0
0

جعبه فیوز

60855 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با عرض سلام. آیا راهی درست و مهندسی چگونه است سوال در بستن جعبه فیوزها از بالا فاز بدین و در پایین خروجی بگیریم یا برعکس.

    ۲

    1. سلام. بله روش درست و مهندسی اینه که از بالا فاز بدین و از پایین خروجی بگیرین.
      ولی در کل در عملکرد فیوزهای مینیاتوری فرقی نداره که ورودی از بالا باشه یا پایین، و استاندارد این حرف رو زده فقط به خاطر اینکه یک قراره مشخص بین همه مجری ها باشه. و همشون یک شکل بشن.

      ۳

  2. سلام خسته نباشید مهندس
    میخاستم بدونم۱- برای آشپزخونه چندتا فیوز ۱۶ لازمه
    ۲- برای سیم کشی ساختمان آیا کار درستیه تمامی سیم کشی با سیم ۲.۵ انجام بشه

    ۴

    1. سلام. مرسی. برای آشپزخانه ۲ تا سرخط با ۲ تا فیوز ۱۶ آمپر کافیه.
      ۲- برای روشنایی ها باید از سیم ۱/۵ و برای پریزها از سیم ۲/۵ استفاده بشه. ولی اگر شما برای روشنایی ها هم از سیم ۲/۵ استفاده کنید از نظر مقررات خطایی انجام ندادید فقط هزینه هاتون میره بالاتر.

      ۶

  3. با سلام چندتا سوال داشتم
    ۱.اگر اداره برق تابلو کنتور نصب کنه همراه با چاه ارت ،آیا می شه سیم ارت طبقاتو به همون شینه ارت تابلو برق وصل کرد و خودمون چاه نکنیم؟
    ۲.اگر قبلا چاه کنده باشیم و خودمان ارت داشته باشیم همراه با شینه،آیا باید نول رو هم به شینه وصل کنیم؟
    ۳.اگر بعدا اداره برق تابلو با شینه بده،تلکلیف شینه و چاه ما چی می شه؟باید به شینه تابلو هم بندی بشه؟
    ۴.وقتی نول و ارت رو تو ورودی به هم وصل می کنیم،چرا اصلا ارت داریم پس؟نمون نول ساختمونو هم بندی نمی کنیم و یه سیم اضافی میارم؟
    با سپاس از حوصله و وقتتون

    ۴

    1. سلام. ۱- تا به حال ندیدم که اداره برق خودش بیاد و در کنار تابلو کنتورها چاه ارت ایجاد کنه. پس ساختمون خودش باید چاه ارت داشته باشه.
      ۲- بله باید وصل کنید. البته این اتصال تنها باید در داخل تابلو کنتور صورت بگیره و در هیچ جای دیگه در ساختمان نول با ارت تماس نداشته باشه.
      ۳- بله باید شینه شما به شینه تابلو متصل بشه.
      ۴- چند تا دلیل داره. یکی اینکه اگر نول شبکه قطع بشه، باز هم ارت از خطرات برقگرفتگی محافظت کنه. دوم اینکه یک جور پشتیبان کمکی برای نول حساب میشه. پس وجودش الزامیه. سوم اینکه چاه ارت همه ساختمان های یک محله باید دست به دست هم بدن تا به اون حداقل اهم برسن. نمیشه که یکی مجتمعی بگه ما ارت نمی زنیم و از ارت بقیه استفاده می کنیم.

      ۵

      1. ممنون از سرعت عمل و حوصله جناب عالی در جواب دادن
        در مورد جواب سوال اول؛مثلا برای یک ساختمان چهار طبقه،همیشه میان کنار ساختمون و نزدیک تیر برق چاهی می کنن برای تقویت pen و همراه با فازها به داخل تابلو برق مشترک می برن
        که بدنه تابلو و شینه نول به به این penوصل می شه
        خب وقتی این کار انجام شده چه لزومی به کندن چاه جدید هست؟

        ۳

        1. خواهش می کنم.
          اوکی متوجه منظورتون شدم. وجود اون چاه دلیل بر این نمیشه که شما به یک چاه ارت دیگه نیاز نداشته باشید. بنا به دلایلی که در کامنت قبلی گفته شد.

          ۲

          1. درود بر شما
            یک سوال دیگه داشتم جسارتا
            در ساختمانی
            هادی حفاظتی pe طبقات و الکترود زمین رو به شینه pe یا ارت وصل کردیم، نول ها رو هم به شینه نول.
            جفت این دو شینه رو هم با جامپر به هم وصل کردیم.
            دعوای ما با نماینده اداره برق در این قسمت هست که:
            ما اومدیم هادی pen را به شینه pe یا همون ارت وصل کردیم و اما ایشون می گن هادی pen باید به شینه نول وصل بشه.
            کدام درست هست؟
            pen به شینه نول یا pen به شینه pe یا ارت؟

            ۷

          2. سلام. pen اول در تابلو کنتورها به شینه ارت وصل میشه بعدش با جمپر شینه ارت به شینه نول وصل میشه.

            ۳

  4. سلام خدمت مدیر محترم // خدا بهتون قوت بده جای خسته نباشید و تشکر فراوان // از زمانی که وارد سایت شما شدم خیلی تو کارم پیشرفت کردم // به لطف راهنمایی شما امروز تونستم برای یه کارگاه جعبه فیوز رو از ابتدا کامل ببندم و برق کشی کنم// تشکر فروان از شما مدیر محترم // خداوند بهتون تن سالم بده دلتون شاد // بی نهایت سپاسگزارم // امیدوارم روزی برسه که از همین سایت بتونم استاد کار بشم

    ۲

    1. سلام احمد جان. از لطفت بی نهایت سپاسگذارم. خبر موفقیت و پیشرفت شما بسیار ما رو خوشحال می کنه.انشاا… همیشه در مسیر پیشرفت قدم بردارید.

      ۴

  5. سلام ببخشید من چندتا سوال داشتم ممنون میشم اگه جواب بدین:
    یکی اینکه در لوله گذاریاز جعبه فیوز تا کلید ها و پریز ها، باید لوله های سرخط روشنایی و پریز جدا باشند یا میشه سیم های هر دو سرخط رو از یک لوله رد کرد؟؟
    سوال دیگه اینکه اگه مثلا لوله ایی که کابل ایفون یا تلفن ازش رد کردیم از کنار لوله برق رد بشه مشکلی براش پیش میاد؟؟
    و سوال اخرم اینکه برای سیم ارت بهتره از چه شماره ایی استفاده بشه؟؟
    ممنون

    ۲

    1. سلام. خواهش می کنم. ۱- لوله ها حتماً بایستی جدا باشن
      ۲- اگر لوله هاشون مجزا باشه و بعدش خود لوله ها به همدیگه چسبیده باشن، خیر مشکلی پیش نمیاد.
      ۳- سیم ارت در ساختمان همیشه باید برابره سیم فاز باشه. یعنی برای روشنایی ها که از سیم فاز ۱.۵ استفاده می کنید باید برای ارت هم از ۱.۵ استفاده کنید.

      ۴

  6. سلام مهندس جان
    از راهتماییهای شما بسیار سپاسگذارم
    ایفون تابا مدل ۱۰۷۰ رابا کمک شما به خوبی نصب کردم
    یک مشکل کوچیک دارم
    وقتی شاستی درب بازکن را میزم که درب باز بشه کمی تصویر مانیتور پرش پیدا میکنه؟؟
    کمال تشکر را از شما دارم

    ۳

  7. باعرض سلام وخسته نباشید محضر باسعادت جناب مهندس مرادی.ریموتی که فرمودین چند رله باشه
    خیلی ممنون

    ۲

    1. سلام. بله مشکلی نداره. پیشنهاد می کنم که از ۱۲ ولت ac ترانس به برد ریموت بتا وصل کنید تا تاثیری در عملکرد آیفون هم نداشته باشه.

      ۶

  8. باعرض سلام وخسته نباشید خدمت استاد گرامی جناب مهندس مرادی.اقای مهندس برای ریموتی کردن در بازکن تابا از چه ریموتی میتونم استفاده کنم.باتشکر

    ۶

    1. سلام آقای ذوالجناحی عزیز و ممنون که سوالاتتون رو در بخش “سوالات خوانندگان کتاب برق ساختمان” مطرح نمی کنید.
      از برد ریموت بتا استفاده کنید. هر قیمتش مناسبه و بردش خوبه.

      ۳

  9. سلام
    منظورم اینکه جایی که ما هستیم هنوز اداره برق کنتور را وصل نکرده است
    به قول معروف سازنده مستقیم از تیر برق کشیده.

    ۸

    1. سلام. عباس آقا، کمی سوالتون رو دست کاری کردیم که درِ سایت ما رو تخته نکنن.
      پاسخ: بله شما می تونید از استابلایزر یا تقویت کننده ولتاژ استفاده کنید. یک استابلایزر ۶ کیلو وات برای کار شما جوابگوست.

      ۲

  10. با سلام و خسته نباشید
    ایا اتصال نول ها و ارت در جعبه فیوز باید با شینه باشه؟
    در اینصورت شینه مناسب چطوره؟ چون شینه های بازار خیلی ضخیم هستن و برای تابلو اصلی مناسبن

    ۶

    1. سلام. هرگز نباید در جعبه فیوز ارت و نول به همدیگه متصل بشن.
      خود اداره برق به تشخیص خودش در داخل تابلوی کنتور اصلی ارت و نول رو به همدیگه متصل میکنه.

      ۴

      1. سلام
        منظور من اتصال نول و ارت به همدیگه نیست -قبول دارم کمی جمله ام شک بر اندازه ولی منظورم اتصال نول ها به هم و اتصال ارت ها به هم در جعبه فیوزه نه نول به ارت
        منظورم اینه که ایا باید برای اتصال نول و ارت سرشاخه ها در جعبه باید شینه بذارین یا همینطوری سیمها رو به هم تاب بدیم؟ شینه مخصوص این کار رو تصویری ازش دارید چون شینه های سوراخ دار بازار خیلی ضخیم هستن و به نظر میاد برای جعبه کنتور باشند

        ۴

        1. سلام. اوکی. طبق مبحث جدید ۱۳ ساختمان: بله حتماً بایستی از شینه ترمینالی ارت و نول استفاده کنید. و استفاده از چسب برق مجاز نیست.
          به این خاطر شینه ها سوراخ هاشون ضخیم تره چون بایستی اول سرِ سیم رو “سرسیم” بزنید بعد بکنید داخل سوراخ. اگر کتاب آموزش برق رو خونده باشید در صفحه ۳۶ عکس این شینه ها رو آوردیم.

          ۶

  11. سلام و تبریک درباره سایت خوبتون
    می خواستم بدونم که فیوز اصلی واحد در جعبه برق پارکینگ ۳۲ است البته کنتور هنوز نداریم و فیوز اصلی در جعبه فیوز هم ۳۲ است و چون برق ضعیف است می خواهم یک ترانس تقویت برق در کنار جعبه فیوز بزارم که این ترانس ۲۷ آمپر و ۶ کیلو وات است آیا می شود این کار رو کرد یا خیر و اینکه این ترانس کل خانه به علاوه کولر گازی ۱۸۰۰۰ رو جواب می دهد؟
    و در آخر هم آیا برای تقویت ولتاژ راهی به غیر از ترانس گذاشتن وجود دارد یا خیر ( ولتاژ بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ است)

    ۳

    1. سلام. مرسی. متوجه سوالتون نشدم. شما می فرمایید کنتور ندارید و بعدش گفتین که برق ضعیف است؟؟؟ واضح تر می فرمایید؟؟؟

      ۵

  12. با عرض سلام خدمت شما
    خواستم بپرسم شینه نول و شینه ارت در تابلو برق چه طوری به هم وصل میشن و سوال بعدی این هست که فیوز محافظ جان بهتر هست که در جعبه فیوز باشه یا بلافاصله بعد از کنتور؟

    ۴

    1. سلام. شینه ارت و شینه نول در تابلوی اصلی یعنی تابلوی کنتورهای به همدیگه وصل میشه نه در داخل جعبه فیوز.
      و این وظیفه اداره برقه که به تشخیص خودش این کار رو انجام میده. با یک کابل شماره ۱۰ که دو سرش کابلشو داره این کار رو می کنن.
      محافظ جان بهتره که در جعبه فیوز باشه.

      ۳

  13. سلام
    خسته نباشی
    من از کابل اصلی قبل کنتور خش دادم و یه کابل دیگه وصل کردم بعد سیمهای فاز و نول که از کنتور میره به جعبه فیوز از کنتور باز کردم به سر اون کابل وصل کردم البته فیوز ۲۵ زدم رو فاز
    ۱-ایا برا وسایل مشکلی پیش میاد به مرور یا نه
    سوال دیگه ایی که داشتم اینه که فیوز داخل کنتور B32 هستش اما فیوزای داخل جعبه فیوز دمه در C25 هستش..فیوزای دمه درو عوض کنم با B32؟

    ۳

    1. سلام.مرسی. ۱- همه چیز بستگی به نوع اتصالاتتون داره اگه اتصالات رو خوب برقرار کرده باشید و از کابل های ضعیف استفاده نکرده باشید، مشکلی پیش نمیاد. البته هنوز نفهمیدم که چرا این کار رو کردین.
      ۲- خیر نیازی نیست. و همونطور که در بالا توضیح دادیم بهتره که فیوز کنتور از نوع بی و فیوز اصلی جعبه فیوز از نوع سی باشه. ۲۵ و ۳۲ بودنش هم زیاد مهم نیست. چون درسته که روی فیوز می نویسن ۲۵ آمپر ولی این مقدار خیلی دقیق نیست.

      ۵

  14. سلام مهندس جان
    مشکلی برام پیش اومده امیدوارم بتونی کمکم کنی
    کنتور خانه ما ۲۵ امپره .یک محافظ جان ۲۵ امپر سر راه فیوزها نصب کردم.تا اینجای کار درست بود.اما وقتی که داشتم ریسه نور مخفی را برای اتاق خواب تست میکردم ریسه اتصالی داشت وکنتور اصلی پرید.چرا فیوز ۱۶ امپر اتاق خواب یا فیوز محافظ جان عمل نکرد
    کمال تشکر را از شما دارم از این که وقت گرانبهایتان را صرف ملت عزیزمان میکنید

    ۸

    1. سلام. شاید فیوز ۱۶ آمپر داخل جعبه فیوز از نوع سی بوده و فیوز کنتور از نوع بی بوده که در اینصورت مسلماً فیوز بی می پره.
      ولی اینکه می فرمایید محافظ جان عمل نکرده باید به سلامت اون شک کرد.
      اون کلید تست که میفرمایید باهاش تست کردید و سالم بود، فقط یک جریان نشتی ۳۰ میلی آمپر رو شبیه سازی میکنه و نمی تونه اتصال کوتاه رو شبیه سازی کنه. یعنی اگر اون کلید تست رو زدید و محافظ جان پرید یعنی محافظ جان شما نشتی ها رو شناسایی می کنه و این دلیل نمیشه که اتصال کوتاه رو هم شناسایی کنه. پس احتمالا در داخل محافظ جان اون قسمتی که اتصال کوتاه رو تشخیص میده خراب شده.

      ۵

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853