نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب

11172 بازدید

روش لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب :

در این مطلب می خواهیم روش لوله گذاری برق ساختمان در سقف هایی مثل، سقف های تیرچه بلوک، سقف های کرومیت و یا سقف های ضربی را همراه با شکل توضیح دهیم. دو نمونه از این سقف ها را در پایین مشاهده می کنید. مشکلی که در لوله گذاری این نوع سقف ها وجود دارد این است که نه می توانید لوله های برق را مستقیم در زیر این سقف ها اجرا کنید، زیرا فقط دو سانتی متر گچ زیر سقف می آید، پس لوله برق را نمی پوشاند و نه می توانید شیار بزنید، زیرا به فاصله هر یک متر با تیرآهن ها و تیرچه های سقف برخورد می کنید. پس راه حل چیست؟؟؟

 

 

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های ضربی

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های ضربی

 

 

تنها راه حل آن است که لوله ها را به جای اینکه زیر سقف نصب کنید، در بالای سقف نصب کنید. پس قاعدتاً لوله های برق هر واحد در کف طبقه بالاتر اجرا خواهد شد. و از آنجایی که کف اتاق ها و کف پشت بام همیشه حدود ۱۰ سانتی متر کف سازی می شود و بالاتر می آید. روی لوله های برق نصب شده در کف را می پوشاند.
به تصویر زیر نگاه کنید. خط های قرمز رنگ لوله های برق هستند. همانطور که می بینید از قوطی کلید شروع شده، و از سقف رد شده، آنگاه از کف طبقه بالاتر رد شده و دوباره سقف سوراخ شده و به سمت پایین آمده است. پس نیاز است جاهایی که با شماره ۱ و ۲ علامت گذاری شده، سوراخ شود. اگر زمانی کار را شروع کنید که سقف بتن ریزی شده باشد باید با سختی زیاد کار سوراخ کاری را انجام دهید و بهترین وسیله برای این کار استفاده از هیلتی های تخریب ۱۵ کیلوگرمی است.

 

لوله گذاری برق ساختمان

لوله گذاری برق ساختمان

 

اگر بتوانید قبل از مرحله بتن ریزی، لوله های سقف را اجرا کنید، برای شما راحت تر است ، زیرا نیاز به سوراخ کاری زیادی نیست. ولی گاهاً پیش می آید که با مخالفت مهندس عمران پروژه مواجه می شوید، زیرا به گفته آنها این کار از استقامت بتن می کاهد و مانع از “یک تکه بودن بتن” سقف می شود. در این صورت کاری که ما در پروژه هایمان می کنیم این است که در محل هایی که قرار است بعد از بتن ریزی و خشک شدن بتن، سوراخ کاری شود، ۴۰ سانتی متر لوله برق شماره ۲/۵ را به صورت عمودی نصب می کنیم، طوری که چند سانت بالاتر از بتن باشد. تا بعداً لوله برق شماره ۲ بدون نیاز به سوراخ کاری در داخل آن قرار گیرد. این روش بهتر است چون امکان شکستن لوله ها به علت رفت آمد زیاد در مرحله بتن ریزی هم وجود ندارد.

برقکشی ساختمان های این مدلی، مشکل تر از ساختمان های دیگر بوده و قاعدتاً هزینه برقکاری آن هم کمی بیشتر است. لوله گذاری برق ساختمان

 

نکته: برای کارهای کوچک و خورده کاری ها که فقط باید دو سه تا سیم نصب شود، می توانید از سیم هایی که در بازار به “سیم های لاگچی” معروف است استفاده کنید تا اصلاً نیازی به نصب لوله و سوراخ کاری نباشد. البته هیچ مهندس ناظر برقی استفاده از این سیم ها را تایید نمی کند.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=815
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

109 نظر در مورد لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1. سلام آقا فرزاد. ما در نسخه جدید کتاب آموزش برق ساختمان زیاد در مورد لوله گذاری و روش های اون صحبت کردیم. ولی یک توضیح کوچیک رو خدمتتون عرض می کنم.

      کلا پیشنهاد ما اینه که در این مورد از لوله های خرطومی استفاده نکنید. چون این لوله ها خیلی ضعیت هستند. ولی اگر مجبور بودید که حتماً این کار رو بکنید به این صورت عمل کنید.
      ببینید، شما باید در سقفی لوله گذاری کنید که قبلاً بتن ریزی شده باشه. بعدش شما لوله خرطومی هاتون رو نصب می کنید و روی لوله های برق رو ماهیچه کشی می کنید. بعد از شما آقای بنا میاد و سقف رو کروم گیری می کنه و جاهایی رو که لازمه تا سقف شیب مناسب پیدا کنه رو با خاک پر می کنه و بعدش دوباره روی اون ها رو سیمان می کنه و بعدش ایزوگام میشه.

      ۳

  1. سلام مهندس خسته نباشید.
    میخاستم سوال کنم راجب لوله های اشپز خونه که نباید از کف برن و اگه سقف کاذب نباشه لوله ها برن طبقه بالایی دوباره سوراخ بشه برگرده پایین بازه هم در این صورت لوله ها از کف اشپزخونه طبقه عبور کردن که ؟
    در اینصورت چه کار باید کرد؟ ممنون میشم جواب بدین

    ۴

    1. سلام حسن جان. سوال خیلی خوبی پرسیدین. ما در ویرایش جدید کتاب آموزش برق ساختمان در مورد این موارد زیاد صحبت کردیم.
      پاسخ شما: حتماً باید مالک اون ساختمون برای آشپزخانه سقف کاذب نصب کنه و شما لوله ها رو در سقف کاذب نصب کنید.

      ۶

  2. سلام
    میخواستم روش لوله کشی روی بلوک یعنی قبل از بتن ریزی رو بدونم ک چطور رد بشن که هم راحت تر باشه و هم اسیبی ب لوله ها نرسه ؟
    باتشکر ممنونم

    ۶

    1. سلام دوست عزیز. ولی نیاز به توضیح خاصی نداره. لوله ها رو روی زمین اجرا می کنید، نیازی هم به شیار زدن نیست. هر جا رو هم که لازم باشه سقف رو سوراخ می کنید و لوله رو از سقف میدین داخل

      ۵

  3. سلام و خسته نباشید
    آقای مهندس آیا در کف آشپزخانه و سرویس های بهداشتی میتونیم از لوله های پی وی سی استفاده کنیم؟

    ۴

    1. سلام. خیر. از هیچ مدل لوله های نمی تونید در کف آشپزخانه و سرویس بهداشتی استفاده کنید. لوله ها مسیر افقی رو باید فقط از سقف طی کنن

      ۵

  4. واقعا تشکر از پاسختون.
    ولی مهندس جان الان مشکلی که هست اینه که سقف کامل شدست یعنی یه ساختمون کامل که فقط اشپزخونشو تغییر دادن .ایا راه حل دیگه ای واسه این خرده کاریا هست؟!

    ۴

    1. سلام. خواهش می کنم. در این صورت شما باید از کابل های لاگچی استفاده کنید. به فروشگاه های لوازم برقی بگین بهتون میدن. این کابلها رو شما باید بدون لوله گذاری نصب کنید.

      ۳

  5. سلام و عرض ادب خدمت مهندس
    مهندس میشه بفرمایید لوله کشی برق اشپز خونه رو به چه روش باید کار کرد؟چون استاندارد میگه کف ممنوعه مورب هم همینطور؟ممنون میشم از جوابتون چون چند سایته دیگه پرسیدم کسی جواب نداد

    ۵

    1. سلام احمد جان. در آشپزخانه لوله ها به صورت عمودی میرن به سقف و حالا اگه سقف کاذب باشه که از زیر سقف به صورت افقی امتداد پیدا می کنن ولی اگه سقف کاذب نباشه، باید لوله ها از تویه سقف رد شن و برن بالای پشت بام، بعد از بالای پشت برن به صورت افقی حرکت کنن.

      ۳

  6. سلام مهندس شرمنده یه سوال دیگه؟؟
    واسه ساختمانهای یکی دو طبقه میشه واسه سرعت کار از لوله خرطومی استفاده کرد؟ایا مقاومت لازم رو دارن ؟چون روی لوله ها بتن ریزی میشود

    ۱۴

    1. سلام. شدنش که میشه و خیلی ها هم این کار رو میکنن. ولی پیشنهاد ما اینه که لوله های کف رو پی وی سی اجرا کنید، چون زیاد میاد تو دست و پا و امکان شکستن لوله های خرطومی وجود داره. ولی لوله های سقف رو خرطومی کار کنید.

      ۶

  7. سپاس از پاسخ کامل شما.
    پس در ساختمانهای کوچک (مثال یک طبقه سقف تیرچه)که لوله از پشت بام رد شده و از سقف پایین می آید باید قبل از بتن ریزی لوله کشی کامل صورت گیرد چون دیگر کف سازی وجود ندارد که لوله ها پوشانده شود؟
    و یک سوال دیگر ؟شیار زدن برای نصب قوطی قبل از گچ و خاک صورت میگیرد یا بعد از ان؟بمنظور هم سطح شدن با گچ خاک عرض میکنم اگر قبل از گچ و خاک باشد امکانش هست که هم سطح نباشد؟
    بسیار ممنون و سپاس گذار میشوم اگر پاسخ بدهید.

    ۳

    1. سلام. برای این مورد خاص شما باید از معمار ساختمون سوال کنید که آیا بعد از بتن ریزی سقف هم قراره کف سازی بشه یا خیر.چون معمولاً بعد از بتون ریزی شیب بالای پشت بام باید درست بشه تا آب بارون تویه یک قسمت جمع نشه.

      پاسخ سوال دوم: مرحله شیار زدن و قوطی گذاری بهتره بعد از مرحله گچ خاک شدن انجام بشه تا برقکار بدونه که سطح دیوار چه مقدار میاد جلوتر. تا قوطی کلید ها رو دقیقاً همسطح گچ خاک نصب کنه.

      ۳

  8. ببخشید مهندس منظور من شیار زدن کف طبقه بالا بود که باید لوله سقف طبقه پایین رو بندازیم؟ایا نیاز به شیار هست تا لوله درست جا بره یا خیر؟
    ممنون از اینکه جواب میدین

    ۵

    1. خواهش می کنم.
      ولی شما در کف طبقه بالا مجاز به شیار زدن نیستید. شما باید لوله ها رو روی زمین قرار بدین و بعدش از کارفرما بخواهید که روی لوله ها ماهیچه کشیده بشه. چون قطر لوله های برق ۲ یا ۳ سانته در زمان کف سازی روی لوله های برق پوشیده میشه.

      ۴

  9. با سلام.
    ببخشید یه سوال؟به فرض که ما لوله سقف رو به طور عمود نصب کردیم و بتن ریزی شد بعد بتن ریزی و موقع لوله کشی مجدد نباید دوباره شیار زد که لوله رو از کف طبقه بالا به وسط بیاریم تا جایی که لوله رو عمود گذاشتیم؟؟
    لطفا جواب بدین .تشکر از شما

    ۶

    1. سلام. هدف ما از نصب این لوله عمودی اینه که فقط مرحله سوراخ کاری در سقف رو حذف کنیم تا بعداً کارمون راحت تر باشه. ولی بقیه مراحل باید مثل قبل طی بشه و شیارهای روی دیوار کنده بشه.

      ۵

  10. سلام مهندس.در مورد قرارداد کدوم کتابتون رو باید مطالعه کنیم؟ همونی که ۱۵۰۰۰ تومان برای فایل PDF آن قیمت گذاشتین؟

    ۵

  11. سلام خدمت استاد…
    میخواستم بپرسم منظورتون چیه که گفتین در محلهایی که بعدا قراره سوراخ کاری بشه!!!
    میشه بیزحمت مطلبو باز کنید برام،من تازه وارد اینکار شدم و علاقه زیادی به برق ساختمان دارم میخوام این فن رو خوب یاد بگیرم،ممنونم از توضیحاتتون…

    ۶

  12. سلام آقای مرادی ممنون از این سایت خوبتون مطالبش خیلی کاربردیه. یه سوالی داشتم می‌خواستم بدونم اپلیکشن شما همه مطالب کتاب جدیدتان را دارد. ممنون.

    ۸

    1. سلام آقای رحمانی. خیر. مطالب اندکی با هم تفاوت داره. پیشنهاد می کنیم کتاب پی دی اف رو دانلود کنید. چون مطالعه کردنش راحت تره.
      اگر خیلی براتون مهمه که نسخه اپلیکیشن رو تهیه کنید، پیام بدین تا براتون تبدیل کنیم. ولی چند روز زمان می بره.

      ۵

  13. باسلام باتوجه به تاکید ناظران برق ساختمان به خم کردن لوله ها وگران بودن لوله های جدید که قابلیت خم سرد دارن که پیمانکاران زیربارخریدش نمیرن بهترین ومقرون بصرفه ترین روش خم در لوله های پی وی سی چیست؟
    باتشکر.

    ۵

    1. سلام. شما کتاب آموزش برق ساختمان ما رو خوندید؟؟؟ از قسمت محصولات آموزشی می تونید این کتاب رو تهیه کنید. در صفحه ۹۳ این کتاب توضیحات کاملی در این مورد نوشته شده.

      ۵

  14. سلام آقای مدیر،یک توضیح مفصل در مورد هزینه برقکاری بدین، و اینکه نصب کولر و ایفون هزینه اش جداست، یا بصورت کلی براساس زیر بنا لحاظ میشود، با تشکر از سایت پر محتواتون.

    ۱۹

    1. سلام. توضیحات مفصلی در مورد دستمزدهای برقکاری و نحوه قرار داد نویسی با کارفرما را در کتاب آموزش برق نوشته ایم. که تکرار دوباره اون ها به خاطر حجم زیاد امکان پذیر نیست.
      پاسخ سوال دوم: بله هزینه نصب کولر و آیفون جداست. که هزینه نصب کولر آبی حدوداً ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان و هزینه نصب آیفون ها هم برای هر مانیتور ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان و ۳۰ هزار تومان هم برای نصب پنل و قفل باز کن.

      ۶

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853