نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

کلید محافظ جان | آموزش و روش سیمکشی

21789 بازدید
کلید محافظ جان تکفاز

راستش را بخواهید دلم عجیب برایتان تنگ شده بود، هم برای شما مخاطبان عزیز، هم برای سایت آموزش برق. بالاخره بعد از ۴ ماه دوری، امروز در اتاقم نشسته‌ام تا برایتان از “کلید محافظ جان” بنویسم. البته اسم صحیح آن ” کلید جریان باقیمانده ” است و بعضی ها هم آن را کلید نشتی جریان صدا می زنند، در هر صورت، اسمش هر چه باشد، امروز می خواهیم بررسی کنیم این دستگاه چیست و چگونه کار میکند.

چرا عامه مردم به آن کلید محافظ جان می گویند؟. پاسخ پرواضح است، چون از جان اشخاص در مقابل برقگرفتگی محافظت می‌کند. ولی چطور اینکار را انجام می‌دهد و مکانیزم عملکرد کلید محافظ جان چگونه است؟

مکانیزم عملکرد کلید محافظ جان:

گفتیم که نام دیگر کلید محافظ جان کلید نشتی جریان است، پس ابتدا اجازه بدهید خود کلمه “نشتی” را بررسی کنیم. حتماً اصلاح نشتی آب، نشتی گاز، نشتی بنزین، نشتی فاضلاب و… را شنیده‌اید. کلمه نشتی احساس خوبی در ما ایجاد نمی‌کند، پس نشتی هرچه هست چیز خوبی نیست. من نشتی را اینطور تعریف می‌کنم: هدر رفتن هر چیزی به اندازه خیلی کم. شاید تعجب کنید، ولی این نشتی می‌تواند در برق هم اتفاق بیفتد، یعنی مقدار کمی از برق در جایی هدر برود. که ما در اینجا با هدر رفتن آن مشکلی نداریم، چون قیمت برق در کشور ما بسیار پایین است و آن مقدار هدر رفته، هزینه بسیار ناچیزی برای ما دارد. ولی مشکل ما سر این قضیه است که این مقدار هدر رفته، جان ساکنین را به خطر نیندازد.
در یک ساختمان مسکونی این نشتی‌ها بیشتر در وسایل و ابزارهای برقی که دارای موتور الکتریکی هستند اتفاق می‌افتد. چون در داخل این موتورها، سیم پیچ وجود دارد، اگر روکش این سیم پیچ‌ها بر اثر ضربه‌های شدید یا داغ شدن کنده یا نازک شود. یا از طریق سیم پیچی نامناسب القای الکتریکی روی بدنه موتور صورت گیرد، یا یکی از سیم‌های داخل موتور قطع شود و با بدنه موتور تماس پیدا کند. در این حالت‌ها برق وارد بدنه موتور می‌شود و از طریق بدنه فلزی موتور وارد بدنه فلزی دستگاه می‌شود. حتماً برای شما هم پیش آمده که به بدنه یک یخچال یا ماشین لباسشویی دست زده‌اید و احساس برقگرفتگی خفیف کرده‌اید، این مورد به خاطر همین نشتی جریان اتفاق افتاده است.

همانطور که می‌دانید یک جریان بسیار کوچک در حد ۳۰ میلی‌آمپر می تواند برای انسان خطرناک باشد. پس انسان‌ها به این فکر افتادند که دستگاهی را بسازند که نشتی‌های بالاتر از ۳۰ میلی آمپر را تشخیص دهد و مثل یک کلید مینیاتوری برق ساختمان را قطع کند تا آن جریان نشتی خطری برای جان ساکنین ایجاد نکند. اینطور شد که کلیدهای نشتی جریان یا همان کلیدهای محافظ جان به بازار آمدند. تا همین پنج شش سال قبل، نه مردم و نه برقکارها چیزی از کلید محافظ جان نمی دانستند و در ساختمان‌ها از آن استفاده نمی‌کردند، ولی با توجه به مشخص شدن مزیت‌های این دستگاه، استفاده از آن در برق ساختمان و برق صنعتی روز به روز در حال افزایش است. و طبق مقررات جدید برق ساختمان نصب کلید محافظ جان در جعبه فیوز منازل مسکونی و اداری الزامی شده است.

اساس کار یک کلید محافظ جان به این صورت است که جریان خروجی از سیم فاز را با جریان ورودی از سیم نول مقایسه می‌کند و اگر این دو مقدار با هم برابر نباشند محافظ جان متوجه می‌شود که جریان برق در قسمتی از مسیر نشتی پیدا کرده است، و اگر این جریان نشتی بیشتر از حساسیت محافظ جان (معمولاً ۳۰ میلی آمپر) باشد، کلید عمل می کند و مدار را قطع می کند.
البته حساسیت تمام محافظ جان‌ها ۳۰ میلی آمپر نیست و محافظ جان‌هایی در بازار هست که روی ۱۰ و ۲۰ و ۱۰۰ و ۳۰۰ و…. میلی آمپر هم عمل می کنند، ولی مقررات برق ساختمان، محافظ جان‌ ۳۰ میلی آمپر را برای منازل مسکونی و اداری پیشنهاد می‌کند.

تصویر دو نمونه کلید محافظ جان را در پایین مشاهده می‌کنید، دستگاه اول که ۴ ترمینال دارد، یک محافظ جان تکفاز است و دستگاه دوم که ۴ ترمینال در بالا و ۴ ترمینال در پایین دارد یک محافظ جان ۳‌فاز است.

کلید محافظ جان تکفاز
کلید محافظ جان تکفاز
کلید محافظ جان سه فاز
کلید محافظ جان سه فاز

توجه کنید که این محافظ جان‌ها در ظاهر شبیه کلید مینیاتوری هستند ولی سازوکار آنها کاملاً با کلید مینیاتوری فرق دارد پس شما نمی توانید آنها را بجای کلید مینیاتوری استفاده کنید. اگر روی یک کلید محافظ جان کلمه RCCB هک شده بود یعنی آن کلید محافظ جان فقط می تواند نشتی‌های جریان را قطع کند. ولی اگر روی کلید محافظ جان کلمه RCBO درج شده بود، یعنی آن کلید از ترکیب یک کلید مینیاتوری و یک کلید محافظ جان ساخته شده است، پس شما می توانید از یک کلید RCBO به عنوان یک کلید مینیاتوری هم استفاده کنید.

از آنجایی که این پاراگراف مهم است یکبار دیگر آن را تکرار می کنم:

  • کلید محافظ جان نوع RCCB تنها می تواند مدار را در مقابل نشتی جریان محافظت کند.
  • کلید مینیاتوری معمولی تنها می تواند مدار را در مقابل اضافه بار و اضافه جریان ناشی از اتصال کوتاه محافظت کند.
  • کلید RCBO که ترکیب دو نوع قبلی است، مدار را هم در مقابل نشتی جریان، هم اضافه بار و هم اضافه جریان ناشی از اتصال کوتاه محافظ می کند و به همین نسبت قیمت آن در مقایسه با ۲ نوع قبلی بالاتر است.

نقشه سیمکشی کلید محافظ جان تکفاز:

از مباحث تئوری راحت شدیم، حالا سیم چین و پیچ گوشتی را بردارید تا به سراغ مباحث عملی برویم بخشی که من عاشقش هستم. اگر خاطرتان باشد من در کتاب آموزش جامع برق ساختمان ، نقشه نصب یک کلید محافظ جان تکفاز را اینطور برایتان ترسیم کرده بودم. اگر در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان هم شرکت کرده باشید، ما چنین جعبه فیوزی را بصورت عملی نصب کردیم و جزئیات آن را در درس سیزدهم آن دوره بررسی کردیم.
برای بزرگنمایی نقشه ها روی آنها کلیک کنید تا بهتر بتوانید جزئیات را مشاهده کنید.

آموزش نصب کلید محافظ جان
آموزش نصب کلید محافظ جان

طبق این نقشه یک کلید مینیاتوری اصلی قبل از محافظ جان قرار میگیرد. که مقدار آمپر این کلید مینیاتوری باید با مقدار آمپراژ کنتور برابر باشد، مثلاً اگر آمپراژ کنتور ۳۲ باشد، این کلید مینیاتوری هم باید ۳۲ آمپر انتخاب شود. بجای این کلید مینیاتوری اصلی می توان از یک کلید ایزولاتور هم استفاده کرد. آنگاه فاز ورودی به جعبه فیوز ابتدا به قسمت بالای این کلید مینیاتوری متصل می‌شود، و از پایین آن که خروجیست به ترمینال بالای محافظ جان وصل می‌شود. سپس از ترمینال پایین محافظ جان خروجی گرفته می‌شود و بین بقیه کلیدهای مینیاتوری تقسیم می‌شود. مسیر سیم‌ها را دنبال کنید تا این توضیحات را بهتر متوجه شوید.‌

نقشه سیمکشی کلید محافظ جان ۳فاز:

حالا که با نقشه سیمکشی کلید محافظ جان تکفاز آشنا شدید، به سراغ ترسیم نقشه برای کلید محافظ جان ۳ فاز می‌رویم. فرض کنید که می‌خواهم برقکاری یک مغازه قصابی که کنتور برق آن ۳‌فاز است را انجام دهم، پس لازم است که یک جعبه فیوز نصب کنم و صاحب مغازه از من می‌خواهد که در داخل جعبه فیوز یک محافظ جان ۳فاز هم تعبیه کنم. از صاحب مغازه تعداد وسایل برقی که قرار است در آینده در این مغازه نصب شود را سوال می کنم، او می گوید که یک کولرگازی ۲۴ هزار، ۲ عدد یخچال ویترینی، کرکره برقی، و ۲ عدد یخچال ایستاده دارد. من با در نظر گرفتن اینها شروع به ترسیم نقشه سیمکشی جعبه فیوز می‌کنم.

روش نصب کلید محافظ جان سه فاز
روش نصب کلید محافظ جان سه فاز

ابتدا مسیر سیم ها را در نقشه بالا دنبال کنید و نقشه را در ذهنتان تجزیه و تحلیل کنید. من سیم قرمز را به عنوان فاز اول (L1) ، سیم زرد را به عنوان فاز دوم (L2) ، و سیم سیاه رنگ را به عنوان فاز سوم (L3) در نظر گرفته‌ام. البته این رنگ ها سلیقه‌ای نیست و چیزی است که استاندارد در انتخاب رنگ سیم‌ها برای برق سه فاز ما را اجبار کرده است.

نکته کوچک: مقررات برق ساختمان می گوید که رنگ سیم‌ها در برق سه فاز باید به ترتیب قرمز(L1)، زرد(L2) و سیاه(L3) باشد. یا قهوه‌ای(L1)، سیاه(L2) و خاکستری(L3) هم قابل قبول است.

نیازی به گفتن نیست که سیم آبی رنگ، نول است و سیم زرد رنگی که دارای یک خط سبز است هم سیم ارت است. پس من هر سه فاز (قرمز، زرد، سیاه) را ابتدا به یک کلید مینیاتوری سه فاز وصل میکنم، آنگاه از زیر این کلید مینیاتوری خروجی می گیرم و به ترتیب به ۳ ترمینال بالای محافظ جان وصل میکنم. مطابق تصویر بالا، نول ورودی به جعبه فیوز هم به ترمینالی دیگر در سمت چپ محافظ جان وصل می شود.
آنگاه از پایین کلید محافظ جان خروجی می‌گیرم و هر کدام از فازها را بین ۲ تا از کلید مینیاتوری‌های تکفاز تقسیم می‌کنم. همانطور که می‌دانید اختلاف پتانسیل هر کدام از فازهای برق سه فاز با سیم نول، ۲۲۰ ولت است. پس وسایل برقی معمولی مثل یخچال‌ها و کولرگازی و کرکره برقی می توانند از این برق ۲۲۰ ولت استفاده کنند.

سوال: چرا من هر کدام از فازها را بین ۲ تا از مینیاتوری‌ها تقسیم کرده‌ام؟ به این خاطر که برق مصرفی این مغازه از یک کنتور ۳فاز تامین می‌شود. و مدنظر ماست که از هر سه خط فاز هم استفاده کنیم، و اگر فشار برق مصرفی تمام وسایل روی یکی از فازها بیفتد، کلیدمینیاتوری اضافه بار را تشخیص می‌دهد و میپرد.

کاربرد محافظ جان ۳فاز بیشتر در برق صنعتی، کارخانه ها و کارگاه‌هاست ولی برای دستگاه‌های تکفاز باید بصورت نقشه بالا عمل کنید.

نکته: در کلیدهای محافظ جان ترمینال‌های بالا، ورودی و ترمینال‌های پایین، خروجی هستند. در بیشتر کلیدهای محافظ جانی که در بازار هستند، ترمینال‌های ورودی با علامت ۱ یا IN مشخص می شوند و ترمینال‌های خروجی با علامت ۲ یا OUT مشخص می‌شوند. و ترمینال‌هایی که با علامت N مشخص می‌شوند به نول متصل می‌شوند.

سوال: اگر خاطرتان باشد گفتیم که محافظ جان جریان‌های نشتی بیشتر از ۳۰ میلی آمپر را قطع می‌کند، پس جریان های نشتی کوچکتر از ۳۰ میلی آمپر را که روی بدنه فلزی وسایلی مثل یخچال، ماشین لباسشویی، کیس کامپیوتر و… ایجاد می‌شوند و باعث برقگرفتگی‌های خفیف برای انسان می‌شوند را چطور رفع کنیم؟ پاسخ: با اتصال بدنه فلزی آن دستگاه به سیم ارت مشکل حل خواهد شد، ولی اگر ساختمان سیم ارت نداشت، می توانید بدنه دستگاه را با یک سیم به اسکلت فلزی ساختمان یا لوله‌های فلزی آب متصل کرد، در این صورت حتماً نصب کلید محافظ جان در جعبه فیوز الزامی خواهد شد.

هفته بعد برای شما مقاله ای روی سایت قرار خواهم داد که در مورد آموزش نصب ۲ کلید محافظ در جعبه فیوز خواهد بود، هفته بعد هم به سایت آموزش برق سر بزنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=9841
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

376 نظر در مورد کلید محافظ جان | آموزش و روش سیمکشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با تشکر از مطلب جالب.
    پس نحوه عملکرد آن مقایسه میزان برق ورودی از فاز و خروجی از نول هستش.
    سوال من اینه که در موارد برق سه فاز که نول به اون اسم وجود نداره طرز کار محافظ جان چطور هست؟
    نحوه عملکرد و طرز کارش به چه صورته؟

    ۲

        1. سلام مجدد. در صورتی که بدن شخص همزمان بین فاز و نول قرار بگیره، در اینصورت شخص دچار برقگرفتگی میشه ولی محافظ جان این رو متوجه نمیشه.

          ۴

  2. سلام تشکر فراوان از مطلب بسیار مفیدتان و اینکه پاسخگوی همه بودید.
    منزل ۸۰ متری دارم با سه کولر گازی، برق ساختمان سه فاز است و کلید مینیاتوری شیش تایی. بدون ارت
    کل ساختمان ۸ واحد.
    هفته پیش از محل سیم های اسپیلت آتش سوزی رخ داد و دچار خسارت جزئی شدیم .
    چند برقکار آوردم همه انها به سیم کشی ایراد گرفتند‌ اصلی ترین ایراد ضخامت سیم که دو و نیم است. پیشنهاد دادند که کل سیم ها تقویت شود، مینیاتوری زیاد شود، محافظ جان نصب بشه و ارت به میلگردهای بتون ساختمان وصل بشه.
    خواستم نظر شما رو بدونم و اگر ممکن باشه شما مشاوره بدید.

    ۱

    1. سلام. بله من هم با نظر برقکار موافقم، ولی ارت لازم نیست به میلگردهای بتن ساختمان وصل بشه. با کوبیدن یک یا دو میله مسی ارت احداث میشه. البته باید بفرمایید تعداد کنتورهای داخل تابلوی کنتوری چند تاست و هر کدومشون چند آمپر هستند؟سه فاز هستند یا تکفاز؟

      ۳

  3. ممنونم از پاسخگویی . سوالاتی که داشتم رو دوستان پرسیده بودن وبا خوندن جوابهای شما ابهامات بنده هم رفع شد تشکر فراوان وانشاالله همیشه سلامت باشید مهندس جان….

    ۴

      1. سلام میخواستم بدونم من برق تکفاز برای باغ کشیدم کنتور بیرون از باغ در فاصله ۱۰۰ متری قرار داره دم در ورودی باغ که کابل اومده رفته توی جعبه فیوز ایمن جان ،یک متر زیرش شینه کابل ارت هست میخواستم بپرسم کابل ارت را به کدام ورودی یا خروجی ایمن جان وصل بکنم ،

        ۴

  4. سلام.اینکه ولتاژ نامی یک کابل ۳۰۰-۵۰۰ یا ۴۵۰-۷۰۰ باشد چه اندازه اهمیت دارد؟یک کابل ۲ رشته نمره ۲.۵ از ۵ سال قبل برام بیادگار مونده که استفاده نشده.۲۶ متره. می خواستم از وسط ش ببرم وبصورت دو کابلی یعنی دو رشته فاز و دو رشته نول به عنوان ورودی اصلی تا جعبه کلید مینیاتوری استفاده کنم.اما متوجه شدم که ولتاژ نامی اون با سیم کشی داخل ساختمان مکتفاوته. در این گرانی.ایا مشکل و محدودیت داره که از اون استفاده کنم؟

    ۱

    1. سلام اون ولتاژ نامی زمانی اهمیت پیدا میکنه که از کابل برای ولتاژهای بیشتر از ۲۳۰ ولت استفاده کنید.
      این موردی هم که فرمودین یعنی دوبل کردن هر رشته سیم، در بعضی جاها می بینیم که برقکار اینکار رو انجام داده. و در جایی نخوندم که استاندارد اون رو نفی کنه. پس استفاده کنید ولی اتصالاتتون رو کاملاً سفت و محکم و با سرسیم و ترمینال انجام بدید.

      ۲

  5. سلام وقت بخیر
    ممنون که به تک تک از سوالات بچه ها جواب میدین
    فقط خواستم ازتون تشکر کنم
    خدا حفظتون کنه
    انشالله که برقرار و استوار باشین

    ۵

    1. سلام. ممنونم از شما میلاد جان، سایت آموزش برق مثل بچه من می مونه و شش ساله که هر شب من و همکارم تا جایی که در تخصص ما باشه به سوالات کاربران جواب میدیم، و این بزرگترین تفریح من هست. ممنونم بابت انرژی مثبتی که فرستادید.

      ۴

  6. سلام
    تو ساختمانی که ما هستیم هر واحدی ۳ فاز دارد با محافظ جان ۲۵ آمپری مارک sun ir همه واحد ها مشکل پریدن وقت و بی وقت محافظ جان ها را دارند تا جایی که دو واحد محافظ جان را به فیوز منیاتوری عادی تغییر داد.
    این مشکل نشتی را چگونه میتوان پیدا کرد که کدام قسمت است چون داخل واحد و زیر فیوز محافظ جان فیوزهای منیاتوری عادی نصب شده که عمل نمی کنند.
    خواهشمند است راهنمایی بفرمایید.

    ۲

    1. سلام.قطعاً همه قسمت های برق خونه نشتی ندارن و این اتفاق در یک یا دو سرخط پیش میاد.و این رو یا باید با دستگاه مولتی فانکشن تستر پیدا کنید یا اینکه محافظ جان رو باز کنید و ببرید تک تک روی هر سرخطی وصل کنید و برای دو سه روز تست کنید تا سرخط معیوب رو پیدا کنید.

      ۶

  7. سلام مجدد مهندس عزیز،ضمن سپاس و قدردانی از شما،سوالم در مورد کلید محافظ جان نیست اما نمی‌دونستم کجا سوالم رو مطرح کنم،شخصی برای منزل خود دو عدد کولرگازی ۳۰هزار برای حال و یکی کوچک هم برای اتاق خواب نصب کرده برق کولر ۳۰هزار رو من از طریق یک کابل مجزا (۲×۲/۵ با فاصله۲۰متر)و از زیر کنتور تامین کردم و سر راهشان یک عدد فیوز مینیاتوری ۲۵نصب کردم البته می خواستم کابل ۴×۲استفاده کنم که نصاب کولر گفتن نیاز نیست،حال از روزی که کولر گازی کوچک نصب شده، مخصوصا در تایم اوج مصرف(ظهرها)بگفته صاحب خونه کنتور قطع می کنه ،برق کولر کوچکی هم ظاهراً از برق ساختمون تامین شده،منزل هم بزرگ و بدون تابلو با سرخط های جداگانه برای هر قسمت هست

    ۶

    1. سلام. ممنونم از شما. دلیل اصلی می تونه این باشه که آمپراژ کنتور مشترک در حدی نیست که بتونه هر سه کولر رو همزمان به همراه سایر وسایل خونه جوابگو باشه. پس یا مالک باید کنتورش رو ارتقا بده و اگر ۲۵ یا ۳۲هست یک کنتور ۵۰ آمپر بگیره، یا اینکه همه وسایل برقی رو همزمان روشن نکنه.
      این تست رو هم انجام بدید که همه کولرها رو خاموش کنید و کولر گازی کوچک رو به تنهایی روشن کنید، اگر باز هم کنتور پرید، یعنی کولرگازی کوچک مشکل داره و باید بررسی بشه.

      ۶

  8. مهندس واقعا از شما بخاطر صبر و حوصله ای که در پاسخگوییتون دارین تشکر میکنم. خواستم واقعا از شما تشکر کنم و یه سوال کوچیک دارم و اون اینه که میشه بجای فیوز فشنگی که در جعبه کنتور میزارن ، فیوز مینیاتوری بزاریم؟ آیا بهتره؟ دلیلش چیه که اکثرا فیوز فشنگی در جعبه کنتور میزارن؟ توصیه شما چیه

    ۵

    1. سلام. خواهش میکنم، بله میشه گذاشت، در کنتورهای قدیمی از فیوز فشنگی استفاده میشد. ولی در کنتورهای جدید دیگه از اونها استفاده نمیشه و از کلید مینیاتوری استفاده میکنن.

      ۶

  9. مهندس عزیز سلام. در بعضی جاها دیدم برای کنتور تک فاز از فیوز ۶۳ آمپر برای کنتور استفاده میکنن ( با اینکه ممکنه کنتور ۲۵ یا ۳۲ آمپر باشه )، این مشکلی ایجاد نمیکنه؟ ۲- یعنی برای جعبه فیوز هم باید از فیوز اصلی ۶۳ آمپر استفاده کنیم؟

    لایک

    1. سلام. بله این مشکل ایجاد میکنه. و باید فیوز هم آمپر با کنتور انتخاب بشه. چون امکان اینکه اون فیوز عمل نکنه خیلی زیاده.
      شما به اون فیوز توجه نکنید، و در جعبه فیوز فیوز هم آمپر کنتور قرار بدید.

      ۴

  10. سلام مهندس. ۱-جاهایی که آمپر کنتور روی اون نوشته نشده، از کجا بفهمیم کنتورش چند آمپر هست؟ ۲- چرا باید آمپر فیوز کنتور و فیوز اصلی هم آمپر کنتور باشن؟ دلیلش علمیش چیه؟ ممنونم

    لایک

    1. سلام. روی قبض برق مشترک می نویسن که کنتور چند آمپر هست.
      چون هر دوی اینها باید از کنتور، کابل اصلی و فیوزهای مسیر محافظت کنن. و اگر یکی آمپرش خیلی بیشتر باشه در صورت ایجاد اتصال کوتاه عملاً هیچ کاری انجام نمیده.

      ۴

  11. مهندس گرامی بازم سلام. ببخشید زیاد مزاحم میشم. میخواستم بپرسم فیوزی که بعد از کنتور تک فاز ( در جعبه کنتور )استفاده میشه باید چند آمپر باشه؟ ( فکر کنم الان کنتور تک فاز ۵ آمپر ساخته میشن). و همچنین برای سه فاز چند آمپر باید باشن؟ و آیا اگر فیوز هم آمپر کنتور در جعبه کنتور استفاده کردیم، در جعبه فیوز هم باید فیوز اصلی هم آمپر کنتور استفاده کنیم؟ ممنونم از شما

    ۵

    1. خواهش میکنم، کنتورهای امروزی چه تکفاز و چه سه فاز. یا ۲۵ آمپر هستند یا ۳۲ آمپر و یا ۵۰ آمپر. و اداره برق دیگه کنتور۵ آمپر نمیده.
      ۲- بله آمپر هر دو فیوز باید برابر باشد.

      لایک

  12. مهندس مرادی سلام. ۱- ببخشید این فیوز فشنگی که در جعبه کنتور میزارن برای تک فاز که معمولا ۶۳ آمپر ( و برای سه فاز ۳تا ۲۵ آمپر ) هست، آیا فیوز اصلی محسوب میشه یا میشن؟ چون بعضی وقتا در جعبه فیوز، فیوز اصلی نمیزارن و چندتا فیوز هستن که برای جاهایی استفاده شدن. ۲- و آیا میشه محافظ جان را بعد از فیوز مذکور( ۶۳ آمپر ) در جعبه کنتور گذاشت؟ ۳- و سوال آخر اینکه فیوز پیش جعبه کنتور چیه و اون فیوز اصلی توی جعبه فیوز چیه؟ ببخشی زیاد پرسیدم. لطفا به تفکیک جواب بدین. ممنون از صبر و پاسخگوییتون

    ۵

    1. سلام. ۱- خیر به اون فیوز فشنگی داخل کنتور ما میگیم فیوز کنتور و به اولین فیوزی که داخل جعبه فیوز قرار میگیره ما میگیم فیوز اصلی که کابل اصلی اول از همه به اون وصل میشه.
      ۲- بعضی ها داخل کنتور هم میزارن، ولی بهتره داخل جعبه فیوز منزل باشه.
      ۳-در قسمت اول توضیح داده شد.

      ۶

  13. سلام و وقت بخیر خدمت مهندس عزیز- یه سوال داشتم من یک واحد ۱۳۰متری رو برقکشی کردم در پایان کار صاحب خونه میگه کلید محافظ جان هم نصب کن، حال باتوجه به اینکه در جعبه فیوز جای برای کلید محافظ جان نیست- میشه کلید محافظ جان رو در ابتدای کابل و در زیر کنتور برق نصب کنم؟ فاصله کابل گرفته شده از کنتور تا تابلو حدود۱۲متر می باشد.

    ۶

    1. سلام. مرسی. مجتبی جان یادت باشه دیگه هیچ وقت برای هیچ ساختمانی از جعبه فیوزهای کوچیک استفاده نکنی، حداقل باید از جعبه فیوزهای ۱۲ تایی استفاده کنید.
      این کاری هم که گفتید، بله امکان پذیره و می تونید در کنار کنتور نصب کنید.

      لایک

  14. مهندس سلام و خسته نباشین.
    میخواستم بپرسم که آیا منظور از فیوز اصلی همان فیوز پیش جعبه کنتور هست؟ یا اینکه غیر از اون در جعبه فیوز هم فیوز اصلی داریم؟ و سوال بعدی اینکه فرقی میکنه که در جعبه فیوز برق ورودی اول به محافظ جان وصل بشه یا به فیوز در جعبه فیوز؟
    لطفا به ایمیلم جواب رو سریعا بفرستین. لطفا کامل توضیح بدین مهندس. ممنون میشم

    ۵

    1. سلام . مرسی. خیر، ما به اولین و بزرگترین فیوزی که در جعبه فیوز قرار میگیره میگیم فیوز اصلی.
      بله، معمولاً اول به فیوز اصلی وصل میشه بعدش میره به محافظ جان.

      ۶

  15. دورود
    نسخه چاپی کتاب برق ساختمان چه زمانی اماده میشه؟
    روی کنتور زده عدد ۲۵ امپر.یعنی کنتور نهایتا ۲۵ امپر برق میکشه؟و بیشتر از اون فیوز قطع میکنه؟
    من بعضی ماوقتا لوازم برقی خونه رو باز میکنم و تعمیر میکنم میخوام یک فیوز سر راه برق قرار بدم که اگر اتصالی کرد فیوز بپره و برق ساختمان قطع نشه.فیوز رو از نوع b قرار بدم یا c کدوم ایمنی بیشتری داره؟

    ۱۲

    1. سلام. هزینه چاپ خیلی رفته، شاید فعلاً نتونیم چاپ کنیم.
      ۲-بله یعنی کنتور نهایتاً ۲۵ آمپر برق میده.
      ۳-یک فیوز ۱۰ آمپر نوع بی قرار بدید.

      ۷

  16. با سلام و خسته نباشید
    میخواستم بپرسم که میشود محافظ جان سه فاز را بروی برق تک فاز خانه نصب کرد و طریقه نصب به چه صورتی هست؟؟؟؟؟ متشکرم

    ۶

    1. سلام. مرسی. بله میشه. سه تا ترمینال فاز ورودی داریم و سه تا ترمینال فاز خروجی. کافیه از یکی از این سه تا استفاده کنید. نول ورودی خروجی هم که بجای خودش وصل میشه.
      بعدش اگر دکمه تست روی محافظ جان رو زدید و عمل نکرد، فاز رو ببرید روی ترمینال بعدی

      ۹

1 3 4 5 6 7 9
شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853