0
0

جعبه فیوز

61199 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام و خسته نباشید دارم خدمت شما آقای مهندس
    سایت خوبی دارید و مطالب آن مفید است
    ببخشید بنده یک سوال در مورد کلید محافظ جان داشتم
    اگر شخصی خدایی نکرده سیم فاز با یک دستش و با دست دیگرش نول رو لمس کنه کللید عمل میکنه درسته؟چرا؟
    این کلید ها بر اساس جریان نشتی عمل می کنن و وقتی مورد بالا اتفاق میفته مگر جریان از بدن نمیگذره پس نشتی نداره
    ضمن تشکر از شما اگه میشه توضیح بدید

    ۸

  2. سلام. سوالی در مورد جعبه فیوز دارم. از نظر مهندسین ناظر و نظام مهندسی ایرادی داره که جعبه فیوز پشت در بیفته؟ منظورم اینه که سمت لولای در باشه بطوریکه وقتی از بیرون وارد واحد می شید ، باید ابتدا در رو ببندید تا به جعبه فیوز دسترسی داشته باشید یا مثلا باید در را دور بزنید تا به جعبه برسید.

    ۲

  3. اقا مهندس سلام میشه نقشه دو محافظ جان یکی برای روشنایی ها، یکی برای پریزها.
    یا یکی برای پریزهای آشپزخانه و یکی برای سایر پریزها رو بزارید // ممنون میشم // اخه من هنوز کامل نیستم چون از سایت شما شروع کردم و یاد گرفتم تا اینجا هم به لطف شما تونستم جلو برم // با احترام

    ۲

    1. سلام. استاندارد میگه برای ساختمانی که ارت نداره نصب نکنید. و وقتی بنده از یکی از اساتیدی که خوشون از دست اندرکاران نگارش مبحث ۱۳ بودند دلیلش رو سوال کردم، گفتن ساختمانی که ارت نداره، محافظ جان می خواد چیکار!!!!!!!!! که بنظرم جواب قانع کننده ای نیست.
      ولی ما نصب کردیم و جواب هم میده.

      ۷

  4. عرض ادب – مهندس عزیز در سر راه ورودی برق برای تغذیه کولرهای منزل من یک کلید مینیاتور c25 نصب شده است – با توجه به نوسانات برق و از طرفی راحتی خیال خودم تصمیم گرفته ام که یک جعبه فیوز قبل از ورود برق به کولرها انجام بدهم – شایان ذکر هست که کابل برق مورد نظر سه کولر را با ظرفیت ۳۰۰۰ ( یک عدد ) و ۱۲۰۰۰ ( دوعدد ) را تغذیه می کند – البته صبح ها ۴۲۰۰۰ ( ۳۰۰۰۰+۱۲۰۰۰ )در مدار هست و شب ها ۲۴۰۰۰ (۱۲۰۰۰+۱۲۰۰۰ ) یعنی هیچگاه هر سه کولر را به صورت همزمان روشن نیست – چند سوال دارم اول اینکه فقط می توانم کلید میناتوری نصب کنم و کلید دیگری ( مثل پریزهای محافظ یخچال و … ) وجود دارد یا خیر – سوال دوم اگر چنین کلید محافظی موجود نیست من باید ۴ کلید مینیاتوری ( یکی اصلی و سه تا برای هرکولر ) یا کلا ۳ تا کلید مینیاتوری و با چه ظرفیتی خریداری کنم – سوال سوم با توجه به نقشه ای که شما گذاشته اید خودم می توانم پس از تشخیص فاز و نول اقدام به نصب نمایم یا حتما این یک کار حرفه ای هست و نیاز به برق کار ماهر دارم – و سوال اخر چه مارکی رو برای خرید کلید مینیاتور یا هر وسیله ای دیگری برای این موضوع صلاح می دانید

    ۳

    1. سلام.عذرخواهی می کنم بابت تاخیر در پاسخگویی. سوال شما در صفحه ای بود که تازه امروز به چشمم خورد.
      ۱- در گوگل مدار، “محافظ کلی برق ساختمان” رو سرچ کنید. و از این مدار برای محافظ کولرگازی هاتون استفاده کنید.تا نیازی نباشه که برای هر کولرگازی یک محافظ مجزا بخرید.
      ۲-برای هر کولر گازی یک فیوز ۱۶ آمپر نصب کنید.
      ۳- یک میناتوری ۲۵ آمپر قبل از ۳ تا مینیاتوری بالا نصب کنید
      ۴- از یک برقکار ماهر کمک بگیرید.
      ۵- مارک های خوب، اشنایدر، هیوندا، لگراند، ریمنس

      ۳

  5. اقا مهندس سلام ارادت // جای خدا قوت و خسته نباشد به شما و همکاران // سوال ساختمانی رو برقکار کردم صاحب منزل گفتند ارت نمیخواد بزاره //گفت بجاش برام محافظ جان بزارید // ما هم انجام دادیم الان مشکلی پیش اومده تماس گرفتند که شارژر موبایل رو میزنند محافظ جان میپره // البته قرار شد فردا برم ببینم // گفتم قبلش پذیرای تخصص شما استاد عزیز باشم که بتونم رفع مشکل کنم // ممنونم از لطف شما

    ۲

    1. سلام جناب نوروزی.ممنونم از شما. اگر فقط با وصل کردن شارژر محافظ جان میپره، به احتمال زیاد مشکل از خود شارژره. ولی اگر وسایل برقی دیگه هم اینطوریه. باید یک محافظ جان دیگه هم نصب کنید.
      یکی برای روشنایی ها، یکی برای پریزها.
      یا یکی برای پریزهای آشپزخانه و یکی برای سایر پریزها
      تمام وسایل برقی منزل یک خورده نشتی دارن، و وقتی شما تنها از یک محافظ جان استفاده می کنید، برایند نشتی همه اون وسایل با هم جمع میشه و به ۳۰ میلی آمپر میرسه و محافظ جان میپره. ولی وقتی ۲ تا محافظ جان باشن این نشتی بین اون ها تقسیم میشه و هیچ کدمشون نمی پرن.

      ۶

      1. سلام اقا مهندس ارادت // ممنون از لطف شما // بله شارژر و دریل میزدند میپرید // سیم ها رو چک کردم درست بود // محافظ جان رو از مدار خارج کردم درست شد // در مورد محافظ جان بله حق با شما بود یک عدد بیشتر نصب نکردم چشم فردا یکی دیگه اضافه میکنم // ممنون از اینک وقت گذاشید استاد عزیز // خدا بهتون سلامتی بده //

        ۲

    2. سلام جناب نوروزی.ممنونم از شما. اگر فقط با وصل کردن شارژر محافظ جان میپره، به احتمال زیاد مشکل از خود شارژره. ولی اگر وسایل برقی دیگه هم اینطوریه. باید یک محافظ جان دیگه هم نصب کنید.
      یکی برای روشنایی ها، یکی برای پریزها.
      یا یکی برای پریزهای آشپزخانه و یکی برای سایر پریزها
      تمام وسایل برقی منزل یک خورده نشتی دارن، و وقتی شما تنها از یک محافظ جان استفاده می کنید، برایند نشتی همه اون وسایل با هم جمع میشه و به ۳۰ میلی آمپر میرسه و محافظ جان میپره. ولی وقتی ۲ تا محافظ جان باشن این نشتی بین اون ها تقسیم میشه و هیچ کدمشون نمی پرن.

      ۶

  6. با سلام
    خونه ما جعبه فیوز نداره فقط یک فیوز ۲۵ بعد از کنتور وصله . برق خانه و برق اسپیلت هم به همین وصله.
    من گرفتم از پشت فیوز اصلی (بعد از کنتور) یه سیم چهار کشیدم و یک فیوزه ۲۵ دیگه وصل کردم برای اسپیلت.
    یعنی الان برق خونه و برق کولر کاملا از هم جدا هستند.
    ایا این کار مشکلی نداره ؟ خطرناک نیست؟؟؟

    ۲

    1. سلام. منظورتون از پشت فیوز اصلی (بعد از کنتور) چیه؟
      یعنی سیم فاز از اون فیوز اصلی کنار کنتور هم رد میشه و بعدش به فیوز ۲۵ آمپر اسپلیت میرسه یا نه سیم فاز از اون فیوز اصلی کنار کنتور رد نمیشه و مستقیم از کنتور میاد داخل فیوز ۲۵ آمپر. که اگر حالت اول باشه مشکلی نداره. یعنی سیم فاز هم فیوز کنتور و هم از فیوز اسپلیت رد بشه.
      راستی چرا ۲۵ آمپر گذاشتین برای اسپلیت، بهتر بود ۱۶ یا ۲۰ میزاشتین.

      ۴

  7. سلام
    اگر کنتور ۲۵ باشد و کلید ۳۲ چه اتفاقی می افتد سیم کنتور ۶ و سیم طبقه ها ۴ است
    اگر بعد از کلید ۳۲ در جعبه ورودی هر آپارتمان محافظ جان ۳۲ و کلید ۲۵ بعنوان کلید اصلی قرار گیرد آیا مشکلی وجود دارد
    این برنامه توسط چند برقکار در مجتمع ما برای واحد ها انجام شده

    ۲

    1. سلام. خب عملاً دیگه اون فیوز ۳۲ کاری انجام نمیده و همیشه فیوز ۲۵ روی کنتور می پره.
      ۲- کنتور هر آمپری که داشت فیوز اصلی داخل جعبه فیوز و محافظ جان هم باید شبیه اون باشن.

      ۸

      1. ۱-خوب علت اینکه بعد از کنتور و در داخل واحد از کلید همسان استفاده میشود چیست؟ در صورت اتصالی این دو کلید چه مزیتی ایجاد می کنند؟
        ۲- علت روشن شدن کلید فازمتر با برخورد با پوسته عایق سیم فاز چیست؟ این فقط در برخی سیم های رخ می دهد(فازمتر سالم است)
        ۳- خبری از بروز رسانی و چاپ کتاب دوربین نشد؟ :)))

        ۲

        1. سلام. عذرخواهی می کنم بابت تاخیر در پاسخگویی. سوال شما در صفحه ای بود که تازه امروز به چشمم خورد.
          ۱- اولاً باید هر دو هم آمپر باشند چون جریانی که از سرکابل و از انتهای کابل (داخل واحد) عبور می کنه یکسانه، پس اگر سر کابل مثلاً فیوز ۲۵ میزارید، باید انتهای کابل هم ۲۵ بزارید.
          فیوز داخل واحد از کابل برق اصلی محافظت می کنه.
          ۲- بر اثر القا این اتفاق می افته. واسه همینه که میگیم فاز متر معیار خوبی برای پیدا کردن فاز نیست.
          ۳- مهندس انصاری هنوز دارن کتاب رو ویرایش می کنن و معلوم نیست کی آماده بشه.
          و متاسفانه در این یک ماه اخیر، قیمت چاپ کتاب های رنگی خیلی خیلی رفته بالا، شاید تا اون موقع نتونیم کتاب رو چاپ کنیم و فقط بصورت پی دی اف به مشتری ها بدیم.

          ۲

  8. سلام در جعبه فيوز يک واحد آپارتمان
    برای کولر یک فیوز
    برای پکیج یک فیوز
    برای پزیرایی و نشیمن یک فیوز
    برای هر اتاق یک فیوز
    برای آشپزخانه یک فیوز
    برای حمام و مستراح یک فیوز
    استفاده شده آیا درست آست که روشنایی و پریزها تفکیک نشده است؟

    ۴

  9. سلام خسته نباشید امروز یکی از فیوزهای درون جعبه فیوز پرید چند تا از چراغ خانه خاموش شد تا فیوز را بالا میزنم رها میکنم میاد پایین قطع میشه فنرش در رفته یا چه مشکلی داره با تشکر

    ۲

    1. سلام. مرسی. ابتدا یک فیوز دیگه از داخل جعبه فیوز باز کنید و با اون فیوز جایگزین کنید. تا مطمئن بشید که فیوز خراب شده یا مشکل از جای دیگست.
      البته من فکر می کنم در جایی از برق منزل اتصالی پیش اومده و فاز و نول با هم برخورد کردن و هر بار که فیوز رو میزنید بالا، دوباره میپره.

      ۲

  10. با سلام و عرض خسته نباشید
    خواستم بپرسم بنده دارم واسه طبقه سوم یک ساختمان برق کشی میکنم،کار تموم شده،فقط مونده که برق اصلی رو از پای کنتور بیارم تا جعبه مینیاتوری،منتها اصلا از کنتور به بعد هیچ جعبه فیوزی برای دو واحد دیگه بکار نرفته،فقط همون فیوز کنتور تنها فیوز ساختمانه، و صاحب خانه گفته نمیخواد فیوز واسه دو واحد قبلی بزاره، فقط همین واحد سوم رو قبول کرده،بنظرتون این کار خطرناک نیست؟ و اگر بنده بخوام واسه طبقه سوم فیوز بگیرم بنظرتون با این شرایط چه فیوزهایی خریداری کنم،سیم های روشنایی ۱/۵ و سیم های پریز ۲/۵ استفاده شده و واسه برق اصلی به واحد هم سیم ۲/۵ کشیدم. لطفا راهنمایی کنید،باتشکر از سایت خوبتون

    ۳

    1. سلام. ممنونم.
      شما کاری به اینکه برقکارهای قبلی مقررات رو رعایت نکردن، نداشته باشین و الان کار درست رو انجام بدید.
      برای طبقه سوم جعبه فیوز نصب کنید و برای روشنایی ها فیوز ۱۰ آمپر و برای پریزها فیوز ۱۶ آمپر نصب کنید. فقط برای برق اصلی از جعبه فیوز به کنتور باید حداقل از کابل یا سیم نمره ۴ استفاده کنید چون ۲.۵ خیلی کمه.

      ۶

  11. سلام توی آشپزخانه جعبه فیوز طوری طراحی شده که زیر کابینت میفته اگر مقداری از کابینت آبچکان روی سیک رابرش دهیم جعبه فیوز داخل آن قرار بگیرد اشکالی داره یا نه؟ . لطفا راهنمایی بفرمائد ممنونم

    ۵

    1. سلام.اگر طوری باشه که جعبه فیوز به راحتی دیده بشه و قابل دسترس باشه مشکلی نداره.
      در ضمن طوری باشه که احتمال پاشیدن آب به جعبه فیوز نباشه.

      ۷

  12. سلام مجدد
    ممنون از پاسختون

    ۱-میشه در مورد این کلید ایزولاتور بفرمایین.اگر لینک بدین ممنون میشم.الکتریکی ها دارن؟
    ۲-محافظ جان سی باشه یا بی؟
    ۳-محافظ جان ۱۶ آمپری پیدا نکردم فقط ۲۵ و ۳۲ دارن.۲۵ میتونم بخرم؟

    ۹

    1. سلام. خواهش می کنم.
      ۱- یک سرچ کنید پیداش می کنید. در واقع یک کلید یک پل سادست که شبیه فیوز مینیاتوری ساخته شده
      ۲- نوع سی انتخاب کنید
      ۳- بهتره بگردین و ۱۶ آمپر پیدا کنید. نبود ۲۵ بزارین

      ۵

  13. سلام
    برقکار در صورتی که داده بود،محافظ جان ۲۵ نوشته و تهیه شده(در مجموع ۳۰۰ هزار تومان)،الان که این پست خوندم رفتم قبض چک کردم و دیدم کنتور ما ۳۲ هست،چرا میفرمایین باید محافظ جان ۳۲ آمپر استفاده شود؟
    تشکر

    ۷

  14. سلام
    برقکار پیشنهاد داده که یک جعبه فیوز در پاگرد پشت بام برای کولر های آبی بگذاریم تا در زمان تعمییر و سرویس کولر ها فیوز هارا قطع کنیم.۳ تا کولر داریم،برای هر کولر ۳ فیوز قرار میده،سر فاز های تند کند و پمپ.حالا برقکار میگه همه فیوزها مثل فیوز کولر هر طبقه ۱۶c باشه؛
    ۱-نظر شما چیست و برای پمپ و تند و کند موتور چه فیوزی پیشنهاد میدین،آیا ۱۶ زیاد نیست؟
    ۲-درست متوجه تند و کند نشدم،بی و سی تفاوتش در چیست؟
    ۳-اگر بخواهیم در جعبه فیوز سرویس کولر ها محافظ جان هم بگذاریم،چه محافظ جانی و چند آمپری باید خرید؟

    ممنون

    ۶

    1. سلام. آفرین به این برقکار شما که اینقدر دانش بالایی داره. خیلی کم دیدم که برقکاری که این مورد رو رعایت کنه.
      ۱-البته بهشون بگین که بجای فیوز ۱۶ آمپر معمولاً از کلید ایزولاتور استفاده می کنن. کلید ایزولاتور در ظاهر دقیقاً شبیه فیوز مینیاتوریه ولی در داخل یک کلید سادست و فقط برای قطع و وصل ازش استفاده میکنن. ولی فیوزی که ایشون هم گذاشتن بد نیست.
      ۲- شما نوع سی بزارین. بی یعنی تندکار و سی یعنی کندکار
      ۳- محافظ جان ۱۶ آمپر قرار بدین

      ۲

  15. سلام .من در ده در فومن واحدی دارم که به دلیل نوسانات برق مجبور به نصب ترانس اتوماتیک برای کنترل ولتاژ شدم بعد از نصب در دو روز گذشته دوبار بی دلیل فیوز محافظ جان پریده در صورتی که قبلا این اتفاق سابقه نداشت ؟ ایا ارتباطی میتونه بین پریدن محافظ جان و نصب ترانس اتوماتیک هشت کیلو ولت آمپر وجود داشته باشه یا از خرابی یا بی کیفیت بودن فیوز مشکل ؟
    ۲.روی فیوز یک دکمه با علامت T وجود دارن در ریزش کلمه پوش مونتلی نوشته شده است .کارایی آن چیست.
    ۳. مشخصات فیوز F360 است .معنی این کد چیست
    خیلی ممنون

    ۲

  16. با سلام .در یک چهار واحدی زندگی میکنم که واحد ما تک فاز میباشد و دو عدد کولر یکی ۱۸۰۰۰ و دیگری کولر اسپیلت ۳۶۰۰۰ میباشد .وقتی یکی از کولرها و یخچال و تلویزیون و غیره روشن باشد مشکلی پیش نمی آید اما وقتی دو کولر را روشن میکنیم بعد از مدتی فیوز کنتور در حیاط میسوزد و حتی فیوز ۶۳ آمپر استفاده کردیم که مشکل را حل نکرد .
    لطفا بفرمایید چه راهکاری برای حل این مشکل پیشنهاد میکنید ؟
    سپاسگزارم

    ۷

    1. سلام آقا مهدی. کنتور شما جوابگوی این همه مصرف نیست و تنها راه حل اینه که درخواست بدین که اداره برق کنتورتون رو با یک کنتور آمپراژ بالاتر تعویض کنه.

      ۷

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853