0
0

جعبه فیوز

61338 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام
    با تشکر از شما
    می خواستم بپرسم آیا حتماً لازم هست برای چراغ های هالوژنی نوع ال ای دی همراه سیم های روشنایی فاز و نول ، سیم ارت هم کشیده شود با توجه به اینکه درایو ۲۴ ولت دارن و جایی برای اتصال ارت براشون پیش بینی نشده
    البته برای تمام چراغ های معمولی ، ال ای دی با قاب بزرگ و دارای ترمینال ارت و همچنین پریز های واحد سیم ارت کشیده شده فقط سوالم برای ال ای دی های کوچک هست که نه جای اتصال ارت تو درایو داره نه روی بدنه و تعداد هم زیاد هست در نورپردازی محیط
    ممنون میشم پاسخ بدین

    ۲

    1. سلام. طبق مقررات اجرایی مبحث ۱۳ ساختمان، چه اون وسیله روشنایی ارت دار باشه چه نباشه، شما باید سیم ارت رو در داخل لوله قرار بدید. شاید یک روزی مالک اون خونه یک هالوژن ارت دار خرید.

      ۵

  2. با سلام و عرض ادب
    ببخشید ما یه مشکلی برامون پیش آمده، فیوزی که مربوط به برق هال و آشپزخانه است میپرد. وسائل زیادی هم روشن نیست. فقط روشنایی و تلویزیون
    ممنون میشیم راهنمایی کنید.

    ۱

    1. سلام. ابتدا اون فیوز رو با یک فیوز دیگه که در داخل جعبه فیوز هست جابجا کنید. یا اینکه یک فیوز نو بخرید و با اون فیوز جایگزین کنید. تا مطمئن بشید که خود فیوز سالمه یا نه.
      اگر مطمئن شدید که فیوز سالمه، همه چراغ ها رو خاموش کنید و همه وسایل برقی رو از برق بکشین. بعدش یکی یکی چراغ ها رو روشن کنید و یکی یکی وسایل برقی رو به برق بزنید، در این صورت به محض اینکه به چراغ خراب یا وسیله برقی معیوب برسید، فیوز دوباره میپره و می تونید متوجه بشید که اشکال از کدوم چراغ یا وسیله برقیه.

      ۵

  3. نظام مهندسی در خونه هایی که با وام ساخته میشن اگه ارت نباشه پایان کار نمیده؟
    بس در خونه هایی که کاملا شخصیه و بدون وام هستن بدون ارت مشکلی نیست؟

    ۱

    1. ۱- نه نمیده.
      ۲- هر ساختمانی که غیر مجاز و بدون پروانه ساخته بشه، یعنی کاری با شهرداری و نظام مهندسی نداره. یعنی این مالک نه استحکام ساختمان واسش مهمه و نه ایمنی ساکنین. پس اینکه می فرمایید بدون ارت مشکلی نداره، پاسخ اینه که چرا مشکل داره. ولی مشکل بعداً در زمان برقگرفتکی ساکنین به سراغش میاد ولی فعلا کسی باهاش کاری نداره.
      پس الان وظیفه شما به عنوان یک برقکار اینه که ایشون رو از مزایای ارت مطلع کنید، اگر راضی نشدند، سعی کنید که حداقل مجبورشون کنید که از کلید محافظ جان استفاده کنن. البته به خاطر داشته باشید که محافظ جان هیچ وقت جای ارت رو نمیگیره.

      ۲

  4. سلام.در منازل مسکونی که صاحب خانه تمایلی به نصب و حفر چاه ارت نداره و نمیخواد ارتینگ داشته باشه تکلیف برقکار چیه؟
    آیا آخره کار اداره برق به این خونه به دلیل نداشتن ارتینگ کنتور برق میده یا نه؟

    ۱

  5. سلام وقت بخیر
    من مشکل پریدن فیوز داشتم در ساختمان – فیوز ورودی ساختمان ۳۲ آمپر گذاشتم و فیوز آشپزخانه و پذیرایی را ۲۵ آمپر و فیوز خوابها رو ۱۶ آمپر – فیوز کنتور برق رو هم ۳۲ آمپر
    پریدن فیوز بهتر شد اما همچنان تقریبا ماهی یکبار فیوز ورودی ساختمان و فیوز کنتور میپره
    اگه امکان داره راهنمایی کنید
    با تشکر

    ۱

    1. سلام. برای یک مدتی دقت کنید که فیوزهای شما بیشتر در چه ساعاتی از شبانه روز یا بیشتر وقتی در حال استفاده از چه وسایل برقی هستید این فیوزها می پرن.
      و بفرمایید که کابل برق ورودی به ساختمان-از کنتور تا جعبه فیوز- نمره چنده؟

      ۱

  6. سلام،
    بنده تا حالا سیم کشی سه فاز کار نکردم ولی تا حدودی با تابلو برق آشنایی دارم
    اگر امکانش هست درمورد نحوه سیم کشی یک کارگاه تولید و چاپ جعبه شیرینی توضیح بفرمایید مثلا نوع کابل،فیوز اصلی و فیوز هر دستگاه،کلید مینیاتوری و …
    واقعیتش دقیقا نمیدونم کابلها اول وارد چی میشن و به کجاها میرن تا برسن پای دستگاه
    اگه راهنمایی کنید ممنون میشم

    ۲

    1. باید توان دستگاه ها و مقدار جریانی که نیاز دارند مشخص بشه.
      ولی اگر هنوز دستگاه ها خریداری نشده اند و فعلاً در حال ساخت کارگاه هستند، یک کابل ۵ در ۱۰ از محل کنتور به جعبه فیوز ببرین. و از محل نصب هر دستگاه یک لوله برق تا جعبه فیوز نصب کنید. بعدش بفرمایید که دستگاهها چه برقی مصرف می کنن تا بهتون بگم که چه کابل و چه فیوزی رو استفاده کنید.

      ۱

  7. با سلام
    من ناظر ساختمان هستم.
    مالک تابلو فیوز را پشت دیوار توالت نصب کرده . آیا این کار از لحاظ استاندارد ایراد ندارد.
    پشت دیوار لوله آب وجود ندارد اما در حدود ۵۰ سانتیمتری لوله فاضلاب و vent قرار دارد.
    ضخامت دیوار حدود ۱۵ سانتیمتر است.
    باتشکر فراوان

    ۱

    1. سلام. تا به حال در جایی ندیدم که بگه این کار از نظر استاندارد اشتباهه.
      دوستان دیگه اگر کسی دیده بگه؟؟؟.

      ۳

    1. آهان متوجه شده. کلید کولر شما به خود کولر چسبیده. در اون مدل کولرها دیگه جعبه تقسیمی وجود نداره و باید کلید کولر رو بیرون بکشید و همه سربندی ها رو پشت همون کلید انجام بدید.

      ۲

  8. سلام.در مورد انتقال برق از کنتور تا جعبه فیوز در خانه هایی که حیاط دارند و فاصله زیاده از سیم های جدای شماره ۴مفتولی داخل لوله استفاده کنیم یا کابل.آیا لازمه که کابل هم داخل لوله برق قرار بگیره.وسوال بعدی این که سیم های انتهایی که به کولر آبی میرن چطور به کولر نصب میشن.باید کلیدهای روی کولر رو بازکرد و به پشت اونا نصب کرد یا…..؟

    ۱

    1. سلام. اگر کنتور برق ۲۵ آمپره از کابل ۳ در ۴ و اگر کنتور برق ۳۲ آمپره از کابل ۳ در ۶ استفاده کنید.
      بله لازمه که کابل هم داخل لوله برق قرار بگیره.
      ۲- در داخل کولر آبی یک جعبه تقسیم پلاستیکی هست که تعدادی ترمینال داخلش هست، انتهای سیم ها به این ترمینال ها وصل میشن.
      ۳- این سوال رو متوجه نشدم. روی کولر که کلید وجود نداره، واضح تر بفرمایید.

      ۱

  9. سلام.استاد در کتاب آموزش برق نوشتین که قبل از فیوز محافظ جان یک فیوز اصلی هم قرار میگیره ولی در این سایت محافظ جان به عنوان فیوز اصلی امده.استاندارد در این زمینه چی میگه
    مطلب بعدی اینکه در کتاب به محافظ جان به کنار دکمه زرد فاز دادین به قسمت مینیاتوری فاز ولی در سایت برعکسه.فرق داره که فاز و نول رو کجا بدیم یا نه

    ۲

    1. سلام. در ویرایش جدید کتاب آموزش برق ساختمان جدیدترین قوانین و اصلاحات گفته شده ولی نقشه ای که در بالا مشاهده می کنید مالِ دو سال قبلِ که هنوز آپدیت نشده، که البته به زودی اون رو هم باید بروز کنیم.
      ۲- بله در فیوز محافظ جان مهمه که فاز و نول رو به کجا وصل کنید. روی همه فیوز های محافظ جان با حروف اختصاری مشخص شده.

      ۳

  10. سلام .فرمول خاصی برای تعداد پریزی کهمیتوان از یه فیوز برقدار کرد وجود داره ؟
    مثلا فیوز ۱۶ آمپر چند تا پریز برق رو میتونه همزمان ساپرت کنه
    ممنون از سایت خوبتون

    ۱

    1. سلام. روی هر سرخط پریزها که در نهایت به یک فیوز ۱۶ آمپر وصل میشه، شما می تونید ۱۲ عدد پریز برای مصارف عمومی نصب کنید.

      ۱

  11. سلام
    اگه از زیر فیوز ۱۶ آمپر دو سیم نمره ۲.۵ برای تغذیه پریزها ببریم، یکی برای تغذیه پریز اتاق خواب و دیگری برای تغذیه پذیرایی از نظر مقرارت مشکلی نداره جمعا ۱۲ پریز میشن. منظورم اینه مشکلی نیست که دو انشعاب از زیر یه فیوز بگیریم؟

    ۲

    1. سلام. از نظر مقررات مشکلی نداره ولی بهتره که برای اتاق خواب ها یک فیوز مجزا و برای پذیرایی یک فیوز دیگه نصب کنید.

      ۴

  12. با سلام من از پرسیدم که آیا می توانم نمام وسایل برقی را به یک فیوز ۱۶ آمپر بدهم و او گفت که فیوز می سوزد و گفت که یک فیوز برای لباسشویی و ظرفشویی یک فیوز برای یخچال و فریزر بگذارم آیا می تواگم یک فیوز هم برای اجاق گاز و هود بگذارم و آنوقت بقیه وسایل برقی چه می شود؟

    ۱

    1. سلام. شما می تونید تمام وسایل برقی آشپزخونه رو به یک فیوز ۱۶ آمپر بدین. ولی می تونید همون طور که گفتین برای هر وسیله برقی یک فیوز مجزا هم نصب. در هر صورت ایرادی به کار شما وارد نیست فقط هزینه سیمکشی ساختمان بالا میره.
      در کل ۲ فیوز ۱۶ آمپر برای تمام وسایل آشپزخانه کافیه.
      برای بقیه وسایل برقی خونه که در پذیرایی قرار دارند یک فیوز و برای پریزهای اتاق خواب ها هم یک فیوز در نظر بگیرین.

      ۱

    1. سلام. دو دلیل می تونه داشته باشه. اینکه در قسمتی از سیمکشی ساختمان هنوز هم در جایی فاز با نول در تماسِ. و یا اینکه خود فیوز خراب شده و نمیتونه بوایسته.

      ۱

  13. سلام . چند جا رفتم مشکل اینا داشتن که وقتی دکمه لامپ یا پنکه را میزدم تلویزیون که به پریز کناریش وسل است را یه لحظه خاموش روشن میکنه لازم به ذکر اس که محافظ برق خاموش نمیشود . مشکل از چ میتونه باشه ممنون

    ۲

    1. سلام. این مورد بخاطر ایجاد نویزهای برقی در زمان استفاده از کلیدها ایجاد میشن. اگر از کابلهای HDMI که نویزگیر دارند یا از کابلهای AV که به تلویزیون وصل میشه استفاده کنید به احتمال زیاد مشکل شما حل میشه. اگر حل نشد، مجبورید از جعبه فیوز یک سرخط مجزا برای تلویزیون ببرید.

      ۳

  14. سلام آیا باید امپر کنتور و فیوز مینیاتوری اصلی که نصب می شود با یکدیگر برابر باشند در غیر این صورت چه اتفاقی رخ می دهد

    ۳

    1. سلام. بله باید برابر باشند. مثلا اگر کنتور شما ۳۲ آمپر باشه و شما در جعبه فیوز برای فیوز اصلی ۲۵ آمپر نصب کنید، ظرفیت کل مدار شما به اندازه اون فیوز ۲۵ آمپر میاد پایین. مثل این می مونه که منزل شما با یک لوله آب کلفت لوله کشی شده باشه ولی شما یک شیر کوچیک روی اون لوله نصب کرده باشید و نتونید از همه اون فشار آب بهره مند بشید.

      ۱

  15. سلام مهندس جان، خسته نباشید.
    واقعا ممنون از سایت خوبتون یک سوال داشتم معمولا در جعبه فیوز یک فیوز اصلی میزارن با آمپر بالا تر که از اون فیوز فاز تقسیم میشه به سر خط ها حالا میخواستم بدونم اگه فیوز محافظ جان استفاده کنیم بازم نیاز هست به اون فیوز یا همین محافظ جان کاره اونو انجام میده

    ۳

      1. ممنون از پاسختون فقط اینکه فیوز محافظ جانم باید هم رده همون امپر باشه یا پایین تر
        مثلا فیوز کنتور ۲۵ آمپر در نظر بگیریم. محافظ جان چند آمپر بزارم

        ۵

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853