0
0

روش اجرای نور مخفی

38075 بازدید

روش اجرای نور مخفی :

روش نصب نورمخفی با انواع شیلنگ نورانی ، ریسه ال ای دی ، LED تخت ، ریسه اس ام دی (SMD) تقدیم شما دوستداران برق ساختمان

نور مخفی

 

در واقع نورمخفی به اجرای هر نوع نور پردازی گفته می شود که منبع تولید نور، به صورت مستقیم دیده نشود و فقط نوری که ایجاد می کند به چشم ما برسد. چیزی که این روزها به اسم نور مخفی در بین مردم و برقکارها رواج دارد بیشتر با استفاده از شیلنگ های نورانی در سقف ها و داخل گچبری ها اجرا می شود. هم اکنون انواع مختلفی از این شیلنگ های نورانی در بازار به فروش میرسد. که ما در این پست قصد معرفی چند نمونه پرکاربرد از آنها را داریم.

 

الف- ریسه اس ام دی صد متری :

این مدل از شلنگ نورانی که در بازار به ریسه اس ام دی معروف است، این روزها بیشترین کاربرد را دارد. از خصوصیات این مدل که باعث پرطرفدار شدن آن شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ریسه اس ام دی

 

۱- نور شفافی دارند.

۲- برق مصرفی بسیار کمی دارند.

۳- در انواع رنگهای قرمز، آبی، زرد، سفید، سبز در بازار موجود است.

۴- در حلقه های ۱۰۰ متری در بازار موجود است که این طول زیاد می تواند سرعت اجرای کار را بالا ببرد.

۵- با برق ۲۲۰ ولت DC کار می کند. ولی اگر آن را مستقیم به برق شهری وصل کنید هیچ اتفاقی نمی افتد، فقط در این صورت مقداری لرزش در نور آنها مشاهده می کنید.

۶- به غیر از قسمت ابتدا و انتهای آن، بقیه قسمت ها ضد آب است.

۷- برای جاهایی مثل اتاق خواب که نیاز به نور کمتری دارید، می توانید از مدل کم تراکم آن، که قیمت پایین تری هم دارد استفاده کنید.

۸- ترانس آنها کوچک و بسیار ارزان قیمت، نسبت به مدل های دیگر است.( حدوداً ۴۰۰۰ تومان)

۹- تمام قسمت های آن به یکباره نمی سوزد و بعد از یکی دو سال، تنها قسمت هایی از آن می سوزد که آن هم قابل تعمیر است. ( معمولاً اگر بسوزد، یک متر از آن می سوزد که می توانید آن یک متر را قطع کنید و بعد با سوزن های رابط یک متر دیگر از ریسه را جایگزین آن کنید)

 

معایب : فقط مجاز هستید که آن را در فواصل یک متری قطع کنید.( اگر به اشتباه آن را از محل های مشخص شده قطع نکنید، یک متر از آن خواهد سوخت). اگر فرضاً برای زیر یک سقف، مقدار ۵.۵ متر از آن را لازم دارید، بهتر است مقدار ۶ متر از آن را جدا کنید و سپس روی نیم متر اضافی را با چسب برق بپوشانید.

 

قیمت این مدل در بازار (بسته به تراکم اس ام دی های روی آن) حدوداً متری ۵۰۰۰ تومان است.

این مدل برای اجرا در سقف های کاذب، ابزارهای گچی و گچبری ها بهترین گزینه است.

برای این مدل از منبع تغذیه هایی که در پایین مشاهده می کنید استفاده میشود. فرقی نمی کند که طول ریسه شما چقدر باشد، این منبع تغذیه می تواند از یک متر تا صد متر از این مدل ریسه را روشن کند.

 

منبع تغذیه

کافی است آن سمت از ترانس را که دارای دوشاخه برق است، به برق شهری وصل کنید و سمت دیگر را با سوزن های رابط به شلنگ نورانی وصل کنید. اگر بعد از فرو کردن سوزن های رابط، شلنگ نورانی روشن نشد، مطمئنن جای سیم های مثبت و منفی را اشتباه زده اید.

  • نکته: ترانسی که در تصویر بالا می بینید بسیار حساس هستند و با کوچکترین کنتاکت می سوزند و بعد از آن هر بار که آنها را به برق بزنید فیوز آن قسمت از ساختمان می پرد. در صورتی که از روی ظاهر ترانس مشخص نیست که آن ترانس سوخته است.
  • نکته: زمانی که ترانس برق دارد، ترانس و سوزن های رابط را دستکاری نکنید. با کوچکترین دستکاری یا ترانس یا شلنگ نورانی خواهد سوخت. ابتدا برق را قطع کنید سپس عمل مورد نظرتان را انجام دهید.
  • نکته: شلنگ های نورانی به خاطر جنسشان، دارای قوام هستند و در گوشه سقف ها که می خواهید آنها را خم کنید و بچرخانید، کمی کار شما را دشوار می کنند و آن طوری که دوست دارید نمی ایستند. به شما پیشنهاد می کنیم که دو سه دقیقه قبل از نصب ریسه، تمام حلقه ریسه را به مدت دو تا سه دقیقه روشن کنید و اجازه دهید تا کمی ریسه گرم شود، این گرم شدن باعث لخت شدن و شل شدن ریسه می شود که می تواند در سرعت اجرای نصب ریسه خیلی به شما کمک کند.
  • نکته: در بعضی قسمت ها این مدل ریسه ها به پشت می افتد که باعث ایجاد سایه و نازیبایی کار شما می شود. می توانید از میخ دوپا برای ثابت کردن آنها استفاده کنید.

 

ب- ریسه SMD پنج متری:

این مدل از ریسه ها که تصویر آنها را در پایین مشاهده می کنید مقداری مزیت و مقداری کاستی نسبت به مدل قبلی دارند، که آنها بر می شماریم.

 

ریسه SMD

ریسه SMD

 

۱- این مدل از ریسه های نور مخفی را می توانید از هر جایی که بخواهید قطع کنید، بدون اینکه به بقیه ریسه آسیب وارد شود (البته به فاصله هر سه عدد SMD).

۲- در حلقه های پنج متری در بازار موجود است. و اگر بخواهید طولی بیشتر ۵ متر را داشته باشید، باید دو قسمت را به هم لحیم کنید. ( پس برای اجرا در مسافت های بلند وقت بیشتری از شما می گیرد)

۳- در انواع تراکم ها در بازار موجود است.

۴- برق مصرفی آنها ۱۲ ولت DC است. پس نیاز به منبع تغذیه ۱۲ ولت هم دارید.

۵- از مدل قبلی، اندکی کوچکتر و نازکتر و سبکتر است (Size:5000mm*10mm*5mm). پس این مدل برای نصب در زیر کابینت ها و جاهایی که قرار است ریسه نور مخفی را با چسب به محل مورد نظر بچسبانیم مناسب تر است.

۶- قیمت این مدل هم در بازار حدوداً متری ۵۰۰۰ تومان است.

۷- در رنگ های سفید، قرمز، زرد، آبی، سبز موجود است.

۸- درجه حفاظت آنها IP67 است. پس به غیر از ابتدا و انتها، بقیه قسمت ها ضد آب است.

۹- توان مصرفی آنها ۱۴ وات است.

 

 

ج: LED خطی تخت ( LED LINEAR SMD ) :

نوع سوم که به ال ای دی های تخت معروف هستند را در تصویر پایین می بینید.

 

LED تخت

LED تخت

 

۱- این مدل هم با منبع تغذیه ۱۲ ولت DC کار می کند.

۲- از تراکم ۱۵ عدد تا ۶۰ عدد در هر متر موجود است.

۳- برخلاف سایر مدل ها ضد آب نیست.

۴- اگر اجرای صاف و مستقیم نور مخفی برایتان مهم است ( مثل زیر کابینت ها و داخل باکس های ام دی اف ) این مدل بهترین گزینه است.

۵- این مدل در اندازه یک متری در بازار موجود است که برای طول های بالاتر باید چند تکه از آنها را به همدیگر لحیم کنید.(پس نصب آنها وقت گیرتر از سایر مدلهاست)

۶- در رنگهای قرمز، آبی، سبز، زرد و سفید موجود است.

۷- این مدل را هم می توانید از هر جایی که نیاز داشتید قطع کنید.( البته به فاصله هر سه عدد SMD )

 

اگر قصد نصب این مدل smd را دارید و با توجه به محل نصب، امکان استفاده از چسب وجود ندارد، ریل های زیر بهترین گزینه هستند. زیرا می توانید ابتدا ریل ها را به محل مورد نظر پیچ و رول پلاک کنید و سپس smd شاخه ای را در داخل آن قرار دهید. در ضمن این ریل ها قابلیت خنک کردن smd را نیز دارند. پس در افزایش طول عمر آن تاثیر مثبتی دارند.

هیت-سینک-smd

هیت-سینک-smd

 

در ضمن برخی از این مدل ریل ها (هیت سینک ) دارای یک قاب از جنس طلق هستند که باعث پخش شدن و یک دست شدن نور اس ام دی ها خواهد شد.

 

 

 

چ: شیلنگ ال ای دی :

این مدل از قدیمی ترین مدل شیلنگ های نورانی است که تصویر آن را در پایین مشاهده می کنید.

شیلنگ نورانی

شیلنگ نورانی

 

۱- فناوری ساخت آنها برخلاف سه مدل قبلی LED است نه SMD . پس برق بیشتری مصرف می کنند.( حدوداً دو تا سه وات در هر متر)

۲- قیمت آنها در بازار حدوداً متری ۳۰۰۰ تومان است.

۳- همانند مدل اول، با برق ۲۲۰ ولت DC کار می کنند.

۴- شفافیت نور آنها از سایر مدل ها کمتر است.

۵- در طول های ۱۰۰ متری در بازار موجود است.

۶- فقط مجاز هستید که آن را در فواصل یک الی دو متری قطع کنید.

۷- نور آن از سایر مدل ها کمتر است.

از آنجایی که این مدل از شلنگ نورانی دارای یک نور کدر و ناهمگون بوده و در بعضی قسمت های سقف ایجاد سایه می کند، ما استفاده از آن را برای داخل گچ بری ها و سقف پیشنهاد نمی کنیم. ولی استفاده از آن برای بعضی مراسمات، بر سر در مساجد و یا تزئین درخت ها، به خاطر قیمت پایین، می تواند گزینه مناسبی باشد. در ضمن یکی از مهمترین مزیت های این شلنگ نورانی نصب سایر مدل ها این است که اگر از آنها برای تزئین اشیائی مثل درختان استفاده کنید، چشم ببینده از هر طرفی که به آنها نگاه کند، می تواند نور آنها را ببیند، ولی سایر مدلها اگر از پشت به آنها نگاه شود، نوری از آنها دیده نمی شود.

 

ح- ریسه LED سوزنی:

از این مدل ریسه برای نور مخفی استفاده نمی شود ولی چون می توان آن را دسته ای از ریسه های ال ای دی به حساب آورد، این مدل را هم در اینجا معرفی می کنیم.

رشته led

رشته های ال ای دی رنگی

از این مدل ریسه ها برای تزیین قسمت هایی استفاده می شود که ببننده بتواند به صورت مستقیم منبع نور را ببیند. از این چراغ ها برای تزئین اتاق عقد در عروسی ها، تزئین درختان و بوته های گل و گیاه استفاده می شود. در تصویر زیر یک نمونه استفاده از این ریسه ها را مشاهده می کنید.

ریسه های led برای نورپردازی

 

 

آیا این مطلب برای شما جالب بود؟؟؟ ما در نگارش کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق سعی کرده ایم تمام محتوای این کتاب اینگونه باشد. پس اگر از علاقه مندان برق ساختمان هستید سری هم به این محصول آموزشی بزنید و همین الان آن را دانلود کنید.

 

چند نمونه از کارهای اجرا شده با شیلنگ های نورانی را در تصاویر پایین مشاهده می کنید.

نور مخفی در گچ بری پذیرایی با استفاده از ریسه smd صد متری:

نور مخفی سقف

 

نور مخفی در گچ بری پذیرایی با استفاده از ریسه smd صد متری:

نور مخفی سقف کاذب

 

یک نمونه از اس ام دی خطی تخت که در زیر کابینت ها در آشپزخانه نصب شده اند.

چراغ زیر کابینت

یک نمونه از اس ام دی توضیح داده شده در قسمت ب یا ج که در زیر کابینت ها در آشپزخانه نصب شده اند.

چراغ های ال ای دی زیر کابینت

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=382
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

558 نظر در مورد روش اجرای نور مخفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با سلام من من سه ردیف ۴ تایی ال ای دی شاخه ای یک متری استفاده کردم با اداپتور ۲۰ …. بعد از یک ماه مواجهه شدم با اب شدن سیم های اتصال از شدت گرما … ۲ ردیف ۴ تایی را از مدار خارج کردم ولی با ز هم این داغ کردن ادامه داره. لطفا راهنمایی کنید

    ۱

    1. سلام آقا امید. وقتی شما ۴ تا از ال ای دی های شاخه ای رو پشت سر هم می ببندید، از شاخه اول جریان خیلی زیادی رد میشه، چون برق خود شاخه اول هست و هم برق ۳ تا شاخه دیگه که باید از اولی رد بشه. به همین خاطر برای افزایش طول عمر LED ها و جلوگیری از داغ شدن اونها باید حداکثر ۲ تا شاخه رو پشت سر هم ببندید. یعنی به جای ۳ تا ردیف ۴ تایی ، ۶ تا ردیف ۲ تایی درست کنید و از هر ۲ از شاخه ها دو رشته سیم مجزا تا منبع تغذیه بیارید.

      ۱

    1. سلام. هم از مدل smd پنج متری و هم از مدل اس ام دی تخت که در بالا توضیح داده شده می تونید استفاده کنید.
      اگر تمام smd یکسره و یک تکه هستش کافیه از سر ریسه به یک منبع تغذیه ۱۲ ولت وصل کنید. ولی اگر smd باید تکه تکه بشه و در قسمت های مختلف نصب بشه، از هر کدوم از تکه ها دو رشته سیم تا منبع تغذیه بیارید و بعدش همه رو به منبع تغذیه وصل کنید.

      ۳

  2. سلام خسته نباشید؛من میخواستم واسه دکور گیم نت از این ریسه ها استفاده کنم.جوری ک پشت تلویزیون نصب کنم،چون فضای مغازه تاریکه میخوام جلوه قشنگی داشته باشه؛از چ نوعی استفاده کنم بهتره؟

    ۱

  3. با سلام و خسته نباشید
    زیر میز کامپیوتر رو میخوام نور پردازی کنم
    رنگ ابی
    نه خیلی زیاد باشه نورش و نه خیلی کم
    میخواستم ببینم این نوار های smd رو چجوری باید برقشو وصل کنم ؟ به برق شهری میشه وصل کرد ؟ یا قطعه ای باید بینش وصل کنم ؟

    ۳

    1. سلام. از smd های تخت یک متری استفاده کنید. و اگر نورش زیاد بود و میخواستین که نورش رو کم کنید یک دیمر smd هم بخرین.
      قطعه ای که بین برق شهری و smd قرار میگیره یک ترانس ۱۲ ولته.

      ۳

  4. با درود و سپاس
    من از نوارهای آر جی بی برای نور مخفی به اندازه ی تقریبا بیست متر استفاده کردم ولی نور خیلی بهمریخته ست به صورتی که همه در هم و گاهی هر یک متر یه رنگ متفاوت داره. ممنون میشم راهنمایی کنین

    ۳

    1. سلام. آیا نوارهای یک متری رو به سر همدیگه وصل کردین؟ یا اینکه نواره ۲۰ متری شما یکدسته؟ مدلش رو مشخص کنید.

      ۳

  5. با سلام و عرض خسته نباشید
    برای کارگاهم میخوام ریسه بخرم. با این توضیح که رطوبت محیط کارگاه تقریبا ۷۰ درصد و بیشینه دمای ۸۰ درجه سانتی گراد می باشد. لطفا در مورد نوع ریسه راهنمایی کنید.

    ۳

    1. سلام آقا محمد.ممنونم از شما. دمایی که می فرمایید خیلی بالاست. هر ریسه ای نصب کنید به یک هفته نکشیده میسوزه.
      البته این سوال برام پیش اومده تو دمایی که هیچ انسانی نمی تونه تحملش کنه، چرا می خوایید اونجا رو با نور پردازی خوشگل کنید. بهتره از چراغ های ضد آب با لامپ های رشته ای معمولی استفاده کنید.

      ۳

        1. خواهش می کنم. پس بهتون پیشنهاد می کنم که از ریسه SMD صد متری که در قسمت الف توضیح دادیم استفاده کنید و هر زمان که می دونید دما از ۵۰ درجه بیشتر میشه، حتماً ریسه ها رو خاموش کنید.

          ۳

  6. سلام.برای سقف سالن منزل بهترین حالت نصب ریسه led در چه حالتی هست تا نور پردازی قوی و شکیل باشد؟افقی یا قایم نسبت به کف؟بهترین و مستحکمترین وسیله برای فیکس کردنشون چی هست.چسب دو طرفه جواب می دهد یا نه؟سپاس از شما

    ۳

    1. سلام. متداول ترین حالت، نصب به صورت افقی و در داخل گچبری های زیر سقف هستش. در این حالت میخ دوپا مناسب تره. چون چسب ها روی گچ جواب نمیده.

      ۳

  7. با سلام ، سوال من اینکه ۸ عدد حجم گرد برای نور پردازی دارم فاصله هر کدام ۵ متر از هم ، از rgb 220 میخوام استفاده بکنم ، چون متراژ سیم کشی بالا میره نمی تونم همه را تا تراتس و کنترلر ببرم آبا وصل کردن با لحیم کار درستی هست . با تشکر

    ۱

  8. سلام وقتتون بخیر ممنون از سایت خوبتون ومطالب آموزندتون و همین اینکه پاسخگو هستین – ریسه اس ام دی تهیه کردم مولتی کالر همراه با ریموت برای نصب در خودرو متاسفانه نور نداره علتش چیه ؟روش نوشته ۱۲ ولت ولی فقط یک نقطه بسیار کوچک (سرسوزن )روشن میشه و تغییر رنگ هم نمیده

    ۳

    1. سلام.مرسی. پیشنهاد می کنم اولش ریسه smd رو با برق منزل چک کنید و ببینید که آیا مشکلی داره یا نه، بعدش ببرید و در ماشین نصب کنید.
      – در ضمن ترانس تغذیه ریسه مبدل ۲۲۰ به ۱۲ ولت هست. ولی الان شما ۱۲ ولت رو تویه ماشین دارید و نیازی به تبدیل ندارید. حالا با این توضیحات آیا ترانس رو هم در مدار قرار دادین؟

      ۱

      1. ممنون از جوابتون – خیر ترانس دیگه نزاشتم ولی لامپ ها نور نداره مثل زمانی که باطری ولتاژش پایین باشه هست در صورتی که ماشین هیچ مشکلی در حالت خاموش نداره سیستم روشناییش درسته-جستوجو کردم به نظر قطعه ای به اسم ار اف باید سر راه مدار بزارم اگر راه حلی دارین ممنون میشم کمک کنید. بازم ممنون از سایت خوبتون

        ۳

  9. سلام وقت شما بخیر و خدا قوت و تشکر بابت راهنمایی که میکنید من برای مغازه ال ای دی تخت یک متری ۱۲ ولت دو رنگ سفید و زرد یا همان صدفی معروف را گرفتم و به صورت سری پشت سر هم با یه پاور ۳۰ آمپر وصل کردم ولی انتهای کار که ۵ متر هست نور کم شده، حالا سوالم اینه که برای اینکه نور قوی باشه میتونم یه سیم از پاور بگیرم تا انتهای کار و در فواصل یک متر، یک متر به شاخه ها برق بدم؟ با اینکه این کار جواب نمیده و باید برای هر شاخه یه سیم جدا ببرم از پاور؟ ممنون از شما

    ۳

    1. سلام.مرسی. بله. اگر شما هر یک متر یک متر یا هر دو متر دو متر، ۲ رشته سیم مجزا تا پاور ببرید، اینطوری هم طول عمر led هاتون بیشتر میشه، هم کمتر داغ می کنن و هم نور همشون یکسان میشه.

      ۳

  10. سلام ممنون بابت آموزش مفیدتون . سوالم این هست که اگر بخوام چند تکه از نوار ال ای دی رو فرضا در یک کتابخانه چند طبقه ( در هر طبقه یک تکه نوار ) استفاده کنم طریقه اتصال اونها به یکدیگر و همینطور به منبع تغذیه به چه شکل هست ؟

    ۱

    1. سلام. بهترین گزینه برای نورپردازی یک کتابخانه، ال ای دی های خطی تخت هستند که در سایت هم در مورد اونها صحبت کردیم.
      شما میتونید تعدادی از تکه های این ال دی دی رو پشت سر هم ببندید، ولی در صورتی که از هر تکه، ۲ رشته سیم مجزا تا منبع تغذیه بیارید، طول عمر ال ای دی هاتون بیشتر میشه. و حدوداً فکر می کنم یک منبع تغذیه ۵ آمپر کارتون رو راه بندازه. البته اگر دقیق تر می خواهید بدونید، باید طول ال ای دی ها رو بفرمایید که چقدره تا بهتون بگم که چه منبع تغذیه ای تهیه کنید.

      ۳

  11. سلام . میخاستم بدونم مقدار توان مصرفی هر متر اس ام دی به چه میزان هست و اینکه اگر مثلا دور حال ۲۰ متر اس ام دی ببره چند وات برق مصرف میکنه ؟؟ممنون .

    ۱

    1. سلام. البته بستگی به مدل اس ام دی داره. ولی نوع ۱۲ وات تویه بازار متداوله. پس ۲۰ متر حدوداً میشه ۲۴۰ وات.

      ۱

  12. با سلام وخسته نباشی وتشکر از سایت خوبتون میخواستم بدونم میشه اس ام دی هارو به زیر کابینت با چسب چسبوند ؟؟اگر میشه از چه چسبی استفاده کنم.(جای خاصی هست )

    ۳

  13. سلام
    من یک ترانس ۳۰ امپر گرفتم برای اتصال ال ای های خطی
    نحوه اتصال ledها به پشت ترانس چگونه هست
    +V
    -v
    سیم ها رو به کدوم باید وصل کنم

    ۴

    1. بهتره که برای هر یک شاخه ال ای دی یا نهایتش ۲ شاخه، یک سیم مجزا تا ترانس ببرید. تا ال ای دی ها داغ نشن. بعدش سیم مثبت همه ال ای دی ها رو با همدیگه به ترمینال V+ و سیم منفی همه ال ای دی ها رو با همدیگه به ترمینال V- وصل کنید.

      ۳

  14. سلام پذیرایی تقریبا۶۰مترریسه ار جی بی ۵متری استفاده میشه که فروشنده بابت این متراژدوعدد ترانس ۳۰امپر ویک دستگاه کنترلر داد..سوالم اینه که نحوه اتصال این دستگاهها باریسه ها چطوریه ؟؟؟

    ۳

    1. سلام. بهتره برای افزایش طول عمر ریسه ها اونها رو سری نکنید و هر کدوم رو به صورت مجزا تا کنترلر سیمکشی کنید.
      بعدش یک برق ۲۲۰ ولت به ترانس میدین، در اینصورت ترانس برق کنترلر رو تامین می کنه و کنترل هم برق ریسه ها رو.

      ۳

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853