0
0

جعبه فیوز

60736 بازدید

الهی به توکل خودت. سلام دوستان، حالتون خوبه؟ اوضاع احوال بکامه؟ امروز قصد دارم در این آموزش کوتاه، روش نصب و سیمکشی جعبه فیوز با کلیدهای مینیاتوری و کلید محافظ جان را تقدیم شما کنم. البته اگر می خواهید باسوادها به این اسامی خورده نگیرند به جعبه فیوز بگویید تابلو برق انتهایی و به کلید محافظ جان بگویید کلید جریان باقیمانده.

 

جعبه فیوز

 

 

آموزش نصب جعبه فیوز در برق ساختمان

جعبه فیوز یا تابلو برق انتهای یا تابلو برق واحدها هر سه اسم‌هایی هستند که برای جعبه فیوز بکار می‌روند، جعبه فیوز قلب تپنده برق هر منزل مسکونی ست که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود. در نقشه های برق ساختمان آن را با علامت اختصاری DP نشان می دهند.

وقتی گفته می شود که یک جعبه فیوز هشت تایی است، یعنی این جعبه فیوز گنجایش نصب ۸ کلید مینیاتوری را دارد. جعبه فیوزها در هر سایزی که بخواهید در بازار موجودند، ولی در برق ساختمان بیشتر از نوع ۱۲ تایی استفاده می‌شود.

تا چند سال قبل در ساختمان های مسکونی خبری از جعبه فیوز نبود و به روش جعبه تقسیم سیمکشی منازل انجام می شد. ولی از آنجا که جعبه فیوز مزیت های زیادی را با خود آورد. استفاده از آن فراگیر و حتی مقررات برق ساختمان استفاده از آن را الزامی کرد. بزرگترین مزیت جعبه فیوز این است که در صورت ایجاد مشکل در یک سرخط، تنها آن مسیر از مدار خارج می شود و برق بقیه مسیرها قطع نمی شود. و مزیت دیگر هم افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات و وسایل برقی است.

 

انواع فیوز در برق ساختمان :

قبل از این که به سراغ جعبه فیوز و نقشه سیم کشی آن برویم ابتدا باید فیوزها را بشناسیم.

فیوز : فیوزها انواع مختلفی دارند ولی در برق ساختمان بیشتر با نوع فشنگی ، اتوماتیک، مینیاتوری سروکار داریم، پس به توضیح همین سه مورد بسنده می کنیم. این سه مدل، مدارات برق را در مقابل اتصال کوتاه (یعنی برخورد سیم فاز با نول) و اضافه بار ( یعنی کشیدن جریانی بیشتر از جریان نوشته شده روی فیوز ) محافظت می کنند. فقط یک ورودی و یک خروجی دارند و در مسیر سیم فاز قرار می گیرند، پس می توان گفت که این فیوزها به صورت سری در مدارهای برق ساختمان قرار می گیرند.

فیوز فشنگی:
در تصویر پایین یک مدل فیوز فشنگی به همراه پایه آن را مشاهده می کنید. این فیوزها از سه قسمت تشکیل شده اند. مغزی، کلاهک و پایه فیوز. که مغزی روی پایه فیوز قرار می گیرد و کلاهک روی مغزی قرار می گیرد.

در صورتی که این فیوز عمل کند، باید مغزی آن دور انداخته شود. چون مغزی فیوز فشنگی یکبار مصرف است. برای تعویض مغزی باید کلاهک روی آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید و مغزی را بیرون آورده و تعویض کنید.

فیوز فشنگی

فیوز فشنگی

 

فیوز اتوماتیک یا آلفا:
و در تصویر پایین فیوزهای اتوماتیک یا آلفا را مشاهده می کنید. برخلاف فیوزهای قبلی که یکبار مصرف هستند، این فیوزها اگر عمل کنند، کافیست چند ثانیه صبر کنید تا خنک شوند و سپس دکمه مشکی که روی آن قرار گرفته را دوباره فشار دهید تا اتصال برقرار شود. دکمه قرمز رنگ هم به این خاطر است که بتوانید به صورت دستی فیوز را قطع کنید.
این فیوزها هم مانند فیوزهای قبلی روی یک پایه بسته می شوند.

فیوز اتوماتیک

فیوز اتوماتیک

استفاده از فیوز فشنگی و فیوز اتوماتیک دیگر منسوخ شده و حتی مقررات ملی ساختمان استفاده از فیوز اتوماتیک را منع کرده است.

کلید مینیاتوری:
و در پایین تصویر یک کلید مینیاتوری را مشاهده می کنید. کلیدهای مینیاتوری پرکاربردترین فیوزها در برق ساختمان هستند.
این فیوزها از لحاظ سرعت کار به چند دسته تقسیم می شوند. که با حروف اختصاری که روی آن درج می‌شود مشخص می‌شوند. این حروف عبارتند از:

  • نوع A : تندکار
  • نوع B : تقریبا تندكار
  • نوع C : متوسط
  • نوع D : كندكار

ما در برق ساختمان فقط با نوع B و C سروکار داریم که نوع B برای سرخط روشنایی ها و نوع C برای سرخط پریزها استفاده می‌شود. تا قبل از این برقکارها همه فیوزهای یک ساختمان را از نوع C انتخاب می کردند ولی در مقررات جدید تاکید شده است که باید برای روشنایی ها از نوع B و برای پریزها از نوع C استفاده کنید.
به کلید مینیاتوری زیر نگاه کنید، روی آن کلمه C25 درج شده است، یعنی این فیوز از نوع C و ۲۵ آمپر است.

کلید مینیاتوری

نقشه سیمکشی و سربندی جعبه فیوز :

ابتدا نقشه نصب کلیدهای مینیاتوری را در تصویر پایین به شما نشان می‌دهم. آنگاه به سراغ توضیحات بیشتر در مورد هر قسمت میروم. اگر می خواهید فیلم نصب این نقشه ها را بصورت عملی مشاهده کنید، پیشنهاد میکنم دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان را مشاهده کنید.

 

نقشه جعبه فیوز

نقشه جعبه فیوز

 

نکته: ورودی و خروجی در کلیدهای مینیاتوری مهم نیست، یعنی در عملکرد کلید مینیاتوری تاثیر ندارد که شما ورودی را از بالای فیوز وصل کنید یا از پایین. ولی در استانداردهای برق ساختمان آمده است که بهتر است ورودی را از بالای کلید مینیاتوری و خروجی از پایین کلید باشد.

 

نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان

کلید جریان باقیمانده یا همان کلید محافظ جان کم کم دارد جای خود را در برق ساختمان باز می کند. زیرا افراد کم کم متوجه مزیت های این دستگاه می شوند. این کلید می تواند از برق گرفتگی اشخاص، شوک الکتریکی، جریان نشتی از مدار شما محافظت کند.

کلیدهای محافظ جان ۲ ورودی و ۲ خروجی دارند. چون علاوه بر سیم فاز، سیم نول هم به آن وصل می شود. خب حالا نقشه نصب جعبه فیوز همراه با کلید محافظ جان را برایتان ترسیم کنیم.

روش نصب کلید محافظ جان

 

می بینید که فاز و نول از قسمت بالای کلید محافظ جان وارد شده و از قسمت پایین خارج می شود. ولی برای کلیدهای مینیاتوری و فشنگی اینکه ورودی از بالا باشد یا پایین، مهم نیست.

نکته: در مقررات جدید مبحث ۱۳ آمده است که نصب یک عدد فیوز اصلی، قبل از کلید محافظ جان الزامی است. یعنی در تصویر بالا بایستی یک عدد کلید مینیاتوری همراه آمپر با آمپراژ کنتور نصب شود.

 

خب ابتدا بیایید بررسی کنیم کابلی که برق را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند باید چه سایزی داشته باشد. هم در کتاب آموزش برق ساختمان و هم در دوره فیلم آموزش عملی برق ساختمان در مورد این نکته مهم صحبت کرده‌ام که اگر:

  • اگر کنتور برق ۲۵ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۴ باشد.
  • اگر کنتور برق ۳۲ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۶ باشد.
  • اگر کنتور برق ۵۰ آمپر است، کابل اصلی باید نمره ۳ در ۱۰ باشد.

 

حال به سراغ این موضوع می رویم که، ظرفیت فیوزهایی که در جعبه فیوز نصب می کنیم، چقدر باید باشد؟ یا فیوزهای جعبه فیوز باید چند آمپر باشند؟

  • برای سرخط روشنایی ها از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع B استفاده کنید. (B10)
  • برای سرخط پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر نوع C استفاده کنید. (C16)
  • برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر با آمپراژ کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول فیوز داخل جعبه فیوز بپرد.
  • آمپر کلید محافظ جان بهتر است بالاتر یا مساوی فیوز اصلی باشد. مثلاً اگر فیوز اصلی ۳۲ آمپر است، کلید محافظ جان می تواند ۳۲ آمپر یا ۴۰ آمپر یا حتی بالاتر باشد. هر چقدر آمپر کلید محافظ جان بیشتر باشد طول عمر آن هم بیشتر می شود. ولی دقت شود که جریان نشتی کلیدهای محافظ جان در منازل مسکونی و اداری باید ۳۰ میلی آمپر باشد. پیشنهاد میکنم آموزش روش سیمکشی کلید محافظ جان را مطالعه کنید تا این قسمت را بهتر متوجه شوید.
  • برای سرخط کولر آبی از کلید مینیاتوری ۱۰ آمپر نوع C استفاده کنید. (C10)
  • برای سرخط کولر گازی بستگی به سیمی دارد که برای آن نصب کرده اید، مثلاً اگر برای کولرگازی کابل نمره ۲.۵ استفاده کرده اید باید از کلید مینیاتوری ۱۶ آمپر تایپ سی استفاده کنید.

 

این آموزش توضیح مختصری بود در مورد آموزش نصب کلیدهای مینیاتوری که از کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق انتخاب شده بود، اگر به دنبال مطالب جذابتر در مورد برق ساختمان هستید، سری هم به این کتاب بزنید و فصل اول آن را رایگان دانلود کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=354
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

1041 نظر در مورد جعبه فیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سوال دیگه ای دارم اینکه دوستی پرسیده بودن سیستم ارت ندارن و میشه محافظ جان نصب کرد شما جواب داده بودید بله
    پس سیم ارت تو ساختمون بود و نبودش با محافظ جان ربطی نداره
    درسته این چیزی که من متوجه شدم

    ۳

  2. سلام
    برای یه پروژه مجبور بودم سرخط روشنایی و پریز هر بخش رو با هم بکشم یعنی روشنایی و پریز آشپزخونه با هم و اتاق با هم و هال هم باهم
    البته برای سیم ها از سیم ۲.۵ استفاده کردم تا پریزها و بعدش برای روشنایی از پریز تا لامپ ها ۱.۵
    یه جفت سیم ۴ هم برای کولر گازی

    میخواستم ببنیم فیوزهای تو جعبه فیوز جلو در، چه آمپری باشه بهتره، الان ۱۶ برای آشپزخونه گذاشتم و ۱۰ برای بقیه بجز کولر و ۲۵ هم فیوز اصلی

    ضمنا تو آشپزخونه بعدا یه آبگرمکن برقی گذاشتن که خب توان بالایی داره میخواستم ببینم مشکلی ایجاد نمیکنه این آبگرمکن ؟ چون مثلا آبگرمکن روشن بشه دیگه اختلال تو کار بقیه وسایل پرمصرف تر ایجاد میشه

    ۳

    1. سلام آقا حامد. در کل از پایه کارتون اشتباه بوده، حالا نمیدونم درپاسخ این کار اشتباه باید چه جوابی بدم!!!
      ولی رنج فیوزها رو بد انتخاب نکردین، خوبه.
      ۲- پیشنهاد میکنم برید و الان برای آبگرمکن برقی یک سرخط جدا بزارید. چون مسیر لوله برق پریزها در آشپزخانه کوتاهه حتماً می تونید چند تا پریز رو باز کنید و ۲ رشته سیم دیگه برای آبگرمکن برقی در داخل لوله ها رد کنید. مصرف اون آبگرمکن ها معمولاً زیاده و احتمال اینکه به سیم ها و وسایل دیگه آسیب برسه هست.

      ۳

      1. سلام
        بله اشتباهش رو که میدونم اما مجبور بودم متاسفانه، میدونم استاندارد جدید هم همینه
        دو تا سوال دارم

        یکی اینکه اشتباه من رو فقط بخاطر همون کشیدن سیم های هر قسمت با هم میدونید یا مشکل دیگه‌ای هم هست ؟

        دوم هم اینکه این ساختمانهای قدیمی که اصلا جعبه فیوز نداشتن و سیم بندی هم همینطوری بود یعنی برای همه جا چه روشنایی چه پریز یه سیم میکشیدن چه مشکلی داشتن ؟
        همه ساختمونهای قدیمی سالیانه ساله که بدون مشکل دارن کار میکنن و اصلا من یادم نمیاد جایی رو که بخاطر اینکار مثلا آتش سوزی شده باشه

        در کل میخوام بدونم چه مشکلی داره اون کار ؟

        ۳

        1. سلام
          ۱- تحمل جریان پریزها بالاتر از کلیدهاست. اگر روی پریزها رو دیده باشید نوشته ۱۶ آمپر ولی رو کلیدهای برق نوشته ۱۰ آمپر
          وقتی سرخط مشترک باشه، احتمال سوختن لامپ ها بیشتر میشه
          وقتی سرخط ها جدا باشه عیب یابی راحت تر انجام میشه.
          وقتی سرخط ها جدا باشه در صورت بروز اتصالی در یک سرخط، برق بقیه سرخط ها قطع نمیشه

          ۲- شما ندیدید ولی من زیاد دیدم که به خاطر سیمکشی قدیمی مشکلات زیادی به وجود اومده. درسته اون زمان زیاد به مشکل نمی خورد ولی اگر وسایل پر مصرف امروزی مثل کولر گازی، آبگرمکن برقی، ماشین لباسشویی و… در بازار میبود. واویلا بود.
          بد نیست یک داستان هم واستون بگم، خونه مادر بزرگ بنده به صورت قدیمی سیمکشی شده و همه جا از سیم نمره ۱ و ۱.۵ استفاده شده. فیوزشون هم که چند سالی بود تعویض نشده بود و اینها خبر نداشتن که خراب شده. عموی بنده برای “روز مادر” یک اتو واسه مادرش میخره. وصل شدن اتو همانا و سوختن سیم ها همانا. سیم ها طوری ذوب شده بودند و به لوله خرطومی ها چسبیده بودن که نشد تعویضشون کنیم. الان با این سیم های دولا سفید به صورت روکار سیمکشی کردیم.?

          ۳

      2. سوال دیگه اینکه من یه سیم ۴ برای کولر گازی کشیدم که البته الان هنوز کولر نصب نشده و اتفاقا نزدیک آشپزخونه هم هست، میتونم فعلا از همون برای آبگرمکن استفاده کنم و بعدا کولر رو هم به همون سیم وصل کنم یا هرکدوم سیم نمره ۴ جدا باید داشته باشه ؟

        ۱

        1. برای آبگرمکن برقی یک سیم نمره ۲.۵ کافیه.
          اگر ظرفیت کولر گازی کم باشه، مثلاً ۲۴ هزار بیشتر نباشه، میشه.
          ولی اگر راه داره سرخط اونها رو هم جدا کنید.

          ۳

  3. سلام مهندس
    وقت بخیر
    مهندس قرار بود نقشه سه فاز فیوز ها مثل نقشه بالا رو بزارين ، ولی تا الان نگذاشتين.
    ممنونم✋

    ۱

    1. سلام.مرسی. یادم نیست.
      ولی فیوزهای ۳ فاز مثل فیوزهای تک فاز هستند با این تفاوت که ۳ تا به هم چسبیدن. و هر فاز وارد یکی از اون فیوزها میشه.

      ۳

  4. سلام
    چطور می توانم از فیوز های کنتور مشترک که سه فاز هست برای یک وسیله برق بگیرم؟
    نول رو می تونم از یکی از واحدها بگیرم؟

    ۳

  5. با سلام و خسته نباشيد
    ميخواستم بدونم اگر تو ساختمان از سيستم ارت استفاده نشده باشه ميشه از كليد حفاظت جان تو جعبه فيوز استفاده كرد؟در ضمن تو تابلو آسانسور از ارت استفاده شده ولي داخل واحدها ارت نيومده و وقتي دست به يخچال و لباسشويي و شير آب ميزنيم بعضي وقتا يه كوچولو برقگرفتگي احساس ميشه علتش چيه؟و بايد چطور رفع بشه؟
    ممنون از راهنمايتون

    ۱

    1. سلام. مرسی. بله میشه.
      ۲- وسایل برقی که داخلشون موتور هست مقداری القای برق ایجاد میکنن و همین یک مقدار باعث ایجاد برقگرفتگی کوچولو میشه. صحیح تر این هستش که تمام اهالی مجتمع جمع بشن و یک میله ارت در کنار تابلو برق ساختمان بکوبن، البته این کار باید توسط یک متخصص انجام بشه. و اگر کابل برق واحدها ۳ رشته نیست، کابل قبلی رو تعویض کنن و یک کابل ۳ رشته نصب کنن. بعدش سیمکشی قبلی که در داخل آشپزخونه اجرا شده رو به سیمکشی ارت تغییر بدن. سخت و هزینه بر هست ولی شدنیه و ایمن تر.
      ولی یک راه ماست مالی کردن مسئله هم اینه که با یک سیم از بدنه وسایل برقی به لوله آب فلزی یا به اسکلت فلزی ساختمان وصل کنید. در این صورت اون مقدار القا داخل اسکلت ساختمان تخلیه میشه و دیگه کاری با شما نداره. اگر این کار رو کردید نصب کلید محافظ جان در جعبه فیوز الزامیه و اگر نصب نشه امکان داره در صورت تماس فاز با بدنه اون وسایل شرایط خطرناکی برای کل ساکنین ساختمان ایجاد بشه.

      ۳

  6. سلام من تازه این صفحه شما را دیدم و به دقت دارم میخونم و استفاده میکنم واقعا خسته نباشید

    سوالی داشتم از خدمتتون
    اگر در تابلو ورودی به جای فاز نول را وارد فیوز کنیم مشکلی بوجود میاره تو برق ساختمان
    دوم اینکه اگر فیوز تابلو ورودی ۳۲ امپر استفاده شده باشه و فیوز داخل منزل ۲۵ امپر در این نوع هم میخاستم ببینم مشکلی بوجود میاد
    سپاس گذارم از شما

    ۳

    1. سلام.مرسی.
      ۱- بله خیلی هم مشکل داره. امکان داره یک شخص با تصور اینکه فیوز رو قطع کرده، به سیم های برق دست بزنه و دچار برقگرفتگی بشه.
      ۲- مشکلی که نداره. ولی با وجود اینکه کنتور شما ۳۲ آمپره شما حداکثر می تونید ۲۵ آمپر جریان بکشین. پس بهتره که هر دو فیوز ۳۲ آمپر باشن.

      ۳

      1. سلام دوباره
        متاسفانه من سوالم را درست مطرح نکردم
        منظورم از جابجایی فاز و نول از نظر صدمه دیدن وسایل برقی , نوسانات برقی , اتش سوزی سیم های برق بود

        ۳

    1. طبق مبحث ۱۳ مقررات ملی ساختمان، در هیچ کجا نول یک مسیر نمیتونه با یک مسیر دیگه مشترک باشه و برای هر سرخط باید نول مجزا در نظر گرفته بشه.

      ۱

  7. سلام مهندس جان
    ما الان ۳ تا کولر ابی داریم برق هر ۳ کولر را میتوان از یک فیوز ۱۶ امپر گرفت ؟
    سوال دوم.برای هر کولر باید دو رشته سیم مجزا از جعبه فیوز تا کلید کولر بره ؟
    یا یک رشته فاز کافیه و نول ان را همانجا از روشنایی تامین کنیم
    با کمال تشکر

    ۴

    1. سلام.۱-خیر برای هر کولر آبی باید یک سرخط جدا شامل ۲ رشته سیم مجزا و یک فیوز ۱۶ آمپر مجزا در داخل جعبه فیوز نصب بشه.
      ۲- نول در هیچ کجا چه در روشنایی ها و چه در پریزها نمیتونه مشترک باشه.

      ۳

    1. سلام.در داخل جعبه فیوز تعداد زیادی سیم به شینه ارت وصل شده.همه اونها رو آزاد کنید بعدش کلید محافظ جان رو بزنید بالا تا وصل بشه بعدش دوباره یکی یکی سیم های ارت رو به شینه ارت وصلشون کنید.دراینصورت وقتی به سیم مدار معیوب برسید دوباره به قول شما محافظ جان میپره.حالا شما مدار معیوب رو تونستین پیدا کنید.بعدش همه کلیدها یا پریزهای اون مدار رو باز کنید و ببینید که در کجا ارت با نول تماس پیدا کرده. گاهی وقتها اتصال نول یا ارت با بدنه فلزی پریزها هم باعث بروز این مشکل میشه.

      ۳

  8. سلام
    خسته نباشید
    سئوال اول :برای نصب کلید محافظ جان : سیم فاز و نول از بالای کلید وارد و از قسمت زیر خروجی گرفته میشود؟
    سئوال دوم: تست کلید محافظ جان چگونه است ؟ و در چه صورت عمل میکند؟ و باید از کجا بفمیم که سیستم ارت و کلید محافظ جان به خوبی عمل میکنند؟ و آیا باید به یک مقدار ولتاژ یا اهمی برسد بپرد؟

    ممنون میشم اگز زود جواب بدید.

    ۱

    1. سلام. مرسی.
      ۱- بله همین طوره.
      ۲-تمام کلید های محافظ جان یک دکمه test روی خودشون دارن که برای اطمینان از سلامت محافظ جان کافیه اون کلید رو فشار بدید، اگر کلید محافظ جان پرید یعنی که درسته.
      محافظ جان ها روی جریان ۳۰ میلی آمپر که آستانه برقگرفتگی برای انسانه عمل می کنن.
      سیستم ارت بایستی با دستگاه های خاصی به نام ارت سنج تست بشه.

      ۱

  9. با سلام یک فاز ویک نول را برای شش تا روشنایی و یک پریز استفاده کردم میخوام بدونم چی فیوزی براش مناسبه این هم میدونم که باید برای پریز ها و کلید ها جدا گانه فاز داد ولی قضیه طوری بود که ناچار بودم ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

    ۳

      1. سلام مجدد دوتا لامپ کم مصرف حداگثر۵۰وات و دوتا مهتابی و (دوتا هم ریسه شلنگی نور مخفی باهم به طول ۲۰متر) و اینکه امکان وصل کردن کولر ابی ۷۰۰۰وجود داره یا خیر؟

        ۱

  10. سلام خسته نباشید
    ۱-فیوز کنتر ۲۵ آمپره میشه ۳۲ آمپر یا بالاتر وصل کرد ؟
    ۲-وقتی کنتر برق ۲۵ آمپره آیا فرقی میکنه که ۳۲ آمپر وصل کنیم؟
    ممنون

    ۳

    1. سلام. یک ریل داخل جعبه فیوز هست. پشت فیوزها هم یک گیره پلاستیکی کوچیک هست. اول بالای فیوز رو روی ریل جا بزنید و بعدش قسمت پایین فیوز رو که فشار بدید، اون گیره پلاستیکی خودش به ریل گیر می کنه و محکم میشه.

      ۳

  11. سلام
    آیا فیوز محافظ جان هنگام اتصالی هم جریان را قطع می کند؟
    دوم اینکه اگر فیوز محافظ جان برعکس نصب شود یعنی نوشته ها رو به پایین باشه ولی نحوه اتصال ورودی و خروجی و نول و فاز درست باشه ایرادی نداره؟
    با تشکر

    ۱

  12. سلام
    خسته نباشید
    تو باکس دم در، بعد از کنتورها،آیا برای نول خروجی از هر کنتور فیوز جداگانه اختصاص میدهند؟یجادیدم گذاشته.لازمه باشه؟
    ممنون

    ۳

    1. سلام. بله بعضی ها میزارن، ولی لازم لازم نیست. البته به این نکته توجه کنید که فیوزی که در مسیر نول میزارن جدا از فیوز فاز نیست و همیشه از یک فیوز دوپل استفاده میکنن. تا زمانی که روی فاز اتصالی اتفاق افتاد هر دو با هم قطع بشن.

      ۳

  13. باسلام و خسته نباشید وتشکر از زحمات شما
    یک جعبه فیوزمن رفتم تعمیرکنم دیدم که فقط یک فیوز آن در مدار است و آن هم مال برق آشپزخانس که دوسیم ورودی داشت ویک سیم برگشتی که سیم برگشتی آن با برگشتی کل خانه یکی بود،سیمهای ورودی بقیه ی قسمتهای ساختمان نیز به هم وصل بود،من میخواستم همان فیوز آشپزخانه را برای کل ساختمان استفاده کنم،بنابراین دوسیم ورودی فیوز آشپزخانه را درآوردم و به وروی کل ساختمان زدم ولی هنگامی که سیم برگشتی آشپزخانه را جهت تست به سیم ورودی زدم فیوز کنتور میپرید،ایراد سیمکشی درچیست؟بی زحمت سریع منو راهنمایی بفرمایید

    ۳

    1. سلام. متاسفانه بعضی از برقکارهای آموزش ندید که سرخط ها رو رعایت نمیکنن، این مشکلات رو به وجود میارن. تا همه سیم ها چک نشه ، نمی تونم راهنمایی تون کنم.

      ۳

    2. سلام .ایا نحوه نصب کلید های اتوماتیک یا مینیاتوری در نحوه عملکرد ان تاثیر دارود .؟مثلا مورب یا برعکس ؟میدونم تو نحوه برق دهی مهم نیس .موقع اتصال کوتاه منظورمه

      ۳

      1. سلام. خیر تاثیری نداره. شاید دیده باشید که در بعضی ریل ها در تابلوی کنتورها، فیوزها رو به صورت افقی نصب می کنن و مشکلی هم پیش نمیاد و فیوز عملکرد خودش رو داره.

        ۳

  14. سلام. مدتی است که فیوز ورودی اصلی به جعبه قطع میشه. این مسئله همیشه نیست. با مولتی متر ولتاژ گرفتم و عدد ۲۲۴ نشون داد. وقتی کلیدهای روشنایی آشپزخانه زدم بلافاصله ولتاژ اومد روی ۱۵۴ و دوباره ثابت شد. آیا مشکل از فیوز است یا روشنایی؟

    ۳

    1. سلام. شما باید یادتون نگه دارید که اون فیوز بیشتر چه زمان هایی میپره. یعنی وقتی چه وسایلی رو روشن می کنید فیوز می پره. این طوری می تونید برقکار رو راهنمایی کنید که سریعاً بتونه مشکل رو پیدا کنه.
      در ضمن بیشتر مواردی که پیش میاد فیوز به صورت ناخوداگاه می پره، به خاطر خرابی و استهلاک خود فیوزه. پیشنهاد می کنم قبل از هر کاری یک بار اون فیوز رو با یک فیوز دیگه جایگزین کنید تا مطمئن بشید که خود فیوز مشکلی نداشته باشه.

      ۳

  15. با سلام و خسته نباشین اگر لطف کنین به سوال من جواب بدین ممنون میشم ۱ از فیوز های خانگی اپارتمان من برای روشن و خاموش کردن پمپ اب خانگی در انبار اپارتمان گداشتم میباشد یعنی وقتی فشار اب پایین هست من کلید میزنم و پمپ را روشن میکنم و به این فیوز روشنایی و فن دستشویی نیز متصل هست شب گدشته وقتی کلید پمپ را زدم بعد از چند دقیقه هم پمپ و هم روشنایی و هم فن قطع شده و ولی قسمتهای دیگه منزل که با فیوزهای دیگر هست برق داشت میخواستم قبل از اینکه تعمیر کار بیاورم مشکل رو بدونم که از پمپ هست یا اشکال از برق منزل کلا من از چه تعمیر کاری باید کمک بگیرم برق کار یا تعمیر پمپ؟

    ۳

    1. سلام. مرسی. شما یک بار دیگه اون فیوز رو بدید بالا، ولی قبلش حتماً سیم های پمپ رو قطع کنید و هم روشنایی و فن دستشویی و هر وسیله دیگه ای که به اون فیوز وصل بوده رو خاموش کنید. بعدش یکی یکی وسایل برقی و چراغ ها رو روشن کنید و در نهایت سیم های پمپ رو وصل کنید. در هر مرحله ای که فیوز دوباره بپره، یعنی شما متوجه میشید که اون قسمت یا اون مصرف کننده مشکل داره.
      حالا اگر مشکل از روشنایی یا فن بود، پس باید بگین که برقکار بیاد و اگر مشکل از پمپ بود باید بگین تعمیر کار پمپ بیاد.

      ۳

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853