0
0

جعبه فیوز

61102 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام مهندس کیلد اصلی مینیاتوری داخلش بوی سوختگی میومد بعد عوض کردم ندونسته برعکس نصب کردم یعنی فاز اصلی رو به خروجی زدم ورودی رو به به کل فیوز ها وصل کردم ایا مشکلی پیش میاد

    ۳

    1. سلام آقا سپهر، سوالتون رو دقیق متوجه نشدم، اگر منظورتون اینه که جای ورودی و خروجی در کلید مینیاتوری اصلی جابجا شده، مشکلی نداره، و استاندارد برای یک شکل شدن و یک دست شدن کار برقکارها پیشنهاد کرده که ورودی از بالا باشه و خروجی از ترمینال پایین.

      ۱

      1. با سلام و خسته نباشید.
        ی سوال داشتم ، ممنون میشم جواب بدین.
        خونه ما دو طبقه هستش. ی تانک اب طبقه پایین گذاشتیم و ی پمپ آب بعد از تانک قرار داره که توسط کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر ، قطع و وصل میشه. حالا میخواستیم ی کلید مینیاتوری در طبقه بالا قرار بدیم و با کلید مینیاتوری طبقه پایین ، موازی کنیم تا پمپ آب از بالا هم روشن و خاموش شود.
        آیا این کار از لحاظ ایمنی مشکلی دارد یا خیر؟
        و اگر مشکلی ندارد از چه کلید میناتوری در طبقه بالا استفاده کنیم؟
        با تشکر از شما

        ۳

        1. سلام جناب بقائی پور، با دو کلید مینیاتوری نمیشه پمپ رو از دو نقطه کنترل کرد. یا باید از ریموت کنترل استفاده کنید یا از کلید تبدیل. درس روش نصب و سیم کشی کلید تبدیل رو در سایت ما مطالعه کنید.

          ۳

    2. سلام مهندس شرمنده منظور از سوالم این بود چون کارم برق نیست وقتی جارو برقی روشن میشد از داخل جعبه تقسیم فیوز اصلی بوی سوختگی میومد بعد عوض کردم مشکل از چی میشه مهندس جان سوال دومم این بود کابل برق زیر کنتور که میاد جعبه تقسیم رو به خروجی کلید مینیاتوری اصلی وصل کنم یعنی خروجی ورودی رو اشتباه وصل کنم ایا مشکلی پیش میاد

      ۳

      1. سلام آقا سپهر، اگر بوی سوختگی از جعبه فیوز میاد حتماً باید بگین یک برقکار بیاد و از نزدیک چک کنه. چون احتمالش هست که از سیم های ضعیف استفاده کرده باشن و سیم ها بسوزن که این خیلی خطرناکه. یا اینکه جریان زیادی از یکی از کلیدهای مینیاتوری کشیده شده.
        ۲- اگر بین ترمینال های بالایی و پایینی یک کلید مینیاتوری جابجایی صورت بگیره مشکلی نداره.

        ۳

  2. سلام وقتتون بخیر،ببخشید یک سوال داشتم اگر پاسخ دهید خیلی ممنونتون میشم
    سیم کشی یک خانه را انجام دادم،روشنایی(لامپ ها) همه ی اتاق ها درست بود حتی تک تک پریز ها رو با سشوار تست کردم ,بعد از گذشت ده دقیقه فیوز مینیاتوری یکی از اتاق ها پرید دوباره وصل کردم حالت شلی داشت این بار فیوز کنتور پرید،همه ی فیوز های اتاق ها رو پایین زدم،فیوز اصلی کنتور را بالا زدم و تک تک فیوز های جعبه رو بالا زدم به محضی که به فیوز اتاقی که مشکل داشت بالا زدم دوباره فیوز کنتور پرید،فیوز داخل کنتور B16هست فیوزی اتاقی که می پرید c16 امکان داره بخاطر همین موضوع باشه،فیوز c25 را جایگزین کردم باز فیوز کنتور فقط میپره

    ۱

    1. سلام، متشکرم. برق ساختمان با وجود سادگی در اجرا، گاهی اوقات مشکلات بسیار گیج کننده ای داره. این موارد رو تست کنید احتمالاً به نتیجه برسید. تمام کلیدها و پریزهای اون سرخطی که کلید مینیاتوری اون میپره رو از قوطی کلید خارج کنید و بررسی کنید که سیم های برق لای کلیدها و دیوار فشرده نشده باشه، چون گاهی اوقات کنده شدن روکش سیم ها و اتصال مستقیم سیم به دیوار می تونه باعث بروز این مشکل بشه. بعدش هالوژن های سقف رو باز کنید و بررسی کنید که سیم هاش با میلگردهای سقف تماس پیدا نکرده باشه. بعدش دونه دونه هالوژن ها رو جدا کنید، گاهی اوقات مشکل از داخل خود هالوژن یا چراغ هست.
      در کل سرخط روشنایی ها و سرخط پریزها باید همیشه جدا از همدیگه باشن و برای روشنایی ها کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر تایپ B و برای پریزها کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ C نصب کنید.

      ۴

  3. سلام مهندس مرادی عزیز
    اگر کسی بخواهد یک محافظ ولتاژ داخل جعبه فیوز نصب کند باید قبل از محافظ جان باشه یا بعد از آن؟
    به نظر جنابعالی کدام جنس محافظ جان و محافظ ولتاژ از همه بهتره؟
    با تشکر

    ۳

      1. با سلام مجدد.
        بله درست فرمودید مهندس جان هنوز نرسیدم به صفحه ۴۰۲ . اما فکر نمیکردم چنین مطلبی توش باشه. به هر حال خیلی ممنونم بابت پشتیبانی خوبی که از سایت دارید موفق و سرافراز باشید مهندس جان.

        ۳

  4. با سلام در منزل یکی از اشنایان کلید محافظ جان اولین کلید نصب شده در جعبه فیوز واحد هست و بعد از اون کلید ۲۵ امپر تیپ B و بقیه کلید مینیاتوری ها…خواستم دلیلشو بپرسم که این اشتباه نیست؟ یا امکان دارد محافظ جان از نوع rcbo که ترکیبی است باشه؟ در این صورت ورودی ها به جعبه فیوز واحد به این کلید مانند کلید مینیاتور اصلی خواهد بود؟ مرسی

    ۳

    1. سلام وحید جان، از این بابت که کلید محافظ جان کارش رو در اون قسمت درست انجام میده شکی نیست. ولی تمام اساتیدی که در زمینه برق آموزش میدن اتفاق نظر دارند که یک کلید اصلی باید در ابتدای جعبه فیوز و قبل از محافظ جان نصب بشه. پس بهتره اون کلید مینیاتوری ۲۵ آمپر بیاد قبل از محافظ جان قرار بگیره.

      ۲

  5. چقدر مطلب را شیوا و گویا بیان کرده اید.بهترین و ساده ترین تو ضیحاتی بود که تو اینترنت پیدا کردم.بی نهایت سپاسگذارم

    ۳

  6. سلام ، این هایی که گفتید تو مبحث سیزده برق ساختمان هست یا خیر؟ اگه هست کدوم بند؟ اگه نیست پس کسی بالاتر و پایین تر بندازه ناظر نمیتونه ایراد بگیره درسته؟

    ۲

  7. مهندس جان یه مشکل بزرگ با این اوستاکارهای برقکار فهماندن این تیپ B و C به این بندگان خدا است. متاسفانه در هر ساختمانی که به عنوان ناظر بازدید کردم از نظر رعایت این مسایل مشکل داشتند. خدا خیرتان بدهد که با زبان ساده تر این مسایل رو مطرح میکنید. برای سایرین هم عرض کنم که اگر دو مینیاتوری با عدد یکسان مثلا دو مینیاتوری ۲۵ از دو تیپ مختلف باشند باید تیپ C قبل از B قرار بگیرد. مثلا اون آقایی که گفتن تو تابلو کنتور ۲۵ آمپر B هست بعد تو واحد ۲۵ آمپر Cدارن، چون فیوز B سریعتر عمل میکنه موقع اتصال کوتاه فیوز کنتور میپره و فیوز واحد عمل نکرده که ایشون باید برن تا تابلو کنتور برق رو وصل کنن و مینیاتوری ۲۵ تیپ C ایشون تقریبا هیچوقت عمل نمیکنه

    ۱

    1. سلام، خواهش می کنم. بله همین طوره هنوز خیلی ها این موارد رو نمی دونن. ولی شک ندارم تا چند سال آینده این برقکارهایی که مطالعه نمی کنن، کم کم منقرض بشن و برقکارهای داناتر و باهوش تر جای اونها رو میگیرن.

      ۴

  8. سلام خسته نباشید ، در تابلو برق آپارتمان از دو کلید مینیاتوری C32 و B25 که در کنار با هم کوبل شده اند استفاده شده است . بعد از ۶ تا ۸ ساعت کار کولر گازی ، برق آپارتمان قطع میگردد و هیچ فیوز و یا کلیدی نمی پرد ولی برق کل آپارتمان قطع می گردد . برای وصل مجدد برق باید کلید مینیاتوری کوبل شده را یکبار قطع و مجدد وصل کرد و پس از چند ثانیه برق وصل می گردد ولی دوباره بعد از ۱ تا ۲ ساعت دیگر مجدد برق آپارتمان قطع می گردد ، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .

    ۱

  9. سلام و احترام. سپاس فراوان از سایت و مطالب مفید شما. آقای مهندس تابلو برق منزل مادر بنده ی یه قسمت داره که پلمبه و کلید مینیاتوری هر واحد ۳۲ تایپ c هست, بعد قسمتی که کنار کنتوره و باز هست که هر واحد دسترسی داشته باشه کلید مینیاتوریش ۲۵ تایپ B هست, و کلید داخل واحد هم ۲۵ تایپ c هست, این فرم ایراد برقی و فنی داره؟ طبق مطالبی که از شما تو سایت خوندم اگه کلید اصلی هر آمپری هست, کلید جعبه فیوز هم هم آمپر باید باشه درسته؟ ممنون میشم جواب بدید.
    ببخشید یادم رفت بگم, توی فیش برق ,آمپر کنتور ما ۲۵ ذکر شده, لطفا بفرمایید چرا در قسمت پلمپ ,فیوز ۳۲ تایپ سی, و بعد از کنتور ۲۵ تایپ بی, و داخل واحد ۲۵ تایپ سی هست؟؟؟

    ۳

    1. سلام آقا سید، ممنونم از شما، خیر مشکل خاصی ایجاد نمی کنه. ولی نظر اون تابلو ساز عزیز این بوده که اون کلید مینیاتوری ۳۲ آمپر برای ذخیره هست و اگر بالاتر باشه هم باشه ایرادی نداره.

      ۴

  10. درود بر شما. واقعا خدا خیرتون بده بابت راهنمایی هایی که میکنید.
    ما یک آپارتمان ۲۰ واحدی هستیم که فیوز هر واحد مشخص نیست و برچسب گذاری نشده.البته کنتور هر واحد مشخصه. رد یابی سیم ها از کنتور به فیوز هم ممکن نیست.چطوری میشه فیوز واحد را تشخیص داد؟
    اگر سیم فاز و نول را به هم اتصال بدم تا فیوز بپره آیا کار خطرناکیه؟لطفا امن ترین راه برای پریدن فیوز را معرفی کنید که سیم نول و فاز کجا را فرضا به هم اتصال بدم بهتره. پریز باشه یا تابلو برق
    سپاس؟

    ۱

    1. سلام بهنام جان، متشکرم از شما. با یک دستگاه مولتی متر کلمپی به راحتی می تونید کلیدهای مینیاتوری رو پیدا کنید. روش دوم هم اینه که با مدیر ساختمان هماهنگ کنید و دونه دونه کلیدهای مینیاتوری پایین بزنید و ببینید برق کدوم واحد قطع میشه.

      ۱

      1. سلام
        عرض ادب واحترام
        جناب مهندس مرادی عزیز
        امروز با سایت آموزشی شما آشنا شدم و مطلبی را که نوشته بودید بی نهایت مفید بود
        متأسفانه من درکشور آلمان زندگی میکنم
        دسترسی به کتاب که معرفی کردید ندارم چطوری می توانم محتوای این کتاب ارزشمند رابدست بیاورم
        با احترام
        ارادتمند شما هاشمی

        ۳

        1. سلام جناب هاشمی، ممنونم از شما. این کتاب نسخه چاپیش تمام شده و دو سه روز آینده مجدد چاپ میشه. اگر دوست یا فامیلی در ایران دارید می تونید از طریق اونها کتاب رو خرید کنید.
          به غیر از این کتاب ما یک دوره آموزش عملی برق ساختمان هم داریم که اون بصورت دانلودی هست و بعد از پرداخت در حساب کاربری تون قرار میگیره و می تونید دانلود کنید.

          ۳

  11. سلام.ما در آپارتمان ۱۲واحدی به عنوان اولین واحد ساکن شدیم.فیوز های طبقات رو چک کردم و فهمیدم واحد ما کدومه ولی کنتور رو نمیتونم تشخیص بدم.و اینکه شماره هایی که روی سیمها به صورت حلقه خورده یعنی چه؟

    ۴

    1. سلام، یک وسیله برقی پر مصرف، مصرف جاروبرقی رو داخل خونه روشن کنید، بعدش کنار تابلوی کنتورها بایستید و شستی کنار صفحه نمایش هر کنتور رو فشار بدید، تا زمانی که یک عدد به همراه حرف A نشون داده بشه، احتمالاً برای کنتور شما یک عدد به همراه A نشون میده ولی برای کنتورهای دیگه یک صفر کنار A هست.

      ۲

  12. سلام و عرض ادب
    مزیت فیوز C نسبت به B چیه؟اگر تمام فیوزهای خانه را از نوع B بذاریم که سریعتر عمل کنه چه عیبی داره و چه مشکلی ممکنه پیش بیاد؟
    ممنون

    ۳

    1. سلام، نوع B سرراه روشنایی ها نصب میشه، چون روشنایی ها جریان راه اندازی اولیه بالای ندارن. ولی نوع C سر راه پریزها، کولرگازی و کولر آّبی قرار میگیره، و چون وسایل موتوری مثل ماشین لباسشویی و یخچال از پریزها تغذیه می کنن،که داخلشون موتور هست و موتورها جریان راه اندازی بالای دارن، اگر از نوع B استفاده کنید، احتمالش هست که عمل کنن. و این بستگی به وسیله برقی شما داره که در لحظه استارت آیا جریان خیلی بالایی بکشه یا نه.
      ولی اگر تست کردین و در سرخط پریزها نوع B نصب کردین و هنگام استارت وسایل منزل شما مشکلی پیش نیومد و کلید قطع نکرد، بزارید همون B بمونه، چون هر چه کلید مینیاتوری در زمان اتصال کوتاه سریعتر و حساس تر عمل کنه، بهتره.
      در کل نظر من این هست که تا وقتی یک دستگاه می تونه با کلید مینیاتوری مثلاً ۵ آمپر بدون هیچ مشکلی کار کنه، براش کلید مینیاتوری ۶آمپر نصب نکنید. و اگر دستگاهی می تونه با کلید مینیاتوری تایپ بی کار کنه براش تایپ سی نصب نکنید.

      ۳

  13. سلام آقای مهندس عزیز. شبتون بخیر و خوشی. امروز با سایت خوبتون آشنا شدم. بابت اطلاعات خوبتون, برخورد خوب, عالمانه و همه چی تمام ,شما را تحسین میکنم. 🙏درصورت امکان بنده حقیر رو هم راهنمایی بفرمایید.
    کلید مینیاتوری کنار کنتور ما B25
    کلید اصلی جعبه فیوز داخل خونه c25
    کلید خواب c20 که فقط روشنایی /تی وی و گیرنده دیجیتال
    کلید پذیرایی c16 که روشنایی/تی وی
    کلید آشپزخانه c16 که روشنایی/یخچال کوچیک/هود کوچیک/و ماشین لباسشویی
    کلید سرویس c16 که روشنایی و فن تهویه
    ضمنا از جعبه فیوز داخل واحد کابل ۴×۲
    مستقیم برای کولر گازی پنجره ی که ۲۴ یا ۳۲
    هزاره بریدم و کلیدش c25 ,درصورت امکان و ایراد در کار راهنمایی بفرمایید

    ۳

    1. سلام سید جان، ممنونم از لطفتون، به این صورتی که فرمودین سرخط روشنایی ها و پریزهای شما مشترک هستند و این روش برقکشی دیگه از نظر استاندارد پذیرفته شده نیست. سرخط روشنایی ها باید از سرخط پریزها جدا باشه. در کل الان دیگه کاریش نمیشه کرد، اگر روزی منزلتون رو باز سازی کردید می تونید بگین یک برقکار ماهر بیاد و مجدد برقکشی ساختمون رو انجام بده.

      ۴

      1. ممنونم. شما خوبید؟ سپاس از بذل توجه شما.
        مهندس جان با این اوصاف نیازی به تعویض فیوز و کلید مینیاتوری نیست؟ منظورم اینه درسته اصل و بنای کار اشتباهه. ولی نمره و مدل فیوزهامناسب هست؟ اینکه فیوز ها رو تغیر بدیم یا نمره و مدلشو تغیر بدیم کارایی داره یا نه؟

        ۳

        1. سلام مجدد، سپاسگذارم،
          کاری که اشتباه انجام شده رو خیلی نمیشه درستش کرد.
          بررسی کنید هر سرخطی که سیم نمره ۱.۵ داره، براش کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر تایپ B نصب کنید و هر سرخطی که سیم نمره ۲.۵ داره براش کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ C نصب کنید.

          ۱

      2. مهندس جان لطفا برای باغ هم بنده رو راهنمایی بکنید. چون سرخط ها جداست.
        تو حیاط باغ ۱۱ عدد لامپ ۲۰ واته. کلید مینیاتوریش چی باشه؟
        بالکن ۷ عدد ۷ وات. این چه فیوزی بذاریم؟
        اتاق هم ۴ عدد ۳۲ وات. فیوز این هم بفرمایید…
        بفرمایید فیوز اصلی و فیوز روشنایی و سرخط ها چی باشه؟ ۵ عدد هم پریز داریم. ضمنا کلید روشن کردن لامپها جداست.
        کلید حیاط جدا, اتاق جدا, بالکن هم جدا.
        از موتور برق هم استفاده میکنیم

        ۱

        1. برای هر کدوم از سرخط روشنایی ها کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر تایپ بی نصب کنید. و براشون حداقل از سیم نمره ۱.۵ استفاده کنید.
          برای سرخط های پریزها کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی نصب کنید. و براشون حداقل از سیم نمره ۲.۵ استفاده کنید.
          فیوز اصلی هم بسته به آمپراژ موتور برق داره.

          ۱

          1. خیلی ممنون مهندس عزیز. ممنون از محبت شما.
            موتور برق ما ۱/۲۰۰ واته. بنوعی ۱ کیلو وات. فیوز اصلیش چی باشه.

            ۳

  14. سلام و سپاس از توجه شما
    اول اینکه کدام برند کلید مینیاتوری برای منزل مناسب هست؟
    دوم اینکه کاربرد کلید مینیاتوری دوپل چیست؟

    ۳

    1. سلام. مارک های هیوندا، اشنایدر، CHNT و لگراند رو استفاده کردم خوب هستن.
      برای اینکه همزمان با فاز، نول هم قطع بشه.

      ۳

      1. سلام جناب مهندس
        من خواستم فیوز محافظ جان را در جعبه فیوز نصب کنم در جعبه فیوز برق ۳ فاز از کنتور بالا آمده
        فیوز پایین ۲۵ است فیوز بالا ۱۶
        فیوز جان را برای پریز ها نصب کردم ولی فیوز می‌پرد سیم فاز اصلی و نول را نصب کردم ولی
        فیوز میپره

        ۳

          1. سلام ممنون از مطالب مفید وکاربردیتون،،یه سوال اینکه توی مطالبتون بیان نکردید که کلید محافظ جان تایپ Bباشه یا تایپ C،،یا فرقی نمیکنه؟؟

            ۱

          2. سلام علی جان، ممنونم از شما، برعکس کلیدهای مینیاتوری، کلید محافظ جان تایپ بی و سی نداره.

            ۳

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853