0
0

جعبه فیوز

61187 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام و خسته نباشید میخاستم بپرسم درمیط صنعتی برای برق کشی یک کانکس ک دوتا روشنایی و چنتا پریز و یک کولر هست چطوری از تابلو اصلی برق کشی میکنیم با رعایت تمام استاندارها و زمین کردن این کانکس چطوریه؟؟

    ۳

    1. سلام.مرسی. برقکشی یک کانکس از نظر مقررات و استانداردهای اجرایی فرق زیادی با برقکشی یک ساختمان مسکونی نداره. برق ورودی از کنتور به داخل تابلوی فیوزها (که در داخل کانکس هستش) هم می تونه به صورت زمینی-در عمق ۷۰ سانتی- و هم به صورت هوایی نصب بشه.
      علاوه بر نصب سیم فاز برای روشنایی و پریزها، باید تمام قسمت های فلزی کانکس به سیم ارت متصل بشن.

      ۲

  2. سلام متشکر از اموزشهای خوبتون
    اگر فیوز کنتور ۲۵ امپر باشه ، فیوز محافظ جان رو همچنان ۲۵ انتخاب کنم ؟ نباید کمتر باشه؟ ممنون

    ۲

    1. سلام. مرسی. بله فیوز محافظ جان هم باید ۲۵ آمپر باشه. البته اگر طبق نقشه بالا قبل از همه فیوزها بسته شده باشه.

      ۳

  3. سلام وقت بخیر . بهترین برند فیوز مینیاتوری چه مارکی هست؟ و برای کولر ابی و کولر اسپیلت فیوز چند امپر باید انتخاب کرد؟ و سرعت حساسیت کلیه فیوزهای خانه باید b باشد؟
    با تشکر

    ۳

    1. سلام. مارک های خوب، هیوندا، اشنایدر، لگراند. البته نوع تقلبی اینها هم در بازار زیاده.
      برای کولر آبی از فیوز ۱۶ آمپر و برای کولر گازی بستگی به ظرفیت اون داره ولی معمولاً برای اون هم ۱۶ آمپر نصب می کنن.
      بله نوع b یا c

      ۳

  4. باعرض سلام وادب آقای مهندس بنده کتاب آموزش جامع برق ساختمان را خرید کرده ام هنوز دستم نرسیده وکد تخفیفم نداده چکارکنم ؟باعرض معذرت

    ۳

    1. سلام آقای مصطفی زاده. کتاب با کد رهگیری ۱۸۷۷۲۰۵۹۶۱۱۹۳۹۰۶۰۶۲۲ امروز رسیده به شهر شما. احتمالا فردا واستون میارن.

      ۲

  5. درساختمان دوطبقه ازکنتورساعت تا جعبه فیوز که درراهرو طبقه دوم نصب شده باید ازسیم چهار استفاده کرد ویا ازسیم نمره شش ؟

    ۳

  6. با سلام
    سایتتون عالیه
    سوالم اینه که فاز و نول ورودی و خروجی محافظ جان و میشه برعکس بست؟
    بعنی ورودی به خروجی و خروجی به ورودی
    باتشکر

    ۳

  7. سلام جواب سوال قبلو گرفتم متشکرم اقای مهندس برای فیوز منازل فرمودید فیوزها از نظر سرعت به ۴ دسته a.b.c.d. تقسیم میشن ما برای منزل از کدوم سرعت استفاده کنیم؟ بعد اینه استفاده از یک فیوز محافظ جان در جعبه فیوز برای کل ساختمان کافیه؟ متشکر

    ۲

    1. سلام.خواهش میکنم. برای فیوز منازل از نوع بی یا سی استفاده کنید. البته استاندارد میگه فقط نوع بی قابل قبوله.
      بله استفاده از یک محافظ جان کافی هست.

      ۳

    1. سلام. هر فیوز یک شعله حساب میشه. حالا باید سوال کنید که هزینه هر شعله تو شهر شما چقدره.
      حدوداً هر شعله ۸۰۰۰ تومنه.
      البته اگر تعداد فیوزها زیاد باشه با این قیمت حساب میشه. و اگر یکی دو تا باشه دیگه بستگی به سلیقه شما داره.

      ۴

  8. سلام اقای مهندس
    سوال مهمی ذهنم رو درگیر کرده من کتاب شما رو مطالعه کردم در مبحث مربوط به جعبه فیوز و سر خطها اومده که سر خط کلید ها یک فیوز جدا داره سرخط پریزها سر خط جدا داره اگه این طور باشه بطور مثال لازمه که برق یک اتاق رو قطع کنم این طور که اگه کلید یا پریزو قطع کنم یکی دیگش برق داره این طوری باید ۲ تا فیوز قطع کنم در حالی که سیم کشی که تو منازل هست داخل جعبه فیوز یک فیوز مخصوص کل برق اتاق خواب یا اشپزخانه یا پذیرایی هست که هر فیوز رو که قطع کنیم کل روشنایی و پریزها قطع میشه کدوم روش درست تره؟ این برام خیلی مهمه

    ۲

    1. سلام آقای پرویزی. تنها چیزی که استانداردهای جدید برق ساختمان اون رو قبول داره اینه که سرخط روشنایی ها از سرخط پریزها جدا باشه.
      شاید در گذشته در خیلی از منازل این مورد رعایت نمیشده و برقکار به خیال اینکه داره در مصرف فیوز و سیم صرفه جویی میکنه، برای روشنایی و پریزها یک سرخط مشترک قرار میداده، ولی امروزه رعایت این مورد یکی از الزامات هست.
      حتماً هم نباید برای یک اتاق، دو فیوز نصب کنید(یکی برای روشنایی یکی برای پریزها) بلکه می تونید برای روشنایی چند اتاق یک فیوز و برای پریزهای اون اتاق ها هم یک فیوز در نظر بگیرید.

      ۲

  9. باسلام…و تشکر ازوقتی که برای ما میگذارید….
    آیا اگر فیوز کنتور ما ۲۵ آمپر باشه و ما داخل جعبه فیوزمان برای آشپزخانه یا کولر فیوز ۳۲ آمپر بگذاریم کار اشتباهی کرده ایم؟چون درصورت اتصالی یا اضافه بار قبل از فیوز خطی که مشکل دارد، فیوز کنتور برق کل ساختمان را قطع میکند….اگر اشتباه است چرا بعضی از برق کارها فیوز بالاتری از فیوز کنتور اصلی انتخاب میکنند؟آیا دلیل خاصی دارد؟

    ۴

    1. سلام. خواهش می کنم. بله کار اشتباهیه که فیوز داخل واحد از فیوز کنتور بزرگتر باشه. در این صورت عملاً فیوز داخل واحد کاری انجام نمیده.

      ۳

  10. سلام جناب مهندس … خسته نباشید
    ببخشید شاید سوال خنده داری باشه ولی آیا می تونیم سیم نول روشنایی رو به سیم نولی که از جعبه فیوز اومده و به پریز رسیده وصل کنیم؟ یعنی میشه سیم نول روشنایی رو از سیم نول پریز تامین کنیم؟

    ۲

    1. سلام. بله اگر اجرای اصولی و رعایت مقررات براتون مهم نباشه می تونید نول رو از یا از یک پریز بگیرید.
      ولی گرفتن نول از جعبه فیوز هیچ مشکلی نداره.

      ۲

      1. خیلی ممنون از راهنمایی تون … اگر در یک ساختمانی که به روش جعبه فیوز اجرا شده و هیچ جعبه تقسیمی نداریم برای پریزهای بعدی هم همینطوره!؟ یعنی باید سیم نول پریزی که از جعبه فیوز تا (مثلا سیم نول پریز داخل اتاق خواب که فرضا ۲۰ متر) دور هست بازم از جعبه فیور تامین بشه یا از پریزهای قبل از اون (مثلا پریز برق هال)!؟

        ۲

          1. ببخشید اینو می پرسم. دلیل این کار چیه؟ در خطراتی می تونه همراه خودش داشته باشه!؟ بعضا شنیدم که در چنین حالتی پریز دو فاز می شه! آیا این مورد صحت داره؟ یا نه!؟

            ۳

          2. سلام. دو فاز شدن در یک حالت دیگه اتفاق می افته. دلیلش اینه که مثلاً وقتی گفته میشه برای روشنایی ها از سیم نمره ۱/۵ استفاده کنید و برای پریزها از نمره ۲/۵، در صورت استفاده مشترک هر دوی اینها از یک سیم نول ظرفیت هر دو سرخط به اندازه همون یک رشته سیم مشترک پایین میاد.

            ۳

          3. در ضمن سیم کشی منزل ما که البته به روش قدیمی (جعبه تقسیم) اجرا شده، تمام سیم های نول روشنایی از سیم نول پریز کناریش گرفته شده

            ۲

          4. با سلام و تشکر فراوان از راهنماییتون
            سیم کشی منزل ما به روش قدیمی (جعبه تقسیم) اجرا شده، تمام سیم های نول روشنایی از سیم نول پریز کناریش گرفته شده؛ آیا سیم کشی به صورت اصولی و تابع مقررات سیم کشی هست یا خیر؟

            ۲

  11. سلام. یکی از فیوزهای داخلی خونه ۲۰آمپره که برای پریزهاست و نوع b هست. فیوز کنتور ۲۵ آمپر نوع b هست. چرا وقتی اتصال کوتاه توی یک پریز دارم هم فیوز داخلی میپره هم فیوز کنتور؟ چکار کنم فقط فیوز داخلی بپره؟

    ۴

    1. سلام. علاوه بر مقدار آمپر، فیوز ها یک مشخصه حساسیت هم دارند. یک فیوز ۱۶ آمپر از یک برند دیگه رو با اون فیوز ۲۰ آمپر تعویض کنید، مشکل حل میشه.

      ۲

    1. سلام. بنده که تا به حال چنین محافظ جانی ندیم. ولی همه محافظ جان ها به این صورته که فاز از ترمینال بالا سمت راست و نول از ترمینال بالا سمت چپ وارد میشه و فاز از ترمینال پایین سمت راست و نول از ترمینال پایین سمت چپ خارج میشه.

      ۲

  12. سلام وقت بخیر. سوال کلی داشتم. مگر توان خریداری شده برای یک منزب مسکونی ۵ کیلووات نیست که میشه حدود ۲۵ آمپر؟ ولی اگر جریان فیوزهای مربوط به روشنایی و پریزها و… رو جمع کنیم که خیلی بیشتر از ۲۵ امپر میشود. ممنون میشوم در صورت وجود وقت، پاسخ بفرمایید.

    ۲

    1. سلام. بله همین طوره. ولی قرار نیست که مجموع جریان همه فیوز ها بشه ۲۵ آمپر، شاید همه سرخط ها قطع باشن و فقط یک سرخط بخواد از حداکثر جریانی که سیم های اون مدار می تونه تحمل کنه استفاده کنه.
      مثلاً روشنایی و پریزهای همه واحد قطع باشه و فقط پریزهای آشپزخانه بخواد از حداکثر ظرفیتش استفاده کنه.

      ۲

  13. سلام جناب مهندس با تشکر از آموزشی که دادید.
    برای یک واحد ساختمان تازه ساخت که شامل آشپزخانه، هال، اتاق خواب؛ حمام و دستشویی هست واسشون یک فیوز مینیاتوری اصلی ۲۵ آمپر در نظر گرفتم ؛ برای آشپزخانه و اتاق خواب یک فیوض ۲۰ آمپر و برای روشنایی هال، حمام و دستشویی و روشنایی جلوی درب ساختمان یک عدد فیوض ۱۶ آمپر در نظر گرفتم در ضمن تعداد کل پریزهای برق ۱۲ عدد هستش که ۴ عدد به فیوض ۱۶ آمپر و ۸ عدد به فیوض ۲۰ آمپر متصل هست. سوال اینجاست که آیا نحوه تقسیم بندی بین فیوزها درست است یا غلط!؟
    در ضمن خرطوم به متراژ ۵۰ متر چند متر سیم برای سیم کشی لازم داره؟ ۱۰۰ متر یا بیشتر!؟
    سیمی که به کار برده میشه ۱.۵ باشه یا ۲.۵؟
    ممنون و سپاسگزار میشم پاسخ رو برام ایمیل کنید

    ۲

    1. سلام. ببخشید که اینو میگم. ولی همش اشتباهه.
      برای همه پریزهای آشپزخانه یک فیوز ۱۶. برای روشنایی آشپزخانه یک فیوز ۱۰.البته روشنایی آشپزخانه رو می تونین بندازین روی روشنایی حال
      پریزهای اتاق خواب ها یک فیوز ۱۶
      پریزهای حال یک فیوز ۱۶
      روشنایی اتاق خواب ها یک فیوز ۱۰
      روشنایی حال یک فیوز ۱۰
      روشنایی دستشویی و حموم رو هم می تونید بندازین روی حال
      اگر خرطومی ۵۰ متر باشه، نیاز به سه رشته سیم دارید، یکی ارت یکی فاز و یکی نول. در این صورت به ۱۵۰ متر سیم نیاز دارید. البته برای هر کدوم یک متر اضافه بگیرین بد نیست. در ضمن خرطومی کش میاد اون رو هم باید در نظر داشته باشید.

      برای روشنایی ها سیم ۱.۵ و برای پریزها سیم ۲.۵

      ۲

  14. با سلام و عرض ارادت میخواستم ببینم برای برق کشی ساختمان بهتر برای روشن شدن لامپ ها نول رو توسط کلید قطع و وصل کنیم یا فاز رو

    ۲

    1. سلام جناب مهندس … الان متوجه شدم که چکار کنم … خیلی خیلی ممنونم از راهنماییتون …
      البته لطفا بفرمایید که هزینه سیم کشی این ساختمان چقدر هستش!؟

      ۲

  15. سلام
    دیروز از اداره برای ما یک کنتور برق ۲۵ ارت دار خانگی نصب کردن اما مامور برق سیم نول کنتور رو به شمش ارت متصل کرد و سپس داخل محافظ جان برد .من دلیل رو از مامور جویا شدم گفتن ما اینجوری نول رو ارت دار میکنیم و به اصطلاح نول ارت دار هست . من داخل ساختمان تمام پریز ها رو سه سیمه کشیدم و ارت دار هستن میخواستم بدونم آیا اتصال نول به ارت اصولی هست یا از خودشون در آوردن و اونوقت ارت درست عمل میکنه؟
    این مسئله من رو گیج کرده لطف میکنید راهنمایی کنید ممنون.

    ۳

    1. سلام آقا مهدی. بله درسته. اداره برق بنا به تشخیص خودش در بعضی مناطق نول رو به ارت ساختمان متصل می کنه. که بیشتر برای مشترکانی که فاصله زیادی تا ترانس برق محله شون دارن این کار انجام میشه .این کار باعث میشه تا افت ولتاژ سیم نول در برگشت از منزل شما تا ترانس برق از بین بره.

      ۳

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853