0
0

تابلو برق ساختمان یا تابلو کنتور ها

14365 بازدید

تابلو برق ساختمان یا تابلو کنتور ها :

تابلو برق : هر محفظه فلزی یا غیر فلزی که تجهیزات برقی مثل کنتورها، کلیدهای مینیاتوری، کلید اتوماتیک، چراغ های سیگنال و … در آن نصب می شوند.

پس با این تعریف تابلوهای برق ساختمان سه نوع هستند.

 

اول از همه جعبه فیوز است که در داخل هر واحد ساختمانی و در ورودی آپارتمان نصب می شود، سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود، و در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

 

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل اجرا می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود.

در بحث جعبه فیوز کاملاً آن را به همراه نقشه های مربوطه تشریح کرده ایم. می توانید از لینک روبرو به مبحث آموزش نصب جعبه فیوز بروید. جعبه فیوز

 

 

دومین تابلوی که در برق ساختمان استفاده می شود. تابلو برق عمومی است. که در بعضی از ساختمان ها مجزاست و در خیلی از ساختمان برای آن باکس مجزا نصب نشده و در داخل تابلو برق کنتورها مقداری فضا برای آن در نظر می گیرند.

وظیفه این تابلو برق رسانی به قسمت های مشاعات یا عمومی ساختمان مثل آسانسور، روشنایی راه پله، روشنایی راهرو، حیاط، پشت بام، برق آنتن مرکزی، آیفون، اعلان حریق و هر وسیله برقی دیگری است که تمام اهالی ساختمان در پرداخت هزینه های آن شریک هستند. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری GP نشان می دهند

در داخل این تابلو برای سرخط روشنایی ها از فیوز های ۱۰ آمپر و برای سرخط پریزها از فیوز ۱۶ آمپر استفاده می شود. برای آسانسور هم یک فیوز سه فاز نصب می شود. پس به نوعی می توان گفت که طرز سربندی و نصب فیوزهای داخل این باکس شبیه جعبه فیوزی است که در بخش قبلی آموزش داده شد.

این تابلو ها در نوع توکار و روکار در بازار موجود است. که تصویر یک نمونه از آنها را در پایین مشاهده میکنید. بسیاری از برقکارها به خاطر کاهش هزینه ها و افزایش سرعت کار این تابلو را نصب نمی کنند ، ولی در عوض فیوزهای آن را در تابلوی اصلی نصب می کنند.

 

تابلو برق عمومی

تابلو برق عمومی

 

سومین و مهمترین تابلو، تابلوی اصلی ساختمان یا تابلو کنتور هاست. این تابلو باید نزدیک درب ورودی اصلی ساختمان نصب شود. کابل اصلی برق ساختمان که توسط اداره برق از تیرهای چراغ برق وارد ساختمان می شود، اول باید وارد این تابلو شود و سپس در بین واحدها و مشاعات ساختمان تقسیم شود.

 

در تصاویر زیر چند نمونه از این تابلو برق ها را مشاهده می کنید. در نقشه های برق ساختمان این تابلوها را با علامت اختصاری MDP نشان می دهند.

 

تابلو برق کنتور

تابلو برق کنتور

 

تابلو برق ساختمان

تابلو برق ساختمان

 

تابلو برق اصلی

تابلو برق اصلی

 

اندازه این تابلوها بسته به تعداد کنتورهای برقی که قرار است در داخل آن نصب شود مشخص می شود. مثلاً برای یک ساختمان ۲۰ واحدی، تابلو کنتور را طوری می سازند که ” ۲۰ کنتور برق” بعلاوه “یک کنتور عمومی” در داخل آن نصب شود. که اگر ساختمان دارای آسانسور باشد برای کنتور عمومی از کنتور سه فاز و در غیر اینصورت از کنتور تک فاز استفاده می شود. این تابلو ها هم در دو نوع توکار و روکار در بازار موجود است.

 

همان طور که در تصویر پایین مشاهده می کنید. تابلوهای اصلی برق ساختمان دارای حداقل سه قسمت مجزا هستند که برای هر کدام از قسمت ها هم یک درب مجزا روی تابلو در نظر گرفته شده است.

قسمت های تابلو برق ساختمان

قسمت های تابلو برق ساختمان

 

در تصویر بالا قسمت های تابلو برق ساختمان را مشاهده می کنید.

  • قسمت سمت چپ، قسمت ورودی ست که وقتی کابل اصلی از تیرهای برق به تابلو برق وارد می شود ابتدا به این بخش ورود پیدا می کند. در این قسمت یک کلید اتوماتیک، تعدادی کلید مینیاتوری و تعدادی شینه و ترمینال قرار می گیرد.
  • قسمت سمت راست بالا، که مربوط به محل نصب کنتورهای تکفاز و سه فاز است.
  • قسمت سمت راست پایین، که مربوط به محل نصب کلیدهای مینیاتوری خروجی از تابلوست،

 

اگر درب قسمت ورودی را باز کنید، مشاهده می کنید که کابل اصلی ابتدا وارد یک کلید اتوماتیک شده، آنگاه به داخل تعدادی کلید مینیاتوری رفته است. و از کلیدهای مینیاتوری هم یک سیم به داخل هر یک از کنتورها رفته است.

در قسمت کنتورها، کنتورها با ترتیب خاصی قرار می گیرند، به این صورت که از بالا سمت چپ اولین کنتور قرار می گیرد تا آن ردیف پر شود. آنگاه ردیف پایین دوباره از سمت چپ پر می شود.

در قسمت خروجی هم مشاهده می کنید که از هر کنتور یک سیم به داخل یک کلید مینیاتوری آمده ، که این کلیدهای مینیاتوری در سر راه کابل اصلی هر واحد قرار دارد. تصویر قسمت خروجی این تابلو برق را در پایین مشاهده می کنید.

 

خروجی تابلو برق ساختمان

خروجی تابلو برق ساختمان

 

چند نکته:

  • ارتفاع نصب “کنتورهای برق تکی” از کف تمام شده، بین ۱۸۰ سانتی متر تا ۲ متر است.
  • ارتفاع نصب تابلوهای کنتور برای مجتمع های بزرگ (مانند چیزی که در تصویر بالا دیدید) باید به گونه ای انتخاب شود که ارتفاع بالاترین کنتور حداکثر ۲۲۰ سانتی متر باشد. و ارتفاع زیر تابلو هم حدوداً هشتاد سانتی متر از کف تمام شده باشد.
  • فضای جبهه جلوی تابلو باید حداقل یک متر باشد تا انجام کارهای عملیاتی و تعمیراتی به راحتی امکان پذیر باشد.
  • تابلو کنتور باید نزدیک ترین محل به درب خروجی ساختمان نصب شود، طوری که وقتی در باز می شود با کنتور برخورد نکند.
  • در تابلوهای کنتور فلزی، بدنه تابلو هم باید به سیم ارت وصل شود.
  • ورقی که تابلوی کنتور با آن ساخته می شود نباید قطر آن از ۱.۵ میلی متر کمتر باشد.
  • در صورتی که قرار است از تابلو برق، برای جعبه تقسیم تلفن واحدها یا محل نصب ترانس آیفون و سربندی سیم های آیفون یا کنترل برق حیاط و قسمت مشاعات استفاده گردد. باید یک پنل جدا (از سه قسمت اصلی که توضیح داده شد) در تابلو برق ایجاد شود.
  • باید فاصله تابلو برق کنتورها از لوله های آب و لوله های تاسیسات حداقل ۳۰ سانتی متر باشد.
  • باید فاصله تابلو برق کنتورها از کنتور گاز حداقل ۵۰ سانتی متر باشد.

 

 

اگر از علاقه مندان برق ساختمان هستید و می خواهید آن را به عنوان شغل آینده خود انتخاب کنید، پیشنهاد می کنیم کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق را از همین لینک دانلود کنید. نسخه pdf این کتاب با مطالبی جذاب تازه به روز شده است.

اگر در حین خواندن این کتاب یا هر کدام از مطالب سایت سوالی برایتان پیش آمد. ما همیشه با شماییم. فقط کافیست در لینک پایین آن را مطرح بفرمایید و روز بعد جواب آن را دریافت کنید.

سوالات خوانندگان کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=847
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

142 نظر در مورد تابلو برق ساختمان یا تابلو کنتور ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام
    جناب مهندس اگر کابلی که تا تابلو ورودی کشیده شده به علت تغییر جای تابلو کم بیاد چطوری کابل بهش اضافه کنیم؟ راه اصولیش منظورمه

    ۴

  2. سلام. میخواستم اگه امکان داره عکسهایی از رایزر لوله های برق برام بفرستید. راجع به مکان عبور این رایزرها و همچنین راجع به دریچه بازدید انها در طبقات، نحوه ورود لوله برق به تابلوی واحد هم اگه توضیحاتی بدید ممنون میشم

    ۴

  3. سلام خسته نباشید
    ممنون از سایت و کمک هاتون
    خواستم بدونم کار دریچه بازدید زیر رایزرها چیست؟آیا فیوزی نصب میشه یا فقط محل کانکشن سیم هاست؟
    باکس تلفن و ایفون در خانه شمالی معمولا کجا درمیارن؟ تو حیاط یا پارگینگ؟ آیا میشه داخل دریچه بازدید قرارش داد؟
    اصولا سیم آیفون و تلفن و ترانس درخانه شمالی چطوری تا باکس تقسیم آن میکشند؟
    ممنون

    ۶

    1. سلام.مرسی. از اسمش مشخصه، بیشتر برای بازدید کابل ها و هم به عنوان جعبه کشش ازش استفاده میشه، تا کار کابلکشی راحت تر انجام بشه. و در صورتی که در آینده اتفاقی واسه کابل ها بیفته می تونن از اونجا کابل ها رو تعویض کنن.
      بله می تونید از دریچه بازدید به عنوان جعبه تقسیم آیفون و تلفن هم استفاده کنید.
      اصولی و استانداردش اینه که در کف حیاط کانالی به عمق ۷۰ سانتی متر حفر بشه و کابل ها داخل کانال قرار بگیره. ولی خیلی از برقکارها از بالای دیوار حیاط هم کابل ها رو عبور میدن تا به باکس تقسیم برسونن، چون در این صورت نیازی به شیار زنی و حفاری نیست و کارشون راحت تره ولی بعدش مالک باید روی دیوار رو یک آجر ۱۰ سانتی دیده قرار بده تا روی لوله ها پوشیده بشه. البته باز هم تاکید می کنم که حفاری در زمین اصولی تر و ایمن تره.

      ۴

  4. سلام
    در یک ساختمان ۲۰ واحدی ۲۰ تا کنتور تکفاز وجود داره و انگار برای مصارف عمومی و آسانسور از سه تا کنتور برق گرفتن. آیا چنین چیزی ممکنه؟ قانونی هست؟

    ۴

    1. سلام. بله چنین چیزی امکان پذیره. ولی قانونی نیست.
      در ضمن بعدش چطور می خوان هزینه برق مشاعات رو که بین اون سه تا کنتور تقسیم شده، بین اهالی ساختمان تقسیم کنن؟

      ۴

      1. سلام مجدد
        واقعیتش اینه که از سه کنتور برق گرفتن که ظاهرا از کنتور ما برق نگرفتن اما وقتی برق رو از کنتور قطع میکنم برقمون قطع نمیشه. یعنی برقی که ما مصرف میکنیم برق یکی از همون کنتورهاییست که ازش برق گرفتن اما فیشی که واریز میکنیم مربوط به کنتور خودمونه.
        نمیدونم شاید از اون سه واحد شارژ ساختمون نمیگیرن

        ۴

        1. سلام. اگر برق رو از کنتور قطع می کنید ولی برق منزل قطع نمیشه، ۲ علت داره. یا فیوز جای کنتور خرابه که این خیلی خطرناکه و در اینصورت حتماً باید زنگ بزنید تا اداره برق بیاد و فیوز رو تعویض کنه.
          یا اینکه اون کنتوری که می فرمایید مال شما نیست. چون حتی اگر از کنتور شما برق جداگانه گرفته باشن باید با قطع فیوز کنتور، برق منزل شما هم قطع بشه.

          ۶

          1. موضوع اینه که اگه من واحد A باشم وقتی کنتور a رو قطع میکنم برقم قطع نمیشه اما تو خونه که اتصال کوتاه برقرار میکنم می بینم فیوز کنتور b پریده و آسانسور از کار افتاده؛ پس واحد B هزینه برق من و آسانسور رو میده و منم معلوم نیست هزینه برق کدوم واحد (شایدم واحد B) رو میپردازم.

            ۶

          2. سلام. در اینصورت مطمئن باشید که کنتور B برای شماست. این رو باید با مدیر ساختمان هماهنگ کنید.

            ۴

    1. سلام. به ایشون بفرمایید یک بار مبحث ۱۳ ساختمان را مطالعه کنند.
      در مبحث ۱۳ اومده که :تابلوی کنتور به سه روش توکار، روکار ایستاده و روکار دیوارکوب می تواند نصب شود.
      مگر اینکه دلیل بسیار قانع کننده ای برای این حرف داشته باشند.

      ۵

  5. سلام
    از لوله برق سه فاز باید تا اتاقک اسانسور سیم سه فاز برود از داخل لوله چند سیم باید رد کنیم؟
    سه تا یا ۴ تا؟

    ۵

  6. سلام
    خیلی ممنون از سایت خوبتون و مطالب مفیدی که قرار میدهید.
    در مورد محل قرارگیری تابلوی عمومی، مـثلا در طبقه‌ای که استخر و سالن ورزش و سالن اجتماعات و مشاعات وجود داره چه مواردی باید در نظر گرفته بشه؟ موارد برقی‌ای وجود داره که باید در نظر گرفته بشه یا با مهندس معمار است؟

    ۵

    1. در هر ساختمانی که تحت نظارت و مقررات نظام مهندسی ساخته بشه، باید ارت باید اجرا بشه. حالا اون ساختمون ناظر داشته باشه یا نداشته باشه.

      ۵

  7. سلام میخواستم بدونم چاه ارت در ساختمان الزاميست ساختمان سه طبقه ست نقشه برقم نداره آیا اداره برق برای وصل برق اصلی چاه ارتم میخواد?

    ۵

  8. با سلام خدمت مدیر محترم سایت.
    آیا نحوه اتصال سیم های ورودی به تابلو برق اصلی قبل از کنتور دارای روش های خاصی میباشد؟ یعنی تجاری و مسکونی متفاوت میباشد؟ یا از قانون یکسان تبعیت میکند. دلیل این سوال اینست که هزینه برق واحدهای آپارتمان ده واحدی زیاد میباشد و یک نفر برق کار چنین نظری داده است.

    ۷

    1. سلام. روش هر دو یکسانه.
      و هزینه برق همه واحدهای مسکونی برابره. ولی هزینه واحدهای تجاری از مسکونی بیشتره و این روی قبض برق اعمال میشه و ربطی به نحوه اتصال سیم های ورودی به کنتور نداره.

      ۷

  9. با سلام خدمت مدیریت سایت

    من برق کشی یک ساختمان چهار طبقه مرتبط (ساختمان شخصی) رو برعهده دارم و این ساختمان دارای اسانسور می باشد از طرفی بنده با برق سه فاز کار نکردم .میخواستم بدونم
    ۱-بایستی برای اتاق اسانسور از خود کنتور سه فاز و یک نول انشعاب کشیده شود ؟
    ۲- برای برق ساختمان باید از یکی از فازهای فیوز مینیاتوری انشعاب (مشترک از یکی از فازها )گرفته شود؟ ممنون

    ۷

    1. سلام. ۱- اگر ساختمان آسانسور داشته باشه باید یک کنتور ۳ فاز جدا به نام کنتور مشاع در تابلو کنتور ها نصب بشه و یک کابل ۵ در ۱۰ یا ۵ در ۶ (بسته به ظرفیت آسانسور) از این کنتور تا تابلو آسانسور در پشت بام امتداد بدید.
      ۲- بله از یکی از فازهای برق ۳ فاز و یک انشعاب هم از نول.

      ۷

  10. سلام
    ای کاش تصویری از ورودی تابلو هم میگذاشتید
    گفتید که یه برق سه فاز وارد تابلو میشه و در قسمت ورودی یک فیوز سه فاز قرار میگیره(سوال اول در همین جا: ۱- مینیاتوری سه فاز چند آمپر؟…)..سپس فرمودید که بعد فیوز سه فاز هم فیوز های مینیاتوری قرار میگیره(۲- ینی به هر فاز از سه فاز یک مینیاتوری نصب میشه؟چند آمپر؟ینی کلا سه تا فیوز بعد مینیاتوری سه فاز اصلی در ورودی نصب میشه؟یا به تعداد کنتور ها،همون تعداد هم مینیاتوری بعد از اون مینیاتوری سه فاز اصلی،نصب میشه؟ اگه به همون تعداد باشه مثلا برای ۲۰ تا کنتور باید ۲۰ تا مینیاتوری در ورودی بذاریم؟اگه پاسخ بله هست بعدش نحوه اتصال این مینیاتوری ها و آمپراژ و اینکه روی هر فاز باید چند تا کنتور قرار بگیره )..امیدوارم منظورمو رسونده باشم
    ۳-انشعابی که از کنتور عمومی برای تابلو مشاعات گرفته میشه فیوز چند آمپر , و چند فاز در ورودی و خروجی تابلو اصلی (MDP) باید قرار بگیره
    ۴- فیوز سه فازی که گفتین برای آسانسور هست باسد چند آمپر باشه؟یا اینکه آمپراژ آن بر اساس نوع و ظرفیت و وزن آسانسور باید مشخص شه؟

    ۵

    1. ۱- یک کلید فیوز یا یک کلید اتوماتیک ۶۳ آمپر قرار می گیره.
      ۲- خیر، یکی از فازهای برق سه فاز بین چند تا فیوز مینیاتوری ۲۵ یا ۳۲ آمپر تقسیم میشه.برای دو تا فازدیگه برق سه فاز هم همین اتفاق می افته.
      ۳-بله باید ۲۰ تا مینیاتوری در ورودی بزاریم. این ۲۰ تا تقسیم بر ۳ میشه، یعنی هر فاز از برق سه فاز، برق ۷ تا از کنتورها رو تامین می کنه
      ۴-برای تابلو مشاعات یک کابل با استفاده از کابل ۵در۶ یا ۵ در ۱۰ برده میشه. که سه رشته از کابل برای برق سه فاز ،یک رشته برای نول و یک رشته برای ارت استفاده میشه.
      ۵- بله بسته به ظرفیت آسانسور داره ولی معمولاً ۱۶ یا ۲۰ یا ۲۵ آمپر کندکار استفاده میشه.

      ۷

      1. تشکر ..در رابطه با پاسخ مورد ۴ ای که دادین:
        کنتور مشاعات سه فاز است یا تک فاز؟چون اسانسور هم جزو مشاعات است باید سه فاز باشد؟(اگه سه فاز درسته،چه آمپری؟ و اگر تک فاز درسته ۳۲ آمپر؟

        و اینکه شما فرمودید که ۲۰ تا واحد و ۲۰ عدد کنتور و ۲۰ عدد فیوز ۳۲ آمپر در ورودی و ۲۰ عدد فیوز ۳۲ آمپر در خروجی تابلو نصب میشه و همچنین روی هر فاز هم ۷ تا کنتور قرار میگیره…تکلیف این کنتور مشاعات چی میشه؟ینی روی کدام فاز از فاز ورودی باید قرار بگیره؟(هر سه فاز؟یا یکی از فازها؟اگه یکی از فازها صحیحه روی کدام فاز؟

        و اینکه فیوز مربوط به مشاعات در ورودی و خروجی تابلوی MDP باید چند آمپر باشه؟

        اگه قرار باشه تابلو مشاعات در درون همین تابلوی اصلی قرار بگیره به چه صورت خواهد بود؟

        تشکر

        ۷

        1. خواهش می کنم.
          اگر ساختمان آسانسور داشته باشه، کنتور مشاعات سه فازه در غیر اینصورت تک فازه. ۲۵ یا ۳۲ آمپر

          ۲- کنتور مشاعات از هر سه تا فاز میگیره.
          ۳-فیوز مربوط به مشاعات ۲۰ یا ۲۵ آمپره.
          ۴- فرقی نمی کنه تابلو مشاعات بیرون تابلو اصلی باشه یا داخلش

          ۵

  11. با سلام
    با توجه به مقرارت نظام مهندسی مبحث ۱۳ ،که چون قدرت کلیدهای مینیاتوری در برابر اتصال کوتاه کم هست باید کلیدهای مینیاتوری در بالا دست توسط فیوز حمایت شوند. بعد از کنتور میشه از فیوز کریر« فیوزهای سیگاری با پایه فیوز کریر» استفاده کرد و سپس کلید مینیاتوری؟

    ۴

    1. سلام.شدنش میشه ولی فکر نمیکنید هزینه اضافیه.
      یک فیوز قبل از کنتوره، یک فیوز بعد از کنتوره و یک فیوز داخل جعبه فیوزه.دیگه نیازی به فیوز بیشتر نیست.

      ۶

  12. سلام
    ببخشی یه سوال داشتم من باید یه پروژه واسه درس تاسیسات تحویل بدم همه کارهاشو انجام دادم فقط رسم تبلو هاش مونده میخواستم بدونم پروژه من مسکونیه لازمه قطر کابل ها رو بدست بیارم یا نه؟
    و اینکه برای برق اضطراری تو قسمت تابلو ها چه کاری رو باید انجام بدم؟

    ۶

    1. سلام. بله در نقشه تابلوها قطر کابها هم ذکر میشه.
      نقشه برق اضطراری به صورت جدا طراحی میشه و به تابلوها کاری نداره. یک سرچ بزنید پیدا می کنید.

      ۴

  13. سلام
    وقت بخیر و ممنون از اطلاعات مفید سایتتون
    می خاستم بدونم آیا تابلو برقی که کنتور عمومی و کنتور واحدها درونش قرار گرفته حریم داره؟
    یعنی مثلا چند متر جلوی آن برای امکان دسترسی الزاما باز و جزء مشاعاته؟ چون یکی از همسایه های ما ادعا میکنه دقیقا همونجا پارکینگشه طوریکه وقتی ماشین هست ما دیگه به کنتورها دسترسی نداریم

    ۵

    1. سلام. حریم تابلو برق ها بیشتر مربوط به لوله های آب و گازه که باید ۱۳۰ سانتی متر با اونها فاصله داشته باشه.
      ولی همسایتون باید ماشینش رو طوری پارک کنه که در صورت بروز هرگونه مشکلی سریعا بشه درب تابلو رو باز کرد به کنتورها دسترسی داشت.

      ۴

  14. با سلام
    من یک ترانس CT هریس ۵/۵۰ کلاس ۰/۵خریدم تا به مولتی متر زایلوگ ۳۳۰۰ وصل کنم؛ تنظیمات CT نمایشگر را باید بر روی ۵۰ بذارم یا ۱۰ ؟
    الان ترانس CT رو به دو نمایشگر وصل کردم ولی عددهای متفاوت از هم نشون میدن و با روشن کردن کولر آبی ۵۰۰۰ هم صرفا مقدار ۰٫۳ آمپر به جریان نمایش داده شده توسط نمایشگر اضافه میشه.

    ۴

  15. با سلام
    لطفا درخصوص نصب دستگاه های اندازه گیری همچون مولتی متر، آمپرمتر، ولت متر و امثالهم بر روی تابلو برق تک فاز خانگی و سه فاز صنعتی هم مطالبی را ارائه کنید.
    چه نکاتی را باید در نصب ترانس CT به آمپرمتر رعایت کنیم؟
    من یک ترانس CT هریس ۵/۵۰ کلاس ۰/۵خریدم تا به مولتی متر زایلوگ ۳۳۰۰ وصل کنم، بر روی ترانس نوشته (primary 2 turns) آیا باید سیم فاز را در ترانس حلقه بزنم یا صرفا عبور دادن سیم فاز از ترانس کفایت میکنه؟
    اگر بخواهم دو نمایشگر به این ترانس وصل کنم ، چه راهکاری وجود داره؟
    با تشکر

    ۶

    1. سلام. همین که سیم فاز از حلقه ct رد بشه کافیه.
      ۲- در این صورت نیازی به نصب ۲ ترانس CT نیست. همون یک دونه برای هر دو نمایشگر کافیه.

      ۴

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853