تمام سفارشاتی که از امروز در سایت آموزش برق ثبت میکنید، روز 6 فروردین تحویل اداره پست خواهد شد. فروشگاه سایت
تمام سفارشاتی که از امروز در سایت آموزش برق ثبت میکنید، روز 6 فروردین تحویل اداره پست خواهد شد. فروشگاه سایت
0
0

جعبه فیوز

59306 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام جناب مهندس
    كليد اصلى واحد ٢٥ امپر نوع c هست و كليد محافظ جان ٣٢ امپر c
    به فاصله چند روز هر دو كليد پشت كنتور كه از نوع ٣٢ c هست ميپرند، در ضمن كليد محافظ جان به تازگى نصب و يكى از كليد هاى پشت كنتور جديدا عوض شده اند.وسايل رو شن شامل كولر گازى ٢٤٠٠٠ و يخچال و فريزر هستن. لطفا راهنمايى بفرماييد مشكل از كجا ميتونه باشه، با تشكر

    ۲

  2. سلام و درود جناب مهندس
    حدود یک ماه میشه که به خانه جدید اثاث کشی کردم، پس از چند روز متوجه چشمک زدن های خفیف هالوژن های سقف پذیرایی شدم. تعداد ۲۰ هالوژن هستند که با کلید دوپل پارت روشن می شوند و هر دو تا سه دقیقه وقتی روشن هستند همزمان با هم یه چشمک خفیف می زنند.
    گفتم شاید کلیدها شل باشن چک کردم اما باز درست نشد.
    و زمانی که کولر هم روشن باشه چشمک زدن ها بیشتر احساس می شود.
    در جعبه فیوز کلا از فیوز نوع c استفاده شده. کولر ها فیوز ۳۲ و روشنایی ها و پریزها از فیوز c25 استفاده شده.
    بنظرتان اگر یک فیوز ۱۰ آمپر رو جایگزین ۲۵ آمپر کنم مشکل حل خواهد شد؟
    از راهنمایی تان سپاسگزارم

    ۹

    1. سلام. دقت کنید که وقتی وسیله برقی پر مصرفی مثل کولر گازی یا یخچال استارت میزنه اون چشمک زدن اتفاق می افته یا نه؟
      این مورد معمولاً وقتی از کابل ضعیف استفاده میشه یا زمانی که یک وسیله پر مصرف استارت میکنه اتفاق می افته.
      با قرار دادن فیوز ۱۰ مشکل حل نمیشه.

      ۹

  3. سلام مجدد آقای مرادی
    فیوز کنتوراصلی برق از نوعb۲۵هستش و فیوز اتاق ما از نوعc16در این صورت چکار کنم که در مواقعی که اتصالی میکند فیوز اصلی نپرد؟؟؟؟؟؟؟

    ۹

  4. سلام چند وقته هرچی لامپ ال ای دی تو خونه نصب می کنم بعد سه ماه می سوزند دلیل پرسیدم گفتن احتمالا تو جعبه فیوز فاز و نول را جابجا بسته شده برسی کردم سیم نول بصورت سری به زیر فیوز ها بسته شده و سیم فاز مستقیم وصل شده به سیم هایی که از داخل ساختمان اومده خودم می تونم جابجا کنم مشکلی پیش نمیا با تشکر

    ۲

    1. سلام. سوختن لامپ ها دلیلش نمی تونه از اون باشه. سرپیچ لامپ و کلید اون لامپ مورد نظر رو عوض کنید. اگر نشد بعدش کلید مینیاتوری اون سرخط رو عوض کنید. در نهایت از سیم ها هم می تونه باشه.

      اون موردی که برای جابجایی فاز و نول فرمودید. هم کافیه جای دو تا سیم ورودی به کنتور رو جابجا کنید.

      ۱۱

  5. سلام مهندس وقت بخیر،فیوزی ک از کنتور برقش گرفته میشه و جفت کنتور هست یکم ازسیمش سوخته،ایا کنتورها قط کن نداره ک بخام خودم ی تیکه سوختش رو ببرم ؟هرجا زنگ میزنم نمیان درستش کنن

    ۸

    1. سلام. زنگ بزنید ۱۲۱ اونها میان و درست میکنن. ولی اگر خواستین، خودتون هم می تونید همون فیوز رو پایین بدید بعدش که برقش قطع شد، سیم رو جدا کنید و مقداری از سرش رو کوتاه کنید. اتصالاتتون رو کاملاً سفت و محکم انجام بدید.

      ۲

  6. سلام آقای مرادی خوب هستید.وقت شما بخیر
    در مزرعه ما کنتور اصلی برق ۲۵آمپر هستش. و فیوز اتاق ما ۱۶آمپر هستش. وقتی اتصالی در برقکشی اتاق ما انجام میشه همیشه کنتور اصلی(۲۵آمپر میپرد) و فیوز(۱۶آمپر اتاق) نمیپرد!
    میخواستم بدانم چکار کنم که فیوز اصلی نپرد؟؟؟؟؟؟؟

    ۲

    1. سلام. اولش تست کنید که آیا فیوز ۱۶ آمپر سالم هست یا نه.
      در نهایت باید فیوز اتاق رو نوع B نصب کنید. و فیوز کنتور هم باید نوع C باشه.

      ۱۱

  7. سلام و درود جناب مهندس
    حدود یک ماه میشه که به خانه جدید اثاث کشی کردم، پس از چند روز متوجه چشمک زدن های خفیف هالوژن های سقف پذیرایی شدم. تعداد ۲۰ هالوژن هستند که با کلید دوپل پارت روشن می شوند و هر دو تا سه دقیقه یه چشمک خفیف می زنند.
    گفتم شاید کلیدها شل باشن چک کردم اما باز درست نشد.
    در ضمن نورمخفی و دو لامپی که در پذیرایی هستند این مشکل رو ندارند، فقط هالوژن ها چشمک خفیف دارن و زمانی که کولر هم روشن باشه چشمک زدن ها بیشتر احساس می شود.
    از راهنمایی تان سپاسگزارم

    ۲

  8. سلام مهندس می خواهم ازبرق کل ساختمان به وسیله کنتاکتور وکنترل فازمحافظت بشه
    فیوزکنتور۳۲امپره تک فازه داخل خونه دوعددکولرگازی ۲۴۰۰۰داریم وسایرمصارف عمومی شامل یخچال ولباسشویی و…
    چه کنتاکتوری وکنترل فازی بگیرم ازنظرآمپراژ وبوبین کنتاکتورایا حتمابایستی ac باشه یاdc هم می تواندباشد وکدام بهتر است؟

    ۱۱

    1. سلام. کنتاکتور شما باید ۳۲ آمپر یا بالاتر باشه. کنترل فاز هم نیازی نیست، شما باید یک دستگاه محافظ ولتاژ شیوا امواج بگیرید.
      نوع AC رو هم باید تهیه کنید.

      ۲

  9. سلام مهندس یه مغازه لوستر فروشی فیوزهای مصرفیش ۲۵ امپر سرخطیش ۳۲ وفیوز کنتور ۴۲ امپره وقتی اتصالی در لوستر ها پیش میاد از فیوز کنتور میپره فیوز سرخط نمپره در ضمن سه فازه
    حالا جای فیوز کنتور جایه که وصل کردنش کمی سخته میخوام فیوز کنتور ۶۳ بکنم که اگه اتصالی در لوستر پیش اومد همون سر خطی بپره به نظر شما کار دیگه میتونم اجام بدم

    ۹

    1. سلام. خیر اون کار اشتباهه. فیوز کنتور برای مراقبت از کابل کنتور هست، اگر فیوز بالاتر بزارید حفاظت از کابل انجام نمیشه.
      جای فیوزهای سرخط رو با فیوز کنتور تعویض کنید. البته اگر اتصالی خیلی شدید باشه باز هم این کار تاثیری نداره.

      ۹

  10. سلام وقتتون بخیر
    من یک فیوز c16 رو گذاشتم برای روشنایی محوطه جلوی خانه اما مدتی هست که اتصالی پیدا کرده و فیوز می‌پرد، گاهی هم با تاخیر چند دقیقه‌ای فیوز می‌پرد. آیا راهی وجود داره که بتونم مکان اتصال کوتاه رو پیدا کنم یا باید سیم کشی رو تعویض کنم؟

    ۱۰

    1. سلام. یک فیوز دیگه رو جایگزین کنید، احتمال اول اینه که خود فیوز خراب شده باشه.
      مقدار مصرفتون خیلی زیاد نیست؟ چون وقتی فیوز با تاخیر میپره معمولاً مصرف بالاست.

      لایک

  11. سلام مهندس جان ازکابل برق ۳فاز میخواهیم انشعاب هم خانگی وهم صنعتی جدابگیریم راهکار چیه ممنون میشم زودتر پاسخ دهیدباتشکر

    ۱۲

    1. سلام. یکی از فازهای برق سه فاز رو به همراه یک انشعاب از سیم نول ببرید برای مصرف خانگی. اگر دستگاهای صنعتی شما سه فاز هستند از سه تا فاز برق سه فاز و یک انشعاب از نول هم ببرید به دستگاه های صنعتی.

      لایک

  12. سلام ..سیم فاز ونول ۲واحد را بعلاوه سیم آیفون. ورودیش البته از کنتور تا جعبه فیوز را از داخل یک لوله برق عبور دادم اشکالی که پیش نمیاره

    لایک

    1. سلام. این کار از نظر استاندارد اشتباهه. و بهتره دیگه این کار رو نکنید. چون باعث ایجاد نویز روی تصویر و صدای آیفون میشه.

      ۱۱

  13. سلام وقتتون بخیر
    روی یه کنتور نوشته شده ۵(۱۰۰)
    این یعنی کنتور چه امپراژی داره و اینکه فیوز پایین دستش ۲۵ امپر هستش مناسبه؟ممنون از پاسخگوییتون

    ۱۰

  14. سلام .من طبقه ۵هستم زمان اتصال کوتاه فیوز مربوطه که c16میباشد.میپرد فیوز محافظ جان ۲۵امپر هم میپرد و فیوز پشت کنتور که ۵ طبقه پایینتر است هم میپره …اون هم ۲۵ امپره مشکل کجاست …و سوال ایا فیوز محافظ جان ک شوک ۳۰ میلی امپر بایست عمل کنه نباید اتصال کوتاه رو هم پوشش بده ..ممنون

    ۲

    1. سلام. بستگی به جریان اتصال کوتاه داره، اگر اتصال کوتاه شدید باشه. همه فیوزهای مسیر میپره. اگر فیوز ۲۵ آمپر کنتور از نوع سی باشه تا حدود زیادی این مشکل حل میشه.

      ۲

  15. با عرض سلام و تشکر بابت سایت خوبتون
    لطفاً در مورد استابلایزر توضیح بدین و برای یخچال خونه از چه مشخصه ای استفاده کنم

    ۱۰

  16. سلام. وقت بخیر . مهندس من وقتی با دستگاه جوش (سیم پیچ) کار میکنم کنتور خونه می پره. میشه لطفا منو راهنمایی کنید که چطوری میتونم یک مینیاتور جدا ، ( مختص به کابلی که واسه دستگاه جوش هست) رو به ابتدای ورودی کنتور اضافه کنم ، و لزوما این که این فیوز چند آمپر باشه ؟
    _ با توجه به این که اطلاعات روی فیوزی که از قبل زیر کنتور قرار گرفته پاک شده و تشخیص چند آمپر بودنش ظاهرا نا ممکنه.
    ممنون.

    ۱۳

    1. سلام. مرسی. اگر فیوز کنتور میپره، شما نمی تونید با اضافه کردن یک فیوز دیگه مشکل رو حل کنید، چون احتمالاً کنتور شما ۱۵ آمپر قدیمی هست و جوابگوی مصرف خونه و دستگاه جوش نیست. باید مراجعه کنید اداره برق و درخواست ارتقاء آمپراژ بدید.

      ۱۰

  17. سلام مهندس. من دستگاه ماینر در منزل نصب کردم و فیوز کنتور برقمون تیپB25 است و روی خود کنتور نوشته (۶۰)۱۵ از چند نفر پرسیدم گفتند عنی اینکه این کنتور از ۱۵ امپر تا ۶۰ امپر را جواب میده ولی به شرط اینکه فیوز ۶۰ باشه .من چون بخاطر مایینینگ ها امپراژ بالا لازم دارم گفتم میشه که فیوز جدید ۶۰ امپر یا کمی کمتر بگیرم و وصل کنم بجای اون فیوز ۲۵ تیپB.راستی اگر خاستم ۶۰ یا کمتربگیرم باید تیپش چی باشه؟؟؟؟؟؟؟؟.مشکلی پیش نمی یاد ؟؟؟.راستی کنتورمون هم از اون قدیمی های چرخشی است .دیجیتال نیست.
    ممنون میشم راهنماییم کنیم.

    ۱۰

    1. سلام امیر جان، خیر اشتباه برای شما توضیح دادن. کنتور شما ۱۵ آمپر هست و بیشتر از اون رو جوابگو نیست. می تونید مراجعه کنید اداره برق منطقه تون با پرداخت یک مبلغی درخواست آمپراژ بالاتر کنید تا کنتورتون رو تعویض کنن.

      ۲

        1. سلام. چون فیوز ۱۵ آمپر در بازار نیست مجبورن یا از فیوز ۱۶ استفاده کنن یا از ۲۰ آمپر یا از ۲۵ آمپر. همونطور که گفتم باید مراجعه کنید اداره برق و درخواست آمپراژ بالاتر بدید.

          ۲

          1. خب یعنی کننتورمون ۱۵ بیشتر جوابگو نیست؟؟؟

            خب اگر درخواست بدیم بعد کنتور دیجیتال میزارن یا از همین قدیمیها؟؟؟

            ۲

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853