همانطور که میدانید تمام کتاب ها و دوره هایی که در سایت آموزش برق عرضه می شوند، دارای بخش پرسش و پاسخ هستند و تهیه کنندگان این دوره ها می توانند سوالات و مشکلات پیش آمده را مستقیم از مدرس دوره بپرسند. اگر شما هم پکیج آموزش نقشه کشی برق ساختمان در اتوکد را خریداری کردهاید و سوال یا ابهامی برایتان پیش آمده است، می توانید در پایین این صفحه سوالتان را مطرح کنید. معمولاً در کمتر از ۲۴ ساعت به سوالات شما پاسخ داده می شود.
تا امروز به بیش از ۱۵۰ سوال پاسخ داده شده است. در ضمن مطالعه سوالات پایین خالی از لطف نیست، شاید سوالات کاربران قبلی، سوال شما هم بوده باشد.
پیشنهاد می کنیم در حین مشاهده پکیج آموزش نقشه کشی برق ساختمان در اتوکد یک قلم و کاغذ کنار دستتان بگذارید و سوالاتی را که برایتان پیش میآید یاداشت کنید، و اگر تا پایان این مجموعه به جواب نرسیدید، آنگاه در فرم پایین این صفحه سوال را مطرح بفرمایید و چند ساعت بعد پاسخ سوالتان را دریافت کنید.
آدرس ایمیل خود را به دقت وارد کنید، زیرا پاسخ های شما به همان آدرس ارسال خواهد شد.
مهندس پژوهان (طراح و آموزش دهنده این مجموعه) فقط جمعه ها، ولی بنده تا جایی که در تخصصم باشد هر شب به سوالات شما پاسخ خواهم داد.
با تشکر: مهندس مرادی – ۲۶ دی ۱۴۰۳
سلام تو دوره اتوکد تفاوت جواب بین فرمول کامل با فرمول اخریه خیلی زیاده همون مثال اولی که زدین رو با فرمول دومی حساب کنید پنج تا لامپ اختلاف داره
۵
سلام سعیدجان. میشه بفرمایید سوالتون درمورد کدوم فصل و ویدیو چندم و دقیقه چند هست. اگه ادرس بدید متوجه میشم.
۶
سلام مهندس پژوهان عزیز تو فصل ۶ برای سیم تلفن و آیفون به اشتباه سطح مقطع رو به جای قطر ۰.۶ ذکر کردید.
۸
سلام، سطح مقطع سیم های تلفن و آیفون باید حداقل ۰.۶ میلی متر باشند.
۱۱
درود بر شما مبحث محاسبات روشنایی منظورم بود اول یه فرمول گسترده استفاده کردید و داخر از یک فرمول کلی که اختلاف جواب بین این دو تا خیلیه همون مثال اولتون رو با فرمول اخر محاسبه کنید ببینید چقدر اختلاف داره
در ضمن تو ترسیم مدار روشنایی تو کلید های تبدیل هم تبدیل اول رو به دوم وصل میکنید هم از یک کلید دیگه باز برای تبدیل دوم ارتباط برقرار میکنید..این درسته یا خیر؟
۵
سلام. خوب روش دوم یک روش تخمینی و سریع است و زمانی که ناچار هستیم از این روش استفاده میکنیم. دقت داشته باشید در این فرمول ما ضرب LLF در CU را ۰.۵ در نظر گرفتیم که بیشتر برای کاربری های مسکونی صادق است تا محیط های اداری و سوله ها…
خیر مشکلی نداره. زمانی که داریم تعداد رشته سیم های عبوری از لوله را مینویسیم در انجا من با یک تصویر رنگی و واضح این مورد را توضیح داده ام . شما میتوانید دوباره به ان قسمت مراجعه کنید تا کامل متوجه شوید.
۵
سلام.در مورد ماهواره مرکزی چیز زیادی نگفتید مثل آنتن مرکزی نبود.میشه یه توضیحی بدید؟یا اگر فایلی دارید بزارید
همچنین در نسخه آینده بهتره دوربین مدار بسته و دزد گیر و خازن گذاری برا کنتورهای دیماندی باشه .ممنونم
۴
سلام. در مقررات ملی هم توضیح خیلی مختصری درباره این موضوع داده شده دلیل ان این است که پیاده سازی ان برای هر پروژه متفاوت است و پیچیدگی های خیلی بیشتری نسبت به انتن مرکزی دارد. برای مطالعه ان باید به کاتالوگ شرکت های تولید کننده مراجعه کنید یا به استانداردهای بینالمللی مانند EN 50083 یا IEC مراجعه کنید.
۵
سلام مهندس پژوهان تو پارت ۳ قسمت روشنایی پارکینگ تو اتاق تاسیسات نباید چراغ IPx4 قرار داد چون طبق مبحث ۱۳ موتورخانه تاسیسات مکانیکی محیط نمناک محسوب میشه؟
۵
سلام. اگر در موتورخانه احتمال نشت آب، پاشش مستقیم، یا تجمع رطوبت بالا (مانند بخار) وجود دارد، این محیط بهعنوان “مرطوب” طبقهبندی میشود و استفاده از چراغ با IPX4 یا بالاتر الزامی است.
در موتورخانههایی که فقط چند پمپ آب وجود دارد و محیط خشک است، ممکن است نیازی به چراغ با IP بالا نباشد.
توصیه من این است که درمورد پروژه ما برای اطمینان بیشتر، اگر از چراغ IP دار استفاده شود بهتر است.
۸
سلام در فصل ۱۱ پارت ۲ جدولی در مورد انتخاب هادی هم بندی اصلی که در بتن یا خاک یا لوله اجرا شه آوردید ممنون میشم رفرنس مطالب رو بفرمایید.
۱۰
سلام. درمورد این جدول، هر قسمت از ان بصورت پراکنده از قسمت های مختلفی از متن مبحث ۱۳ و راهنمای مبحث ۱۳ استخراج شده است. بنابراین این جدول را بصورت یکجا و شسته رفته شده نمیتوانید در مبحث ۱۳ پیدا کنید. اما تمام اعداد ان از مقررات ملی امده و جای نگرانی نیست.
۷
سلام در فصل ۳ قسمت روشنایی پارکینگ برای موتورخونه و راه پله ۴ چراغ به دست آوردید ولی دو تا کشیدید.هم چنین برای کلید دو پل ک هواسه چراغ های بدون سنسور قرار دادید چون دو چراغ از یک فاز برگشتی تغذیه میکنه در نتیجه مسیر اول هم سه سیمه میشه نه چهار سیمه.
۷
سلام مهسا جان. درست میفرمایید. مواردی که گفتید رو بررسی کردم و متوجه شدم در زمان طراحی بی دقتی هایی انجام دادم. متشکرم از این تیزبینی شما. پیشنهاد میکنم برای طراحی چراغ های موتورخانه و راه پله، برای هر کدام از ۲ چراغ استفاده کنید ولی مقدار وات لامپ های داخل چراغ ها را بیشتر از ۱۲ وات در نظر بگیرید.
۹
سلام وقت بخیر. در مورد دفترچه محاسبات سایزینگ مینیاتوری و کابل باید بگم که با آفیس ۲۰۲۱ خطای #NAME داریم. میشه راه حل بگید
۱۷
سلام. با افیس ۲۰۱۹ هم تست کنید احتمالا باید درست بشه.
۱۸
سلام مهندس .
در سیستم سه فاز برای حداقل جریان اتصال کوتاه ،اتصالی تک فاز به زمین رو در نظر میگیریم و در فرمول ولتاژ ۲۳۰ رو میگزاریم.
برای حداکثر جریان اتصال کوتاه باید که سه فاز است باید در فرمول ولتاژ ۴۰۰ رو بگذاریم؟
استاد اگر در پیام رسان ها یک گروه از همه بچه هایی که دوره طراحی رو شرکت کردن رو بزارید خیلی بهتر از سایت است ممنونم
۲۵
سلام. اتصال کوتاه مینیمم فقط برای مدارهای تک فاز محاسبه میشه و برای بارهای سه فاز اصلا محاسبه نمیشه، چون ما فقط اتصال کوتاه فاز به PE رو بررسی میکنیم(در جریان اتصال کوتاه سه فاز، از PE نمیگذرد و حلقه اتصال کوتاه از طریق فازهایی که بهم متصلند برقرار میشود.) در اتصال کوتاه ماکزیمم اگر بار سه فاز هم باشد باید در فرمول ۲۳۰ قرار دهیم چون مدار را تکخطی حل میکنیم.
۲۸
سلام.
همیشه اتصال کوتاه سه فاز بیشترین مقدار رو داره؟
میشه نمای تک خطی اتصال کوتاه سه فاز رو شرح بدید؟
۲۱
سلام، هر چه اختلاف پتانسیل دو سیم بیشتر باشه، اتصال کوتاه هم شدیدتر خواهد بود، و دربرق سه فاز چون هر کدوم از فازها با هم بیشترین اختلاف پتانسیل رو دارن اتصال کوتاه هم شدیدتر از برق تکفاز هست.
۲۲
ببخشید اشتباه شد، پیدا کردم در بخش جریان ضعیف بود
۲۹
🥰💖
۳۰
سلام، ببخشید در ورژن آپدیت شده در پلان های اتوکد، پلان اعلان حریق را قرار ندادین.
۲۶
در زمان طراحی پریزهای برق، زمانی که لایه فعال را به لایه اندازه گذاری تغییر داده بودین من در فیلم می دیدم زمانی که می خواستین پریزها را بگذارید در سربرگ بالا به طور اتوماتیک لایه از اندازه گذاری به برق تغییر می کرد. این چطور اتفاق می افتاد. به طور کل ما زمانی که می خواهیم طراحی انجام بدهیم مدام باید بین لایه اندازه گذاری و برق جابجا شویم؟ یا فرضا ما اگه به اشتباه پریز ها را در لایه اندازه گذاری بکشیم باید تمام پریزها را انتخاب کنیم و از همان روشی که گفتین به لایه برق منتقل کنیم؟ممنونم
۲۶
بصورت اتوماتیک یا با هیچ کلید میانبری نمیشود لایه را تغییر داد و باید به قسمت لایه ها برویم و لایه مورد نظرمان را تغییر دهیم. احتمالا در زمان ادیت ویدیو، من قسمت هایی از فیلم را کات کرده باشم و شما تغییردادن لایه را ندیده باشید. معمولا بقیه طراحان زیاد پلان ها را اندازه گذاری نمیکنند و بصورت تقریبی و تجربی پریزها و بقیه المان ها را در نقشه جاگذاری میکنند. این حد از اندازه گذاری هایی که ما انجام دادیم برای افراد مبتدی است تا بتوانند بصورت کامل و بدون هیچ شبه ای یک پروژه را مو به مو طراحی و پیاده کنند.
بله اگر میخواهید بصورت دقیق پروژه را طراحی کنید باید مدام بین لایه ها جابه جا شوید. بله به همان روش پریزها را به لایه دیگری انتقال دهید.
۲۹