0
0

هر سیم ظرفیت عبور چه مقدار جریان برق را دارد؟

58007 بازدید

هر سیم ظرفیت عبور چه مقدار جریان برق را دارد؟

 

جریانی که می تواند از یک سیم برق عبور کند چند آمپر است

جریانی که می تواند از یک سیم برق عبور کند چند آمپر است؟

 

خیلی از دوستان در مورد ظرفیت سیم های برق برای عبور جریان سوال می کنند و می خواهند بدانند که مثلاً یک سیم شماره ۱/۵ یا فرضاً یک سیم نمره ۲/۵ ، چند آمپر جریان را می تواند عبور دهد. در جدول پایین پاسخ این سوال داده شده است.

برای مشاهده بهتر جدول پایین ، روی آن کلیک کنید. جدول زیر را برای فاصله حداکثر ۴۰ متر و دمای ۲۵ درجه سانتی گراد در نظر بگیرید.

 

مقدار جریان هر سیم برق

توضیحات:
گروه ۱ : یعنی سیم های داخل لوله که تعداد آنها در هر لوله یک تا سه سیم در نظر گرفته شده است.
گروه ۲: یعنی سیم های دولا یا  سه لا که آزادانه در هوا کشیده می شود و معمولا برای مصرف کننده های سیار به کار می رود.
گروه ۳: یعنی تعدادی سیم یک لا که آزادانه در هوا کشیده می شود و فاصله بین سیم های مجاور حداقل برابر قطر سیم است.

 

تاثیر دما بر جریان عبوری از سیم برق:

عایق سیم ها معمولاً از جنس پی وی سی است و حداکثر دمای مجاز برای آنها ۷۰ درجه سانتی گراد است. و اگر درجه حرارت محیط یا سیم برق از این مقدار بیشتر شود، روکش سیم ها شروع به ذوب شدن می کند و بعد از آن قسمت مسی آنها با هم تماس پیدا کرده و اتصالی رخ می دهد.

مقادیر جدول بالا برای شرایط ایده آل و برای دمای ۲۵ درجه سانتی گراد است. از آنجایی که همیشه شرایط ایده آل نیست، بهتر است از این مقدار، اندکی پایین تر در نظر گرفته شود تا از حداکثر ظرفیت سیم استفاده نشود و در شرایط غیر ایده آل، سیم برق دچار آسیب نشود.

چنانچه درجه حرارت محیط (گرم ترین زمان) از ۲۵ درجه بیشتر شود. باید مقادیر جدول بالا را در ضریب هایی که در جدول زیر آمده است ضرب کنید.

تاثیر دما بر جریان عبوری از سیم برق

یک مثال میزنیم. مثلاً می خواهیم حساب کنیم که در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد ظرفیت یک سیم نمره ۲/۵ که در گروه ۱ قرار دارد چقدر کاهش می یابد.
از آنجایی که برای دمای ۴۰ درجه سانتی گراد، ضریب تصحیح ۰/۷۵ است، کافیست جریان ۲۰ آمپر را در ۰/۷۵ ضرب کنیم. در این صورت مقدار ۱۵ (آمپر) به دست می آید.

نتیجه گیری: هر چقدر دما از ۲۵ درجه سانتی گراد بیشتر شود، مقاومت سیم ها بیشتر شده و جریان مجاز عبوری از آنها کاهش می یابد و بالعکس.

 

 

تاثیر طول سیم بر جریان عبوری از سیم برق :

 در جدول زیر می توانید برحسب مقدار طول و جنس سیم ( از نظر مس یا آلومینیم )، مقدار جریان مجازی که می توان از یک سیم عبور داد را مشاهده کنید. برای مشاهده بهتر جدول روی آن کلیک کنید.

جدول جریان مجاز سیم ها

این جدول از سایت “سیم افشار نژاد خراسان” آورده شده است. اندک تفاوتی که در ارقام هر دو جدول مشاهده می کنید. به خاطر جنس و  کیفیت های متفاوت سیم هاست.

 

یک مثال از جدول بالا: جریان مجاز برای عبور از یک سیم نمره ۱۰ مسی ، با طول حداکثر ۵۰ متر، ۷۷ آمپر است و برای طول حداکثر ۱۰۰ متر ۵۰ آمپر است.

 

هر سیم چند آمپر جریان برق را می تواند عبور دهد؟
از هر سیم چند آمپر برق می تواند عبور کند؟
ظرفیت سیم های برق چقدر است؟
مقدار جریان هر سیم چقدر است؟
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=179
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

918 نظر در مورد هر سیم ظرفیت عبور چه مقدار جریان برق را دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام فاصله کنتور برق تا سرایداری ما ۶۰ متر است از سیم کابل نمره چند باید استفاده کنم ضمنا کولر ۲۴ هم در سرایداری داریم است

    ۵

  2. سلام
    منظور از سیم دولا یا سه لا چیست
    و اینکه این ارقام در تابلو برق ها که معمولن کلی سیم در یک کانال( داکت صنعتی) قرار می گیرند قابل استنادن و جز کدام گروه قرار می گیرند باتشکر

    ۹

  3. سلام خسته نباشید
    یه خونه قدیمی با برق تکفاز و ١۵ امپر با جعبه فیوز داخل ساختمان دارم که کابل از کنتور به فاصله ١٠ متر و نمره ۱/۵*۲ میباشد و تا الان هم هیچ مشکلی نداشته . میخاستم ببینم با توجه به قیمت کابل اگه بخوام حدود ٨ متر همون۱/۵*۲ اضاف کنم مشکلی دارد .
    ممنون و متشکر

    ۹

    1. سلام ابوذر جان، متشکرم، همه چیز رو دقیق توضیح دادین ولی میزان برق مصرفی تون رو قید نکردید. اون ۸ متر رو واسه چی می خوایید اضافه کنید و دستگاهی که می خوایید بهش وصل کنید چقدر برق مصرف میکنه.

      ۷

1 21 22 23
شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853