نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

جعبه فیوز

59732 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام خدمت مهندس عزیزبابت راهنمایی قبلی شما بسیار سپاسگذارم . مهندس عزیز برای نصب محافظ جان برای برق سه فاز حتما باید کنتاکتور هم نصب کنیم یا نه ؟؟ یا همون سیمهای فاز خروجیمون رو مستقیم بدیم به فیوزها؟؟ بازهم تشکر از شما مهندس بزرگوار

    ۳

    1. سلام. کلید محافظ جان سه فاز ۴ تا ترمینال از بالا داره که میشن ورودی هاش و ۴ تا ترمینال از پایین داره که میشن خروجی هاش. از ۴ تا ترمینال بالا یکیش نول هست و ۳ تاش فاز از پایین هم دقیقاً همین طوره.

      ۳

  2. با سلام، در جعبه فیوز داخل واحد ما برای روشنایی c10 , برای پیریز ها c16 و فیوز اصلی را c25 انتخاب نموده اند و فیوز اصلی کنتور را هم c25 نصب کرده اند. جدیدا یه مشکلی پیش آمده
    در شرایط کاملا عادی که هیچ اتصالی هم دیده نمیشه فیوز کنتور عمل میکنه و این کار چند روز یکبار تکرار میشه
    لطفا راهنمایی نمایید مشکل را برطرف کنم
    میخوام فیوز اصلی داخل جعبه فیوز را عوض کنم و b25 نصب کنم در اینصورت اگر اتصالی در داخل منزل باشه این فیوز عمل میکنه و گرنه یا فیوز کنتور خراب است یا محافظ جان

    ۳

    1. سلام. پیشنهاد می کنم که فیوز c25 داخل جعبه فیوز رو با فیوز c25 کنتور تعویض کنید. اگر فیوز کنتور خراب باشه اونجا هم باید بپره. که البته شک بنده هم روی خرابی فیوز کنتور هست.

      ۱

  3. سلام منزل ما یک جعبه فیوز داره .که یکی محافظ جان و چند تا مینیاتوری . از امروز دچار اتصالی شده حتی وقتی تمام فیوزهای مینیاتوری قطع هستند . باز هم فیوز محافظ جان می پره و یه جرقه کوچک هم داره مشکل از کجاست ممنون میشم پاسخ بدید

    ۱

  4. با سلام
    ۱-در مورد کلید محافظ جان اینکه گفته میشود حساسیت آن نهایتا تا ۳۰ میلی آمپر میباشد. به چه معناست؟
    اینکه اولا منظور از ۳۰ میلی آمپر جریان نشتی میباشد؟ثانیا چرا گفته میشود بیشتر از این عدد که شد کلید عمل نمی کند؟
    ۲-کلید محافظ جان برای برخورد مستقیم با فاز عمل می کند یا با برخورد غیر مستقیم عمل می کند؟یعنی اگر شخصی مستقیما فاز را بگیرد فاز قطع میشود؟
    ۳-آیا طبق مقررات استفاده از کلید محافظ جان الزامی است؟

    ۳

    1. سلام.
      ۱- ببینید، گفتیم که محافظ جان در مسیر فاز و نول قرار می گیره و همیشه اندازه گیری می کنه که آیا جریانی که از فاز خارج شده به نول برگشته یا نه. اگر برگشته بود که یعنی همه چیز نرماله. ولی اگر با اختلافی بیشتر از ۳۰ میلی آمپر برگشته بود یعنی در قسمتی از مسیر، یا نشتی پیدا کرده ، یا فاز به بنده دستگاه های فلزی اتصال پیدا کرده یا مثلاً با دست یک فرد تماس پیدا کرده. پس در این حالت کلید محافظ جان عمل می کنه.
      ۱-۱- این جمله تون فکر نمی کنم درست باشه که گفتین “ثانیا چرا گفته میشود بیشتر از این عدد که شد کلید عمل نمی کند؟ ” .چون اگر کمتر از ۳۰ میلی آمپر باشه عمل نمیکنه.-
      ۲- هم برخورد مستقیم هم برخورد غیر مستقیم، عمل می کند. — بله اگر شخصی مستقیم فاز را بگیرد فاز قطع می شود.
      ۳- بله، جدیداً نصب محافظ جان الزامی شده.

      ۳

      1. اگر در برخورد مستقیم با فاز قطع شود. مسیر بسته ای تشکیل نشده که جریان فاز و نول باهم مقایسه شود? مستقیم فاز را بگیریم چگونه کلید محافظ جریان رفت و برگشت را مقایسه میکند ?
        به نظرتان حتما نباید بدنه وسیله برقی برقدار شود تا مقایسه جریان رفت و برگشت معنا پیدا کند?

        ۳

          1. با سلام
            مبحث ۱۳ مقررات ملی ساختمان:
            “مبحث۱۳-۶-۲-۶-۲ : از انواع کلیدها یا وسایل حفاظتی جریان باقیمانده به شرطی که جریان باقیمانده عامل آنها بیشتر از ۳۰ میلی آمپر نباشد ،در شرایط عادی و مصارف معمولی می توان به عنوان وسیله حفاظتی در برابر برق گرفتگی در صورت تماس غیر مستقیم استفاده نمود.”
            در این مبحث گفته جریان بیش از ۳۰ میلی آمپر نباشد. شما فرمودید که بیشتر باشد. حال منظور مبحث چیست؟

            ۳

          2. سلام. این مقاله رو مطالعه بفرمایید. پاسخ همه سوالات شما اونجاست
            http://s2.picofile.com/file/7686506555/kelid_hefazat_jan_elec20_blogsky_com_.pdf.html

            ۳

  5. سلام.برق یک اتاق اتصالی کرد ولی فیوز کنتور هم پرید در حالی که فیوز اتاق ۱۶ بود و فیوز کنتور ۲۵ و سوال دیگه اینکه در یک ساختمان گاهی اوقات مثلا هفته ای یک بار یا ۲ بار فیوز اصلی کنتور میپرد فیوز رو عوض کردم یه مدت مشکلی نداشت ولی بعد یه مدت دو باره مثل قبل می پرد
    باتشکر

    ۳

    1. سلام. فیوزها علاوه بر آمپری که روی اونها نوشته شده دارای یک مشخصه حساسیت هم هستن. یعنی حساسیت بعضی فیوزها بالاست و حساسیت بعضی هاشون پایین.
      بنابراین بهتره که فیوزهای داخل واحد رو از نوع تندکارB و فیوز کنتور رو از نوع کندکار یا C انتخاب کنید تا فیوز داخل واحد قبل از فیوز کنتور بپره.
      پاسخ سوال دوم- اگر مطمئن هستید که فیوز اصلی کنتور سالمه، این موارد رو باید چک کنید.
      شاید در بعضی از زمانها همه وسایل برقی منزل همزمان روشن میشن و این باعث کشیدن جریان زیادی از کنتور میشه و باعث میشه فیوز بپره.
      گاهی اوقات هم سوختن سیم ها در بعضی از قسمت ها باعث بروز این مشکل میشه.
      خرابی وسایل برقی منزل هم می تونه باشه.

      ۱

  6. با عرض پوزش سوال قبلی منظورم این هست که هنگام نصب “محافظ جان” آیا لازم است در جعبه کنتور سیم ارت و سیم نول به یکدیگر وصل شوند؟ (تشکر)

    ۱

  7. با عرض سلام و خسته نباشید. اگه ممکنه بفرمایید که سیم ارت و سیم نول در جعبه کنتور به همدیگه وصل میشوند؟ (ممنون)

    ۳

    1. سلام. طبق مقررات جدید بله. ولی شما به عنوان یک برقکار نباید این کار رو بکنید. زمانی که مامور اداره برق میاد و برق کنتور رو وصل می کنه، اگر صلاح بدونن خودشون این کار رو انجام میدن.

      ۱

  8. با سلام
    با تشکر از سایت فوق العادتون.
    در مورد کلید نشت جریان یا کلید محافظ جان در سایتتون توضیحی ندیدم. چند سوال در مورد این کلید دارم. آیا مطلبی در این مورد در سایتتان یافت میشود؟ یا همین قسمت بپرسم؟

    ۳

    1. سلام. ممنونم از شما. نقشه نصب کلید محافظ جان در بالا ترسیم شده. ولی اگر سوالی غیر از این دارید در همین قسمت مطرح بفرمایید.

      ۳

  9. با سلام چندتا سوال داشتم
    ۱. ساختمان قدیمی است که طبقه دوم ساخته شده و برق بالا جعبه فیوز در نظر گرفته شده فاصله تا کنتور حدود ۱۵ متر میشه من تصمیم داشتم این مسیر رو سیم ۴ بکشم اما توصیه شد بخاطر اینکه ممکن است در آینده کولر گازی نصب شود سیم ۶ کشیده شود و یک سرخط با فیوز ۳۲ آمپر درجعبه فیوزدر نظر گرفته بشه که اگر روزی خواستند کولر نصب کنن روکار کابل نکشن. آیا این کار اصولی هست و یا نیازی نیست؟ یعنی با وجود اینکار بازهم برای کولر باید کابل جدا کشید و این کار بی فایدس؟
    ۲. وقتی میگید پریز و کلید باید سرخط جدا داشته باشن فقط فاز رو جدا در نظر بگیریم یا نول هم باید جدا بشه؟ یعنی من ۲سیم ۲.۵ آبی و قرمز و یک سیم ۱.۵ قرمز رو از جعبه به پریز میبرم ۲.۵ به پریز وصل میشه و از نول پریز با سیم ۱.۵ آبی انشعاب میگیرم و ۱.۵ قرمز که از جعبه آمده بود وارد کلید میکنم و بعد به روشنایی میرسه. آیا درسته یا باید نول ۱.۵ هم از جعبه بیاد؟ چون به نظرم لزومی نداره هم جعبه شلوغ میشه هم سیم زیادی مصرف میشه تو این گرونی
    ۳. وقتی برق رو به پریز ها میبرم -دوتا سیم ۲.۵ آبی و قرمز- چطور به پریز وصل کنم که اصولی تر باشه؟ من سیم رو قطع نمیکنم و فقط اون قسمت رو لخت میکنم و تا کرده وارد پیچ پریز میکنم و ادامه سیم میره برای پریز بعدی اما این کار هم وقت گیره هم به دلیل ضخامت زیاد به سختی وارد پیچ پریز میشه. اگرسیم رو قطع کنم اشکال داره؟ روش اصولی چیه که هم راحت باشه هم ایمن؟
    ۴. ساختمان چاه ارت نداره و قدیمیه. آیا راهی هست که در طبقه بالا برای پریز های آشپزخانه ارت در نظر گرفته بشه تا بدنه یخچال و اجاق گاز و … برق دار نشه؟
    ۵. برق کنتور ۲۵ آمپره و فیوز جلوی کنتور هم ۲۵ هست آیا فیوز محافظ جان و فیوز اصلی جعبه فیوز باید ۲۵ باشه یا ۳۲ هم میتونه باشه؟ اگر ۲۵ باید باشه پس گذاشتن یک فیوز ۳۲ رزرو برای کولر گازی احتمالی بی معنی میشه درسته؟ آیا میشه فیوز پای کنتور رو با یک فیوز ۳۲ آمپر تعویض کرد؟
    ۶. پای کنتور کلی سیم رسیده . برق بالا , برق پایین , روشنایی حیاط , یک پریز تو حیاط , و برق آیفون
    چطور این همه سیم رو به هم وصل کنم که ایمن تر باشه؟ میشه همه فاز ها رو لخت کرد و بهم تابوند و چسب برق زد
    همین طور نول ها اما به دلم نمیشینه . آیا ترمینال یا چیزی هست که هم کوچک باشه هم اتصال ۴ , ۵ تا سیم به هم رو بر قرار کنه؟ اینم بگم دیگه اونجا نمیشه جعبه فیوز بزاریم هم هزینه زیاد میشه هم چون نما انجام شده دیگه نمیشه تخریب کرد.
    ببخشید که خیلی سوال پرسیدم با تشکر

    ۳

    1. سلام آقای سجادی.
      ۱- کار شما درست بوده، یعنی اگر یک کابل نمره ۶ نصب کنید در آینده برای یک کولرگازی هم جواب میده. ولی اگر یک کابل نمره ۴ برای جعبه فیوز و یک کابل نمره ۴ برای کولرگازی نصب کنید بهتره.
      ۲- هم فاز باید جدا باشه و هم نول. ایمنی و اجرای اصولی بر گرونی سیم و شلوغی جعبه فیوز ارجحیت داره.
      ۳- زیر هر کدوم از پیچ های پریزها گنجایش ۲ تا سیم رو داره. یعنی سر دو تا سیم قرمز رو قطع می کنید بعدش لخت می کنید و می ببرید داخل یک ترمینال. برای ۲ تا سیم آبی هم همین کار رو بکنید.
      ۴- از میله های مسی ۲ متری که در زمین کوبیده میشن استفاده کنید. دقیقاً کار یک چاه ارت رو واستون انجام میده.
      ۵- حتما بایستی اونها هم ۲۵ آمپر باشن.
      وقتی کنتور برق ۲۵ آمپره با تعویض کردن فیوز کنتور و تغییر دادن اون به یک فیوز ۳۲ آمپر که اتفاق خاصی نمی افته. پس بزارید همون ۲۵ آمپر بمونه.
      ۶- برق بالا , برق پایین , روشنایی حیاط , یک پریز تو حیاط اینها همه نیاز به یک فیوز تویه تابلوی کنتور دارن. برای هر کدوم که یک فیوز نصب کنید هم تابلو کنتور مرتب تر میشه و هم ایمن تر. استفاده از چسب برق مجاز نیست.
      بله ترمینال هایی برای این منظور هست که بهتره از اونها استفاده کنید. از ۴ تایی هست تا هر تعدادی که دلتون بخواد.
      این جمله شما که فرمودین نمیشه کنار کنتور جعبه فیوز بزاریم رو قبول ندارم. چون نظر بنده اینه که در برق ساختمان کار نشدنی نداریم. فقط برقکار باید حوصله بیشتری به خرج بده و مشتری هم برای ایمنی و جان ساکنین باید هزینه بیشتری بکنه.

      ۱

  10. با عرض سلام و خسته نباشید
    یه سوال داشتم از خدمتتون؛ چرا نمیشه دو تا کلید محافظ جان را در یک مدار با یک فاز و نول مشترک بصورت مجزا اجرا کرد؟

    ممنون میشم از پاسخ شما

    ۱

    1. سلام.
      محافظ جان فقط می تواند به عنوان ورودی در هر تابلوی فرعی باشد. چرا که اولین محافظ جان همیشه عمل می کند و نه دومین.
      مثلا شما نمی توانید یک محافظ جان در تابلوی کنتوری قرار بدهید و یکی هم برای واحد. زیرا در صورت نشت حفاظت جان داخل واحد عمل می کند و بنابراین دومی قکه در تابلوی کنتوری هست هیچگاه عمل نمی کند.

      ۱

  11. سلام خدمت مهندس مرادی عزیز درمورد ظرفیت فیوزها در خوزستان مخصوصا فصل تابستان که نوسانات برق زیاد هست بازهم درسته که مثلا برای پریزها از فیوز ۱۶ امپرنوع c استفاده کنیم یا باید از فیوزبا ظرفیت بالاتری استفاده کنیم

    ۱

    1. سلام. چه زمستان باشه چه تابستان برای پریزها از فیوز ۱۶ آمپر باید استفاده کنید. کار فیوز اینه که از پریزها و از سیم های شما محافظت کنه. و چون تحمل پریزها ۱۶ آمپر هستش، دیگه به اینکه تویه چه فصلی هستین یا حتی به نوسانات برق هیچ بستگی نداره.

      ۱

  12. سلام و عرض ادب
    من از برق ورودی اصلی قبل از جعبه فیوز میخواهم برای زنگ و چند روشنایی برق بگیرم(محوطه باغ)
    ۱-آیا نیاز به فیوز مینیاتوری دارم
    ۲- و آیا مشکلی پیش نمیاد و

    ۳

  13. با سلام وتشکر از راهنمایی های خوبتان
    ۱- فیوز کنار کنتور C32 است و فیوزهای جعبه تقسیم داخل آپارتمان ( C10 C16 C25 ) است و فیوز اصلی جعبه تقسیم B25 بود که سوخته است حالا به جای آن چه فیوزی ( C یا B ) و چه آمپری بگذارم و اگر یک محافظ جان بخواهم بگذارم چند آمپر باشد؟
    دوباره ممنون از راهنمایی مدیریت محترم و همکاران ایشان

    ۱

    1. سلام.سپاسگذارم. فیوز اصلی داخل جعبه تقسیم منزل هم می تونه C32 و هم می تونه B32 باشه که پیشنهاد ما B32 هستش.
      محافظ جانتون هم باید ۳۲ آمپری باشه.
      هر چقدر می تونید برای فیوزها و محافظ جان منزلتون هزینه کنید و همیشه گرونترین ها رو انتخاب کنید. جای دوری نمیره.

      ۴

  14. با سلام وخسته نباشید خدمت مهندس محترم ،
    ضمن تشکر بابت راه اندازی کانال تلگرام
    سوال من در مورد راه اصولی و ایمن برای کار کردن با سیم برقدار،در مواردی که امکان قطع برق و دسترسی به فیوز نداریم چیه؟

    ۳

    1. سلام. ممنونم از شما. پیشنهاد می کنم یک شی چوبی یا پلاستیکی بزارین زیر پاتون.مثلاً یک چهار پایه یا یک سینی پلاستیکی.بعدش اگر به سیم فاز دست هم بزنید مشکلی پیش نمیاد. البته در حین کار باید مراقب باشید که کسی به شما دست نزنه یا دست دیگتون با دیوار برخورد نکنه.
      در کل مسئولیت این کار پای خودتونه.
      برای اینکار دستکش های مخصوصی هم هست تویه بازار.

      ۳

  15. سلام خسته نباشین سوال بنده این است ما یک فازمون به چند تا مصرف کننده می تونیم بدیم واضح تر بگم مثلا ۳ تا سیم فاز داریم یکی نول و یکی ارت از این ۳ فاز هر کدومشون به چند تا مصرف کننده می تونیم بدیم که مصرف کننده هامون روشن بشن ممنونم مرسی

    ۳

  16. سلام ببخشید ولی یه سوال دیگه داشتم مشکلی است که سرخط پریزهاو سرخط روشنایی ازپاین کلید محافظ جان در جعبه فیوزهاگرفت؟عملکردش فرقی میکنه؟

    ۳

    1. کلید محافظ جان کلا با فیوز مینیاتوری فرق می کنه. و حتماً باید جهت ورودی و خروجی اون به درستی رعایت بشه. محافظ جان ها ورودی شون از بالا و خروجی شون از پایینه.

      ۳

    2. ببخشید چند دقایقی پیش به اشتباهی سوال گفتم منظورم این بود که میتوانیم سرخط پریزها وسرخط روشناهی از پاین کلید یا فیوزی مینیاتوری گرفت؟ نه کلید محافظ جان.

      ۳

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853