازه گیری نیست و معیار دقیقی نداره. پیشنهاد می کنم برقکاری اون ساختمون رو به همراه استادکاری که باهاش مشغول کار هستین انجام بدین تا کمی تجربتون بره بالا.

      ۲

  6. با سلام وخسته نباشین خدمت جناب مهندس
    آقای مهندس من میخوام یه دامداری سیم کشی کنم میخواستم ببینم نحوه سیم کشی دامداری چه جوریه؟لطفا راهنماییم کنین. با تشکر

    ۲

  7. سلام. ممنون از پاسختون. با توجه به توضیحات قبلی سوال دیگر دارم.اگر در یک فیوز ۱۶ آمپر، دو وسیله ۱۶ آمپر روشن باشد، سهم هر وسیله وقتی هر دو همزمان روشن هستند ۸ آمپر است؟ مثلا وقتی چایساز ۱۶ آمپر روشنه، به یخچال ۱۰ آمپر چند آمپر میرسه؟ یا مثلا ظرفشویی و لباسشویی همزمان روشن باشند. وقتی کنتر برق اصلی ۲۵ آمپره ، و دو وسیله ۱۶ آمپر روشنه، برای هر دو وسایل به ۳۲ آمپر نیاز داریم.تازه از اونطرف کولر و تلویزون هم روشنه. آیا امپر اینجوریه یا به هر دوطرف ۱۶ آمپر میرسه. امپر چطور حساب میشه. افت امپر وجود نداره؟ایا باید کنتر برق و سیم کشی را تعویض کنم؟کنتر برق ۲۵ امپر بود.

    لایک

    1. سلام. خواهش می کنم.
      ۱- نه ، یک فیوز ۱۶ آمپر حداکثر می تونه ۱۶ آمپر رو از خودش عبور بده. پس شما نمی تونید دو تا وسیله برقی که هر کدوم ۱۶ آمپر برق مصرف می کنن رو به یک فیوز ۱۶ آمپر وصل کنید، چون فیوز می پره.
      وسایل برقی منزل شما فک نمی کنم هیچ کدومشون ۱۶ آمپر جریان بکشن چون ۱۶ آمپر جریان خیلی بزرگیه. مثلاً جریان مصرفی تلویزیون خونه شما به یک آمپر هم نمی رسه. یا جریان مصرفی یک یخچال حدودا یک آمپر هستش.
      جریان مصرفی به این صورت حساب میشه.توان مصرفی تقسیم بر ولتاژ (که در ایران ۲۲۰ است).
      خیر نیازی به تعویض کنتور و سیمکشی نیست. از یک برقکار بخواهید که بیاد و همون سرخط هایی رو که گفتم از هم دیگه جدا کنه.

      ۲

  8. سلام.در آشپزخانه ما که قدیمی است، فیوز میناتوری ۱۶ امپر در جعبه فیوز بسته شده است. با توجه به داشتن لوازم: ظرفشویی ، یخچال ساید بای ساید ، لباسشویی، پکیج ، چایساز ، میکروفر سولاردام ، استفاده از گوشتکوب برقی ، خوردکن ، آسیاب کن و آبمیوه گیر . و البته کولر آبی بزرگ خانه نیز به فیوز آشپزخانه وصل شده است. چند وقتیه لوازم آشپزخانه داره میسوزه و فکر میکنم از این بابته.
    بنظرم بهتر باشه کلید مینیاتوری داخل فیوز آشپزخانه را ۳۲ امپر کنم یا ۴۰ آمپر؟ بنظرم ۲۵ آمپر کمه چون گاهی همزمان ظرفشویی ۱۶ آمپرما با چایساز ۱۶ آمپر و مایکروفر ۱۶ آمپر و یخچال ۱۰ آمپر و پکیج ،همزمان و روشن هستند.در فصل تابستان هم کولر آبی هم به آضافه میشه. کلید مینیاتوری چند آمپر بندازم؟ اگر ۴۰ آمپر بندازم ، کلید محافظ جان ۶۳ آمپر نیز بخرم؟ لطفا زودتر راهنمایی کنید.

    لایک

    1. سلام آقا اشکان. با این توصیفی که فرمودین، شما باید سرخط تعدادی از مصرف کننده ها رو از همدیگه تفکیک کنید. مثلاً از یک برقکار بخوایید که برای کولر آبی یک سرخط جدا نصب کنه(البته اگر سیمکشی تون اجازه این کار رو بده).
      و در مورد فیوزها، اگر کنتور اصلی منزل شما ۲۵ آمپر باشه شما نباید برای جعبه فیوز از فیوزی با ظرفیت بیشتر از ۲۵ آمپر استفاده کنید چون عملاً این کار شما هیچ تاثیری نداره. پس برای تمام وسایل آشپزخانه یک فیوز ۱۶ آمپر. برای ماشین لباسشویی و ظرفشویی یک فیوز ۱۶ آمپر و برای کولر آبی هم یک فیوز ۱۶ آمپر نصب کنید. یک کلید محافظ جان ۲۵ آمپر هم قبل از همه این ها نصب کنید.

      ۲

  9. با سلام‌
    داخل آپارتمان من لامپ دم در دوتا کلید داره .گفتم بیام یکی کلید هاش پیریز کنم اول که نول قطع بود چند تا پیریز ها دو فاز شدن . حالا هم فیوز ترمینال دم در دو تاش کار میکنه اولی و آخری وسطی ها کار نمیکنه علتش چیه

    ۲

    1. سلام. سوالتون واضح نیست. روشن تر بفرمایید.
      منظورتون از اینکه که می فرمایید لامپ دم در دو تا کلید داره چیه. یعنی برای اون لامپ از کلید تبدیل استفاده شده؟ یا از کلید دو پل؟
      و منظورتون از فیوز ترمینال دم در چیه؟

      لایک

  10. سلام ممنون از جواب خوبتون
    یه سوال دیگه هم داشتم در مورد محل جعبه فیوز که باید در منزل های در به حیاط حتما در ورودی هال قرار داشته باشه یا میتونیم اونو به محلی که سیم کشی راحت تره منتقل کنیم مثلا در وسط ساخت خارج از دید قرار بگیره

    ۳

    1. سلام. بله می تونید. حتی اگر در وسط ساخت باشه، سیم کمتری هم مصرف میشه.
      فقط نباید روی دیوار حمام و سرویس بهداشتی قرار بگیره.

      لایک

    1. سلام سینا جان. در منازل مسکونی قدیمی، مثلاً خونه هایی که ۱۵ یا ۲۰ سال پیش ساخته شده از روش جعبه تقسیمی استفاده می کردن. ولی دیگه مقررات ملی ساختمان اجازه استفاده از جعبه تقسیم رو نمیده و باید به روش جدیدی که در کتاب آموزش جامع برق ساختمان توضیح داده شده برقکشی کرد.

      لایک

  11. سلام
    در مطالب اموزشی در اینترنت نوشته که هر سر خط پریز یا روشنایی فقط تا ۱۲ عدد پریز یا لامپ رو میتونه تغذیه کنه و برای بیشتر از این تعداد باید سیم جداگانه کشید حالا سوال من اینجاست که میتونم سر خط های جداگانه رو داخل جعبه فیوز به همدیگه وصل کنم ؟مثلا با زدن یک فیوز ۱۶ آمپر برق پریز های کل ساختمان رو قطع کرد؟

    لایک

    1. سلام. سرخط یعنی یک مسیر سیمکشی جدا و یک فیوز جدا در ابتدای اون مسیر. پس اگر می خواهید این استاندارد رو رعایت کنید، این کار رو نکنید.

      ۲

  12. سلام
    واقعا ممنونم از جواب خوبتون .
    اقای مدیر من خودم کارشناسی ارشد برق خونده ام اما این نکته رو نمی دونستم که کلید محافظ جان خطا را بر چه اساسی تشخیص میدهد و عمل می کند امروز من یه علم تازه ای از شما اموختم . مرسی

    ۲

  13. با عرض سلام ، بی نهایت ممنون از توضیحات خوبتون.
    یه سوالی از خدمتتون داشتم ، مشخصات کلید محافظ جان، برای یک واحد مسکونی بر اساس چه معیارهای باید انتخاب شود در ضمن جریان کشیده شده از کلید محافظ جان (شبکه) به مقدار مصرف کننده های واحد مسکونی بستگی دارد بس چطور این کلید محافظ جان تشخیص می دهد که اتصال کوتاهی رخ داده یا یا برق گرفتگی شخصی اتفاق افتاده و یا لحظه راه اندازی یک مصرف کننده با آمپر زیاد میباشد تا مدار را قطع کند.

    ۲

    1. سلام. خواهش می کنم.
      اگر کلید محافظ جان در مسیر کل برق واحد قرار می گیره باید ظرفیت اون با ظرفیت فیوز کنتور یکی باشه. یعنی اگر کنتور اصلی ۲۵ آمپر باشه باید کلید محافظ جان هم ۲۵ آمپر انتخاب بشه.
      حداقل جریانی که باید از یک کلید محافظ جان نشتی پیدا کنه تا فیوز عمل کنه، ۳۰ میلی آمپر هستش و چون هم فاز و هم نول وارد این کلید میشن، در زمان برقگرفتگی این فیوز متوجه میشه که جریان از سیم فاز خارج شد ولی به سیم نول برنگشته، پس برقگرفتگی یا نشتی اتفاق افتاده.

      ۲

      1. با سلام و عرض ادب. بنده یک فیوز محافظ جان خریدم و اونو به برق وصل کردم ، چون میخواستم تستش کنم ولی زمانی که سیم های خروجی رو به هم زدم فیوز اتصال کرد و کلیدش قطع نشد ، سوال من اینست که وقتی با اتصال کوتاه قطع نشد چطور با برق گرفتگی یک شخص این کلید عمل کند ، ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

        با تشکر

        لایک

  14. عرض سلام و ادب و خسته نباشید خدمت مهندس گرامی جا داره یه تقدیر و تشکر کرده باشم از این همه توضیح هات ساده و کامل،بی زحمت اگه امکانش هست نحوه ی حساب کتاب،چه چیزایرو با چه قیمتی حساب کنیم و قیمت سیم کشی رو برای من ایمیل کنید،سپاسگذارم

    ۲

    1. سلام آقا رضا. از لطفتون سپاسگذارم. در کتاب آموزش جامع برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق ما در مورد اجرت کار برقکار صحبت کردیم. اون صفحات از کتاب که مربوط به سوالتون میشه رو براتون ایمیل می کنم.

      ۲

  15. سلام
    مهندس عزیز و گرانقدر
    واقعا جا دارد که از جنابعالی بخاطر ارائه اموزش جامع به زبان ساده کمال تشکر را بکنیم ، حتما کتاب جنابعالی را (که فکر میکنم تنها منبع اموزش سیم کشی ساختمان باشد که به زبادن ساده و کاربردی توضیح داده شده است)تهیه خواهم کرد چون در یک کلام عالیه، اینکه میخوام تمام مراحل و مطالب و نکته های که لازمه برای دانستن یک سیم کشی را بدانم و کار عملی را هم از پدرم که یک سیم کش ساختمان هست یاد بگیرم.
    ویک پیشنهاد هم دارم اینکه یک فیلم اموزشی بصورت عملی از مراحل اجرای سیم کشی یک ساختمان را تهیه بکنید تا بتوانیم به عنوان یک منبع عملی هم استفاده بکنیم
    امیدوارم که همیشه سربلند و پیروز باشید
    باتشکر
    یوسف

    ۲

    1. سلام آقا یوسف. از لطف شما سپاسگذارم.
      چشم. کمی سرمون خلوت بشه، قصد داریم که در مورد موضوعات مرتبط با کتاب آموزش جامع برق ساختمان، فیلم های آموزشی هم تهیه کنیم تا فهم مطالب برای خواننده ها بیشتر بشه.

      ۲

  16. با سلام و خسته نباشید خدمت جناب مهندس
    جناب مهندس اگه امکان داره یه توضیحاتی در مورد نحوه اجرای هوشمند سازی برق ساختمان ارائه بدین
    با تشکر

    ۲

  17. سلام میخواستم بدونم برای روشنایی هر اتاق از یک ساختمان باید یک فیوز جداگانه نصب شود،یا روشنایی کل ساختمان باید یه فیوز داشته باشد،این فیوز باید چند امپر باشه.در سیم کشی ساختمان میشه همه نول ها رو به هم وصل کرد یا اینکه باید سیم فاز و نول هر اتاق رو جدا گانه داخل جعبه فیوز آورد بعد نول ها رو به هم وصل کرد در این روش آیا هزینه زیاد نمیشه.با تشکر

    ۳

    1. سلام این سوالتون خیلی کلی هستش، بطوری که توضیح کامل اون در کتاب آموزش برق ساختمان دقیقاً ۷۰ صفحه رو به خودش اختصاص داده. ولی یک توضیح مختصر رو خدمت شما عرض می کنم.

      برای هر اتاق یک فیوز جدا نصب نمیشه. معمولاً برای همه اتاق خواب ها یک فیوز، برای پذیرایی و آشپزخانه یک فیوز و برای سرویس بهداشتی و حمام و هم یک فیوز نصب میشه. که ما در کتاب برق ساختمان اشاره کردیم اسم هر کدوم از این ها سرخطه و برای هر کدوم از اونها یک فیوز جدای ۱۰ آمپر در داخل جعبه فیوز نصب میشه.
      هر سر خط یک فاز و یک نول جدا داره.

      ۲

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853