0
0

جعبه فیوز

61191 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با سلام
    خانه ی ما دارای چهار اتاق خواب حال و پذیرایی و اشپزخانه می باشد و قصد مرمت ان را داریم و همچنین می خواهیم فیوز برق نیز در راهرو برای ان نصب کنیم جالب اینجاس که از جعبه ی تقسیم اصلی که در راهرو هست به صورت مجزا برای اتاق ها لوله ای رد نشده بلکه مثلا اتاق ها از جعبه ی های تقسیم حال و پذیرایی استفاده کرده اند در این حالت ایا امکان نصب جعبه ی فیوز برای خانه ی ما وجود دارد در این حالت باید به چه شکل عمل کرد و چند فیوز به کار بردو از چه نوعی ؟
    سوال دیگری که دارم این است که برای کولر گازی ظاهر باید از سیم یکدست استفده کرد در این حالت باید خرطوم جدیدی برای ان نصب کرد یا از درون خرطومهای موجود استفاده کرد و ایا باید ان رو به جعبه ی فیوز نیز اورد و برای ان فیوز جدا گانه نصب کرد
    با تشکر

    ۳

    1. سلام. برقکشی منزل شما به صورت قدیمی اجرا شده. و سرخط روشنایی تمام اتاق هاتون مشترکه. شما تنها می تونید یک دونه فیوز در ابتدای سرخط ورودی قرار بدین. از جعبه فیوز های روکار تکی هم استفاده کنید تا نیازی به خرابکاری زیاد نباشه.
      ۲- بله برای کولرگازی باید سیم یکدست استفاده بشه. و برای اون باید لوله گذاری مجزا انجام داد و در داخل جعبه فیوز یک فیوز مجزا نصب کرد.
      البته چون برقکشی منزل شما قدیمیست، فک نمی کنم که کابل اصلی ورودی به داخل واحد جوابگوی کولر گازی باشه. بنابراین باید مستقیم از کنتور تا کمپرسور بالای پشت بام یک کابل مجزا نصب کنید. شاید از نما یا از درز انقطاع ساختمان بشه این کار رو کرد.

      ۳

  2. با درود به شما مهندس عزیز و تشکر بابت مطالب آموزنده شما
    سوالی در مورد کولر آبی با برق dc دارم.
    ما به تازگی کولر منزل رو تعویض کردیم و خواستم بودنم کلید محافظ جانش رو باید قبل از ورود به فیوز مینیاتوریش نصب کنم یا به جای فیوز قبلی، محافظ جان رو نصب کنم؟

    ۱

    1. سلام. مرسی. کلید محافظ جان رو بعد از فیوز مینیاتوریش وصل کنید.
      البته نصب فیوز مینیاتوریش خیلی هم الزامی نیست.

      ۳

  3. سلام،در بعضی موارد مجبور هستیم با سیم برقدار کار کنیم،یعنی امکان قطع برق وحود ندارد،دسترسی به فیوز نداریم،وباید سیم فاز را لمس کنیم،راه کار ایمن شما برای این مواقع چیه؟با تشکر

    ۳

    1. سلام آقا میثم. بنده خودم چند سالی هستش که دیگه حوصله رفتن تا پایین و قطع کردن فیوز اصلی رو ندارم. یک شی پلاستیکی یا چوبی پیدا می کنم و زیر پام میزارم، مثل یک چهار پایه یا صندلی پلاستیکی. بعدش اگر دست به سیم فاز بزنید دیگه خطری نداره. البته مسئولیت این کار پای کسیه که این کار رو میکنه.

      ۳

  4. سلام و خسته نباشین خدمت جناب مهندس
    آقای مهندس امکان داره نرخ قیمت سیم کشی ساختمان رو بفرمایین؟
    مثلا اگه شعله ای کار کنیم قیمت کنده کاری و لوله گذاری و سیم اندازی و نصب کلید و پریز و چراغ چند میشه؟اگه متر مربع کار کنیم قیمت چقدره؟با تشکر فراوان

    ۳

  5. با سلام
    کلید محافظ جان بدون اینکه خطایی در مدار داشته باشیم عمل میکنه اشکال کار کجاست اگه ممکنه نحوه عیب یابی رو توضیح بدین. با تشکر

    ۱

    1. سلام سیم ارت اصلی که از تابلو کنتورها به داخل جعبه فیوز میاد رو از بقیه سیم های ارت (در داخل جعبه فیوز) قطع کنید. و بفرمایید که با انجام این کار آیا درست میشه یا نه؟

      ۱

    1. سلام آقا محمد. در مورد پریزهای آشپزخانه به طور مفصل در کتاب آموزش برق ساختمان صحبت کردیم. استاندارش اینه که در آشپزخانه ۶ پریز برق نصب بشه. برای یخچال، هود، اجاق گاز، ماشین لباسشویی، پکیج، و یکی هم برای روی پیشخوان آشپزخانه

      ۳

  6. با سلام
    ناظر برق ما میگه که برای کولر و آشپذ خونه هم باید محافظ جان ۱۶ آمپر بصورت جداگانه ،غیر از محافظ جان اصلی، کار بذاریم آیا این کار طبق مقررات جدید مبحث ۱۳هست یا فقط یه سخت گیری سلیقه ایه؟

    ۳

  7. سلام. خسته نباشید
    در جعبه فیوز من یک فیوز ۱۰ آمپر هست که یک کولر و یک یخچال و فر برقی و کتری برقی همه روی همین فیوز قرار گرفته. در بعضی مواقع که همه این وسایل روشن باشن فیوز میپره. سوالم اینه که آیا من میتونم بجای فیوز ۱۰ امپر فیوز ۲۰ آمپر قرار بدم؟ چه مشکلی ممکنه پیش بیاد؟

    ۱

    1. سلام. بهتر بوده که برقکار قبلی سرخط کولر رو از یخچال و فر و کتری جدا میکرده . ولی در کل حالا شما باید به جای فیوز ۱۰ آمپر یک فیوز ۱۶ آمپر نصب کنید. مشکلی پیش نمیاد.

      ۱

  8. سلام
    سوالی داشتم در مورد کولر آبی .
    آیا می توانیم از ۲ کلید مینیاتوری برای اطمینان بیشتر در کنار کولر استفاده کنیم ؟
    یک rccb کلید جان در کنار کولر قرار دهیم . و در ادامه سیم که واردجعبه فیوز هر طبقه میشود . در جعبه فیوز یک کلید هم مربوط به کولر هست.

    ۳

    1. سلام.
      بله امکان پذیره. یک کلید محافظ جان و یک فیوز. ولی بدونید محافظ جان کار فیوز رو هم انجام میده و این کار هزینه اضافی رو دستتون میزاره.

      ۱

  9. سلام. در مبحث ۱۳مقررات ملی ساختمان اومده که کلید محافظ جان باید بعد از فیوز مینیاتوری نصب بشه ولی شما در نقشه ای گذاشتید در سایت قبل از فیوز ها نصب کردید علتش چیه؟

    ۳

    1. سلام. کلید محافظ جان بعد از فیوز اصلی و قبل از فیوز سرخط ها قرار می گیره که در نقشه بالا فیوز اصلی ترسیم نشده. چون نصب فیوز اصلی در داخل جعبه فیوز اختیاریه.

      ۳

      1. سلام. در مبحث ۱۳مقررات ملی ساختمان اومده که کلید محافظ جان باید آخرين وسيله اي باشه كه در مدار نصب ميشه (بعد از فيوز ها —- سمت بار ) ميشه بيشتر توضيح بدبد ممنون

        ۳

  10. با سلام و عرض ادب .سوالی در خصوص مینیاتوری سه فاز حفاظ جان دارم …اول اینکه نحوه بستن نول به چ صورتی میباشد ؟یعنی باید نول ورودی مستقیم بر روی حفاظ جان نصب شود و تمامی خروجی ها بر روی خروجی حفاظ جان نصب شود یا اینکه میتوان از بین انها انشعاب گرفت؟!؟؟!جواب این سوال خیلی برام مهمه …چون از بینشون که انشعاب گرفتم حفاظ جان اصلا وصل نمی ایستاد؟واینکه ایا امکان هست از تو ساختمان مشکل باشد چون یطرف خانه برق لامپهای سقفش روشن نمیشه و کلید میناتوری ها همه بالا هستن…

    ۳

    1. سلام. یک نول از کابل اصلی به ترمینال نول ورودی محافظ جان وصل میشه و از نول خروجی محافظ جان به مصرف کننده میره. هر کدوم از سه تا فاز هم به صورت مجزا وارد یکی از ترمینال های بالای محافظ جان میشن و از ترمینال های زیر محافظ جان خارج میشن.

      ۳

      1. با سلام تشکر از جنابعالی ..و اینکه دوستانی عرض کردن که استفاده از محافظ جان ممکن است هرزگاهی بپره میگن که سیم کشی برق خانه خیلی شرطه ؟ایا چنین چیزی صحت داره چون بنده فقط یه تابلو برق بستم براشون

        ۳

        1. سلام. مرسی. اگر سیمکشی خانه درست انجام شده باشه دلیلی نداره که محافظ جان بپره. مگر اینکه در جایی نشتی جریان ایجاد شده باشه.

          ۳

  11. با سلام و خسته نباشید
    جناب مهندس ما یه آیفون صوتی الکتروپیک داریم این درب بازکن ما هی خراب میشه چند بارم عوضش کردم دیگه خسته شدیم نمیدونیم چیکار کنیم لطف کنین ما رو یه راهنمایی بکنین تا مشکل ما حل بشه؟
    با تشکر

    ۱

    1. سلام محمد جان. الکتروپیک آیفون خوبی هستش و تنها مشکلش قفل بازکن ضعیف اونه که زود به زود خراب میشه. می تونید از قفل باز کن تابا به جای اون استفاده کنید.

      ۳

  12. عرض سلام و خسته نباشید.
    برای هر سر خط باید جداگانه لوله گذاری کرد یا میشه چندین سرخط رو از داخل یه لوله رد کرد؟

    ۳

  13. سلام
    لطفاً نقشه کامل سیم کشی و نحوه نصب آيفون صوتی و تصویری رابا جزییات ارسال کنید
    باتشکر از اطلاعات کاملتون

    ۳

  14. سلام خسته نباشید میشه مثال برای پذیرای سرخط پریز وکلید ها رو در یک لوله قرار داد یا سرخط انتن وتلفن رو در یک لوله ممنون

    ۳

    1. سلام. مرسی. مقررات برق ساختمان میگه که برای هر مدار باید یک لوله جدا نصب بشه.
      ولی برقکارها برای مصرف کمتر لوله های برق زیاد از این کارها می کنن.

      ۳

  15. سلام خسته نباشید،من دارم خونمون رو برق کشی میکنم،میخواستم ازتون بپرسم برق راه پله رو از کدوم کنتر باید تامین کنم،که راه پله از واحد ها جدا باشه،و خواهش دیگه اینکه کتابتون رو برام ایمیل کنید ممنون

    ۳

  16. سلام . تشکر از سایت خوبتون . چند تا سوال داشتم
    توی برق کشی نظام مهندسی گفته می شه که باید مسیر روشنایی با مسیر پریز از هم جدا باشه .آیا اگه ما برای صرفه جویی در سیم کشی و راحتی کار برای هرمسیر سیم فاز پریز (سیم ۲/۵)و فاز روشنایی(سیم ۱/۵) و نول(سیم۲/۵) و ارت(سیم۲/۵) را باهم در یک لوله ببریم و از یک سیم نول برای هردو مدار استفاده کنیم و در داخل جعبه فیوز برای روشنایی فیو ز ۱۰ وبرای پریز ۱۶ بزاریم اشکالی دارد ؟ (چون جایی می خواستم این کاررا بکنم و مهندس ناظر قبول نکرد . اگر اشکالی داردلطفا دلیل آن را بفرمایید )
    لطفا در مورد روش اجرای ارت در ساختمان و میله ارت و چاه ارت هم مطلبی قرار دهید . در یک ساختمان که سیم کشی سیستم ارت را هم برای آن انجام دادم پس از پایان کار متوجه شدم که سیم ارت به دلیل مجاورت با سیم های دیگر و قرار گرفتن در یک لوله مقداری برق در آن القا می شوذ که باعث می شود همه چنگگ های مربوط به ارت پریز برق ضعیفی داشته باشد (مطمئن هستم که این برق القایی است و نشتی نیست )به نظر بنده برای سیم کشی اصولی باید سیم ارت را جدا به هر قسمت برد و برای برق اصلی هم کابل ۳*۶ نباید کشید و ارت را هم باید جدا از کابل برق برد. به نظر شما برای نداشتن این برق ضعیف که باعث می شود بدنه بعضی از وسایل خانه هم برق دار شود چه کار باید کرد؟
    تفاوت کابل مفتولی و رشته ای در چیست و هرکدام چه کاربرد هایی دارند و کدام یک بهتر است؟
    ببخشید که زیاد شد .خواستم سوال کامل بپرسم . برایتان آرزوی سلامتی و موفقیت می کنم.

    ۱

    1. سلام. مرسی
      ۱- بله اشکال داره. اولا لوله گذاری برای روشنایی و پریزها باید جدا از یکدیگر باشه. دوما وقتی شما از یک رشته سیم نول برای روشنایی و برای پریزها استفاده می کنید، تحمل هر دو مدار به اندازه همون یک رشته سیم نول خواهد بود. پس باید برای هر کدوم یک رشته سیم نول جدا نصب کنید.
      ۲- قطعا مقدار این برق القایی بسیار ضعیفه پس نمی تونه اتصال اون به بدنه دستگاه ها باعث برق دار شدن بدنه بشه. زیاد روی اون مقدار برق القایی حساس نشین.
      ۳- از نظر جریان عبوری که فرقی با هم ندارند. تنها از نظر کاربرد و مکانی که مورد استفاده قرار میگیرن تفاوت دارن. مثلاً مقررات برق ساختمان میگه که برای کولر آبی حتما باید از کابل مفتولی استفاده بشه، چون سیم رشته ای، تارهای زیادی داره و شاید برقکار در موقع نصب حواسش نباشه و یکی از این تارها رو نبینه و با بدنه کولر برخورد کنه. در این صورت برقگرفتگی ایجاد میشه.
      یا اینکه مثلاً انعطاف سیم رشته ای بیشتر از سیم مفتولیه و عبور دادن آن از داخل لوله های برق راحت تره.

      ۳

      1. با تشکر
        آیا اگر در همان یک مسیر یک سیم ۱/۵ دیگر را برای نول روشنایی اضافه کنیم مشکلی دارد؟
        لطفا درمورد تاسیسات برق بیمارستان هم اگر می توانید راهنمایی ام کنید ؟ و باید به چه مواردی تسلط داشته باشم ؟اگر نقشه یا منبعی هم معرفی کنید ممنون می شم. (برای مصاحبه شغلی می خوام …)
        ممنون از سایت خوبتون…..

        ۳

        1. سلام. بله مشکل حل میشه.
          برق بیمارستان تا حدودی شبیه به برق منازل مسکونیست با این تفاوت که در بیمارستان ها مواردی مثل برق اضطراری، سیستم هشدار دهنده به پرستارها، تهویه، شبکه، تلفن سانترال، و … وجود داره. که باید روش کار هر کدوم رو به صورت مجزا مطالعه کنید.

          ۳

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853