0
0

فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان

13080 بازدید

در فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان می خواهیم در مورد روش نصب لوله های برق برای پریزها و روشنایی ها در سیمکشی ساختمان صحبت کنیم. این فیلم در واقع خلاصه ای از فصل لوله گذاری در کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق است که امروز به صورت فیلم آموزشی تقدیم شما می گردد.

فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان

از آنجایی که شاید سرعت اینترنت بعضی از کاربران برای مشاهده این فیلم مناسب نباشد، ما مطالب این فیلم را در پایین آورده ایم تا بتوانید مطالعه کنید.

اگر برای شما هم پیش اومده باشه که به یک ساختمون در حال ساخت سرزده باشید حتماً دیدید که گاهی اوقات برقکارها لوله های برق رو در سقف اتاق و گاهی اوقات در کف اتاق ها نصب می کنن. حالا می خواییم بررسی کنیم که دلیل این انتخاب ها چیه و هر کدوم چه مزیت هایی نسبت به دیگری داره.ما به عنوان یک تکنسین برق ساختمان در زمان لوله گذاری بایستی سه مسئله رو مدنظر قرار بدیم و با توجه به ترتیب رعایت این سه مسئله کار لوله گذاری رو انجام بدیم

اولین مسئله اینه که چه ما کار رو بصورت کنتراتی و چه به صورت متر زیر بنا برداشتیم، کار با زحمت کمتر و سرعت بیشتری انجام بشه تا دستمزد بیشتری برای ما داشته باشه. البته با رعایت نکات ایمنی و حفاظت. نه اینکه ایمنی و حفاظت رو فدای دستمزد بیشتر کنیم. خب حالا ما چطور می تونیم در زمان نصب لوله های برق که  حالا می تونه لوله خرطومی باشه یا لوله پی وی سی یا هر نوع دیگه ای. کاری کنیم که کار با زحمت کمتر و سرعت بیشتری انجام بشه. اول اینکه لوله های برق رو در مسیر هایی نصب کنیم که نیاز به کمترین مقدار شیارزنی وجود داشته باشه. می دونید که شیار زنی از اون کارهای خیلی سخت و طاقت فرسا در سیمکشی ساختمان هستش. و افتادن به جون دیوار با تیشه یا هیلتی هم استقامت دیوارهای ساختمان رو کم می کنه هم شما رو خسته می کنه و سرعت کارتون رو میاره پایین پس اگر شما دو گزینه پیش رو داشتید که یکی نیاز به شیار زنی بیشتر و یکی نیاز به شیار زنی کمتر داشت. حتماً اون موردی که نیاز به شیار زنی کمتر داره رو انتخاب کنید.

دومین مسئله اینه که شما باید لوله های برقتون رو در جایی نصب کنید که احتمال می دید کمترین مقدار آسیب به لوله ها وارد بشه. منظور ما از آسیب، خرابی یا شکستگی هایی هستش که در زمان ساخت یک ساختمون احتمال داره که توسط سایر افراد و  استادکارهایی که اونجا کار می کنن به صورت ناخواسته به لوله های برق وارد بشه. مثلاً یک استاد کار گچ کار که در حال گچ کاری یک اتاق هستش، شاید حواسش نباشه و بشکه های زیر پاشو دقیقاً گذاشته روی لوله های برق، شما که بعد از نصب لوله های برق همیشه اونجا نیستید تا بگید “آخ آخ اوستا بشکتو بردار لوله مو شکستی”.

حتماً شما هم به یک ساختمون در حال ساخت سر زدید و این شلوغی های حین کار رو دیدید و چون در اون مرحله معمولاً محافظی نیست که از لوله های برق محافظت کنه، احتمال داره که به لوله های برق آسیب وارد بشه.
در یک جمله خلاصه. همیشه به لوله هایی که در سقف نصب میشن، کمتر احتمال آسیب رسیدن هست تا به لوله هایی که در کف نصب میشن. پس تا می تونید لوله های مربوط به روشنایی ها رو بالای سقف کاذب نصب کنید.

سومین مسئله این هستش که لوله گذاری رو به صورتی انجام بدیم که کمترین مقدار لوله و سیم برق مصرف بشه.

با توجه به این سه مسئله، با توجه به ترتیب این سه مسئله که گفتیم ۱- کار با زحمت کمتر و سرعت بیشتری انجام بشه ۲- آسیبی به لوله ها و سیم های برق وارد نشه تا در آینده برای استفاده کنندکان از اون خطری نداشته باشه ۳- کمترین مقدار لوله و سیم برق مصرف بشه. بریم ببینم که لوله گذاری به چند نوع انجام میشه.

لوله گذاری برای روشنایی ها :

ما این قسمت رو به دو بخش تقسیم می کنیم، چون در کل برای روشنایی ها به دو روش میشه لوله گذاری کرد. که نوع سقف یک ساختمون مشخص می کنه که در اون ساختمون لوله گذاری باید به کدوم یک از این دو روش انجام بشه.

الف : ساختمان هایی که سقف کاذب دارند.

ب: ساختمان هایی که سقف کاذب ندارند.

اول گزینه الف رو بررسی می کنیم.

لوله گذاری برای کلیدهای برق یا به اصطلاح برقکارها لوله گذاری برای روشنایی ها در ساختمون هایی که سقف کاذب دارند، حالا جنس سقف کاذب از هر چیزی که باشه فرقی نمی کنه، کناف باشه یا رابیتس کشی شده باشه و بعداً بخواد گچ بشه مهم نیست. مهم اینه که زیر سقف اصلی یک سقف دیگه به اسم سقف کاذب وجود داشته باشه. مثلاً به سقف این ساختمان در حال ساخت نگاه کنید،

سقف کاذب با راویز یا رابیتس

همون طور که می بینید سقف رو با استفاده از این میلگرد های آهنی شاسی کشی کردن، بعدش روی میلگردها رو رابیتس بستن تا بعدش روی رابیتس ها رو گچ کنن. خب این فضا، یعنی فضای بین سقف کاذب و سقف اصلی، بهترین جا برای نصب لوله های برقه. پس اگر ساختمونی دارای یک مدل از سقف های کاذب بود، شما باید لوله های برق مربوط به روشنایی ها رو بالای سقف کاذب نصب کنید.

مثلاً به این صورت که اگر می خوایید یک لوله ارتباطی رو بین دو تا قوطی کلید برق قرار بدید. مثل این تصویر عمل کنید.

لوله گذاری برای روشنایی ها

همونطور که می بینید این تصویر یک اتاقه که ۲ تا قوطی کلید روی دیوارهای این اتاق نصب شده و این دو تا قوطی کلید از طریق یک لوله برق به همدیگه وصل شدن. به این صورت که لوله برق از قوطی کلید سمت چپ شروع میشه، به صورت عمودی از داخل شیاری که قبلاً ایجاد کرده بودین بالا میره، وقتی رسید به سقف کاذب، یک زانو می خوره، و لوله وارد بالای سقف کاذب میشه. بقیه مسیر رو به صورت افقی روی سقف کاذب طی می کنه، به بالای قوطی کلید دیگه که رسید دوباره زانو می خوره و به سمت پایین میاد و وارد اون قوطی کلید دیگه میشه.

یا مثلاً اگه قراره در مرکز یک اتاق یک چراغ نصب بشه. لوله گذاریش به این صورته.

روش نصب لوله برق برای چراغ
ب: لوله گذاری برای ساختمون هایی که سقف کاذب ندارند:

برای نصب لوله های مربوط به روشنایی در ساختمون هایی که سقف کاذب ندارند، مثل ساختمون هایی که سقفشون آجر ضربیه یا از جنس کرومته و در زیر سقف اصلی قرار نیست که سقف کاذبی قرار بگیره. لوله گذاری باید در کف طبقه بالاتر انجام بشه. حالا اگر ساختمونش چند طبقه باشه، لوله ها میره و از کف طبقه همسایه بالایی رد میشه و اگر ساختمون فقط یک طبقه داشته باشه، لوله های برق در کف پشت بام نصب میشه.

به این تصویر که یک مثال هست نگاه کنید.

لوله گذاری برق ساختمان در سقف تیرچه ضربی
قطعاً این مدل لوله گذاری سخت تر از لوله گذاری برای ساختمون های با سقف کاذبه. چون تو این مدل ساختمون ها شما مجبورید علاوه بر شیار زنی، دو بار سقف رو هم سوراخ کنید تا لوله وارد کف طبقه بالایی بشه. به همین خاطره که اجرت سیم کشی ساختمون هایی که سقف کاذب ندارند از ساختمون هایی که سقف کاذب دارند بیشتره، که ما در کتاب آموزش برق ساختمان در مورد اجرت سیمکشی ها هم زیاد صحبت کردیم. و وارد اون بحث نمیشیم.

حتماً این سوال براتون پیش اومده که چرا در  لوله گذاری برای ساختمون هایی که سقف کاذب ندارن ما لوله ها رو می بریم و در کف طبقه بالایی نصب می کنیم و چرا اصلاً لوله ها رو زیر سقف همون طبقه نصب نمی کنیم که نیازی به سوراخ کردن سقف نباشه. پاسخ اینه که قطر گچی که آقای گچ کار زیر سقف می کشه حدوداً ۱ یا ۲ سانتی متره و اگر شما لوله ها رو زیر سقف نصب کنید روی لوله های برق با استفاده از گچ پوشیده نمیشه. مگر اینکه آقای گچکار یک گچ به قطر ۳ سانتی متر بکشه که این هم یک جورایی غیر ممکنه.

در ضمن طبق مقررات اجرایی برق ساختمان و همونطور که در کتاب آموزش برق ساختمان تاکید کردیم، شیار زنی فقط باید روی دیوارها انجام بشه و شما هیچ وقت اجازه ندارین که زیر سقف یک ساختمون شیار بزنید تا لوله ها بره داخل شیارها قرار بگیره. اصلاً امکان پذیر نیست که شما بخوایین زیر یک سقف شیار بزنید. چون تویه سقف ها تیر آهن یا تیرچه های سیمانی هست که اگر بخوایین شیار بزنید با این تیرآهن ها برخورد می کنید.

فک می کنم خسته شدین. کمی به این تصویر نگاه کنید تا هم یک لبخند بزنید و هم خستگی تون در بره. این تصویر رو یکی از کاربران سایت برای ما ارسال کرده بود و پرسیده بود که آیا این مدل لوله گذاری درسته یا نه.

نصب غلط لوله برق

همون طور که می بینید متاسفانه این آقای برقکار اومده زیر سقف ساختمون رو شیار زده و تیرچه های سیمانی سقف رو با تیشه سوراخ کرده و آکاستیو رو هم کنده که بتونه لوله برق رو نصب کنه. فک می کنم که اگر به جای تیرچه ها، تویه سقف تیرآهن نصب میشد، این آقای برقکار فرز میاورد وبا فرز تیرآهن رو هم میبرید و سقف رو روی سر خودش خراب میکرد. پس لطفا شما این کار رو نکنید و طبق روشی که گفته شد لوله ها رو در کف طبقه بالایی نصب کنید.

لوله گذاری برای پریزهای برق :

لوله گذاری برای پریزهای برق رو هم به دو قسمت تقسیم می کنیم.

یکی لوله گذاری در کف و یکی لوله گذاری در سقف

اولش می خواییم بین لوله گذاری در کف و لوله گذاری در سقف یک مقایسه ای بکنیم و ببینیم که هر کدوم از اونها چه مزیتهایی نصب همدیگه دارن.

ابتدا به این تصویر که لوله گذاری در کف رو نشون میده توجه کنید.

لوله گذاری در کف برای پریز برق

همون طور که می دونید پریزهای برق در ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ سانتی متری از سطح زمین نصب میشن. و اگر ما بخواییم لوله ها رو در کف نصب کنیم به نسبت نصب لوله ها در سقف، لوله و سیم کمتری مصرف میشه. چون در حالت لوله گذاری در کف، لوله ها یک مسیر ۴۰ سانتی متری رو میان به سمت پایین تا به کف برسن بعدش بقیه مسیر رو روی کف میرن و باز دوباره یک مسیر ۴۰ سانتی رو میان به سمت بالا تا به پریز دیگه برسن. ولی اگر همین لوله گذاری رو می خواستیم در سقف انجام بدیم. باید لوله یک مسیر ۲.۵ متری رو به سمت بالا میرفت، بعدش یک مسیر افقی رو تویه سقف طی می کرد و باز بعدش دوباره یک مسیر ۲.۵ متری رو به سمت پایین می اومد تا به پریز دیگه برسه. مثل این تصویر

لوله گذاری در سقف برای پریز برق

پس به صلاحه که برای مصرف لوله و سیم کمتر ما لوله ها رو در کف نصب کنیم.

پس اولین مزیت لوله گذاری در کف این شد که لوله و سیم کمتری مصرف میشه.

دومین مزیت اینه که  در لوله گذاری در کف نیاز به شیار زنی کمتری هست، چون فقط باید یک مسیر ۴۰ سانتی متری رو روی دیوار شیار بزنید نه یک مسیر ۲.۵ متری.

سومین مزیت هم اینه که برای نصب لوله های برق در کف ساختمان، لازم نیست که آقای برقکار در ارتفاع و روی نردبان کار کنه بلکه همه کارشو روی زمین انجام میده و هی لازم نیست که از نردبون بالا بره. که این خودش کلی سرعت کار رو میبره بالا.

یک نمونه کار لوله گذاری در کف رو تویه این تصویر به شما نشون میدم . همون طور که می بینید این آقای برقکار خیلی منظم لوله های برق رو در کف نصب کرده و اونها رو منظم با ساپورت محکم کرده که تکون نخورن.

لوله گذاری در کف ساختمان

با توجه به سه تا مزیتی که گفتیم همیشه سعی کنید که لوله های برق پریزها رو در کف نصب کنید. و به محض تمام شدن لوله گذاری از کارفرما بخوایین که روی لوله های برق رو ماهیچه بکشه. یک نمونه ماهیچه کشی رو هم تویه این تصویر می بینید. اصطلاحا به اون دو سه سانت سیمانی که روی لوله های برق می ریزن تا از لوله ها محافظت کنه ماهیچه کشی می گن.

ماهیچه کشی روی لوله برق

از اونجایی که همیشه شرایط برای ما محیا نیست که لوله ها رو در کف نصب کنیم، پس موارد دیگه رو هم بررسی می کنیم. حتماً در مراحل ساخت به یک ساختمون نیمه کاره سر زدید و متوجه شلوغی و به هم ریختگی آنجا شدید. مثلاً دیدید که آقایون گچ کار در حین کار، بشه های آهنی که زیر پاشون می زارن رو این ور و اون ور پرت می کنن که احتمال داره با لوله های برقی که در کف نصب شده برخورد کنه. یا بعضی از کارگرهای ساختمونی روی زمین آتیش روشن میکن تا نهار ظهرشون رو گرم کنن که احتمال داره لوله های برق رو هم آتیش بزنن. یا خیلی از استادکارهای دیگه که تویه ساختمون کار می کنن فقط به فکر این هستن که کار خودشون رو زود تموم کنن و اصلاً براشون مهم نیست که یکسری لوله برق ضعیف در کف ساختمون نصب شده و احتمالش زیاده که در حین کار به لوله های برق نصب شده در کف ساختمون آسیب بزنن. در چنین مواردی وقتی برقکارها با یک ساختمون اصطلاحاً بی در و پیکر و بی نظم روبرو میشن، برای اینکه آسیبی به لوله های برق اونها وارد نشه همه اون سه تا مزیتی که در مورد لوله گذاری در کف ذکر کردیم رو میزارن کنار و لوله ها رو در سقف نصب می کنن، البته سقف هایی که سقف کاذب دارند. چون اگر سقف کاذب وجود نداشته باشه، نمیشه که لوله های برق پریزها رو در کف طبقه بالایی نصب کرد، چون باز بالاخره در طبقه بالایی لوله ها روی کف زمین قرار میگیره.

شاید بعضی از برقکارها بگن به ما که ربطی نداره ما لوله ها رو نصب می کنیم و تحویل کارفرما میدیم و میریم. آقای کارفرما خودش باید مراقب باشه که به لوله ها آسیب نرسه. ولی این دیدگاه غلطه چون اگر لوله ها بشکنن یا دولا بشن این آقای برقکاره که تویه مرحله سیم رد کردن داخل لوله های برق عذاب میبینه.

بعضی از مواقع هم هست که مثلاً کارفرما به برقکار میگه که فعلاً امکان کف سازی ساختمان وجود نداره و فعلاً لوله های برق رو روی کف زمین قرار نده ولی چون آقای برقکار می خواد سریع کارش رو تموم کنه که مثلاً سریعتر دستمزدش رو بگیره میاد و لوله های برق رو در سقف نصب می کنه.

یا بعضی از مواقع اصلاً شما مجاز نیسیتید که لوله ها رو در کف نصب کنید. مثلاً تویه آشپزخونه ها یا حموم و سرویس بهداشتی شما به هیچ عنوان نباید لوله های برق رو در کف قرار بدین چون طبق مبحث ۱۳ ساختمان نصب لوله های برق در کف مناطقی که احتمال داره شسته بشن. ممنوعه.

این فیلم آموزشی در واقع خلاصه شده مبحث لوله گذاری در کتاب آموزش جامع برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق بود که خدمتون ارائه شد. برای تهیه نسخه اصلی این کتاب می تونید به فروشگاه محصولات سایت آموزش برق مراجعه کنید و کتاب رو به صورت اینترنتی سفارش بدید.

از اونجایی که این کتاب با استقبال خوب شما دوستان روبرو شد و در کمتر از دو ماه، چاپ اول اون به فروش رفت، در چاپ دوم کتاب ما امکان سفارش پیامکی رو هم در نظر گرفتیم تا دوستانی که با خرید اینترنتی آشنا نیستند بتونن این کتاب رو پیامکی هم سفارش بدن. برای این منظور کافیه، نام و نام خانوادگی و آدرس دقیق پستی تون رو به شماره ۰۹۱۹۴۰۵۳۸۵۳ پیامک کنید و وقتی مامور اداره پست کتاب رو براتون آورد، هزینه کتاب رو که مبلغ ۵۴ هزار تومن بعلاوه ۹۸۰۰ تومن هزینه ارسال پستی میشه رو همون جا ازتون دریافت می کنه.

اگر تا به اینجا در مورد این فیلم سوالی براتون پیش اومده می تونید از طریق فرم زیر سوالتون رو مطرح بفرمایید و خیلی زود پاسختون رو از بچه های تیم آموزش برق دریافت کنید.

امیدوارم که از این ویدئو لذت برده باشید. مطمئنم که توی ویدئوهای بعد می بینمتون.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=2619
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

198 نظر در مورد فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1. سلام. هم می تونید از گوشی داخل هر واحد یک کابل ۴ زوج (۸ رشته) رو مستقیم تا پنل دم درب ببرید. و یا اینکه از طبقه سوم به طبقه دوم و بعدش به گوشی طبقه اول ببرین و بعدش تا پنل امتداد بدین.
      البته حالت اول بهتره.
      بعدش از تابلو کنتورها تا پنل دم درب هم یک کابل ۲ زوج قرار بدین.
      از پنل دم درب تا قفل بازکن هم دو رشته سیم نمره ۱ قرار بدین.

      ۵

    1. سلام. خیر. در این صورت شما مجازید که در ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر زیر سقف، به صورت افقی روی دیوارها شیار بزنید.
      البته این چیزیه که مقررات اجرایی برق ساختمان میگه و خیلی کمتر می بینیم که برقکاری این مورد رو رعایت کنه.
      حالا دست خودتونه که اصولی کار کنید یا مثل برقکارهای دیگه .

      ۵

  1. با عرض سلام و تشکر بابت راهنمایی ها و کتاب عالیتون
    من یه سوال دارم.برای تشخیص نمره سیم ها از همدیگه اکثرا اشتباه میکنم آیا روش خاصی داره.و لطف کنید توضیح بدید که الان چه مارک هایی معتبره برای سیم ها چون ظاهرا سیم های تقلبی زیاد شدن و نمره سیم با جریان مجازش همخوانی نداره

    ۳

    1. سلام. مرسی از لطفتون.
      روی بیشتر سیم ها می نویسه که چه شماره ای هستند. ولی یک خورده که باهاش کار کنید دیگه نیازی به خوندن نیست و خیلی راحت نمره اونها رو تشخیص بدین.

      برندهایی که ما باهشون کار می کنیم و راضی هستیم. افشار نژاد خراسان – سیمکو – سیمین کابل – مشهد کابل – سیم و کابل آمل

      ۶

  2. سلام ممنون از جوابتون – مشکل اینه که سیم های داخل سه راهی که خونه هارو به هم وصل میکنه و لحیم شده اغلب میسوزه یا لحیمشون کنده میشه – سه راهی چند آمپر بگیرم؟

    ۴

    1. سلام.خواهش می کنم. بعضی از سه راهی ها هستند که دیگه داخلشون سیم نیست و اتصال خونه ها از طریق یک سری نوارهای فلزی انجام میشه. و تنها سیمی که درشون استفاده شده اون سیمی هستش که باید با دوشاخه بزنید تویه پریز برق.
      یک سه راهی ۱۶ آمپر.

      ۵

  3. سلام خسته نباشید – آشپزخونه ما و نحوه چیدمان طوریه که مجبورم مایکروفر – چای ساز – هود و سرخ کن رو با سه راهی (چهار راهی ) به یک پریز بزنم میدونم این وسایل مصرف بالایی دارن – مشکل اینجاست که هر سه راهی ای میخرم بعد یه مدت خراب میشه سیمش آب میشه یا سه راهی میسوزه – نه وسیله ها تا حالا خراب شدن و نه پریز تا حالا خراب شده اما ۴ تا سه راهی خراب کردم تا حالا – مدل بدون سیم هم گرفتم از اینایی که مستقیم به پریز میخوره و ۴ تا تبدیل رو همون پریز میده اما اونم داخلش سیم داره و دیدم خراب شده میخواستم بپرسم باید چیکار کنم؟ سه راهی صنعتی بذارم سیم با ضخامت خاصی میخواد یا …؟

    ۶

    1. سلام. از اونجایی که با روشن شدن همه دستگاه ها، جریان زیادی از سه راهی کشیده میشه به همین خاطر سیم های داخل اون داغ می کنه و می سوزه. بنابراین از سه راهی های با آمپر بالاتر که در بازار هم هست استفاده کنید. اگر نتونستید پیدا کنید، می تونید یک سه راهی معمولی بگیرین و سیم اون رو با یک سیم نمره ۲/۵ یا ۴ تعویض کنید.

      ۴

  4. سلام در ص ۱۲۱ گفتین که لوله های سقف باید در کف طبقه بااا قرار بگیرن . یعنی برای لامپهای وسط سقف اتاق باید لوله گذاری رو از طبقه بالا تا وسط سقف اتاق بکشیم و سقف را سوراخ کنیم؟

    ۷

      1. یعنی مثلا از کلید تا سقف لوله بکشیم و سقفو سوراخ کنیم و از کف طبقه بالا تا وسط اتاق لوله بکشیم و بعد دوباره سقفو به سمت سقف اتاق سوراخ کنیم؟

        ۶

      2. سلام مجدد
        فرض کنیدیه ساختمان کاملا ساخته و تکمیل شده در اختیار داشته باشیم از ما یه قسمتی رو میخوان لامپ سقفی تعبیه کنیم. اگر طبقه ای بالای طبقه ما وجود داشته باشه و یا اگر ساختمان یه طبقه باشه در این دو صورت باید چکار کرد؟ ایزوگام پشت بامو که نمیشه سوراخ کرد 🙂

        ۵

        1. سلام هادی جان. کابل هایی در بازار هست به اسم “کابل لاگچی” که برای این موردی که شما فرمودین استفاده میشه و کافیه یک شیار کوچیک روی گچ همون طبقه ایجاد کنید و این کابل رو بزارین داخلش و روی اون رو با لیسه گچ کنید.
          البته مهندسان ناظر ساختمان این روش رو اصلاً قبول ندارن و فقط برای خورده کاری ها مناسبه.

          ۴

  5. سلام خسته نباشید
    چند تا سوال داشتم
    بعد رایزر برق حتما باید در راه پله باشد و دریچه بازدید داشته باشد؟ یا میتوان لوله برق را وارد آپارتمان کرد؟
    لوله برق بین اتاق خواب ها از کجا میتوان رد شود؟ بسیار ممنون

    ۷

    1. سلام. رایزر می تونه هم راه پله و هم در راه روی طبقات باشه و باید حتماً دریچه بازدید داشته باشه. اگر ساختمان یک یا دو واحدی باشه به قول شما مستقیم لوله ها رو وارد واحد می کنن و به راه پله و راه رو نمیبرن.
      طبق صحبت هایی که در فیلم آموزش لوله گذاری شد، اگر ساختمان سقف کاذب داشت بهتره که داخل سقف کاذب و در غیر اینصورت لوله های برق رو در کف ساختمان نصب کنید.

      ۶

  6. سلام خسته نباشید
    چند تا سوال داشتم
    بعد از کنتور برق و در حیاط ایا لوله برق باید از دیوار حیاط بصورت افقی عبور داده شود یا مستقیم بیاد پایین و از کف حیاط ردشود؟

    ۴

    1. سلام. مرسی.
      نصب لوله ها در کف حیاط صحیح تره. ولی از اونجایی که نصب لوله ها در کف حیاط شرایط خاصی داره و باید کانالی به عمق ۷۰ سانتی متر حفر بشه و بعدش داخلش ماسه بادی ریخته بشه و کابل قرار بگیره و بعدش باز روی کابل ماسه ریخته بشه و باز بعدش روی اون آجر چینی بشه و این کاره سختیه، معمولاً برقکار ها این کار رو نمی کنن و لوله های ورودی به کنتور رو از روی دیوار میبرن و بعد روی لوله ها رو چند سانتی متر سیمان میریزن.

      ۶

  7. سلام
    ممنون از زحمات شما
    اگر میشود در مورد عبور لوله از زیر سقف کاذب یا رابیتس و کناف عکس و توضیح بیشتری بدهید
    ۱_اول باید لوله را رد کرد و بعد رابیتس نصب میشود؟
    ۲_لوله ها را به چی و با چی محکم کنیم؟

    ۶

    1. سلام. مرسی. چشم، تصاویر بیشتری از پروژه های اجرا شده می گیریم و در سایت قرار میدم.
      برای افزایش سرعت اجرا بهتره اول شاسی کشی انجام بشه، بعد لوله گذاری برق و بعدش رابیتس ها نصب بشه.
      البته خیلی از برقکارها قبل از شاسی کشی هم لوله های برق رو نصب می کنن ولی چون در مرحله شاسی کشی در سقف جوش کاری انجام میشه، احتمال داره که به لوله های برق آسیب وارد بشه.
      ۲- لوله ها رو با بست کمربندی، به میلگردهای شاسی ها وصل می کنن. البته خیلی از مهندسای ناظر عزیز میگن که نباید لوله ها به میلگردها متصل بشه و باید به سقف اصلی بسته بشن.

      ۷

    1. سلام. ۱-جریان مصرفی روشنایی ها کمتر از مصرف کننده های دیگست که از پریزها استفاده میکنن. پس بایستی برای اون ها از سیم ها و فیوزهای با ظرفیت پایین استفاده بشه.
      ۲-در صورت بروز اتصالی در مدار پریزها، فیوز روشنایی ها قطع نشود و تمام اتاق ها در تاریکی فرو نروند.

      ۵

  8. با سلام
    ضمن تشکر از مطالب مفیدتون ، یک مشکلی که من دارم نحوه پیدا کردن محل سوراخ جهت روشنایی اتاق هست ، به عنوان مثال در یک اتاق L مانند چطوری میشه نقاط روشنایی را که در یک راستا وجود داره رو پیدا کرد و سوراخ کرد؟ روی کاغذ و نقشه راحت میشه پیدا کرد ولی در عمل برام مشکل ممنون میشم پاسخ بدید

    ۴

    1. سلام. روش کار خیلی راحته. برقکارها با ریسمون بنایی از دو گوشه هر اتاق که روبروی هم هستند به هم وصل می کنند.محل تقاطع این ریسمون ها میشه مرکز اتاق و باید دقیقاً همون جا رو سوراخ کنید.

      ۵

  9. با سلام طبق مقررات نظام مهندسی لوله های برق هر واحد از ساختمان میبایست در همان واحد اجرا شود و اینکه لوله ها در کف طبقه بالا اجرا شود مجاز نمی باشد در اینصورت اگر ساختمان سقف کاذب نداشته باشد نحوه اجرا چگونه است؟

    ۴

    1. سلام. این جمله ای که فرمودین برای موارد دیگه صادقه ولی در اجرای لوله ها در کف طبقه بالاتر درست نیست. در ساختمانون هایی که سقف کاذب ندارند، هیچ راهی بجز نصب لوله ها در کف طبقه بالاتر نیست.

      ۴

  10. سلام
    کتاب آموزش برق ساختمان کی آپدیت میشه؟
    امکان دسترسی به تغییرات کتاب در ویرایش ها برای کسانی که نسخه قبلی خریدن وجود داره ؟

    ۴

    1. سلام. ولی کتاب تازه ویرایش شده و فعلاً خبری از ویرایش جدید نیست.
      اگر دوباره ویرایش بشه ،برای خریداران قبلی ارسال میشه.

      ۵

  11. سلام.علت اینکه لوله های برق تو فضاهای مرطوب مثل ( آشپزخانه و… ) نباید در کف انجام بشه چیه ?توی فضاهای مرطوب مثل اشپز خانه و سرویس بهداشتی هم که انجام عایق رطوبتی الزامیه ، رطوبتی به لوله ها و سیم ها نمیرسه?

    ۴

    1. سلام . حتی اگر احتمالش خیلی خیلی هم کم باشه که رطوبت به سیم های برق برسه باز هم نصب لوله های برق در کف مناطق مرطوب ممنوعه.

      ۵

    1. سلام. قیمت کتاب ۲۹ تومن و هزینه ارسال به همه جای ایران ۳۹۰۰ تومن. در زمان سفارش هم نیازی به پرداخت نیست. بعد از اینکه مامور پست کتاب رو آورد، می تونید هزینه رو به ایشون پرداخت کنید.

      ۶

  12. باسلام اگرلوله گذاری پریزها به جای اینکه ازکف یاسقف انجام بشه ازروی دیواربین بندرج های آجرها یا درسوراخ آجرهای تیغه ای عبوردهیم چه
    ا یردی داره؟

    ۶

    1. سلام. بله ایراد داره. کلا نباید لوله های برق مسیرهای افقی رو داخل یا روی دیوار طی کنن. البته بین خودمون بمونه که خیلی از برقکارها این کار رو می کنن. ولی مبحث ۱۳ ساختمان اجازه چنین کاری رو نمیده.

      ۴

1 2 3 5
شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853