0
0

سوالات خوانندگان کتاب آموزش برق ساختمان

37470 بازدید

 

پاسخ به سوالات برق ساختمان

همانطور که می‌دانید تمام کتاب ها و دوره هایی که مختص انتشارات آموزش برق هستند و در سایت ما عرضه می شوند، دارای بخش پرسش و پاسخ هستند و خوانندگان ما می توانند سوالات و مشکلات پیش آمده را مستقیم از نویسنده کتاب بپرسند. ما این را وظیفه خود می دانیم و هر شب با عشق و علاقه صفحه سوالات را باز می‌کنیم و به سوالات شما پاسخ می دهیم. اینجا پاتوق هر شب ما برقی هاست، چرا به جمع ما ملحق نمی شوید؟؟؟

تا به حال بیش از ۱۰۰۰ سوال در پایین این صفحه مطرح شده است، که این خود می تواند یک منبع آموزشی مفید برای علاقه مندان به برق ساختمان باشد.

پرسش و پاسخ برق ساختمان

کتاب آموزش جامع برق ساختمان و سیستم های اعلام حریق

کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلام حریق

پیشنهاد می کنیم در حین خواندن کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق یک قلم و کاغذ کنار دست‌تان بگذارید و سوالاتی را که برایتان پیش می آید یاداشت کنید، و اگر تا پایان کتاب به جواب نرسیدید، آنگاه آنها را در فرم پایین این صفحه مطرح بفرمایید و چند ساعت بعد پاسخ سوالتان را دریافت کنید.

آدرس ایمیل خود را به دقت وارد کنید، زیرا پاسخ های شما به همان آدرس ارسال خواهد شد.

با تشکر، مهندس مرادی – ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=697
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1249 نظر در مورد سوالات خوانندگان کتاب آموزش برق ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با سلام.
    برای یک ساختمان چند طبقه که روشنایی راه پله از نوع تایمر و شستی می باشد آیا این امکان وجود دارد که یکی یا چند تا از چراغ ها را به سیستم سنسور و چشمی تبدیل کرد؟؟؟
    من یکی از طبقات رو باز کردم و چون لوله گزاری چراغ ها به نحوی است که تمامی چراغ های طبقات فقط به هم وصل هستند و امکان خارج کردن سیم وجود ندارد

    ۶

  2. سلام اقای مهندس
    سوال اول : چرا باید از سیم نمره ۶ برای ورود به فیوز اصلی استفاده کنیم در حالیکه فیوز اصلی ۲۵ یا ۳۲ امپر است. در صورتیکه میدونیم که از سیم نمره ۴ هم به راحتی میتوان این میزان جریان و عبور داد.

    سوال دوم: در خونه های ویلایی که فاصله کنتور تا ساختمان زیاده و کنتور در حیاط هست بهتره که یه جعبه فیوز برای داخل ساختمان و یکی برای حیاط قرار بدیم یا نه برای کل ساختمان یک جعبه فیوز تعریف کنیم؟

    سوال سوم: کار سیم نول چیه و اساسا از کجا میاد؟
    با تشکر

    ۷

    1. سلام.
      یک: این چیزیه که استاندارد تعیین کرده ولی به این خاطر که در صورت بروز اتصال کوتاه، یا جریان کشیدن بیش از اندازه، قبل از اینکه هیچ آسیبی به سیم ها برسه، فیوز عمل کنه. در ضمن قبلاً استاندارد روی سیم نمره ۴ بود ولی به تازگی به سیم نمره ۶ تغییر پیدا کرده.
      دو: نه برای کل ساختمان یک جعبه فیوز کافیه.
      سه : خلاصه بگیم که سیم نول از چاله هایی که در نیروگاه حفر شده میاد. یعنی مستقیم با زمین در ارتباطه. و چون زمین بارش خنثی هست ولی سیم فاز دارای بار اضافیست. زمانی که این دو تا به یک لامپ وصل میشن، الکترون ها بین این دو مبادله میشن و این مبادله سبب ایجاد جریان الکتریکی میشه و لامپ روشن میشه.

      ۷

  3. سلام
    لطفا نحوه سربندی آژیر و شاسی رو بگید و در ته خط آژیر و دتکتور چه موقه از دیود و چه موقه از مقاومت استفاده میکنیم آیا مقاومت جواب نمیده و ما متوسل به دیود میشیم یا موضوع چیز دیگه ایه چون دیود که برق رو یکسو میکنه و مقاومت هم ولتاژ و جریان رو کاهش میده و ما میبینیم ک مثلا در ته خط دتکتور،بعضی مواقه دیود و بعضی مواقه مقاومت استفاده میشه
    سوال دومم اینه ک نحوه کار و سربندی “ترموستات”که خب دو قسمت “سرمایش و گرمایش”داره رو لطفا بگید و اینکه باید برای ترموستات یه سرخط و فیوز جدا بکشیم؟
    ممنون

    ۸

    1. سلام سامان جان. نحوه اتصال سیم های آژیر و شاسی به صورته موازی هستش. یعنی به این صورته که از طبقه پایین دو رشته سیم میاد داخل ترمینال های اون و باز از ترمینالهای آژیر دو رشته سیم میره برای آژیر طبقه بالاتر.
      تا به حال ندیدم که از دیود در انتهای خط استفاده کنن. اگر تصویری از اون دیود و برند دتکتورش داشتین برامون ارسال کنید.

      ترموستات ها انواع مختلفی دارن و در جاهای مختلفی استفاده میشن. بنابراین یک تصویر از اون ترموستات مورد نظرتون ارسال کنید تا بتونیم شما رو راهنمایی کنیم.
      اینکه سرخط و فیوزش جدا باشه، بستگی به اون ترموستات داره که برای چی استفاده میشه.

      ۷

    1. سلام علی جان. ببخشید بد قول شدیم. یک گرفتاری برامون پیش اومده که نتونستیم ویرایش جدید کتاب رو تموم کنیم. حتماً آماده بشه در سایت اطلاع رسانی می کنیم.

      ۴

  4. جناب مهندس سلام مجدد
    ممنون از پاسخگوییتون ولی من اصلا متوجه منظورتون نشدم اگه قرار باشه نور مخفی خونه نخواد ک همونطور ک شما فرمودی هالوژن ها موازی میشن این ب کنار اما اگه نورمخفی بخواد طبق فرمایشات شما برق نورمخفی ها و هالوژنها مشترک نیس من ب اشتباه تا حالا فک میکردم مشترکه در این صورت پس اگه بفرض مثال ی دوپل داشته باشیم ی پل آن برای نورمخفی ها و ی پل آن برای هالوژنها اگه صحیح نیستش شما تصحیح بفرمایین در صورت درست بودن،هالوژنها ک موازی میشن هیچی اما نورمخفیها نحوه سیمکشی و سربندیشون چطوره چون شما فرمودی فرض کن برای نورمخفی ی لامپ معمولی ما ی دونه نورمخفی ک نداریم ممکنه تو ی طبقه چن تا نورمخفی باشن لطفا این موضوع رو بازش کنید ک نورمخفی ها هرچن تا ک باشن سری میشن ی ن
    اما حالت دوم وقتیه ک ب قول شما برقکار یادش میره خونه نورمخفی میخواد و در اون صورت برق هالوژنها و نورمخفیها مشترک میشه هالوژنها در حالت عادی ی نول میخوان و ی برگشتی فاز ینی دو سیم برای اونا میکشیم ولی هالوژنهایی ک ازونا برق واسه نورمخفی میگیریم سه سیم میاد تو اون هالوژنا بحث اصلی من اینجاس ک سیم دیگه از کجا میاد مستقیم از کلید میاد ی ن و سربندی اون هالوژنا چطوریه و کدوم دوتا سیم رو برای نورمخفی بگیریم لطفا بازش کنید این موضوعو اگه امکانش هس تصویری اگرم امکانش نیس شفاهی بگید سیم کشی و سربندی هالوژنهایی ک برق ازونا میگیریم برای نورمخفی چطوریه
    و اینکه اسپیشر سوییچ و اسپینگر ک در بحث اطفاحریق هس رو آموزششو تو آینده تو پکیج تون دارین و مدنظر قرار دادین ی ن
    ببخشید طولانی شد و خسته کننده چون نمیتونستم و بلد نبودم خلاصه تر سوالمو بگم
    شب خوش

    ۴

    1. سلامِ دوباره.
      اول از نور مخفی شروع می کنیم. ما گفتیم هر جایی که قراره نور مخفی نصب بشه، شما فرض کنید که دارید برای یک لامپ معمولی سیمکشی می کنید، چیزی مثل تصویر زیر
      نقشه کلید یک پل
      حالا هر چند تا نور مخفی که می خواد تویه خونه باشه، به همون تعداد باید مدار بالا تکرار بشه. یعنی اگه پنج تا اتاق داشته باشیم باید مدار بالا تویه هر کدوم از اتاق ها برای هر کدوم از نورمخفی ها اجرا بشه. حالا چه یک کلید یک پل براشون نصب کنید یا یکی از پل های کلید دو پل، فرقی نمی کنه.
      البته به این نکته توجه کنید که نور مخفی ها به صورت ریسه هستند و مثلاً زمانی که در یک پذیرایی نور مخفی نصب کردید، تمام این ریسه به صورت کامل روشن میشه و زیر همه سقف رو پوشش میده. پس در یک اتاق همه نور مخفی ها به هم دیگه متصل هستند. مگر اینکه بخوایید در یک اتاق از چند تا رنگ مختلف استفاده کنید که در این صورت باید برای هر رنگ نور مخفی ، یک بار دیگه مدار بالا رو اجرا کنید.

      خب حالا اگر از قبل سیم کشی اجرا نشده باشه و بخوایید برق نور مخفی رو از هالوژن ها بگیرید باید به صورت نقشه زیر عمل کنید.
      برق نورمخفی از هالوژن
      همون طور که میبینید از هالوژن وسط یک انشعاب از فاز و نول گرفته شده و برای نورمخفی رفته. پس هالوژن هایی که از اونها برق گرفته میشه واسه نورمخفی، سه تا سیم ندارن، بلکه یکیش انشعابه واسه نورمخفی.
      در این حالت دوم، دیگه نور مخفی کلید مجزا نداره و هر زمان که هالوژن روشن بشه نور مخفی هم روشن میشه.

      بحث اطفاء حریق، بیشتر تو حالت لوله کشی آب هستش که به رشته ما مربوط نمیشه. در واقع یک جور لوله کشی آبه که از دستگاه اعلان حریق فرمان میگیره و وقتی فعال بشه، از طریق دوش هایی که در اتاق ها نصب شده، روی حریق آب یا هر ماده خاموش کننده دیگه ای میپاشه.

      ۵

  5. مهندس مرادی سلام
    دوتا سوال داشتم یکی در بحث”هالوژن ها و نورمخفی ها”ی طبقات ک تو پکیج صحبت نشده لطفا خودتون نحوه سیم کشی و سربندی هالوژنها و نورمخفیها رو ک اگه اشتباه نکنم برقشون مشترکه و نور مخفی برقشو از هالوژن میگیره،توضیح بدین البته اگه میشه همونطور ک تو پکیج نکته ب نکته و با شکل.
    سوال دومم ک بازم تو پکیج بهش اشاره نشده بود در بحث اعلان حریقه ک نحوه سیم کشی و سربندی و کلا کار”اسپینگر و سوییچ اسپیشر”رو بگید.
    در آخرم ممنون از آموزش فوق العاده زیبا و عامیانه تون تو پکیج
    شب بخیر

    ۵

    1. سلام سامان جان.
      این رو بدونید که برق هالوژن ها و نورمخفی ها مشترک نیست. ولی از اونجایی که خیلی از برقکارهای عزیز بعد از ساخته شدن خونه تازه یادشون می افته که خونه نور مخفی هم میخواد، مجبور میشن که برق این تا رو مشترک در نظر بگیرن. ولی در زمان سیمکشی شما این طور تصور کنید که قراره به جای نور مخفی تنها یک لامپ معمولی قرار بگیره و به جای هالوژن ها تعداد زیادی لامپ موازی. چیزی مثل تصویر پایان.
      موازی کردن لامپ ها

      ۲. این دو موردی که می فرمایید در بحث اطفاء حریقه و کلاً یک بحث جدا از اعلان حریقه، به همین خاطر در مورد اونها صحبت نشده.
      ۳. ممنون از لطف شما

      ۸

  6. سلام خسته نباشین.ممنون از کتابتون.من یه کتاب چاپ اموزش و پروش به اسم سیستم های حفاظتی دیدیم که نقشه نصب دتکتورها با نقشه شما فرق داشت.
    ۱-در ضمن یه سری دتکتور دیدیم که شش تا پیچ دارن اونا چطور نصب میشن؟
    ۲-ایا میشه تمام ریموت اندیکاتورها رو به یه زون جدا نصب کرد؟
    ۳-ایا میشه تمام شستی ها رو به یه زون جدا نصب کرد؟
    ۵-برای دتکتورهایی که شش تا پیچ دارن ریموت اندیکاتورها چطوری به دتکتورها وصل میشن؟
    ۶-دتکتورهای شش پیچ که میگم پیچ ها به صورت+۱ و +۲ و ۳ و۴ و-۵ و -۶ نامگداری شدن.

    ۷

    1. سلام. مرسی از لطفتون.
      ۰- از اون نقشه یک عکس بگیرید و برای ما ارسال کنید.
      ۱- احتمالاً این دتکتوری که می فرمایید، از نوع آدرس پذیر بوده. حتماً به کاتالوگ راهنمای نصب مراجعه کنید. ولی در بعضی مدلها، برای منفی ورودی، و منفی خروجی، و مثبت ورودی، و مثبت خروجی هر کدوم یک پایه جدا در نظر می گیرن.
      ۲- نه. امکان پذیر نیست.
      ۳- بله . همون طور که در کتاب گفتیم، شاسی ها هم یک جور دتکتور هستند با این تفاوت که با دست انسان فعال می شن. پس میشه که برای اونها یک زون جدا در نظر گرفت.
      ۵- در قسمت یک توضیح داده شد.
      ۶- لطفاً اسم اون برند یا تصویری از نقشه داخل کاتالوک رو برای ما ارسال کنید.

      ۱۰

  7. با عرض سلام
    ممنون از محبت و لطف شما.کتاب شما رو مطالعه کردم ضمن تشکر از لطف شما اگر ممکن است مثل همیشه به سوالاتم پاسخ بفرمایید:
    ۱-سایز سیم بازگشتی در تک پل همان ۱.۵ می باشد؟
    ۲-جعبه تقسیم در صفحه ۱۷ رامتوجه نمیشم سیم قرمز و مشکی وقهوه ای هر کدوم کجا میرن؟
    ۳-در صفحه ۳۵ چگونه از روی ارتفاع کلید و پریز نتیجه میشه که خم ها یک اندازه هستند؟
    ۴- در صفحه ۶۰ آیا سایز کابل ها ۳در ۴ است ؟ سیم هایی که برای فاز و نول فیوز وصل میشود چه سایزی دارند؟
    ۵-در صفحه ۶۷ منظور از استفاده از شمش نول کجاست یعنی به جای چسب؟
    ۶-برای اسپیلت مانند کولر آبی فیوز جدا در نظر میگیرند؟ چه سایزی ۲۵ یا ۱۶
    ۷- آیا برای گرمایش از کف نیز فیوز جدا در نظر میگیرند؟ چه سایزی ۲۵ یا ۱۶
    ۸-در صفحه ۷۰ دوسیم مشکی که به فیوز میروند نباید قرمز و سایز ۲.۵ باشد ولی به نظر متفاوت می آید؟
    ۹- در صفحه ۷۵ بیان شده برای ساختمونهای با بیشتر از ۵ طبقه باید از سیم کلفتر استفاده نمود یعنی چه سایزی مناسب است؟
    ۱۰- در صفحه ۷۵ بیان شده اگه راه پله رابیتس یا سقف کاذب شود باید لوله ها از زیر پله و سیمان شود مگر راه پله هم سقف کاذب دارد؟ و اگر شزایط بالا را نداشت لوله ها از کجا باید رد بشوند؟
    ۱۱-اگردر سقف پارگینک لوله های گرمایش از کف رد شده باشد چگونه رول پلاک برای چرلغهای سنسوری رسم کنیم؟
    ۱۲- در صفحه ۷۸ در لوله گذاری چراغ های سنسوری ، برق هر واحد به جعبه تقسیم می آید یا اصلا خروجی و ورودی جعبه تقسیم چیست؟و
    ۱۳- در صفحه ۷۸چرا دو لوله در پاگرد به جعبه تقسیم می اید؟
    ۱۴-در صفحه ۸۲ بیان شده شاسی ها موازی بسته میشوند در حالی که در شکل به نظر سری می باشند؟
    ۱۵-در صفحه ۸۴ چه فرق یا مزیتی بین لدر و رایزر می باشد؟
    ۱۶- درشکل صفحه ۱۴۲ برای بالاست الکترونیکی یعنی ۲نای ورودی چپ فاز و خروجی هم فاز است؟ کلا اتصال ورودی و خروجی ۱۰ سر آن چگونه است؟
    ۱۷-در صفحه ۱۴۵ آنتن باکس رله ها به کجا وصل میشود؟
    ۱۸- در صفحه ۱۴۵ چراغ متصل به ریموت کنترل همان دستگاه هایی است که میخواهیم کنترل کنیم اگر چنین است فاصله باکس با هر وسیله مشکل ساز نمی شود؟
    ۱۹-در ساختمانهای کوچک که از رایزر استفاده نمی شود مسقیم کابل از کنتور به جعبه فیوز می اوریم ؟ طبقات بالایی را چگونه سیم کشی می کنیم؟
    ۲۰- در صفحه ۱۵۰ در اعلام حریق در برخی لوله ها دو تا سیم و برخی سه تا سیم ۱.۵ رد میکنیم این سیم ها همان فاز و نول و ارت است؟

    ۲۱-در صفحه ۱۶۰ هم آزیر ها به دنظر سری پس چرا گفته میشود موازیند؟ در این صورت ورودی خروجی آنها و سیم مورد استفاده چه می باشد؟
    ۲۲-در صفحه ۱۶۳ کاربرد خروجی aux چیست؟
    ۲۳-در صفحه ۱۶۳ چرا دو snd وجود دارد مگر در ساختمانها دو پنل نیاز است؟
    ۲۴-در صفحه ۱۶۴ منظور از دو رشته سیم در پنل که به ۲۴ ولت وصل است کدوم قسمت شکل می باشد ؟ چه کاربردی دارد؟
    ۲۵- نحوه اتصال n , c , nc به تلفن چگونه است؟

    ۶

    1. سلام. ماشاا… آقا پارسا، معلومه که خط به خط کتاب رو خوندین.
      ۱. بله در مدارات روشنایی تمام سیم ها باید شماره ۱.۵ باشد.
      ۲. سیم های مشکی نول هستند، که از لوله ورودی وارد جعبه تقسیم میشه و از لوله خروجی خارج میشه. این وسط هم مصرف کننده یک انشعاب از سیم مشکی رنگ که همون نول باشه، برای خودش بر میداره. سیم قرمز رنگ هم همین طوره، یعنی فاز رو از طریق لوله ورودی وارد جعبه تقسیم میکنه، و بعدش از سیم قرمز رنگی که به لوله خروجی میره تا به جعبه تقسیم های دیگه هم برق برسونه، این وسط هم یک انشعاب از سیم قرمز میره داخل کلید تا برق مصرف کننده تامین بشه.
      سیم قهوه ای هم میشه، برگشتی. یعنی اون سیم قرمز رنگی که برق رو آورده بود توی کلید، حالا از طریق این سیم قهوه ای، برق رو از کلید میرسونه به لامپ.
      ۳. اگر یادتون باشه، گفتیم که باید تمام کلیدها و پریزها رو تراز با یکدیگه نصب کنید. خب اگه همشون تراز باشن پس ارتفاع همه اونها تا سقف برابره.
      ۴- سایز کابل اصلی ۳ در ۶ است و سایر سیم ها اگر برای روشنایی باشن ۱.۵ هستن و اگر برای پریزها باشن شماره ۲/۵ هستن.
      ۵- بله دقیقاً
      ۶- بله برای اسپلیت یک فیوز جدا باید نصب بشه و معمولاً نصاب اسپلیت خودش بسته به ظرفیت اسپلیت فیوز رو انتخاب میکنه. ولی معمولاً از فیوزهای ۱۶ یا ۲۰ یا ۲۵ استفاده میکنن.
      ۷- فکر می کنم منظورتون از گرمایش از کف، دستگاه پکیج باشه. چون لوله های گرمایش از کف رو به پکیج وصل می کنن. استاندارد نگفته که برای پکیج فیوز جدا نصب کنید ولی اگر این کار رو بکنید قطعاً بهتره.
      البته امروزه گرمایش از کف هایی اومده که سیستم شون کاملاً برقیه و اصلاً نیاز به لوله کشی آب ندارند. در این صورت حتماً برای اون فیوز جدا نصب کنید.
      در کل این رو خدمتتون عرض می کنم، برای موارد خاصی مثل بالا، هر زمان که بین یک دو راهی گیر کرده بودین که ” آیا برای فلان چیز، سرخط جدا در نظر بگیرم یا نه؟” حتماً سرخط جدا در نظر بگیرید، چون هیچ کس نمی تونه به خاطر اینکه شما برای اون مورد فیوز جدا و سرخط جدا نصب کردین از کار شما ایراد بگیره ولی برعکس این قضیه امکان داره.
      ۸- دقیقاً همین طوره، آفرین به تیز بینی شما.
      ۹- از سیم شماره ۲.۵
      ۱۰- بله زیر راه پله رو هم ابتدا شاسی کشی می کنن، بعدش رابیتس می بندن. که شما باید بعد از شاسی کشی (جوشکاری میلگردها) و قبل از رابیتس بستن، لوله گذاری و سیمکشی تون رو انجام بدین. اگر راه پله ها از نوع ضربی بود و زیرش کاذب نداشت، باید لوله ها رو روی راه پله نصب کنید و روی اون ماهیچه بریزید که رفت و آمد باعث شکستن لوله نشه.
      ۱۱- در کل سعی کنید، چراغ هاتون رو طوری نصب کنید که روی لوله های آب و فاضلاب نصب نشه. ولی در بعضی مواقع می تونید از پیچ های پروانه ای استفاده کنید.
      ۱۲- در نقشه صفحه ۷۸، شما این طوری تصور کنید که دو رشته سیم شماره ۱.۵ از پارکینگ شروع میشه و به سمت طبقات بالاتر میره. بعدش تویه هر کدوم از باکس هایی که در پاگرد طبقات نصب شده، اونجا یک انشعاب میده به دو تا چراغ های پاگرد.
      ۱۳- یک لوله، برق رو از طبقات پایین میاره داخل باکس و باز از اون باکس میده به باکس بالایش. چراغ های هر کدوم از طبقات هم یک انشعاب ازش برمیدارن. اصلاً شما فرض کنید که به جای هر چراغ قراره یک پریز برق نصب کنید، اینطوری راحت تر متوجه میشین.
      ۱۴- لوله گذاریشون سریه ولی سیم هاش که موازی وصل شدن.
      ۱۵- هیچ فرقی بین اونها نیست، لدر بیشتر برای زیبایی و مرتب شدن کاره. ولی هزینش بیشتره.
      ۱۶- نه شما تصویر صفحه ۱۴۲ رو درست متوجه نشدین. این ها ۱۰ تا ترمینال هستن که هیچ کدومشون به هم مرتبط نیستن. فقط از دو ترمینال وسط، فاز و نول میاد داخل بالاست. بعدش هشت تا ترمینال های دیگه طبق تصویر به پایه های مهتابی وصل میشه.
      ۱۷- آنتن باکس رله ها به جایی وصل نمیشه. مثل آنتن رادیو می مونه که فقط امواج رو دریافت می کنه.
      ۱۸- بله همین طوره. نه فاصله مشکلی نداره.
      ۱۹- بله تویه ساختمون های کوچیک و ویلایی، کابل برق مستقیم از کنتور میاد داخل جعبه فیوز. که میتونید یا زمین را حفاری کنید و کابل رو از کف زمین و کف حیاط تا جای کنتور ببرین، یا اینکه مثل خیلی از برقکار، کابل رو از روی دیوار ببرین. که ما گزینه اول رو پیشنهاد می کنیم.
      خب حالا شما فرض کنید که همون ویلا یک طبقه دیگه هم روی اون هست. یعنی ساختمون دو طبقه داره. در این صورت سعی کنید جعبه فیوز طبقه بالا رو دقیقاً بالای جعبه فیوز طبقه پایین نصب کنید. در این صورت کافیه از جعبه فیوز طبقه بالا تا جعبه فیوز طبقه پایین رو شیار بزنید و کف طبقه بالا رو هم سوراخ کنید، بعدش دیگه مسیر هر دو کابل مشترک میشه.
      ۲۰- نه نه، در اعلان حریق، که ما با فاز و نول و ارت سرو کار نداریم. ما فقط با مثبت و منفی کار می کنیم.
      ۲۱- نه ببینید. یک مثال میزنم. به تصویر زیر نگاه کنید، همون طور که می بینید، لامپ ها سری و پشت سر هم هستن ولی سیم کشی اونها موازی انجام شده.
      موازی کردن لامپ ها
      ۲۲- اون یک ۲۴ ولت کمکی هستش که اگه برای یک دستگاه دیگه لازم داشتین می تونید ازش استفاده کنید، در غیر اینصورت، اون ها رو آزاد بزارین.
      ۲۳- snd ها برای آژیرهاست، که اگر شما فقط یک سرخط آژیر دارین، می تونید فقط از یکی استفاده کنید.
      ۲۴- اون دو رشته سیم متاسفانه تویه تصویر نیفتاده. ولی دو رشته سیم هست که سرشون سوکت داره و کاملاً از سوکت هاش مشخصه که به پین باطری ها باید وصل بشه.
      ۲۵- این سه پایه دقیقاً پایه های یک رله هستند. که اگه مطلب “رله چیست؟” رو در سایت ما مطالعه کنید، کاملاً متوجه میشید.

      در ضمن کتاب برق ساختمان ویرایش شده و ۳۰ درصد از محتوای اون کاملاً تغییر کرده و مطالبش خیلی جدیدتره، انشاا… تا یکی دو هفته دیگه نسخه چاپیش آماده میشه و تویه سایت اطلاع رسانی می کنیم.

      ۵

  8. باسلام
    اول از بابت کتابتان تشکر میکنم بعد در مورد نحوه نصب چاه ارت توی کتابتان نیست میتوانیذ توی سایت بزارید با تشکر

    ۶

  9. سلام و تشکر بابت کتاب خوبتون.
    لطفا در مورد مهندسینی که از ابتدا تا انتهای پروژه ، برقکار با آنها سر و کار دارد توضیحاتی بدهید. شنیده ام پروژه های کوچک و بزرگ روال متفاوتی دارند. می خواهم بدانم در طول پروژه با چه کسانی و در چه زمانهایی باید سر و کله بزنم.

    ۵

    1. سلام. پروژه های بزرگ خودشون همیشه یک مهندس برق استخدام می کنن که روی کار برقکارها نظارت داشته باشه.
      ولی پروژه های کوچیک این مهندس برق رو ندارن و بعد از پایان کار تنها یک مهندس ناظر از نظام مهندسی میاد و اجرای برق ساختمان رو نظارت می کنه، معمولاً خیلی هم سخت گیر نیستند و فقط اگر اصول اولیه و خیلی مهم رو رعایت کرده باشید، کار رو تایید می کنه و تمام.

      ۷

  10. سلام و تشکر ویژه بابت جزوه آموزشی برق ساختمان
    سوالم اینست که سیم ۲۰ سانتی که در گام شش صفحه ۴۰ جزوه گفته شده باید بین تمام قوطی گذاشته شود نقش آن چیست و اگر نباشد چه اتفاقی می افتد . ممنون

    ۸

    1. سلام. خواهش می کنم.
      هر تعداد کلید برق که کنار یکدیگر قرار گرفته باشند، تنها یک ورودی برق دارند که این ورودی برق می تواند به هر کدام از قوطی کلید ها وارد شود. آنگاه این تکه سیم ۲۰ سانتی متری را بین قوطی کلیدها قرار می دهیم تا برق ورودی بین تمام قوطی کلیدها تقسیم شود.
      اگر نباشد، تنها کلیدی کار خواهد کرد که برق ورودی (یا همان لوله ارتباطی) به آن وارد شده است.

      ۶

  11. سلام . ممنون از شما که کتاب خوبی برا منه تازه کار فراهم ساختین و دیگر این که اگر در مورد نصب ایفون مطلب بزارین ممنون میشیم خدا قوت

    ۶

    1. سلام آقا یوسف. خواهش می کنم. البته با نظراتی که از دوستان دیگه دریافت کردیم گفتن که هنوز هم کمی سخت توضیح دادین. برای همین در نسخه جدیدی که احتمالاً تا یک هفته دیگه آماده میشه. شاهد تغییرات اساسی در محتوای کتاب خواهید بود.
      نصب آیفون هم به روی چشم.

      ۱۲

  12. با سلام
    در بحث لوله کشی ، لوله کشی روی سقف کاذب ممنوع می باشد ، در یک پروژه ای هستم که تصمیم بر این مبنا است که تمام لوله ها از سقف کاذب اجرا شود و در جاهایی که پل های بتنی وجود دارد فاصله سقف اصلی از سقف کاذب کم می باشد و عملا لوله ها روی سقف کاذب قرار می گیرد برای حل این مشکل چکار می توان کرد
    و البته اینکه هم لوله های ورودی به کلید ها از بالا بیاید و هم لوله ههای خروجی از بالا بیاید موجب یک مشکل می شود و آن تعداد زیاد لوله، مثلا سه لوله به یک کلید می آید یک ورودی برق ،دومی خروجی برق برای کلید بعدی مسیر و دیگری خروجی به طرف لامپ، خب یک قوطی کلید دو مسیر برای ورود از بالا دارد ، از طرفی بریدن قوطی نیز از نظر ناظرین غلط است. راهکار چیست؟

    ۷

    1. سلام آقا محسن. لوله کشی روی سقف کاذب ممنوع نیست. مگر اینکه مهندس برق پروژتون خیلی آدم گیری باشه.

      ۲. چرا نشه قوطی کلید رو برید. اصلاً درستش اینه که قبل از گچ کردن قوطی کلیدها به دیوار بالای تمام قوطی کلید ها بریده بشه تا سه تا لوله از بالا وارد قوطی کلید بشه. بجز قوطی کلیدی که در آخر خط نصب میشه و فقط دو تا لوله میره داخلش.

      ۱۴

  13. سلام مهندس خسته نباشید.
    ممنون از سایت و مطالب خوبتون.هیچ کس تجربیات خودشو به این راحتی در اختیار دیگران قرار نمیده.
    من میخوام بیشتر با شما آشنا بشم.

    ۵

  14. سلام مهندس
    من كتاب فصل اعلان حريق مطالعه كردم ولي فقط متوجه نشدم سيمي كه در جعبه فيوز به فيوز ٦ امپر وصل ميشود براي چه كاري هست
    با تشكر

    ۹

      1. سلام مهندس جان
        در كتاب راجب اين موضوع مطلبي نوشته نشده بود، در نقشه اي كه در دستم هست يك فيوز ٦آمپر مشخص شده براي تخليه دتكتور ميخواستم بدونم اگر سر خط به پنل اصلي وصل ميشود و برق دتكتورها از پنل تامين ميشود پس كاراي اين فيوز در جعبه فيوز داخل واحد چيست؟
        با تشكر

        ۷

  15. سلام جناب مهندس
    رفتم برای تعمیر دیدم یه لوستر ۱۲ شاخه که به هر شاخه یک لامپ ال ای دی ۶ وات بسته شده یعنی در مجموع ۷۲ وات.اما سیمی که به لوستر رفته شماره ۰.۵ است ایا لازم است که سیم رو باسیم ضخیم تری عوض کنم یا نه
    با تشکر

    ۸

    1. سلام علی جان. خیر. چون سیم شماره ۰/۵ می تونه حداوداً ۶ آمپر برق رو از خودش عبور بده .پس برای اون تعداد لامپ حتی زیادی هم هست.

      ۷

  16. با سلام.من پیمانکار کلی هستم و خیلی از سایتتون خوشم اومد و قطعا هم کتاب و میخرم.اما یه سوال؟مهندس جان من کتابتون و به اکثر دوستان پیشنهاد کردم دوستان سرفصل و دیدن گفتن به قیمتش می ارزه اما همه بلااستثنا نظرشون این بود که چرا راجع به تابلو برق چیزی نیست.من به عنوان پیمانکار بسیار به این موضوع نیاز دارم.همینطور یه توضیحاتی راجع به انشعابات یا بحث برق کارگاهی هم فک می کنم جاش خالی باشه.البته بینهایت ممنونم از زحمتی که در راه انتقال تجربیاتتون داشتین و واقعا مهندسای برق خیلی خیلی کم لطفن که تا الان نتونستن منبع جامع در عین حال ساده ای رو مثل کتاب حضرتعالی ارائه کنن با اینحال حضرتعالی روسفید کردین جامعه مهندسین برق و

    ۸

    1. سلام دوست عزیز. بسیار از آشنایی با شما خوشحالم. این نظر لطف شماست. و قطعاً نظرات شما در ویرایش های بعدی کتاب لحاظ خواهد شد.

      ۷

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853