نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

نکاتی در مورد پریز برق ساختمان

12734 بازدید

دوستان آموزش برق سلام، چند روزی ست که مشغول مرور کردن مبحث ۱۳ مقررات ملی ساختمان هستم، این مبحث در مورد طراحی و اجرای تاسیسات برقی ساختمان توضیح می دهد و کتابی‌ست بسیار نامفهوم و با کلماتی قلمبه سلمبه که اگر خیلی زور بزنید نهایتاً تا صفحه ۲۰ این کتاب را می خوانید و بعد آن را دور می‌اندازید. بنده هم علاقه ای به خواندن آن ندارم ولی چه کنم که به خاطر شغلم مجبورم که آن را برای بار چندم بخوانم. پریز برق ساختمان

مبحث سيزده مقررات ملی ساختمان

در مبحث ۱۳، نکات و مقررات پراکنده‌ای در مورد پریز برق ساختمان آمده است، و این پراکندگی شاید ذهن خواننده را سردرگم و طبقه بندی آنها را در حافظه مشکل کند، برای همین تصمیم گرفتم خیلی از نکات و مقررات مربوط به پریزهای برق را برای شما در این مقاله بیاورم. البته نه با آن پیچیدگی که در مبحث ۱۳ آمده بلکه آنها را با زبان ساده و با رسم شکل برایتان توضیح میدهم تا احساس خستگی و بی علاقه گی نکنید. قطعاً دانستن این موارد بر هر برقکار و مهندس طراح یا ناظر برق ساختمان لازم و ضروریست.

پریز برق ساختمان

وقتی صحبت از پریز برق می کنیم، منظورمان تمام پریزهایی است که در یک واحد مسکونی نصب می شوند، حالا می خواهد آن پریز برای یخچال مورد استفاده قرار گیرید یا برای یک دستگاه تلویزیون، فرقی نمی کند.

محل نصب پریزهای برق دارای شرایط و ویژگی هایی است که در چند قسمت جدا آنها را توضیح میدهیم.

۱- ارتفاع نصب پریز برق ساختمان

  •  ارتفاع پریزهای برق، تلفن و آنتن در اتاق ها و پذیرایی حداقل باید ۳۰ سانتی متر باشد. ولی ما ارتفاع ۴۰ سانتی متر را پیشنهاد می کنیم. زیرا از نظر زیبایی و راحتی در استفاده، مناسب تر است.
  •  ارتفاع نصب پریز اجاق گاز و پریز ماشین لباسشویی، حداقل ۶۰ سانتی متر از کف تمام شده آشپزخانه است. هر پریز دیگری، به هر منظوری که در آشپزخانه نصب شود، نباید ارتفاعش از ۶۰ سانتی متر کمتر باشد. پریزی که برای ماشین لباسشویی یا ماشین ظرفشویی نصب می شود حداقل باید ۳۰ سانتی متر با محل خروجی لوله آب یا فاضلاب فاصله داشته باشد.
  •  ارتفاع نصب پریز هود ۱۸۰ الی ۲۰۰ سانتی متر از کف تمام شده است.
  •  ارتفاع نصب پریز پکیج ۱۴۰ سانتی متر از کف تمام شده است. پریزی که برای پکیج نصب می شود، نباید زیر لوله های آب پکیج قرار بگیرد. و این پریز بایستی ۱۰ سانتی متر با شیر گاز پکیج هم فاصله داشته باشد.
  •  ارتفاع نصب پریز برای یخچال و پریز برق برای روی پیش خوان آشپزخانه ۱۲۰ سانتی متر است.
  •  ارتفاع نصب پريزهای برق در پارکینگ، راه پله، پیلوت، حیاط، پشت بام، خرپشته، پاسیو، موتورخانه، تراس، باید بین ارتفاع ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتی متر از کف تمام شده باشد.
  • ارتفاع نصب پریز در کنار روشویی توالت باید حداقل ۱۱۰ سانتی متر باشد و ۳۰ سانتی متر بصورت افقی از لبه بیرونی روشویی فاصله داشته باشد.
  • اگر قرار است در آشپزخانه دستگاه تصفیه آب نصب شود، چون این دستگاه داخل کابینت زیر سینک ظرفشویی قرار میگیرد، باید برای آن یک پریز برق در ارتفاع ۶۰ سانتی متری در پشت کابینت قرار گیرد. این پریز باید بصورت افقی ۳۰ سانتی متر با لوله های آب و لوله فاضلاب فاصله داشته باشد.

۲- فاصله نصب پریزهای برق

در همه اتاقها و فضاهای مسكوني (بجز آشپزخانه، دستشويي، حمام و نظاير آن) پريزها بايد در نقاطي تعبيه شوند كه فاصله هيچيك از نقاط خط پيرامون كف اتاق، از تصوير پريزها بر روي خط پيرامون از ۱.۵ متر بيشتر نباشد. بدين معني كه فاصله دو پريز در طول و عرض اتاق حداكثر برابر ۳ متر باشد. اندازه گيري بر روي خط پيرامون انجام مي شود. درها و پنجره های شروع شده از كف نبايد در اندازه گيری دخالت داده شوند.
فاصله تصوير پريز روي خط پيرامون از نزديكترين لبه در يا پنجرهایی كه از كف شروع شده است نبايد از ۱.۵ متر بيشتر باشد. حالا تمام این چند خط را در تصویر زیر نمایش می دهیم.

فاصله پریزهای برق از یکدیگر

نظر شخصی: فقط خواستم یادآورم شوم، که نه بنده این مورد را رعایت می کنم و نه تمام برقکارهایی که از نزدیک کار آنها را دیده‌ام، چون اگر قرار بود این بند را رعایت کنیم، باید در یک اتاق خواب کوچک مثلاً ۴*۳، تعداد ۴ عدد پریز برق نصب کنیم، که قطعاً هیچ برقکاری چنین کاری نمی کند و نیازی هم به نصب این همه پریز برق وجود ندارد. و تا به حال ندیده‌ام که مهندس ناظری هم بابت این موضوع سخت گیری کند. حالا این به نظر خود شما بستگی دارد که این بند را رعایت کنید یا نه.

۳- فاصله نصب پریز برق از لوله های آب و گاز

الف: حداقل فاصله كليدها و پريزهای برق و جعبه فيوز در صورتي كه شير گاز بالاتر از آنها و يا در کنار آنها نصب شده باشد، برابر ۱۰ سانتي متر بوده و اگر شير گاز اجباراً زير آنها نصب شود این فاصله حداقل باید ۵۰ سانتیمتر باشد. این مورد را با شکل به شما نشان میدهم تا همیشه به خاطر سپرده شود.

فاصله پریزهای برق از شیر گاز

ب: حداقل فاصله كليدها و پريزهاي برق از لوله كشي گاز طبيعي برابر ۵ سانتي متر است.

پ: حداقل فاصله سیم ها و کابل‌ھای برق فشار ضعيف با لوله ھای توکار گاز طبيعی که با مصالح ساختمانی پوشيده می شوند برابر ۱۰ سانتی متر است.

۴- سایر نکات در مورد پریز برق ساختمان

  • جريان نامي پريزهاي تکفاز و سه فاز بايد حداقل ۱۶ آمپر باشد.
  • سیم مورد استفاده برای پریزهای برق باید حداقل نمره ۲.۵ باشد.
  • فیوز مورد استفاده برای پریزهای برق باید ۱۶ آمپر نوع C باشد.
  • استفاده از سه راهی های برق در هر کجای ساختمان غیر مجاز است.
  • بهتر است در جایی که فکر می کنید دستگاه تلویزیون قرار میگیرد، ۲ عدد پریز برق در کنار همدیگر نصب کنید. تا در آینده نیازی به استفاده از ۳ راهی برق نباشد. یکی از این پریزها برای گیرنده دیجیتال و دیگری برای دستگاه تلویزیون استفاده خواهد شد. یک پریز آنتن و ماهواره هم در کنار این ۲ پریز برق قرار می‌گیرد.
  • کلیه پریزهای مورد استفاده در ساختمان باید از نوع ارت دار باشند، چه یک ساختمان ویلایی و یک واحدی باشد، چه یک مجتمع مسکونی بزرگ و چند واحدی. بعضی ها به اشتباه فقط در آشپزخانه پریز ارت دار نصب می کنند که این اشتباه است، و تمام پریزهای یک ساختمان باید از نوع ارت دار باشد.
  • اگر از قوطی کلیدهای فلزی (گالوانیزه) در پشت پریزها استفاده شده است، خود قوطی کلید هم باید به سیم ارت متصل شود.
  • جهت اتصال سیم های برق به پریز، از سرسیم استفاده شود یا سر سیم‌ها قلع اندود (لحیم کاری یکپارچه) شود.
  • استفاده از سیم های تکه تکه و چسب خورده در مدار پریزهای برق و در مدار روشنایی ها ممنوع است، تمامی سیم‌ها باید بصورت یکپارچه باشند.
  • سیم هایی که در زیر پیچ های پریز قرار میگیرند، باید همسایز باشد، یعنی هر دو رشته سیم قطر یکسانی داشته باشند. چون اگر قطر یکی از سیم ها کمتر باشد، بعد از سفت کردن پیچ های پریز، سیم نازکتر از زیر ترمینال خارج می شود.
  • شما مجاز نیستید که زیر هر کدام از ترمینال های پریز، بیش از ۲ رشته سیم را قرار دهید. زیرا اگر بیشتر از ۲ رشته سیم در زیر پیچ ها قرار گیرد، چون پیچ به درستی سفت نمی شود، امکان جدا شدن سیم ها وجود دارد.
  • لوله گذاری برای پریزها باید مجزا از لوله گذاری برای روشنایی ها باشد. و استفاده از یک لوله مشترک برای هر دو ممنوع است.
  • در هیچ کجای ساختمان شما مجاز نیستید که سرخط پریزهای برق را با سرخط روشنایی ها مشترک در نظر بگیرید. حتی سیم نول مورد استفاده برای پریزها باید از سیم نول مورد استفاده برای روشنایی ها جدا باشد.
  • در تمام پریزهای برق، سوراخ سمت راست باید فاز باشد (روزنه سمت راست هنگام دید از مقابل) و سوراخ سمت چپ باید نول باشد. این مورد به ۲ دلیل پیشنهاد می‌شود، اولاً چون در داخل دوشاخه بعضی از وسایل برقی، یک فیوز شیشه ای کوچک در مسیر سیم فاز قرار دارد. دوماً از لحاظ همسان شدن تمام پریزهای یک واحد مسکونی این مورد باید رعایت گردد.
  • روی یک سرخط، نباید بیشتر از ۱۲ پریز برق (مربوط به مصارف عمومی) قرار گیرد. ولی اگر نوع و توان وسیله ای كه از پريزها تغذيه خواهند شد معلوم باشد، تعداد آنها براي هر مدار محدود به جريان مجاز هادی مدار(سیم) و جريان مجاز وسيله حفاظتي آن خواهد بود، به شرط آنكه از ۱۲ عدد پريز تجاوز نكند.
  • در ساختمانهای مسكونی براي جلوگيری از خطرات برق گرفتگی كودكان، بايد پريزها مجهز به درپوش ايمني يا پرده محافظ باشد.
  • رنگ سیم مورد استفاده برای سیم فاز در پریزهای برق، باید قرمز، زرد یا سیاه باشد. رنگ سیم نول بایستی آبی کم رنگ و رنگ سیم ارت هم ترکیبی از زرد/سبز باشد.
  • پیچیدن سیم ها به دور یکدیگر و عایق بندی محل اتصال با استفاده از چسب برق (نوار چسب) ممنوع است و کلیه اتصالات و انشعابات بایستی با استفاده از ترمینال پیچی یا ترمینال فشاری صورت گیرد.
  • انجام هرگونه سیمکشی روکار با استفاده از سیم های تک لا یا سفید دولا، و استفاده از میخ دوپا یا میخ معمولی اکیداً ممنوع است.
  • در کتاب آموزش برق ساختمان به این موضوع اشاره کرده ایم بعد نیست مجدد تکرار کنیم، به تازگی در نقشه تاسیسات برقی ساختمان ها، یک روشنایی اضطراری (مهتابی شارژی) در داخل پذیرایی و در ارتفاع ۲۲۰ سانتیمتری در نظر میگیرند. این روشنایی اضطراری معمولاً در بالای درب ورودی واحد یا در بالای کلیدهای روشنایی پذیرایی قرار میگرد و برای آن یک پریز برق تعبیه می شود تا مهتابی شارژی از طریق دوشاخه به این پریز متصل شود. این پریز نباید با سایر پریزهای ساختمان اشتباه گرفته شود و برق ورودی به این پریز باید از کلیدهای روشنایی پذیرایی تامین شود، نه اینکه با سایر پریزهای پذیرایی سری شود. چون در واقع این پریز یک پریز واقعی نیست، بلکه محلی برای تشخیص و نصب روشنایی اضطراری است.
  • محل و تعداد پريزهاي آشپزخانه بايد با توجه به چيدمان تجهيزات و وسايل برقي مشخص شود. نصب ۶ پریز برق در آشپزخانه الزامی است. یک پریز برای یخچال، یک پریز برای اجاق گاز، یک پریز برای هود، یک پریز برای ماشین لباسشویی، یک پریز برای روی پیشخوان (اوپن)، و یک پریز هم برای پکیج. اگر در نقشه های جانمایی تجهیزات ماشین ظرفشویی و دستگاه تسویه آب هم قرار دارد، باید برای آنها هم پریز مجزا نصب کنید.
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=8526
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

137 نظر در مورد نکاتی در مورد پریز برق ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1. سلام آقا امیر. سوالت واضح نیست. امیدوارم منظور شما رو درست درک کرده باشم. ببینید برای هر مدار پریز، یک فاز و یک نول و یک ارت از جعبه فیوز شروع میشه و بین همه پریزهای اون مسیر دور میزنه و به تک تک پریزها وصل میشه، به این روش میگیم روش شعاعی

      ۶

  1. سلام.خسته نباشید. بعضی پریزهای منزل جدیدی که ساکن هستم خیلی بد دوشاخه داخل آنها می شود و یا داخل نمی شود پرسیدم گفتند ضد برق گرفتگی کودکند پس باید چیکار کنم اونهایی را که خیلی بد دوشاخه وارد می شود به آنها؟

    ۶

    1. سلام، مرسی. بله متاسفانه پریزهایی که محافظ کودک دارند این مشکل رو دارن، و هنوز حافظ های با کیفیتی در بازار نیست. به همین خاطر خیلی ها عطای اون رو به لقاش ترجیح میدن. اگر شما هم می خوایید محافظ کودک رو بردارید، کافیه پیچ جلوی پریز رو باز کنید و بعدش اون قسمت پلاستیکی جلوی سوراخ ها رو از قاب جدا کنید.

      ۷

  2. .سلام خسته نباشید یه سوال داشتم باید تحقیق کنم راجبش چرا برای اتصال پریز حتما باید از فاز ورودی یا اصلی استفاده کرد؟

    ۷

      1. باز هم سوالتون واضح نیست. ببینید، مثلاً ۵ تا پریز روی یک مدار هستند، بنابراین دو رشته سیم فاز و نول از جعبه فیوز داخل واحد شروع میشه و به ترتیب تمام پریزها رو طی می کنه. چون هر پریزی یک فاز و یک نول لازم داره.

        ۶

      1. سلام و خسته نباشید
        فاصله ای که باید پریز برق از سینک ظرفشویی جهت ایمنی داشته باشه باید چقدر باشه؟
        و اگر بالای سینک کار بشه از پریزهای ip دار کار بشه تاییدیه میگیره؟؟

        ۷

        1. سلام، استاندارد میگه فاصله پریزهای برق از آبریزگاه سینک ظرفشویی باید ۶۰ سانتی متر و از لبه سینک باید ۳۰ سانت باشه. اگر فاصله کمتر از این باشه پریز IP دار رو هم بعضی مهندسان تایید میکنند و بعضی خیر.

          ۷

  3. سلام خسته نباشید مهندس،ممنون میشم جواب سوال من رو بدید، من هرموقع شارژر یا جارو برقی رو به بعضی از پریزهای برق خونه وصل میکنم تلویزیون برای یه لحظه قطع میشه و دوباره برمیگرده خواستم ببینم مشکل از چیه؟

    ۷

  4. سلام مهندس وقت شما بخیر
    من ۳ تا ساختمان کار برق انجام دادم ولی معمولا تا قسمت های کنده کاری لوله کشی و سیم کشی بودم و پایان کار زمان امتحانات میشد.
    ۱. یک پروژه ی برق ساختمان ۵ طبقه با ۱۳ واحد حدودا چه مدت زمان میبره؟ شخصی به من گفت ۱ سال شخص دیگری گفت ۳ ماه!
    ۲. قیمت راه پله، مغازه، هالوژن و نورمخفی به چه صورت حساب میشه؟
    ۳. ایا لوله کشی اعلان حریق رو در صورتی که برق‍کار کارش رو قبول نکرده باید انجام بده؟
    ۴. من کتاب دوربین مدار بسته رو از سایت شما تهیه کردم ولی در مورد داکت کشی چیزی گفته نشد. معمولا سیم کشی دوربین به صورت رو کار انجام میشه و با خودشون هست یا برق کار باید لوله کشی و داکت کشی رو انجام بده؟
    بسیار ممنون

    ۸

    1. سلام آقا میلاد، مرسی.
      ۱- سوال اول تون واضح نیست. اگر منظورتون تعداد روزهایی هست که یک برقکار باید کار کنه به این صورته. یک استادکار برق با یک شاگرد در ۵ روز کار، به راحتی می تونن صفر تا صد یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری رو انجام بدن. حالا شما این رو در ۱۳ واحد ضرب کنید. البته چون اجرای همه مراحل همزمان امکان پذیر نیست، و این وسط خیلی فاصله می افته، امکان داره آقای برقکار ۳ روز کار کنه و بعدش ۶ ماه بعد بیاد و ساختمان که نازک کاری شد بعدش بقیه کارش رو انجام بده.
      ۲-یک مقاله در سایت هست، تحت عنوان هزینه برقکشی ساختمان و دستمزد برقکار، اون رو مطالعه کنید.
      ۳- تمام مراحل از نصب داکت ها و لوله ها و سیمکشی برای دوربین ها با نصاب دوربین مداربسته هستش، نه با برقکار ساختمان.

      ۸

  5. سلام وقتتون بخیر. با سیم نول ادم را برق میگیره یا نه؟من سیم نولهایی که در تابلو برق به هم با چسب برق متصل بودند را از هم باز کردم میخواستم سیم اصلی نول را وارد فیوز محافظ جان بکنم.زمانیکه درست سیم اصلی کنتور از بقیه نول ها جدا شد من را برق گرفت البته خدا را شکر مشکلی برام پیش نیومد فقط چند دقیقه ای توی شک بودم!سیم نول با مولتیمتر فاز القایی هم چک شده بود و برق نداشت. دلیل برق گرفتن چی بوده؟

    ۷

    1. سلام آقا بهنام، وقتی دستگاهی روشن باشه، همون مقدار جریانی که از فاز میره، باید به نول برگرده و اگر شما در مسیر نول باشید دچار برقگرفتگی می شوید. در کل ما انسان ها در برابر برق موجودات ضعیفی هستیم و ۳۰ میلی آمپر که جریان بسیار بسیار ناچیزی هست به راحتی می تونه باعث برقگرفتگی یک انسان بشه.

      ۸

      1. ممنون بابت پاسختون جناب مرادی. با توجه به جوابتون سه تا سوال داشتم.
        ۱-وقتی تمام سیم های نول به هم متصل بودند و در دستم بود جریان برقی احساس نکردم دقیقا زمانیکه سیم نول اصلی را از بقیه سیم ها را جدا کردم من را برق گرفت. چرا زمانیکه تمام سیم های نول به هم متصل بودند برق گرفتگی ایجاد نشد؟
        ۲- در اون لحظه فقط چند لامپ روشن بود و یک یخچال که کمتر از ۲ آمپر مصرف داشتن. اگر فرضا کولر روشن بود جریان مصرفی بیشتر میبود برق گرفتگی شدیدتر میشد؟
        ۲-من اون لحظه روی کف خونه که سنگه بودم اگر روی فرش میبودم یا دمپایی پوشیده بودم برق من را نمیگرفت؟

        ۶

        1. سلام مجدد، ۱- چون مقاومت سیم نول اصلی کمتر از بدن شماست و اون جریان داشته میرفته به سمت مسیر کم مقاومت، ولی همین که شما اون رو قطع کردن جریان از بدن شما گذشته.
          ۲- بله درسته، اگر جریان بیشتری از بدن بگذره برقگرفتگی هم شدیدتر خواهد بود.
          ۳- بله درسته، اگر جسم نارسانی زیر پای شما می بود، کمتر احساس برقگرفتگی می کردید.

          ۷

  6. سلام.تشکراز راهنمایی کامل وجامع درباره تمامی کلیدوپریزهای ساختمان.
    ببخشیدمن یک سوال داشتم.آیا ولتاژ خروجی پریز داخل دستشویی و یکی از پریزهای داخل آشپزخانه،طبق استانداردهای فعلی یا نصب و سیم کشی های قدیمی منازل،با هم متفاوت است یا خیر.
    ما که یه یخچال فریزر بزرگ داریم و ورودش به داخل ممکن نیست،آیا میتونیم از پریز داخل دستشویی که نزدیکترین محل به جای مناسب یخچال فریزر در پارکینگ هست و پریزی موجود نیست،وجود دارد.میتونم از پریز دستشویی براش استفاده کنم.برقی کم نمیاره،یا مشکلی پیش نمیاد.
    سپاس از سایت خوب و راهنمایی های کامل و جامع.ممنون

    ۷

    1. سلام، خواهش می کنم، خیر ولتاژ خروجی هر دوی اون پریزها یکسان و ۲۳۰ ولت هست.
      ۲- اگر برای پریز دستشویی از سیم های نمره ۲.۵ استفاده شده باشه مشکلی نداره و می تونید برای یخچال هم استفاده کنید.

      ۷

  7. سلام وقتتون بخیر. آیا نوسان برق خونه بصورت لحظه ای و پیوسته طبیعیه؟یعنی مدام بین ۲۰۰ تا ۲۱۵ در نوسانه ولتاژ خروجی کنتور

    ۷

    1. سلام، مرسی، بستگی به تعداد مشترکین منطقه شما داره. ولی می تونید زنگ بزنید اتفاقات برق تا بیان چک کنن. هزینه این تست ها رایگان هست.

      ۶

  8. سلام،ببخشید داخل راه پله ها ساختمان کلید برق واسه روشنایی هست،میخوام یک پریز برق کنار این کلیدبزارم بخاطرتعمیرات…ساختمان که ازبرق راه پله ها استفاده بشه، چطوری میتونم از کلید برق دوسیم فاز ونول بگیرم واسه پریز ؟
    ممنونم

    ۴

  9. سلام ببخشید دو تا سوال داشتم ۱. همه لامپ های خونمون برقش (فازو نول ) از پریز ها گرفته شده و تمام پریزهای خونمون سری هست تو یک خط میباشند آیا خیلی خطر ناکه (سیم پریزها ۲.۵ و سیم لامپ ها ۱.۵هستش) حتما باید خط روشنایی جدا بشه ؟ راه حل چیه ؟
    ۲.یک کنتور برق چند طبقه رو میتونه جواب بده ؟

    ۷

  10. سلام ببخشید یه سوال داشتم شما در بالا گفتید که فاصله با لوله گاز برابر با ۱۰ سانتی متر و ۵۰ سانتی متر هستش ولی دلیلش رو نگفتید اگ میشه بگید دلیل اینکه در زیر پریز باشه باید ۵۰ سانت ولی در بالا یا کناره ها باشه ۱۰ سانت رو بگید

    ۷

    1. سلام نیما جان، به این دلیل که اگر شعله ای در شیرگاز ایجاد بشه، اون شعله می تونه تا ۵۰ سانتی متر بالاتر از شیر هم به پریز برق آسیب بزنه.

      ۷

  11. سلام من یک باغ دارم خودم برق کشی کردم کلید و پریز ایران خریدم و برای انشعاب پریز سیم ها را یکی یکی داخل پیچ خود پریز گذاشتم و پیچ محکم کردن میخواستم ببینم این کار مشکلی داره

    ۴

  12. سلام
    احتراما یک سوالی داشتم
    ساختمان ما سال ۹۲ تحویل شده و هیچ پریزی ارت دار نیست) پشت پریزها هم فقط فاز و نول رد شده(
    اصلا فکر کنم ارت کل ساختمان پیاده نشده
    آیا میشه از سازنده شکایت کرد و هزینه نصب ارت کل ساختمان و غیره رو گرفت؟
    ممنون

    ۷

    1. سلام. هزینه شکایت از مهندس ناظر و سازنده خیلی بیشتر از هزینه راه اندازی ارت میشه، و قبلش باید خودتان مراقب می بودید که سرتان کلاه نره. حالا با یک متخصص در این زمینه صحبت کنید تا با کمترین هزینه ارت رو راه اندازی کنه. سخت هست ولی در برق ساختمان کار نشد نداریم.

      ۸

  13. با عرض سلام آقای مهندس
    برقکار ؛سیم فاز و نول از پریز شماره یک را، که از نزدیک روشنایی لامپ و مهتابی ؛ عبور میکرد .و قرار بود اول به پریز بعدی شمار۲؛بره ؛و بعد به سمت روشنایی بره ؛:”دو سیم را نزدیک روشنایی ها قطع کرد :
    ویک جعبه مانند جهبه تقسیم های قدیم پشت مهتابی تعبیه کرد ؛ و از آنجا نول لامپ و مهتابی رو ؛از نول عبوری گرفت ؛و بعد نول را به پریز شماره۲ رسوند .
    در ضمن سیم فاز قطع شده ،را هم مجددا با وصله به سیم ( البته داخل همان جعبه ) به سمت پریز شماره ۲ رسوند.
    لازم به ذکر است که کلید اون دو ‌روشنایی نزدیک به پریز شماره ۲ است
    آیا لازم است که مجددا” دو سیم را،اما اینبار یکپارچه از پریز شماره یک .مستقیم به پریز شماره دو ببرم . و بعد به روشنایی ها ببرم .
    سوال دوم : آقای مهندس .برای بردن سیم نول از پریز به دو روشنایی باید ؛از دو سیم نول استفاده شود .
    یا میشود از یک سیم نول استفاده کرد و در بالا نزدیک سقف ودیوار به دو قسمت برسد؟
    لطفا” راهنمایی بفرمایید.سپاسگزارم ازشما

    ۶

    1. با سلام و وقت بخیر
      ۱. سرخط روشنایی ها و پریز ها باید از هم جدا باشه ، حتی نولشون هم جدا باشه و به صورت جداگانه بره به جعبه مینیاتوری و به شینه نول وصل بشه ، ضمنا میتونید نول پریز ها رو مشترک بگیرید همچنین نول لامپ ها رو ولی نباید نول لامپ ها و پریز ها یکی باشه
      ۲. همانطور که در جواب قبل عرض کردم نول پریز ها و لامپ ها نباید یکی باشه ولی نول همه لامپ ها رو میشه با یه سیم تامین کرد ، همچنین پریز ها را ، پس از جعبه مینیاتوری یه نول جدا واسه لامپهای اون سرخط بکشید همون یه سیم نول واسه تموم مصرف کننده های هر سرخط کافیه

      تذکر : اگه سرخط لامپ ها و پریز ها یکیه حتما از هم جدا کنید ، هم فاز و هم نول را

      موفق باشید

      ۸

        1. سلام. دلیل عملیش اینه که برای روشنایی سیم نمره ۱.۵ قرار میدن و براش فیوز ۱۰ آمپر نصب میکنن و برای پریزها سیم نمره ۲.۵ رد میکنن و براش فیوز ۱۶ آمپر نصب میکنن. پس مدار اینها باید از همدیگه جدا باشه تا فیوز بتونه محافظت کامل رو انجام بده.

          ۷

  14. سلام و خسته نباشید
    من گاهی دو سر سیم لخت رو که به لامپ وصله به دور دو سر سه راهی میپیچم و وارد پیریز میکنم میخواستم بدونم این کار خطری داره؟

    ۷

  15. سلام و خسته نباشید
    من میخوام از یه پریز برای نصب لامپ بالای اینه انشعاب بگیرم ولی قبلا برای کولر انشعاب گرفته شده و اکثرا هم پریز به سه راهی وصله میخواستم بدونم گرفتن یه انشعاب دیگه با این شرایط خطر ناک نیست؟

    ۸

    1. سلام وقتتون بخیر
      اتصال کولر به پریز استاندارد نیست ، همچنین بستگی به این داره که چه وسایلی رو به اون سه راهی وصل می کنید ، علاوه بر اینکه گرفتن برق واسه لامپ از پریز ها اشتباهه ولی اگه ناچارید اشکالی نداره میتونید بگیرید البته اگه لامپ کم مصرف باشه ، لامپی که میذارید آیا LED هستش ؟؟؟؟؟

      ۸

    1. سلام
      بستگی به برندش داره ، اصولا کیفیت هر برند با برند دیگه متفاوته و این برنده که نقش تعیین کننده کیفیت داره حالا چه خارجی باشه چه ایرانی

      ۸

  16. با سلام
    بنده در آشپزخانه جدیدا گاز صفحه ای نصب کردم ولی یه مشکلی هست
    دقیقا بالای گاز صفحه ای یه پریز برق هست و می‌خواهم جهت حفظ ایمنی و جلوگیری از اب شدن احتمالی پریز توسط حرارت اجاق گاز و پخت و گاز حذفش کنم بهترین روش جهت حذف این پریز لطفاً بفرمایید به چه شکل باید باشه.

    ۷

    1. با سلام
      اون پریز رو خارج کنید و سیم های پشت اون رو با چسب برق عایق بندی کنید ، سپس توسط یه تکه کاشی سوراخ اون رو کپ کنید

      ۹

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853