0
0

طراحی پریزهای آنتن – در نرم افزار اتوکد

3808 بازدید

سلام به دوستان عزیز سایت آموزش برق. در این مقاله می خواهیم به طراحی پریزهای آنتن بپردازیم. در ابتدا، این درس را با یک فیلم آموزشی در رابطه با طراحی پریزهای آنتن شروع می کنم و بعد به توضیح مقررات و استانداردهای مبحث ۱۳ در این رابطه می پردازم. در درس قبل پریزهای تلفن و آیفون تصویری را طراحی کردیم پس اگر درس قبل را ندیده اید از طریق لینک مقابل می توانید به آن دسترسی داشته باشید. طراحی سیستم های جریان ضعیف – در نرم افزار اتوکد

فیلم طراحی پریزهای آنتن:

این درس را با یک فیلم آموزشی شروع می کنم. البته چون فیلم ها در یوتیوب آپلود شده اند، نیاز است که با IP غیر ایرانی به اینترنت متصل شوید. در ضمن خوشحال می شویم عضو کانال یوتیوب ما شوید، ما هر هفته فیلم های جدیدی در کانال منتشر می کنیم. لینک ورود به کانال یوتیوب سایت آموزش برق

نکاتی درمورد پریزهای آنتن:

در ابتدا می خواهم شما را با نقشه اتصال پریزهای آنتن یا تلویزیون آشنا کنم. به تصویر زیر دقت کنید، چون می خواهیم آن را در نرم افزار اتوکد پیاده کنیم:

نقشه اتصال پریزهای تلویزیون

نقشه اتصال پریزهای تلویزیون

این نقشه را که در واقع یک رایزردیاگرام محسوب می شود برای یک ساختمون ۳ طبقه طراحی کرده ایم. بعد از اینکه پریزهای آنتن را در هر طبقه جانمایی و نصب کردیم، آن ها را بصورت سری و پشت سر هم توسط کابل آنتن که به آن کابل کواکسیال می گویند به یکدیگر متصل می کنیم، اینکه پریزهای آنتن را در چه مکان هایی نصب کنیم جلوتر و در مرحله طراحی در اتوکد برایتان توضیح می دهم.

در مرحله بعد بایستی از نزدیک ترین پریز به درب خروجی آن واحد، کابل آنتن را به سمت جعبه تقسیم آنتنی که معمولاً در قسمت راه پله یا لابی بین واحدها نصب می شود هدایت کنیم. سپس از طریق این جعبه تقسیم کابل آنتن را به سمت طبقه بالاتر هدایت می کنیم. به همین ترتیب همانطور که می بینید ما در هر طبقه یک جعبه تقسیم داریم که کابل های آنتن وارد آنها می شوند، داخل هر جعبه تقسیم یک قطعه کوچک به اسم اسپیلیتر وجود دارد که کابل آنتن به آن متصل می شود. کابل آنتن همینطور به سمت بالا هدایت می شود تا اینکه به خرپشته ساختمان برسد.

معمولاً برای ساختمان های بزرگ و بلند مرتبه که واحدهای ساختمانی زیادی دارند از سیستم آنتن مرکزی استفاده می شود. این سیستم از یک قطعه اصلی با اسم آمپلی فایر تشکیل شده، آمپلی فایر سیگنالی که آنتن تولید می کند را تقویت می کند و بعد این سیگنال تقویت شده را به سمت پریزهای آنتن می فرستد. آمپلی فایر در خرپشته نصب می شود و برای تغذیه نیاز به یک پریز برق دارد. پس باید از قبل و در مرحله طراحی یک پریز برق را در خرپشته برای آمپلی فایر در نظر بگیریم.

ما با کمک سیستم آنتن مرکزی دیگر نیازی نداریم که چندین آنتن را روی پشت بام نصب کنیم و وجود فقط یک آنتن برای تمام طبقات و واحدهای مسکونی کفایت می کند. تصور کنید اگر این نقشه را بدون سیستم آنتن مرکزی پیاده کنیم ناچاریم به ازای هر واحد مسکونی روی پشت بام یک آنتن نصب کنیم که جدای از شلوغی و هزینه اضافی، تصویر نازیبایی را روی پشت بام ایجاد می کند، مانند تصویر زیر:

نحوه اتصال پریزهای آنتن

نحوه اتصال پریزهای تلویزیون

کابل هایی که در تصویر بالا استفاده شده است، کابل کواکسیال یا کابل هم محور ۷۵ اهم هست که تصویرش به این صورت است:

کابل آنتن

کابل آنتن

اگر می خواهید کیفیت خوب سیگنال را داشته باشید حداکثر ۲ یا نهایتاً ۳ عدد پریز آنتن را روی هر مدار یا سرخط قرار دهید و به یکدیگر وصل کنید. مثل تصاویر بالا که ۳ عدد پریز روی هر سرخط قرار گرفته است.

خوب، پس این هم از رایزر دیاگرام آنتن. به همین صورت هر تعداد طبقه و واحد مسکونی که داشتید می توانید برای آن رایزردیاگرامش را طراحی کنید. حالا برویم سراغ طراحی پریزهای آنتن در نرم افزار اتوکد.

طراحی پریزهای تلویزیون در نرم افزار اتوکد

ابتدا نیاز به علامت اختصاری پریز آنتن داریم. با علامت های اختصاری سیستم های جریان ضعیف در درس قبل آشنا شدید اما اگر آن را فراموش کرده اید می توانید در جدول زیر آن ها را ببینید و شمای فنی پریز آنتن را نیز می توانید در این جدول مشاهده کنید.

علامت های اختصاری سیستم های جریان ض

علامت های اختصاری سیستم های جریان ضعیف

همانطور که در درس قبل گفتم ما برای اتصال پریزهای مختلف در اتوکد از خطوط متفاوتی استفاده میکنیم مثلاً کابل های تلفن را با خط نقطه نشان می دهیم و کابل آنتن را با خط دونقطه نشان می دهیم. در جدول پایین خطوط مختلف طراحی در نقشه های برق را می توانید مشاهده کنید.

لوله گذاری سیستم های جریان ضعیف

لوله گذاری سیستم های جریان ضعیف

برای اینکه خطوط را بصورت خط دو نقطه در اتوکد تنظیم کنیم همانطور که در جلسه قبل هم گفتیم می توانید در سربرگ home به قسمت properties بروید و در قسمت linetype نوع خط را تنظیم کنید:

لوله گذاری پریزهای تلفن

لوله گذاری پریزهای تلفن

سیستم های جریان ضعیف تلفن، آیفون و آنتن، همگی باید در یک پلان طراحی شوند و ما برای هر کدوم یک پلان مستقل نداریم. پس من برای طراحی پریزهای تلویزیون از همان پلان قبلی استفاده می کنم که در درس قبل پریزهای تلفن را طراحی کردیم. پس به این نکته حتماً دقت کنید.

برای جانمایی پریزهای تلویزیون در نقشه باید مشابه پریزهای تلفن، دقت کنیم که هر پریز تلویزیونی که قرار می دهیم در کنار یک پریز برق باشد. پس باید به پلان پریزهای برق مراجعه کنیم و مکان های نصب پریز برق را در نظر داشته باشیم. در جلسات قبلی پلان پریزهای برق را طراحی کردیم که میتوانید از طریق لینک مقابل آن را مشاهده کنید:طراحی پریزهای برق برای پذیرایی و اتاق خواب ها

ابتدا از اتاق خواب ها شروع می کنیم همانطور که در تصویر زیر میبینید ما در هر اتاق خواب یک پریز آنتن نصب کرده ایم. البته الزامی به قرار دادن پریز تلویزیون در اتاق خواب ها نیست ولی توصیه می کنیم که یک پریز آنتن برای آن ها قرار دهید.

برای جانمایی پریز آنتن در پذیرایی، اگر پلان مبلمان را در اختیار دارید متناسب با مکان قرار گیری مبل ها می توانید پریز آنتن را نصب کنید اما اگر پلان مبلمان را ندارید متناسب با معماری فضا، هر جایی که احتمال می دهید تلویزیون در آنجا نصب شود یک پریز آنتن قرار دهید.

پیشنهاد می شود تعداد ۲ تا ۳ پریز آنتن برای پذیرایی در نظر گرفته شود و یکی از این پریزها باید کاملاً با مکان قرارگرفتن تلویزیون براساس پلان مبلمان معماری مطابقت داشته باشد.

در انتها پریزهای آنتن را دو به دو به یکدیگر متصل می کنیم یعنی هر دو پریز آنتن را روی یک سرخط قرار می دهیم. ما اینجا چون ۵ پریز آنتن داریم( ۲پریز برای پذیرایی و سه پریز برای اتاق خواب ها) آن ها را روی سه سرخط قرار می دهیم و بعد به سمت جعبه تقسیم جریان ضعیف که در لابی واحدها قرار گرفته هدایت می کنیم و این کار را با استفاده از یک لیدر(فلش) انجام می دهیم و می نویسیم: TO JB : COAXIAL CABLE

طراحی سیستم های جریان ضعیف

طراحی سیستم های جریان ضعیف

نکته ای که لازم است در زمان اجرا به آن دقت کنید این است که تا جایی که امکان دارد، از یک کابل آنتن یک تکه، از آنتن تا رسیور یا تلویزیون استفاده کنید. کابل آنتن دو یا چند تکه یکی از مهمترین عوامل افت کیفیت تصویر در تلویزیون است.

اگر مجبورید که از کابل آنتن دو تکه یا چند تکه استفاده کنید، باید از فیش های رابط مخصوص که coaxial coupler نام داره استفاده کنید. اگر سیم آنتن دو تکه را مثل سیم های برق به هم بتابانید، بخش زیادی از اطلاعات ارسالی یا سیگنال های تصویر از دست میرود.

فیش های رابط کابل آنتن

فیش های رابط کابل آنتن

خوب دوستان این هم از طراحی پریزهای آنتن که با طراحی آن ها کار طراحی پلان سیستم های جریان ضعیف به اتمام رسید. اما هنوز کارمان با سیستم های جریان ضعیف تمام نشده و در درس های آینده می خواهیم به سراغ رایزردیاگرام های آن ها برویم و در اتوکد طراحی کنیم. پس درس های بعدی را نیز از دست ندهید.

در پایان اگر به نقشه کشی برق ساختمان در اتوکد علاقه مندید ما یک دوره آموزشی فوق العاده در سایت آموزش برق داریم که می توانید آن را تهیه کنید. برای توضیحات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید.

آموزش نقشه کشي برق ساختمان در اتوکد

آموزش نقشه کشي برق ساختمان در اتوکد

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=16077
اشتراک گذاری:
مهندس پژوهان
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

2 نظر در مورد طراحی پریزهای آنتن – در نرم افزار اتوکد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام. وقت بخیر.
    برای ماهواره از هر پریز یک سیم جداگانه به بیرون خونه میره(یعنی اگر سه تا پریز ماهواره داشته باشیم، باید از هر پریز یک سیم جداگانه یعنی جمعاً سه تا سیم جدا به بیرون بره) ولی آنتن فقط یک سیم به بیرون میره، درسته؟

    ۲۶

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853