نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

تایمر راه پله

24367 بازدید

تایمر راه پله :

تایمر راه پله که با اسم های رله زمانی یا رله راه پله هم شناخته می شود، وسیله ای است برای کنترل روشنایی راه پله و پارکینگ ها. از آنجایی که راه پله ها و پارکینگ ها نیاز به روشنایی دائمی ندارند، پس استفاده از کلیدهای یک پل و دوپل در این مکان ها عاقلانه به نظر نمی رسد. به همین خاطر از تایمر راه پله استفاده می کنند تا زمانی که شخصی یکی از شستی ها را فشار داد، چراغ ها روشن شود و بعد از مدت زمان مشخصی، به صورت اتوماتیک چراغ های راه پله خاموش شود تا هم در مصرف برق صرفه جویی شود و هم اینکه طول عمر لامپ ها افزایش یابد.

شستی که تایمر راه را وادار به روشن کردن چراغ ها می کند در تمام پاگردها و در فواصل مختلفی از پارکینگ کار گذاشته می شود. این شستی دقیقاً یک شستی زنگ است با این تفاوت که یک علامت چراغ یا علامت راه پله ، روی آن حک شده تا با شستی های زنگ اشتباه گرفته نشود. در این شستی بعد از اینکه شخص دست خود را از روی آن بر می دارد دوباره به حالت اولیه باز می گردد.

 

شاسی راه پله

شستی راه پله

تایمر های راه پله در شکل باکس هایی در ابعاد حدوداً ۶ در ۱۰ سانتی متر ساخته می شوند که معمولاً قابلیت نصب روی ریل و قرارگیری در داخل جعبه فیوز را هم دارند. در تصویر زیر یک نمونه تایمر راه پله را مشاهده می کنید.

 

تایمر راه پله

تایمر راه پله

 

خب ابتدا طریقه لوله گذاری در راه پله را بررسی می کنیم. به نقشه زیر که راه پله یک ساختمان چهار طبقه را نشان می دهد نگاه کنید. خطوط قرمز لوله های برق هستند.

روش لوله گذاری تایمر راه پله

روش لوله گذاری تایمر راه پله

 

در تمام لوله ها دو رشته سیم غیر همرنگ رد کنید.

نقشه نصب و سربندی سیم ها برای تایمر راه پله در تصویر زیر نشان داده شده است.

سیم کشی تایمر راه پله

سیم کشی تایمر راه پله

 

در نقشه بالا سیم نول (آبی) وارد پیچ N و سیم فاز (قرمز) وارد پیچ PH خواهد شد. سیم زرد رنگ هم که آن را به اسم ” مشترک لامپ و شستی می شناسند وارد پیچ L خواهد شد.

 

 

چند نکته در رابطه با این تایمرها :

  •  جریان خروجی تایمر های راه پله معمولاً ۱۰ آمپر است که این مقدار آمپر می تواند تا ۲۰ عدد لامپ ۱۰۰ وات را روشن کند.
  • روی تایمر های راه پله معمولاً یک کلید وجود دارد که می توانید آن را روی حالت “همیشه روشن” یا “حالت تایمر” قرار دهید. با ولومی هم که روی تایمر تعبیه شده می توانید زمان دلخواه برای خاموش شدن چراغ ها را تنظیم کنید. این زمان معمولاً بین ۳۰ ثانیه تا ۱۰ دقیقه است.
  • تایمرهای راه پله کم کم دارند جای خود را به چشم راه پله ( سنسور راه پله ) می دهند. اگرچه چشم راه پله دارای مزیت های زیادی نصب به تایمر راه پله است ، ولی یکی از بزرگترین مزیت های تایمر راه پله طول عمر بالای آن نصب به چشم راه پله است.
  • و یکی از بزرگترین عیب های تایمر راه پله در مقایسه با چشم راه پله این است که با فشار دادن هر کدام از شستی ها، تمام چراغ در تمام طبقات روشن می شود. ولی در چشم های راه پله فقط همان چراغی را که سنسور، سنس کند روشن می کند و این یعنی صرفه جویی بیشتر در مصرف برق.
  • اگر برای تعمیرات به جایی رفتید و با این حالت برخورد کردید که با فشار دادن شستی ها، لامپ ها روشن و با رها کردن شستی ها لامپ ها خاموش می شدند. ابتدا فیوز داخل تایمر را چک کنید، اگر مشکل از فیوز نبود، پس خود تایمر راه پله سوخته است.
  • بهتر است قبل از این که تایمر راه پله را در مدار نصب کنید، برای اینکه مطمئن شوید آیا سیمکشی شما درست بوده یا نه. به این صورت عمل کنید. اگر با فشار دادن شستی ها، چراغ ها روشن و با رها کردن شستی ها، چراغ ها خاموش شد، سیم کشی شما درست انجام شده.
  • در صورتی که به اشتباه جای سیم های فاز و نول را روی تایمر جابجا نصب کنید، فیوز داخل تایمر راه پله می سوزد. فیوزی که در تایمرهای راه پله تعبیه می شود یک فیوز شیشه ای است، که در صورت سوختن به راحتی می توانید آن را در آورده و با یک فیوز سالم جایگزین کنید.

    فیوز شیشه ای

     

    نکته: بهتر است اینجا با چند علامت اختصاری که معمولاً روی تایمرهای راه پله و عناصر برقی نوشته می شود آشنا شوید.

  • N یعنی نول
  • mp یعنی نول
  • PH یعنی فاز
  • P هم یعنی فاز
  • K یعنی کلید یا شستی
  • pe یعنی ارت
  • علامت دایره ای که داخلش ضربدر دارد، یعنی مشترک لامپ و شستی
  • com هم یعنی مشترک لامپ و شستی
  • علامت دایره ای که داخلش یک دایره کوچکتر دارد، یعنی شستی
  • L یعنی فاز البته در صورتی که ترمینال های دیگر با P یا PH نامگذاری نشده باشند چون الویت فاز با P و PH . ولی در صورتی که در ترمینال های دیگر P یا PH داشته باشیم، در اینصورت L یعنی لامپ.

 

 

سوالات پرتکرار از تایمر راه پله:

سوال ۱: سلام مهندس، چند وقته تایمر راه پله ما دیگه عمل نمی‌کنه و چراغ ها ۲۴ ساعته روشن هستند مشکل از چیه؟ ولوم هم رو ۱ دقیقه تنظیم شده؟

پاسخ: سلام. “سیم مشترک لامپ و شستی” رو از دستگاه تایمر جدا کنید. بعدش برای یک ثانیه ،با یک تکه سیم، ترمینال فاز رو به ترمینال “مشترک لامپ و شستی” اتصال کوتاه کنید(وصل کنید). بعدش فاز متر رو روی ترمینال “مشترک لامپ و شستی” بزارید و منتظر بمونید تا زمان تنظیم شده (همون ۱ دقیقه) بگذره. اگر بعد از یک دقیقه چراغ فازمتر خاموش شد، پس مطمئن باشید که دستگاه تایمر درسته و مشکل از شستی هاست. ولی اگر خاموش نشد، بدونید که تایمر خرابه و باید عوضش کنید.
در صورتی که مشکل از شستی ها باشه، بدونید که یکی از شستی ها در یکی از طبقات به سمت داخل گیر کرده یا فنرش در رفته. در این صورت باید اون شستی رو تعمیر یا تعوض کنید.

 

 

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=916
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

392 نظر در مورد تایمر راه پله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام،مدتیه وقتی شاسی هر کدوم از طبقات رو که فشار میدیم لامپ ها روشن نمیشه،ولی با فشار دادن دکمه جلو تایمر لامپ ها یکسره روشن میمونن.حتی وقتی شاسی و فشار میدیم صدای تیک از تایمر شنیده نمیشه.مشکل از کجاست؟

    لایک

    1. سلام حسین جان، سیمکشی شما درست است و هیچ مشکلی نداره، این مشکل وقتی به وجود میاد که مدار داخل تایمر خراب شده باشه. اون تایمرها ارزش تعمیر نداره چون هزینه تعمیر از خرید یکی نو بیشتر میشه، پس یکی نو بخرید و عوضش کنید.

      ۲

  2. سلام، خسته نباشید
    یک واحد آپارتمان در طبقه همکف خریدم که به غیر از طبقه ما ۴ طبقه دیگر هست، این ۴ طبقه چراغ های راه رو به تایمر وصله اما برای چراغ راه رو طبقه ما کلید جداگانه برق گذاشتن حالا میتونم به تایمر وصل کنم یا راهی وجود نداره؟

    ۱۱

    1. سلام، مرسی، اگر از کلید طبقه شما به کلید طبقات دیگه لوله گذاری شده باشه به راحتی می تونید. ولی اگر لوله گذاری نشده باشه باید سیم ها رو روکار بیارید.
      و نکته آخر اینکه تایمرها دیگه قدیمی شدن و در ساختمان های امروزی از سنسور حرکتی استفاده میکنن، پیشنهاد میکنم شما هم به تایمر فکر نکنید و یک چراغ سنسوردار براش نصب کنید.

      ۱۳

1 8 9 10
شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853