تمام سفارشاتی که از امروز در سایت آموزش برق ثبت میکنید، روز 6 فروردین تحویل اداره پست خواهد شد. فروشگاه سایت
تمام سفارشاتی که از امروز در سایت آموزش برق ثبت میکنید، روز 6 فروردین تحویل اداره پست خواهد شد. فروشگاه سایت
0
0

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب

11094 بازدید

روش لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب :

در این مطلب می خواهیم روش لوله گذاری برق ساختمان در سقف هایی مثل، سقف های تیرچه بلوک، سقف های کرومیت و یا سقف های ضربی را همراه با شکل توضیح دهیم. دو نمونه از این سقف ها را در پایین مشاهده می کنید. مشکلی که در لوله گذاری این نوع سقف ها وجود دارد این است که نه می توانید لوله های برق را مستقیم در زیر این سقف ها اجرا کنید، زیرا فقط دو سانتی متر گچ زیر سقف می آید، پس لوله برق را نمی پوشاند و نه می توانید شیار بزنید، زیرا به فاصله هر یک متر با تیرآهن ها و تیرچه های سقف برخورد می کنید. پس راه حل چیست؟؟؟

 

 

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های ضربی

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های ضربی

 

 

تنها راه حل آن است که لوله ها را به جای اینکه زیر سقف نصب کنید، در بالای سقف نصب کنید. پس قاعدتاً لوله های برق هر واحد در کف طبقه بالاتر اجرا خواهد شد. و از آنجایی که کف اتاق ها و کف پشت بام همیشه حدود ۱۰ سانتی متر کف سازی می شود و بالاتر می آید. روی لوله های برق نصب شده در کف را می پوشاند.
به تصویر زیر نگاه کنید. خط های قرمز رنگ لوله های برق هستند. همانطور که می بینید از قوطی کلید شروع شده، و از سقف رد شده، آنگاه از کف طبقه بالاتر رد شده و دوباره سقف سوراخ شده و به سمت پایین آمده است. پس نیاز است جاهایی که با شماره ۱ و ۲ علامت گذاری شده، سوراخ شود. اگر زمانی کار را شروع کنید که سقف بتن ریزی شده باشد باید با سختی زیاد کار سوراخ کاری را انجام دهید و بهترین وسیله برای این کار استفاده از هیلتی های تخریب ۱۵ کیلوگرمی است.

 

لوله گذاری برق ساختمان

لوله گذاری برق ساختمان

 

اگر بتوانید قبل از مرحله بتن ریزی، لوله های سقف را اجرا کنید، برای شما راحت تر است ، زیرا نیاز به سوراخ کاری زیادی نیست. ولی گاهاً پیش می آید که با مخالفت مهندس عمران پروژه مواجه می شوید، زیرا به گفته آنها این کار از استقامت بتن می کاهد و مانع از “یک تکه بودن بتن” سقف می شود. در این صورت کاری که ما در پروژه هایمان می کنیم این است که در محل هایی که قرار است بعد از بتن ریزی و خشک شدن بتن، سوراخ کاری شود، ۴۰ سانتی متر لوله برق شماره ۲/۵ را به صورت عمودی نصب می کنیم، طوری که چند سانت بالاتر از بتن باشد. تا بعداً لوله برق شماره ۲ بدون نیاز به سوراخ کاری در داخل آن قرار گیرد. این روش بهتر است چون امکان شکستن لوله ها به علت رفت آمد زیاد در مرحله بتن ریزی هم وجود ندارد.

برقکشی ساختمان های این مدلی، مشکل تر از ساختمان های دیگر بوده و قاعدتاً هزینه برقکاری آن هم کمی بیشتر است. لوله گذاری برق ساختمان

 

نکته: برای کارهای کوچک و خورده کاری ها که فقط باید دو سه تا سیم نصب شود، می توانید از سیم هایی که در بازار به “سیم های لاگچی” معروف است استفاده کنید تا اصلاً نیازی به نصب لوله و سوراخ کاری نباشد. البته هیچ مهندس ناظر برقی استفاده از این سیم ها را تایید نمی کند.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=815
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

109 نظر در مورد لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام جناب مهندس
    در برق کشی یک ساختمان ویلایی قرار است لوله برق داخل دیوار برشی دفن شود و پریز بعد از اتمام بتن ریزی به صورت توکار داخل دیوار بتنی اکسپوز دیده شود… به نظر شما لوله برق پی وی سی قابل استفاده است یا به دلیل ضربه زمان بتن ریزی باید از لوله برق فولادی استفاده کرد؟ در مورد جنس قوطی نیز چه جنسی با توجه به این مشکل بهتر است؟

    ۸

    1. سلام و درود بر شما
      اگه میدونید ضربه ها شدیده از لوله های فولادی استفاده کنید
      قوطی برق هم مربع شکل و از جنس فلز بزارید فقط چون فلزی هستند حتما در مرحله سیم کشی بهشون سیم ارت متصل کنید

      ۱۱

  2. ۱. سلام مجدد.صاحب کار فنداسیون و اسکلت ساختمان رابتن ریزی کرده بعد به من گفته .ناظر برای ساختمان ارت خواسته .اگه میشه راهنمایی کنید.

    ۷

  3. ۱. سلام مهندس من تاحالا پیش نیامده ساختمان بااسکلت بتی لوله گذاری کنم.الان اولی کار رو بهم دادن با اسکلو بتنی.اسکلت فلزی یا سنتی چن ساله تجربه دارم ولی خواهش دارم راهنمایی کنید لوله ها را چطور به سقف های بالا تر برسانم از توی پارکینگ.لازم به ذکره آسانسور هم داره .اگه چن تصویر برام بفرستی یا توضیح بدین ممنون میشم

    ۸

  4. سلام و وقت بخیر
    ببخشید ی ساختمان هست که ستون هاش رو زدن و قراره سقف رو هم بریزن ولی فعلا دیوارش رو نچیدن من میخام برم لوله گذاری بکنم باید در چه جای لوله ها رو از سقف دربیارم واسه اتصال به کلید و پریز و چطور محل جاگیری شون رو مشخص کنم باتشکر

    ۲

    1. سلام. مرسی. بنظرم صبر کنید تا دیوار چینی کنن، بعدش شما کار لوله گذاری رو شروع کنید. چون اینجوری لوله هاتون آسیب نمیبینه و جای نصب قوطی کلیدها هم مشخص میشه و این مانع ایجاد دوباره کاری برای شما میشه.

      ۲

  5. سلام مهندس يك واحدي نوساز و نوع و حالت ساختماني داره ميسازه الان فقط ستون هارو زده ديوارهارو بعد تكيمل ستون چيده ميشوند وسوالم اينجاست كه من وقتي لولع گذاري انجام بدم بالا سقف بايد پوليكا بگذارم تا لوله اصلي برق نشكند و سوال بعدي وقتي بخوان زانو رو به سمت كليد ببرم زانو بايد له ستون بخورو يا بايد معلق باشد تا ديوار را بچينند

    ۸

    1. سلام مهدی جان. فعلاً هیچ کاری نکن، اجازه بده دیوارها بره بالا و گچ خاک بشه و بعدش برقکاری رو شروع کن. برای کف بهتره از لوله های پی وی سی سخت استفاده کنی و بعدش روی اونها رو ماهیچه کشی کنید تا نشکنه.

      ۲۱

  6. می بخشید ما هنگامیکه روی کف برای سیم کشی کلید پریز لوله کشی میکنیم ,ای این لوله های pvc در پایین لوله های مرکز گرمی و ابرسانی کار شود یا بالای انها.ممنون

    ۱۸

    1. سلام. استاندارد میگه در کف واحدها، لوله های برق بایستی بالای لوله های آب قرار بگیرن.
      ولی در مورد گرمایش از کف فرق می کنه، یعنی اول لوله های برق نصب میشه بعدش روی اونها یک لایه سیمان کشیده میشه و در نهایت لوله های گرمایش از کف نصب میشه.

      ۲۴

  7. سلام
    وقتی لوله رو از سقف کاذب کناف عبور میدهیم ایا لازم هست حتما ان ها رو به به جایی ببندیم؟یا میتونه ازاد روی خود سقف باشه؟
    تشکر

    ۲۸

    1. سلام. استاندارد میگه نباید آزاد باشه و باید لوله ها به سقف اصلی وصل بشه.
      البته بنظرم استاندارد اینجا خیلی داره سخت گیری می کنه.

      ۲۲

  8. سلام مهندس. یک نکته:
    طبق راه حل شما، چنانچه در طبقه آخر باشیم باید لوله برق را عمودی ببریم پشت بام و از آنجا دوباره برگردیم به سقف زیرین که اینکار به نظر من اشتباهه. چون قانون میگه لوله کشی در کف آشپزخانه، حمام و کلا در کف مکانهای مرطوب ممنوع است. این درحالیست که پشت بام هم جز این قانونه و اکثر اوقات مرطوب است!

    ۲۶

  9. سلام. لطفا در مورد لوله گذاری در سقف و کف واحد بالاتر (لوله های روشنایی) و همچنین لوله گزاری برای ایفون و سردر، تصاویر و فیلم هم از نمونه کار های عملی و واقعی قرار بدید و جزئیات عملی اون رو بیشتر توضیح بدید. مثلا میشه کنار های بلوکه های سقف رو شکست و لوله رو از اونجا وارد کرد؟ در قسمت شماره دو باید شیار هم در قسمت بالای دیوار کنده بشه تا لوله داخل دیوار باشه؟ یا مثلا برای همین نصب لوله ی ۲.۵ میشه بیشتر توضیح بدید. اگر این توضیحات به صورت تصویری مخصوصا از پروزه های واقعی باشه خیلی خوب و بهتر میشه. ممنون

    ۸

    1. سلام. ما در این مورد در کتاب آموزش برق ساختمان زیاد توضیح دادیم ولی تا چند روز آینده یک مطلب دیگه در سایت قرار میدیم.
      ۲- خیر نیازی نیست که در نقطه شماره ۲ شیار زده بشه. فقط باید کاری کنید که لوله برق از دیوار جلوتر نباشه.

      ۸

  10. برق کش ساختمان من تابلوهای برق در طبقه همکف و طبقه اول صحیح براساس نقشه اجرا نکرده ومنجر به قرار گرفتن تابلو برق در کمد دیواری در طبقه اول که با زانو عصایی برق کار اون بجای اصلی هدایت کرده ودر فاصله حدود۷۰سانتی متر لوله ها از ۳منطقه خم خورده
    ود طبقه همکف هم این مشکل بهمین صورت اصلاح شده
    حال میخاستم مشکلات ناشی از این کار برق کش بدونم الان ودراینده چیه؟

    ۶

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853