نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

اصول سیم کشی خط تلفن

21833 بازدید

سیم کشی تلفن

 

اصول سیم کشی خط تلفن:

چگونگی سیم کشی خط تلفن برای یک منزل مسکونی ویلایی ، یا یک مجتمع مسکونی بزرگ به همراه تصویر و نقشه در پایین آمده است.

 

در سیم کشی خط تلفن ، برحسب این که می خواهید یک منزل ویلایی را سیم کشی کنید یا یک مجتمع مسکونی بزرگ، شرایط کمی با یکدیگر فرق می کند.

۱- سیمکشی تلفن برای یک منزل مسکونی تک واحدی یا ویلایی :

در یک منزل مسکونی تک واحدی (یا ویلایی) ابتدا شما باید محل نصب هر کدام از پریزهای تلفن را شناسایی کنید. پیشنهاد می کنیم حتی اگر به شما، برای اجرا، نقشه داده نشده است، خودتان یک نقشه بکشید تا در مراحل بعدی محل پریزها را فراموش نکنید. در این سه مکان شما باید حتماً پریز تلفن نصب کنید.

الف. حال یا پذیرایی :

معمولاً در قسمت حال یا پذیرایی در کنار دیگر پریزهای برق ، آنتن و ماهواره، پریز تلفن هم تعبیه می کنند. بسته به بزرگی پذیرایی، نصب دو یا سه عدد پریز تلفن کفایت می کند.

ب. اتاق خواب ها :

در داخل هر اتاق خواب هم نصب یک عدد پریز تلفن کافی است. دقت کنید که محل نصب این پریز را طوری در نظر بگیرید که بعداً در پشت در یا پشت شوفاژ یا پشت تخت خواب قرار نگیرد.

ج. آشپزخانه :

روی اُپن آشپزخانه هم حتماً یک عدد پریز تلفن در نظر بگیرید.

نیاز به نصب پریز تلفن در داخل حمام نیست، مگر به سفارش و تاکید مشتری.

 

بعد از این که محل نصب پریزها مشخص شد. جای لوله ها و قوطی ها را شیار بزنید و بعد با تیشه جای آنها را خالی کنید. آنگاه قوطی کلیدها را نصب کنید. (جزئیات این دو مورد را به طور مفصل در کتاب الکترونیک آموزش برق ساختمان بخوانید). سپس لوله گذاری کنید. لوله گذاری پریزهای تلفن بسیار ساده است، زیرا فقط کافیست تمام پریزهای تلفن موجود در یک واحد مسکونی را، از طریق لوله خرطومی یا لوله PVC به هم وصل کنید. البته این مسیر لوله گذاری را باید طوری انتخاب کنید که کمترین مقدار لوله و سیم مصرف شود. مانند نقشه پایین:

در نقشه پایین علامت های T ، یعنی پریز تلفن و خط های آبی رنگ هم لوله هایی هستند که برای تلفن نصب شده اند.

 

نقشه-تلفن-یک-واحد-مسکونی

نقشه-تلفن-یک-واحد-مسکونی

 

 

حال از نزدیک ترین پریز تلفن به سمت درب حیاط (حدوداً کنار کنتور اصلی برق ) هم یک لوله برق قرار دهید و در قسمت پشت درب حیاط (در ارتفاع حدوداً ۲ متری ) یک جعبه تقسیم نصب کنید تا بعداً با کابل تلفن مخابرات سربندی کنید. برقکارها به این لوله و سیم داخل آن سرخط تلفن می گویند.

حال نوبت سیم رد کردن در داخل لوله هاست. در داخل تمام لوله ها (یعنی خط های آبی رنگ در نقشه بالا) ، برای یک منزل مسکونی تک واحدی، سیم دو زوج فویلدار ( که چهار رشته سیم دارد ) رد کنید. به این خاطر می گوییم چهار رشته ، چون شاید صاحب خانه بعداً بخواهد برای منزلش دو خط تلفن داشته باشد. رد کردن سیم بیشتر از چهار رشته باید به سفارش مشتری انجام شود.

۲- مجتمع مسکونی چند واحدی :

برای مجتمع های مسکونی بزرگ، اتفاقی که در داخل هر کدام از واحدهای مسکونی می افتد، دقیقاً شبیه روشی است که در قسمت بالا توضیح داده شد، تنها تفاوت آن در قسمت مشاعات یعنی سیمکشی بخش راه پله، راه رو ها و پارکینگ ساختمان است.

 

روش اول:

اولین روش برای سیم کشی خط تلفن برای یک مجتمع مسکونی در تصویر پایین آمده است. برای مشاهده تصاویر در اندازه بزرگتر روی آنها کلیک کنید.

 

مشاعات سیم کشی تلفن روش اول

مشاعات سیم کشی تلفن روش اول

 

در تصویر بالا سیم کشی یک مجتمع مسکونی ۱۶ واحدی رسم شده است. خط های صورتی رنگ خطوط لوله برای تلفن هستند. همان طور که مشاهده می کنید در راه پله هر طبقه و در ارتفاع حدوداً ۲۲۰ سانتی متری، یک باکس فلزی (جعبه تقسیم ) نصب شده. ( برقکارها معمولاً این باکس فلزی را بزرگتر در نظر می گیرند تا بتوانند سیم های آیفون آنتن و تلفن را هم در آن سربندی کنند) . و از هر واحد یک سیم دو زوج که سرخط هر واحد است، به این باکس وارد شده است. و همه باکس های نصب شده در طبقات هم با یک کابل حداقل ۶۴ رشته با هم در ارتباطند و از آخر هم سرخط همه آنها به پارکینگ رفته است تا بعداً با خطوط مخابرات سربندی شود. پیشنهاد می کنیم حتماً در داخل پارکینک هم یک جعبه تقسیم، برای سربندی با سیم های مخابرات نصب کنید.

نکته: کابل ۶۴ رشته را در هیچ کدام از طبقات قطع نکنید، فقط روکش آن را بردارید و آن تعداد رشته ای را که نیاز دارید از کابل اصلی جدا کنید.

 

روش دوم:

مزیت این روش نسبت به روش قبلی در این است که نیازی به لخت کردن کابل اصلی در هر طبقه نیست و مشکلاتی از قبیل قطع شدن احتمالی سیم در جعبه تقسیم طبقات وجود ندارد. فقط مصرف لوله برق در این روش کمی بیشتر است.

 

مشاعات تلفن

 

در نقشه بالا خط های صورتی رنگ کلفت، کابل های تلفن حداقل ۸ زوج ( ۱۶ رشته ) هستند. که از باکس تقسیم هر طبقه تا پارکینگ امتداد یافته اند. برای طبقه چهارم بهتر است سیم هایی که از باکس طبقات پایین تر رد می شوند، از پشت باکس های هر طبقه رد شود و نیازی نیست که به داخل این باکس ها برود. هدف از این کار این است که در آینده کابل طبقه چهارم به اشتباه در طبقات پایین تر قطع نشود. برای طبقات سوم و دوم هم همین کار را انجام دهید.

 

 

روش سوم:

اگر هر طبقه فقط یک واحد است مانند نقشه پایین عمل کنید.

 

سیمکشی تلفن مجتمع مسکونی

اگر نقشه منزل مسکونی که سیم کشی می کنید همانند شکل بالا باشد، شما نیاز به یک سوراخ عمودی دارید که از طبقه چهارم تا طبقه اول و پارکینگ امتداد داشته باشد تا بتوانید لوله های خود را رد کنید. خبر خوب این که نیازی نیست این سوراخها را در طبقات ایجاد کنید، زیرا قبلاً برای آیفون یا آنتن یا کابل برق اصلی چنین سوراخی را ایجاد کرده اید. که ما پیشنهاد می کنیم از شیار ها و سوراخ کاریی های آیفون برای لوله های تلفن استفاده کنید تا نیاز به شیار زنی و سوراخ کاری های دوباره نباشد.

 

چند نکته در مورد سیم کشی تلفن :

چند روش که برق کارها برای افزایش سرعت انجام می دهند.

ما این روش ها را پیشنهاد نمی کنیم ولی شما به عنوان یک برقکار باید این روش ها را بدانید. شاید برای تعمیرات به جایی رفتید.

  • بعضی از برقکار ها ابتدا سرخط تلفن را به داخل “جعبه فیوز برق داخل واحد” برده و بعد از آنجا به سمت درب حیاط می برند. ما این روش را پیشنهاد نمی کنیم، زیرا هر چه سیم تلفن از سیم های برق فاصله داشته باشد، نویز کمتری می گیرد
  • بعضی دیگر از برق کار ها برای سیم آیفون هر واحد، یک سیم با رشته زیاد در نظر می گیرند تا هم آیفون و هم تلفن را از طریق یک کابل به داخل واحد ببرند. پس سربندی سرخط تلفن آنها در پشت گوشی آیفون آن واحد انجام می شود. ما این روش را هم توصیه نمی کنیم، زیرا بسیار پیش آمده که بعداً تعمیر کار آیفون به اشتباه رشته های مربوط به سیم تلفن را قطع کرده است.

 

نکته: اگر برای تعمیرات تلفن به مجتمعی رفتید و در قسمت راه پله ها هیچ جعبه تقسیمی را مشاهده نکردید، به احتمال خیلی زیاد از هر طبقه یک سیم مجزا به پارکینگ رفته است. این هم یک روش خوب ، ولی کمی پر هزینه تر نسبت به روش قبلی است.

 

نکته: رشته های داخل کابل های تلفن همیشه به صورت دوتایی دور هم تابیده شده اند که به آنها زوج به هم تابیده گفته می شود. دلیل تابیده شدن آنها به دور یکدیگر، این است که این کار سبب کاهش نویز در خطوط تلفن می شود. پس، از هر کدام از زوج های به هم تابیده برای انتقال یک خط تلفن استفاده کنید.

نکته: برای کابل های تلفن با رشته های زیاد، این امکان وجود دارد که بعد از لخت کردن سر آن، زوج های تابیده شده آنها باز شود ( به خاطر تابیده شدن کم ) و بعداً زوج های تابیده شدن قابل شناسایی نباشند. پیشنهاد می کنیم که با استفاده از پیچ گوشتی برقی، کمی بیشتر آنها را بتابانید تا زوج های به هم تابیده از هم جدا نشوند و بعداً به راحتی قابل شناسایی باشند. استفاده از پیچ گوشتی برقی باعث زیبایی و سرعت در اجرای کار می شود. مانند تصویر زیر

 

زوج به هم تابیده

زوج به هم تابیده

نکته : رنگ خوانی سیم های تلفن هم روش خاصی دارد. مثلاً اگر بخواهیم رشته های تصویر بالا را از راست به چپ بخوانیم و مثلاً برای خودمان روی برگه یاداشت کنیم باید به صورت زیر عمل کنیم:

سبز        و    سفیدسبز (قسمت دوم را بدون فاصله بخوانید)

قهوه ای   و    سفیدقهوه ای

نارنجی    و    قرمزنارنجی

صورتی    و    سفیدصورتی

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=558
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

324 نظر در مورد اصول سیم کشی خط تلفن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام خسته نباشید ما وای فای داریم بعد امروز همسایه اومده میگه رو خط تلفن من نویز میافته شما وای فای دارید؟
    همچین چیزی امکان داره که وای فای ما رو خط همسایه نویز بندازه؟من که تعجب کردم از استدلالش

    ۱۲

    1. سلام دوست عزیز. نابرقکارها وقتی نمی دونن نویز تلفن مشتری از چیه و چطوری باید رفعش کرد. میگن که احتمالاً وای فای خونه همسایه ها، روی تلفن شما نویز می ندازه. شما تعجب نکنید، احتمالاً یک نابرقکار این حرف رو به همسایتون زده.

      ۴

    1. سلام. معمولاً خط تلفنی رو که از بیرون میاد، اداره مخابرات خودش مشخص می کنه و میگه که مثلاً این دو رشته سیم مال شماست. ولی اگه مشخص نکردن و تعداد رشته سیم ها زیاده، باید با یک گوشی تلفن اون دو رشته سیم که مربوط به خط شماست رو پیدا کنید.
      برای سیم تلفنی هم که به سمت منزل شما رفته. به این صورت عمل کنید. یکی از پریزهای تلفن منزلتون رو باز کنید و ببینید که چه رنگهایی به ترمینالهای پریز تلفن شما وصله. البته اگه برقکار قبلی رنگ ها رو تویه تمام پریزها رعایت کرده باشه. در غیر اینصورت باید بگردید و پریز تلفن سرخط رو پیدا کنید.

      ۲

  2. سوال دیگه این که موقعی که تست سرخط انجام میدادم ۲ تا سیم مخابرات رو با دستم فشار میدادم به ۲ شاخه ی تلفن.
    موقعی که به شماره زنگ زدم تا مطمئن بشم ارتباط سالمه دچار برق گرفتگی شدم.
    این شدت از ولتاژ تو سیم تلفن طبیعیه؟

    ۶

    1. سلام. ولتاژ برق تلفن در حالت معمولی ۴۵ تا ۶۵ ولت دی سی هستش ولی وقتی زنگ میخوره حدوداً تبدیل به ای سی ۱۰۰ ولت میشه. به این خاطر بوده که در زمان تماس شما دچار برق گرفتگی شدین

      ۷

  3. سلام. ما ۲ تا خط تلفن داریم که اولی همیشه وصله. موقعی که دومی رو وصل میکنم کیفیت ADSL در خط اول به شدت پایین میاد. (میزان SNR خط اول از ۱۹ میاد رو ۸) مشکل از چی میتونه باشه؟

    ۷

    1. سلام دوست عزیز. ولی اگه دو تا خط جدا با شماره های متفاوت داشته باشید که این خط ها به هم ربطی ندارن. چطور روی همدیگه تاثیر میزارن.
      منظورتون از جمله “موقعی که دومی رو وصل می کنیم” چیه؟ آخه وصل کردن خط تلفن دست شما نیست، دست مخابراته.
      لطفاً سوالتون رو واضح تر بفرمایید.

      ۶

      1. سر خط ۲ تا زوج سیم میاد که کلا میشه ۴ تا سیم.
        هر زوج هم که مربوط به یه شماره است.
        یکی از زوج ها رو به باکس وصل نکردیم یعنی تو خونه فقط یکی از شماره ها فعاله.
        وقتی از سر خط زوج سیم دوم رو وصل میکنم که تو خونه هم ۲ تا شماره قابل استفاده باشه کیفیت اینترنت تو زوج سیم اول از نصف هم کمتر میشه!

        احتمالش هست سیم ها تو مسیر با هم برخورد داشته باشن؟

        ۶

        1. سلام امیر جان. این تستی رو که میگم انجام بده، ببین آیا باز هم اون مشکل پیش میاد.
          مودم و گوشی تلفن رو ببرید جای همون جعبه تقسیمی (باکس) که می فرمایید. و اونجا مودم رو به همون خطی که adsl داره وصل کنید و گوشی تلفن رو هم به خط دوم . اگه اونجا همه چی اوکی بود، پس سیم کشی منزل شما مشکل داره ولی اگه اونجا هم مشکل داشت، باید به مخابرات بگین که خط هاتون رو چک کنن.

          ۹

  4. سلام وقتتون بخیر اگه امکان داره توضیح راجب لوله گذاری ساختمون اداری که تلفن داخلی بین اتاقا داره بدید.اینکه مبدا و مقصد کابلا کجاست

    ۶

    1. سلام.
      یک محل رو برای نصب باکس تلفن سانترال در نظر بگیرید . این محل بهتره که در ارتفاع دو متری از زمین باشه و داخل یکی از اتاق ها باشه که رفت آمد کمتری اونجا هست. مثلاً داخل اتاق شبکه اون ساختمون اداری. و بعد از هر اتاق یک کابل دو زوج (منظور ۴ رشته) جدا تا جای باکس تلفن سانترال بکشید. از جای باکس به سمت بیرون ساختمان (مثلاً درب ورودی اصلی ساختمان) هم یک کابل به اندازه تعداد خطوط تلفن اونجا نصب کنید. مثلاً اگه قراره ۵ تا خط تلفن داشته باشن، یک کابل ده رشته رد کنید. شماره تمامی سیم هایی هم که رد می کنید ۰.۶ باشه.

      ۶

  5. سلام .. خسته نباشید .. یه سوال داشتم ازتون ممنون میشم جواب دقیق بدین

    اگه برق شهری به خط تلفن وصل بشه چه اتفاقی میوفته؟!؟

    ۶

    1. سلام. ممنون. در بعضی مواقع سریع و در بعضی مواقع بعد از چند ثانیه، فیوز خط تلفن شما در مخابرات می سوزه و باید دوباره پیگیری کنید تا اون رو تعویض کنند تا خط تلفن دوباره برقرار بشه.

      ۶

  6. سلام و خسته نباشید مهندس جان.سیم سه رشته ای از مخابرات تا پنجره پذیرایی ط۲ مستقیم اومده.و من میخواهم این سه رشته سیم را به داخل اسپلیتر ببرم و از اون سر اسپلیتر سوکت گوشی تلفن را وارد کنم.حالا اون سه تا رشته آزاد به چه نحوی باید وارد اسپلیتر شود؟ممنون از اخلاق و اطلاعات و سایت بسیار خوبتون.

    ۶

    1. سلام حامد جان. ممنون از لطفی که نسبت به ما دارید.
      از اون سه رشته سیمی که می فرمایید اومده داخل واحد شما، فقط دو تاش برای خط تلفن و اینترنت شما استفاده میشه و یکیش اضافست. پس باید با یک گوشی تلفن تست کنید که کدوم دو رشته برای خط تلفن هستش. بعدش با یک انبر سوکت زن. سر اون دو رشته سیم یک سوکت تلفن بزنید. اگه هزینه خرید انبر سوکت زن براتون زیاده می تونید یک “سیم تلفن دو سر سوکت” بخرید و از وسط نصفش کنید. و بعدش با نوار چسب اون سر بدون سوکت رو به سیم های مخابرات وصل کنید.

      ۸

  7. سلام
    لطفا روش برق کشی یک مجتمع مسکونی چند طبقه و نمره سیم های به کار رفته اصلی و فرعی و اینکه جعبه تقسیم ها کجا باید قرار بگیرد رو توضیح بدین . ممنون
    دقیقا همین روش که سیم کشی تلفن را گفتید مال برق رو هم بگید.خیلی ممنون

    ۷

  8. با سلام بنده یک خط تلفن ثابت دارم و میخوام یک خط دیگه بگیرم آیا برای خط جدید باید سیمکشی انجام بشه؟ محل زندگیم در یک مجتمع هست.
    با تشکر.

    ۶

    1. سلام. معمولا برای مجتمع های مسکونی، برای تلفن هر واحد یک کابل چهار رشته در نظر می گیرن تا بعداً ساکنین بتونن دو تا خط تلفن رو هم داشته باشن.
      حالا شما باید از یک برقکار بخوایید که بیاد و بررسی کنه که کابل تلفن واحد شما دو رشته است یا چهار رشته. اگه چهار رشته باشه که مشکلی ندارین ولی اگه دو رشته باشه باید سیمکشی دوباره انجام بدین

      ۷

        1. سلام. چرا می تونید. چند تا از پریزهای تلفن داخل واحدتون رو باز کنید. معمولاً به داخل هر پریز تلفن دو تا کابل اومده، ببینید که اون کابل ها چند رشته هستند. بعد باید برین تویه راه روی طبقتون و دنبال یک جعبه تقسیم یا باکس بگردین. و کابل تلفن مربوط به واحد خودتون رو پیدا کنید و ببینید چند رشته است. اگر این این باکس در پاگرد راه پله یا راه روی طبقه شما نبود، احتمالاً سیم ها مستقیم تا پیلوت رفته. بعد پیلوت چک کنید که کابل تلفن چند رشته است. اگر دو برابر تعداد واحد های مجتمعتون یا بیشتر رشته سیم داخل اون کابل اصلی بود. پس نشون میده که برقکار ساختمون شما ، رشته سیم رزرو برای تلفن واحد ها در نظر گرفته. و شما می تونید برای واحدتون از اون رشته سیم های اضافی استفاده کنید.

          ۶

  9. سلام. بسیار بسیار سپاسگزارم که وقت می گذارید و پاسخ می دهید.

    -۱- استفاده از بوق دزدگیر ماشین و باطری ۱۲ ولت که خطر برق گرفتگی و اتصال و این چیزها رو نداره؟

    -۲- و یک سوال فنی آیا خطوط تلفن هم برق دارند؟ چه اندازه؟ چون وقتی برق میره تلفن باز وصله؟
    آیا این برق خطرناکه؟

    -۳- بوق دزدگیر ماشین چند هست؟ جداگانه می فروشند؟

    -۴- این زوج سیم ما، متاسفانه هر دو رشته اش رو من نمی دونستم بهم وصل کردم پس احتمالا فیوز سوخته؟ فیوز تو مخابرات هست؟ یا داخل ساختمان؟ قیمت این فیوزها چنده و مشخصاتشون چی هست؟
    و یک سوال فنی مگه کاربرد فیوز برای جلوگیری از برق گرفتگی نیست؟ آیا تلفن هم خطر برق گرفتگی داره که فیوز داره؟

    از شما عزیز بابت وقتی که می گذارید و پاسخ می دهید سپاسگزارم.
    با آرزوی سلامتی برای شما و خانواده گرامی.
    یا حق.

    ۸

    1. سلام
      ۱- خیر خطر برق گرفتگی نداره
      ۲- بله برق دارند. حدوداً ۴۸ ولت دی سی. که این برق خطر ناک نیست.
      ۳- حدوداً ۱۸ تومن. بله جداگانه هم می تونید تهیه کنید.
      ۴- فیوز خط تلفن تویه مخابرات و می تونید یک گوشی تلفن رو ببرید دم در و تست کنید که آیا خط تلفن هنوز سالمه یا نه. این فیوز ها یک فیوزهای خاصی هستند که فقط اداره مخابرات از اونها استفاده می کنه.

      ۸

  10. سلام و تشکر فراوان بابت پاسخگویی سریع.
    اول اینکه عید فطر مبارک.
    آرزوی سلامتی برای شما و خانواده گرامی.

    نه من برق کار نیستم. فقط می خواستم بدونم چطور این خط تلفنم رو که قطع شده رو باید به این باکس ترمینال تلفن وصل کنم. همانطور که گفتم مخابرات فقط همین زوج سیم رو به من نشان داده و گفته این خط شماست و باقیش با خودتون.

    ۱. حالا به نظرتون چی کار کنم؟ آیا می توانم خودم وصل کنم؟ به چه چیزی (ابزاری) نیاز هست؟

    سیم کشی واحد و سربندی طبقه کامل هست فقط نمی دونم چطور می توانم در باکس ترمینال موجود در طبقه همکف که باکس ترمینال اصلی هست این زوج سیم رو درست وصل کنم.

    ۲. خواهشا کمی در مورد این باکس ترمینال توضیح دهید چون اگر به عکس نگاه کنید یه ردیف وسط هست و یه ردیف چپ و یه ردیف راست؟

    ۳. برای یک واحد چندتا از این پیچ های ترمینال استفاده می شود؟

    ۴. آیا این زوج سیم زیر یک پیچ از این ترمینال قرار می گیره یا اینکه هر رشته زیر یک پیچ؟ چون توی همین جعبه تقسیم دیدم که تلفن بعضی واحد ها هر زوج زیر یک پیچ بود.

    ۵. برای برخی از تلفن ها هم درون همین جعبه تقسیم دیدم که اصلا به این ترمینال وصل نشده اند و زوج سیم به هم وصل شده؟

    ۶. آیا وصل کردن این دو رشته سیم به هم آسیبی هم به چیزی وارد می کنه؟

    ۷. ایا از این ترمینال برای آیفون هم استفاده میشه؟ چون من توی جعبه تقسیم دو تا از این ترمینال ها دیدم که از هر دو به تعداد زیادی “سیم زوج بهم تابیده” رد شده است.
    برای آیفون هم از سیم های “زوج بهم تابیده” استفاده میشه؟

    ببخشید که سوالاتم زیاد شد.
    از شما عزیز بابت وقتی که می گذارید و پاسخ می دهید سپاسگزارم.
    یا حق.

    ۷

    1. سلام. به ترتیب به سوالاتتون جواب میدم.

      ۱ خیر به وسایلی خاصی نیاز نیست.
      ۲ -در این باکس ها هر پیچ با پیچ روبروی خودش در ارتباطه.
      ۳ -برای تلفن هر واحد دو تا از این پیچ ها استفاده میشه.
      ۴ – هر رشته باید زیر یک پیچ قرار بگیره.
      ۵ – احتمالا اون واحد ها خط تلفن ندارن.
      ۶ -مراقب باشید که دو رشته سیم تلفن بهم نخوره چون اگه بیشتر از چند ثانیه این برخورد ادامه پیدا کنه. فیوز مربوط به خط شما از داخل مخابرات میسوزه و باز باید کلی دنبالش برین تا مخابرات وصلش کنه.
      ۷ -بله بعضی از برقکارها از این ترمینال ها برای آیفون هم استفاده می کنن. بله برای آیفون ها هم از زوج به هم تابیده استفاده میشه.
      خواهش می کنم.

      -یک راه ساده تر بهتون پیشنهاد می کنم که بی خیال این باکس ترمینال بشین. اگه دو تا رشته سیمی که رفته داخل واحد خودتون رو بتونید پیدا کنید( با بوق دزدگیر) . کافیه اون دو رشته سیم رو با نوار چسب یا با وارنیش حرارتی به دو رشته سیم مخابرات وصل کنید. به همین راحتی

      ۵

  11. سلام و تشکر از سایت زیبایتان.

    تلفن ما قطع شده–مخابرات فقط یک زوج سیم رو به ما نشون داده که میگه این سیم برای شماست.
    و مخابرات میگه که وظیفه ما فقط نشون دادن سیم هست و وصل کردن داخل ساختمان نیست.
    ما در یک ساختمان ۱۷ واحدی هستیم و در طبقه همکف یک جعبه تقسیم هست که سوییچ تلفن داخل آن هست و در طبقه سوم یک جعبه تقسیم دیگر که یک سوییچ دیگر هم داخل آن هست.
    و سیم های متعددی به این سوییچ ها وصل شده است.

    هم در طبقه همکف و هم در سایر طبقات درون جعبه تقسیم، سوییچ زیر هست:

    http://up.persianscript.ir/uploadsmedia/e577-pizz.jpg

    و سیم های اصلی مخابرات از بیرون امده و وصل شده به همین سوییچی که عکسش رو گذاشتم ولی یک زوج سیم به ما تعلق گرفته که متاسفانه وصل نشده.

    اسم این سوییچ ها چی هست؟

    در داخل واحد متعلق به ما، به پریز تلفن نگاه کردم که دو تا لوله خرطومی بود که از هر کدام یک کابل تلفن آمده که هر کابل حاوی دو زوج سیم هست. و هر دو کابل یعنی هر چهار زوج به پریز وصل شده هست.

    ۱. حالا من موندم این سوییچ ها چگونه کار می کنند و این سیم های مخابرات رو چطوری باید به هم وصل کنم؟

    ۲. آیا برای هر واحد فقط یک زوج سیم توسط مخابرات تعلق می گیره؟

    ۳. این گوشی تلفنی که مامورهای مخابرات دارن اسمش چی هست؟

    منظورم گوشی زیر هست:

    http://bayanbox.ir/id/3843002413093727101?view

    با تشکر.

    ۸

    1. ایمان جان سلام. اسم اون چیزی که در تصویر اول هست. باکس ترمینال تلفن هستش که کار خاصی انجام نمی ده و یک جورایی فقط برای اتصال و سربندی سیم ها استفاده میشه به این خاطر که از نوار چسب استفاده نکنیم و سربندی ها و اتصالات مرتب تر باشه.

      پاسخ سوال دوم : بله توسط مخابرات به ازای هر خط تلفن یک زوج سیم در اختیار شما قرار میگیره. ولی امکان داره از درب منزل تا داخل واحد شما، تعداد رشته های بیشتری در نظر گرفته شده باشه. که معمولاً هم اینطور هستش. چون چند تا رشته رو به عنوان ذخیره قرار میدن که شاید بعضی از واحد ها بخوان دو تا خط تلفن داشته باشن.

      پاسخ سوال سوم:اسم اون گوشی ها تویه بازار “تستر تلفن مخابراتی ” هستش و قیمتشون حدوداً ۳۰ تومنه که اگر برقکار نباشین فکر نمی کنم به دردتون بخوره.

      ما برای پیدا کردن سرخط واحد ها معمولاً از بوق دزدگیر ماشین که ۱۲ ولته استفاده می کنیم. در داخل واحد به یکی از پریزهای تلفن یک باطری ۱۲ ولت وصل می کنیم و در باکس دم درب به ترتیب بوق دزدگیر رو به زوج سیم ها وصل می کنیم. هر کدوم که بوق خورد اون سیم واحد مربوطه ست.

      ۵

  12. سلام
    رد کردن سیم تلفن و آیفون از یک لوله خرطومی آیا امکانش هست یا نویز ایجاد می کند و بهتر است از دو لوله خرطومی مجزا استفاده شود ؟

    ۸

    1. سلام. مقررات برق ساختمان می گه که باید از لوله های جدا استفاده کرد. ولی ما در کارهایی که مهندس ناظر ندارد، این کار را رعایت نمی کنیم و یک سیم چهار زوج برای آیفون و یک سیم دو زوج برای تلفن را از داخل یک لوله برق رد می کنیم. تا هم سریعتر شود و هم هزینه کمتری ببرد. و تا به حال هیچ نویزی هم مشاهده نکردیم.

      ۶

    1. سلام. یعنی اگه خط تلفن همسایه تون رو به سیم های خودتون وصل کنید، ارتباط برقرار میشه، ولی اگه خط خودتون رو وصل کنید، تویه خونه ارتباط برقرار نمیشه؟؟؟
      اگه این طوره باید به مخابرات منطقتون مراجعه کنید.
      ولی اگه مشکل دیگه ای دارید، توضیحاتش رو دقیقاً بفرمایید.

      ۷

  13. سلام
    یک مشکل بسیار آزار دهنده دارم . کمک بفرمائید لطفاً

    من نویز شدیدی در خط تلفنم دارم( خش خش شدیدی که صدای طرف مقابل را به زحمت میشنوم(
    بعد از کلی بررسی دیدم که در لوله خرطومی های تلفن (در واحد خودم) یک سیم قرمز رنگ که احتمالاً فاز هست ، وجود دارد !
    با وجود اینکه زوج سیمه تلفن، دارای روکش آلمینیومی داخلیست،
    میتوان علت این نویز شدید رو به وجود این سیم قرمز در خرطومی دانست ؟ ( در سرتاسر منزل ۴ پریز تلفن هست که در همه اش مشاهده شد)

    ممنون میشم پاسخم رو بدید !

    ۵

    1. سلام سهیل جان. ابتدا این مواردی رو که میگم چک کن. در قسمت درب اصلی ساختمان سرخط واحد خودتون رو پیدا کن و ارتباطش رو با واحدتون قطع کن. حالا دو سر سیم مخابرات رو چک کن ببین آیا هنوز نویز داره یا نه. اگه نویز داشت باید زنگ بزنی مخابرات، چون از درب ساختمان به بیرون وظیفه مخابراته که درستش کنه. ولی اگه اونجا همه چی اوکی بود، سیم هایی رو که قطع کرده بودی دوباره وصل کن و بعد مرحله دوم رو اجرا کن، به این صورت که باید بیایی تو واحد خودتون و دنبال سرخط بگردی، برقکارها معمولاً سرخط اصلی تلفن رو می برن تویه جعبه فیوز یا تویه پشت گوشی آیفون یا تویه نزدیک ترین پریز به درب ورودی واحد، که پیدا کردنش پای خودته و باید واسش زمان بزاری. بعد که سرخط رو پیدا کردی. از سرخط دوباره ارتباط رو قطع کن و چک کن ببین که آیا هنوز تویه سرخط نویز داری یا نه. اگه نویز داشتی، یعنی از سیم ها از درب اصلی تا سرخط واحد مشکل داره و اگه نویز نداشت، باید تمام پریز های تلفن واحد رو باز کنی و سیم داخل تمام پریزهای تلفن رو آزاد کنی، و بعدش دوباره از سمت سرخط شروع به وصل کردن دوباره پریزها کنی و در هر پریز چک کنی ببینی که آیا نویز برگشت یا نه. به این صورت می تونی پریز تلفنی رو که مشکل ایجاد کرده پیدا کنی.
      اگه اون سیم قرمزی که می فرمایید فاز داشته باشه، احتمالاً نویز بسیار کمی رو خط تلفن شما می افته ولی نه به این شدتی که شما می فرمایید. فکر می کنم دلیل اصلی وجود نم در داخل کف یا یکی از دیوارهایی باشه که سیم تلفن از داخل اون رد شده.

      ۶

  14. سلام . مطلب خیلی مفیدی بود .
    مهندس خط تلفن منزل ما از باکس مخابرات داخل کوچه بوق داره ولی وقتی به سیم ورودی ساختمان وصل میکنیم بوق قطع میشه . من با سیم تلفن همسایه ها امتحان کردم داخل واحد بوق گرفتم . به نظر شما مشکل از کجا می تونه باشه

    ۱۰۳

    1. سلام.ممنون.
      این مسئله چند وقت قبل برای یکی از مشتریان ما هم اتفاق افتاده بود، که اگه بخواییم با عقل به این قضیه فکر کنیم مخمون سوت میکشه. که چرا باید این اتفاق بیفته. ولی این مشتری ما با چند دفعه مراجعه به مخابرات و پیگیری های مکرر تونست مشکلش رو حل کنه. فکر می کنم این به خاطر سرویس هایی شبیه ADSL یا چیزهایه دیگه باشه که روی خط های تلفن می ندازن. پس از مخابرات پیگیری کنید. و نتیجه دقیق رو به ما هم اعلام کنید تا در سایت قرار داده بشه و دوستان دیگه هم استفاده کنند.

      ۱۰

  15. ممنون مهندس، خیلی مفید بود. برای سربندی سیم های تلفن با بهترین کیفیت غیر از سوکت و کیستون یه وسیله خیلی کوچک هست که شاید به اندازه یک عدس میشه و فقط توی مخابرات از اونها استفاده می کنن که البته جایی هم پیدا نمیشه، من خیلی دنبالش گشتم ، پارسال که برای قطع شدن تلفن از مخابرات اومده بودن چندتاشو بهم دادن که واقعا کاربرد راحت و سریع بود، دو سر سیم واردش میشد و با دو انگشت پانچ میشد و روی مودم نویز خط تقریبا صفر میشد

    ۷

    1. سلام.مرسی
      اگه امکانش هست یک عکس از این چیزی که می گین بفرستین تا تویه سایت قرار داده بشه و کاربران دیگه هم استفاده کنن.

      ۳

  16. سلام آقای مهندس تشکر از زحمات شما در سیم کشی تلفن بهتر است که پریز وخط آن از پریز تلویزیون فاصله داشته باشد تا اینکه هنگام صحبت کردن با تلفن مجبور نباشیم صدای تلویزیون را کم کنیم یا آن را ببندیم.

    ۶

    1. سلام. به نکته خوبی اشاره کردید. ولی فکر نمی کنم که هیچ برقکاری این نکته رو در نظر بگیره، چون سرعت کار در اولویت بیشتری نسبت به این نکته قرار داره.

      ۴

1 2 3 8
شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853