نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

اصول لوله گذاری در سیمکشی ساختمان ۲

14870 بازدید

دوستان عزیزم سلام. انشاا… که در این ماه عزیز طاعات و عبادات‌تان قبول باشد. بنده همیشه در ماه رمضان همه کارها را تعطیل می کنم تا بتوانم روزه بگیرم. چون به خاطر سختی کار، نمی توان هم کار کرد و هم روزه گرفت. و در این یک ماه فرصت خوبی دست داده که روی کتاب نصب، عیب یابی و تعمیر آیفون ها کار کنم. این بار به خودم قول داده‌ام تا کتاب آیفون را تمام نکنم پروژه دیگری قبول نکنم و تا الان ۸۰ درصد کتاب آماده شده و اگر خدا بخواهد حداکثر تا پایان ماه رمضان این کتاب آماده خواهد شد. در این روزها حداقل ۱۴ تا ۱۵ ساعت پشت لپ تاپ مشغول فکر کردن و تایپ کردن متن کتاب هستم و وقتی از نوشتن خسته می شوم برای اینکه آب و هوایی عوض کنم به مجتمع مسکونی که در همسایگی ما در حال ساخت است سر میزنم. اگر خاطرتان باشد در مطلب اصول لوله گذاری در برقکشی ساختمان ۱ چند تا از اشتباهات و ایرادهای برقکار محترم این مجتمع را خدمتتان عرض کردم و حالا می خواهم به ادامه این مطلب بپردازم تا عزیزان برقکارِ دیگر، این اشتباهات را مرتکب نشود. این تصاویر را از هنرنمایی برقکار این ساختمان گرفته ام تا لابه لای آنها نکاتی را شرح دهم. به تصویر اول نگاه کنید.

لوله گذاری در سیمکشی ساختمان :

لوله کشی برق

تصویر بالا قوطی کلیدهای روشنایی برای پذیرایی را نشان می دهد. که ۴ تای پایین برای کلیدهای روشنایی و قوطی کلید بالای آنها هم برای محل نصب آیفون تصویری در نظر گرفته شده است.

اشتباه اول: این برقکار محترم دقیقاً در راستا و بالای کلیدهای روشنایی پذیرایی، قوطی کلید آیفون تصویری را نصب کرده است که باعث می شود بعد از نصب گوشی آیفون، سیم فنری هندست روی کلیدهای روشنایی آویزان شود. همیشه باید قوطی کلید پشت آیفون حداقل ۱۵ سانتی متر آن طرف تر باشد. به تصویر زیر که آن را برای «کتاب نصب، عیب یابی و تعمیر آیفون ها» آماده کرده‌ام نگاه کنید.

محل نصب کلید برق

همانطور که می بینید قوطی کلید پشت آیفون ۱۵ سانتی متر از راستای کلیدهای پذیرایی فاصله دارد تا سیم های فنری متصل به هندست روی کلیدهای برق آویزان نباشد. ارتفاع نصب کلیدهای روشنایی پذیرایی از کف تمام شده ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است و ارتفاع نصب قوطی کلید پشت آیفون هم بایستی ۱۴۰ سانتی متر بالاتر از کف تمام شده باشد پس می توان گفت که قوطی کلید پشت آیفون تصویری باید ۳۰ سانتی متر بالاتر از کلیدهای روشنایی باشد.

اشتباه دوم: برق مانتیور آیفون تصویری از برق روشنایی گرفته شده است که طبق استاندارد باید از پریزهای برق پذیرایی یا از جعبه فیوز گرفته شود. چون مانیتور آیفون تصویری یک مصرف کننده است نه یک روشنایی.
البته بین خودمان بماند، بنده به برقکارهایی که برای من کار می کنند می گویم که این مورد را بیخیال شوند. چون معمولاً گوشی آیفون در نزدیکی کلیدهای روشنایی پذیرایی قرار می گیرد و این فاصله خیلی کم است، و می توان با یک لوله ۳۰ یا ۴۰ سانتی این دو را به یکدیگر ارتباط داد و برق آیفون را از کلیدهای روشنای گرفت. در این صورت به مقدار زیادی در مصرف لوله و سیم صرفه جویی می شود و نیازی هم به شیارزنی نیست. پس قرار نیست که همیشه حرف حرفِ استاندارد‌ باشد، من یکی که این مورد را رعایت نمی کنم. البته این نظر شخصی بندست و اگر شما خیلی مقرراتی هستید می توانید برق مانیتور آیفون تصویری را از پریزهای پذیرایی یا از جعبه فیوز بگیرید تا کاملاً طبق مقررات عمل کرده باشید.

اشتباه سوم: بوشن ها بصورت غیر اصولی ایجاد شده‌اند. همانطور که مشخص است این برقکار عزیز یکی از لوله‌ها را شکافته و لوله دیگر را در داخل آن قرار داده است.

زمانی که می خواهید ۲ عدد لوله برق شماره ۲ (یه با قول بعضی ها لوله نمره ۱۳) را به سر همدیگر وصل کنید یا باید یک تکه لوله ۲.۵ (به طول ۱۲ سانتی متر) بیاورید و سر هر دو لوله را داخل آن قرار دهید و بعد ۲ طرف آن را نوار چسب بزنید و یا اینکه سر لوله ای که در قسمت پایین قرار گرفته را با حرارت گرم کنید و آن را با یک لوله شماره ۲ دیگر گشاد کنید و بعد لوله بالایی را داخل لوله پایینی فرو کنید. یعنی همیشه باید لوله بالایی به داخل لوله پایینی برود. چون برقکار همیشه بایستی از سمت جعبه فیوز فنر سیمکشی را رد کند، در این صورت فنر سیمکشی به محل اتصال ۲ لوله گیر نمی کند.

اشتباه چهارم: یک لوله افقی در تصویر مشاهده می کنید (که از داخل آجر سفال بالای قوطی کلید آیفون رد شده) ، که گفتیم هیچ لوله ای نباید بصورت افقی یا مورب نصب شود. لوله های برق فقط می توانند در سقف یا کف اتاق ها مسیرهای افقی را طی کنند.

اشتباه پنجم: خط شیار با دستگاه فرز یا دستگاه شیار زن ایجاد نشده و این برقکار فقط از تیشه استفاده کرده است و باعث خرابی زیادی روی آجرهای سفال شده است.

اشتباه ششم: قوطی کلیدها کاملا محکم به دیوار نصب نشده‌اند و شاخک های دو طرف قوطی کلیدها آزاد هستند بطوری که به راحتی میشد با یک انگشت آنها را از دیوار جدا کرد.

اشتباه هفتم: این برقکار عزیز باید صبر می کرد و بعد از پایان مرحله گچ خاک اقدام به نصب قوطی کلیدها و لوله ها می‌کرد. ولی چون قبل از گچ خاک، قوطی کلیدها را نصب کرده است احتمالاً قوطی کلیدها داخل تر یا بیرون تر از گچ خاک قرار بگیرند. مثلاً وقتی به بالاترین طبقه این مجتمع رفتم که آقای گچ کار در آنجا مشغول کار بود قوطی کلیدها به این شکل در آمده بودند.

 

نصب قوطی کلید برق

یعنی یا مثل تصویر بالا ۱ سانتی متر از قوطی کلید از داخل گچ خاک بیرون زده بود و یا در بعضی موارد تا ۳ سانتی متر قوطی کلیدها به داخل گچ خاک فرو رفته بودند. که هر دو حالت هم اشتباه است و قوطی کلید بایستی کاملاً هم سطح با گچ خاک نصب شوند.

اشتباه هشتم: بهتر است که قبل از مرحله گچ کاری ساختمان، سیم ها را در داخل لوله ها رد کنید. در اینصورت وجود سیم ها مانع از افتادن گچ یا نخاله به داخل لوله ها و مسدود شدن آنها خواهد شد. در ضمن اگر مرحله سیمکشی قبل از گچ کاری ساختمان صورت گیرد به راحتی می توان لوله های خراب و مسدود را تعویض یا اصلاح کرد. در اینصورت بعد از گچ کاری به مشکل نخواهید خورد. ولی اگر قرار شد که سیمکشی بعد از گچ کاری صورت گیرد حتماً باید سر لوله ها را با نوار چسب بپوشانید تا گچ و نخاله مسیر لوله ها را مسدود نکند.

اشتباه نهم: تعداد ساپورت ها برای نگه داشتن لوله های برق داخل شیارها کمه. و فقط در یک قسمت از مسیر ساپورت قرار گرفته است. که در تصویر مشخص نیست. برقکارها معمولاً از سیم رابیتس یا بست کمربندی یا تکه لوله های برق ضایعاتی ساپورت درست می کنن و جلوی لوله های برق قرار میدن تا لوله ها از دیوار جدا نشن.

اشتباه دهم: محل اتصال زانو به لوله باید با نوار چسب پوشیده بشه، ولی متاسفانه هیچ نوار چسبی استفاده نشده.

اشتباه یازدهم: که بنده اون رو فراموش کرده بودم و آقای شیخ زاده و آقای صداقت اون رو یادآوری کردن، نصب نکردن لوله مجزا برای کابل آیفون هستش. امروز بعد از یک ماه دوباره به این پروژه سرزدم و مشاهده کردم که آقای گچ کار روی لوله ها رو گچ خاک کرده و متاسفانه برقکار فراموش کرده که برای کابل آیفون یک لوله مجزا نصب کنه. و حالا باید دوباره تیشه دست بگیره و گچ ها رو خراب کنه و یک شیار برای کابل آیفون ایجاد کنه. همیشه بعد از اتمام کار چک کنید که آیا تمام لوله گذاری هاتون رو درست انجام دادین یا نه.

و حالا به یک تصویر دیگر از برقکاری همین پروژه نگاه کنید.

لوله گذاری در سیمکشی آشپزخانه

۱- نصب هرگونه لوله برق در کف آشپزخانه ممنوع است. ولی متاسفانه برقکار بالا تعدادی از لوله ها را در کف آشپزخانه نصب کرده است.

۲- جدای از اینکه لوله های برق نباید در کف نصب شوند، در داخل سایر اتاق ها، در قسمت هایی که باید لوله‌های برق و آب از روی یکدیگر رد شوند، همیشه باید لوله آب در زیر لوله های برق قرار بگیرد. که حتی این مورد هم در تصویر بالا رعایت نشده است.

۳- در محل اتصال زانوها و لوله های برق از چسب برق استفاده نشده است.

۴- ارتفاع پریزهای اجاق گاز و ماشین لباسشویی درست رعایت نشده است. ارتفاع این ۲ پریز از کف تمام شده آشپزخانه حداقل باید ۷۰ سانتی متر باشد.

۵- دقیقاً روی سینک ظرفشویی یک پریز قرار گرفته است. در صورتی که باید حداقل ۶۰ سانتی متر از لبه بیرونی سینک فاصله داشته باشند.

۶- در عکس کاملاً مشخص نیست. ولی تعداد پریزها هم کم بود. در صورتی که باید حداقل ۶ پریز برق در آشپزخانه نصب شود. که عبارتند از

  • پریز ماشین لباسشویی
  • پریز اجاق گاز
  • پریز هود
  • پریز یخچال
  • پریز پکیج
  • پریز بالای اوپن یا اُپن. برای مصارفی مثل چای ساز یا آبمیوه گیری
  • و اگر در نقشه آشپزخانه، ماشین ظرفشویی هم جا نمایی شده است، برای آن هم یک پریز برق قرار گیرد.

ایرادات بعدی را شما بگویید. ممنون که در بهتر شدن سایت آموزش برق مشارکت می کنید.

 

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=3492
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

293 نظر در مورد اصول لوله گذاری در سیمکشی ساختمان ۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام مهندس نماز و روزه هاتون مقبول درگاه خداوند و همه مخاطبین شما در این تاپیک قرارگرفته باشد انشالله ..مهندس عزیز بنده ۲۷سال است که سیمکشی ساختمان کار میکنم و تا بحال از هیچ کتاب مرجعی در کارم استفاده نکردم و در کارم اکثرا از لوله خورطوم استفاده میکنم حتی اکثرا کف و پشت بام هم از خورطومی استفاده میکنم وبه فضل خدا تمام کارهام یکبار تایید هستند و بعد از گچخاک فنر میزنم و سیمکشی میکنم . وهیچ مهندس ناظری تا امروز از شیوه کار من ایراد نگرفته است و در سن ۶۱سالگی به خاست خدا حتی یکبار هم برای رفع اتصالی سر پروژه یا ساختمانم نرفتم وفقط برای تعویض کلید و پریز یا فیوز و اضافه کردن یا کم کردن شعله بوده و بس و تا امروز هم از ایراد کار هیچ سیمکشی با ادرس دقیق و عکس برای هشتاد میلیون آدم ارسال نکردم وبا آجر کردن نان یک تازه کار و بد نام شدنش برای خودم کتاب ننوشتم آنهم در ماه مبارکی مثل ماه رمضان همه ایرادات این بنده خدا را شمردی و توضیح دادی که فقط یک ایراد داشت و آنهم فاصله ایفون با قوطی کلید بود تازه چون ساختمان گچ کاری نشده بود شاید میخاسته با کمی تکان دادن قوطی کلید ها در زمان محکم کاری اصلاحش کنه. بنظر حقیر بیشتر از ۶۰درصد در سیمکشی ساختمان مخصوصا در لوله گذاری سلیقه سیمکش مطرح است و افتخار کار سیمکشی در این است که در یک ساختمان دوخوابه بتونی با تجربه خودت از دو کلاف سیم استفاده کنی نه با خواندن کتابهای ماه رمضانی از یک وانت سیم .سیمکشی در کل(کمترین استفاده از سیم با کوتاه ترین مسیر و کمی وجدان کاری)

    ۱۱

    1. سلام ناصر جان. نماز و روزه های شما هم قبول. ممنون که وقت میزارید و نظرتون رو میگین. ما در این مقاله هیچ اسمی از کسی نبردیم و به آدرسی هم اشاره نکردیم تا نان کسی آجر نشه. من وقتی تازه کاری رو می بینم که این اشتباهات رو میکنه سعی میکنم براش وقت بزارم و صحیحش رو توضیح بدم. ولی مشکل اون عزیزانی هستند که چند ساله دارن کار میکنن و دچار بیماری هستن به نام توهم دانایی. این توهم دانایی از نادانی خیلی خطرناکه چون جلوی یادگیری بیشتر رو میگیره و اگر بخوایید براشون هم توضیح بدید از شما ناراحت میشن.
      ۲- امروز دوستی در سایت این سوال رو از من پرسیده بود. (( اگر برای روشنایی ها فیوز ۱۶ و برای پریز ها فیوز ۲۵ استفاده کنیم آیا بهتر است؟ برقکار ساختمان من نظرش این هست که چون تفاوت قیمت خاصی نداره فیوز قوی تر بذاریم بهتره)). خب این بدبختی ها از مطالعه نکردن میاد دیگه، و الا فیوز قوی و ضعیف دیگه چیه؟؟؟ و برقکاری که مطالعه میکنه می دونه که برای روشنایی ها باید از کلید مینیاتوری ۱۰ و برای پریزها از کلید مینیاتوری ۱۶ استفاده کنه.
      ۳- آیا میدونید در هر ۲۴ ساعت ۳ نفر در ایران به خاطر برقگرفتگی و سوختگی ناشی از برقگرفتگی می میرن. یعنی از ساعت ۱۲ امشب تا همین الان که دارم به این کامنت جواب میدم ۲ نفر در کشور ما مردن. که بیشترش به خاطر بی وجدانی و بی انضباطی ما برقکارهاست. به این تعداد که فکر میکنم موهای تنم سیخ میشه.
      ۴- این هم سبکی از آموزش هست، که با نگاه کردن به اشتباهات دیگران به کارآموزان درس میدن. به قول لقمان حکیم، هر وقت گفتن ادب از که آموختی، بگو از بی ادبان. پس هر وقت به شما گفتن برقکاری رو که آموختین بگین از نابرقکارها. یعنی یک برقکار باهوش میاد و به اشتباهات برقکارهای دیگه نگاه میکنه و از اشتباهات اونها درس میگیره. این اشتباهاتی رو که از این بنده خدا ذکر کردیم بی دلیل نیست و همه این موارد در مقررات ملی مبحث ۱۳ اومده و برقکار باید رعایت کنه.
      ۵- این که فرمودین با دو کلاف سیم هم میشه برقکاری کرد. شاید بشه، ولی اول ایمنی و حفاظت جان اشخاص باید رعایت بشه بعدش اگر در سیم و تجهیزات صرفه جویی بشه خب قطعاً خیلی بهتره.

      ۱۱

  2. سلام
    در لوله کشی ایفون یک لوله از داخل منزل محل قرارگیری درباز کن تا محل نصب پنل ایفون بیرون منزل کشیده میشه ایا لوله دیگه ای هم برای موتور درباز کن به قسمت زنجیر باید بیاد یا نه اگر باید بیاد لوله از کجا به کجا باید باشه ممنون

    ۱۱

    1. سلام حسن جان. بله یک لوله کوتاه هم از پنل پشت درب میاد به پشت درب، در راستای قفل بازکن قرار میگیره. یک لوله هم از پنل میره به محل ترانس (که معمولاً در کنار کنتور نصب میشه) تا برق پنل رو تامین کنه.

      ۱۰

      1. سلام مهندس من تازه با کتابهای شما کار راشروع کرده ام و اتفاقا شیوه اموزش شما را بسیار دوست دارم.۱برق ترانس دربازکن را میتوان از کنتور گرفت؟چون فاصله از جعبه فیوز دور است یا حداقل یک مسیرراهنمایی کنید.همچنین برای برق حیاطهای شمالی پریز کجاها نصب میشود

        ۱۰

        1. سلام. مرسی ازشما. بله میشه از کنتور گرفت. اگر پریز یا کلیدی از پارکینگ هم نزدیک ترانس بود می تونید از اونها هم برق ترانس رو بگیرید.

          ۱

  3. سلام جناب مهندس
    در خصوص اتصال دادن لوله ها بهم من با یکی از افراد باتجربه صحبت میکردم که لوله های کف و دیوار بایستی به همین روشی که در بالا گفتید داخل هم بروند. یعنی چون فنر از سمت تابلو وارد میشه باید لوله های نزدیکتر به تابلو داخل لوله بعدی شوند تا فنر موقع عبور از اتصال دو لوله گیر نکند. نظر ایشون بعد از خنده فراوان 🙂 این بود که فنر را برقکار مختاره از هر طرف وارد لوله کند و از هر دو سمت باید فنر به راحتی از داخل لوله ها رد بشود. آیا صحبت ایشان صحت داره؟ در صورت صحت داشتن پس دیگه مهم نیست کدوم لوله داخل هم میره

    ۷

    1. سلام آقا محسن. این موردی هست که بعضی از برقکارها رعایت می کنن و خیلی ها هم نه. البته هیچ جای مقررات ملی این رو ذکر نکرده ولی طبق تجربه می بینیم که برقکارها برای اینکه مطمئن بشن که هیچ لوله ارتباطی رو فراموش نکردن، از سمت جعبه فیوز شروع به فنری زنی می کنن و به سمت آخر خط میرن. اگر همه ما این رو رعایت کنیم و بصورت یک قاعده و قانون در بیاد در قسمت فنر زنی خیلی می تونه کمکمون کنه.

      ۱

      1. سلام مهندس جان من لوله پولیکارا مث پلیکای فاضلاب داغ میکنم داخل خل هم میکنم ایا ایراد داره؟دوم دربحث رایزر میشه عکسای واقعی گذاشت چون تازه کارم

        ۱

  4. سلام و عرض ادب
    ببخشید دو مورد هست که ما اونو در مبحث ۱۳ پیدا نکردیم
    ۱- ممنوعیت لوله کشی در کف آشپزخانه
    ۲-ممنوعیت عبور افقی لوله
    کجای مبحث ۱۳ هست؟

    ۹

    1. سلام. بله هیچ کدوم از اینها صراحتاً داخل مبحث ۱۳ نیست، به همین خاطر بین علما اختلاف نظر ایجاد کرده. در مبحث ۱۳ اومده که عبور لوله های برق از کف مکان های مرطوب ممنوعه و بعضی ها میگن آشپزخانه هم جزو مکان های مرطوبه و بعضی ها میگن که نه فقط سرویس بهداشتی و حمام جزو مکان های مرطوبه. اگر نظر من رو بخوایید من میگم چرا وقتی میشه لوله ها رو در کف آشپزخانه نصب نکرد واسه چی خب بیایم در کف نصب کنیم. به قول معروف دور از شتر بخواب و خواب آشفته نبین ۲- در مبحث ۱۳ گفته شده که عبور لوله ها بصورت مورب از داخل دیوارها ممنوعه. ولی کلمه افقی قید نشده. بنابراین بعضی ها میگن خب مبحث گفته مورب و نگفته افقی. پس افقی اگر لوله ها رو نصب کنیم درسته. ولی نظر من اینه که افقی هم اشتباهه و لوله ها در داخل دیوارها فقط باید بصورت عمودی نصب بشن. دلیلی هم که برای این قضیه دارم اینه که اگر برقکاری بصورت افقی مثلاً یک شیار ۵ متری روی یک دیوار با عرض ۱۰ سانت ایجاد کنه، به احتمال ۸۰ درصد اون دیوار رو روی سرش خراب میکنه. مگه میشه ما پای یک رو خالی کنیم و اون دیوار تخریب نشه. اصلاً آقا تخریب هم نشه، می دونید چقدر از استقامت اون دیوار میاد پایین. دلیل دوم هم اینکه زاویه ۱۷۹ درجه هم مورب حساب میشه یعنی ما نمی تونیم یک لوله برق رو در زاویه ۱۷۹ درجه روی دیوار نصب کنیم ولی اگر بشه ۱۸۰ درجه (افقی) این دیگه خلاف مقررات نیست. خلاصه مبحث ۱۳ ما یکسری کاستی های ریز داره که انشاا… برطرف بشه.

      ۱۰

      1. متشکرم
        مثال ۱۷۹ درجه قانع کننده ترین جواب ممکن بود. ممنون
        عذرخواهی میکنم : در کدوم قسمت گفته در محیط مرطوب لوله رد نشود؟

        ۱

    1. سلام. معمولاً ارتفاع کفسازی این اجازه رو بهتون نمیده که چند تا لوله از روی هم رد بشه، با کمی فکر کردن و کمی تغییر مسیر در لوله گذاری می تونید کاری کنید که فقط یک لوله از روی لوله پکیج رد بشه.

      ۸

  5. سلام مهندس
    من پی دی اف جزوه برق ساختمان را خریداری کردم
    سوالی که دارم در مورد اعلام حریق می باشد: در ساختمان ۵ طبقه ای که قبلا سیم کشی شده است در پارکینگ از مسیر سیم کشی دتکتورها (در جزوه نوشته بودید باید پشت سر هم باشند وطبق عکس) انشعاب گرفته اند آیا این درست است یا باید انشعاب ها را حذف کنم
    در مورد شاستی ها و آژیرها چطور ،یعنی می شود از وسط کار انشعاب گرفت یا باید پشت سر هم موازی باشند
    اصولا چرا نمی شود انشعاب گرفت مگر دتکتورها یک سنسور NPNنیستند که خروجی منفی دارند
    ممنون از راهنمایی شما

    ۱۱

  6. سلام جناب مهندس وقت بخیر
    اگه لطف کنید نقشه لوله گذاری اعلان حریق وسیم کشی ونصب کلیدشو برام بفرستید ممنون میشم
    اگه دربارش کمی هم توضیح بدین که عالی میشه ممنونم از شما

    ۱۱

  7. سلام.
    من در حال ساخت خانه برای خودم هستم‌و پیمانکار به من گفته که بهتر است برقکار قبل از گچ و خاک اقدام به گذاشتن قوطی ها و لوله ها کند.
    از طرفی یکی از دوستان برقکارم گفته حتما باید بعد از گچ‌کاری برق کشی کنی.
    شما در اشتباه هفتم فرمودید که باید لوله ها بعد از گچ و خاک نصب می‌شد و در اشتباه هشتم گفتید بهتر است سیم ها قبل از گچ کاری از لوله ها رد بشود.
    حالا سوال من این است که بالاخره اول اقدام به لوله گذاری و رد کردن سیم ها کنم یا اینکه اول گچ کاری را انجام دهم و بعد لوله ها را بگذارم؟

    ۱

    1. سلام. اگر آشپزخانه سقف کاذب داره، از بالای سقف کاذب ببرید و اگر سقف کاذب وجود نداره، شما مجازید که ۱۵ سانتی زیر سقف، روی دیوارهای آشپزخانه شیارهای افقی ایجاد کنید و مسیرهای افقی رو داخل این شیارها نصب کنید. مسیرهای عمودی هم همه از روی دیوار عبور می کنن.

      ۱۲

  8. سلام جناب مرادی من برقکارهایی رو دیدم که در مرحله لوله گذاری به این صورت عمل میکنن که از جعبه فیوز یک مسیر برای کلیدها و پریزها و یک مسیر هم برای کولر به محل قلاب پنکه سقفی میبرند(به عنوان جعبه تقسیم در سقف) و سربندی سیمها در این محل صورت میگیره، برگشتی لامپها و پنکه سقفی هم از همین محل میگذره و همین کار برای تمامی اتاقها و سالن انجام میشه و این رو هم اضافه کنم که برق کلیدها رو از پریز بغل دستی میگیرن،میخواستم نظرتون رو در مورد این روش بدونم،ممنون از وقتی که برای سوالات بی پایان ما می گذارید

    ۱

    1. سلام. روش های غلط در برقکشی زیاده، ولی این چیزی که شما فرمودین دیگه نوبرشه.
      شما هیچ وقت چنین کاری نکنید.
      حتی سرخط کلیدها و پریزها هم باید جدا باشه.

      ۲

  9. سلام مهندس.. خسته نباشید….. یک سوال داشتم…. میخواستم بدونم اگه جعبه فیوز یا کلید پشت دیوار سرویس دستشویی قرار بگیره.. بعد از نصب جعبه فیوز یا کلید.. ایا امکانش هست لوله هارو بدون اینکه دیوار جلو رو شیار بزنیم.. لوله ها رو از داخل سرویس ب جعبه فیوز ببریم.. از نظر استاندارد ایرادی ندارد.؟؟ چون داخل سرویس معمولا پنج سانت دوغ اب خور دارد نیاز ب کنده کاری نیست…… ممنون

    ۲

    1. سلام.برای کلیدها می تونید لوله رو در سمت سرویس بهداشتی روی دیوار نصب کنید.
      ولی برای جعبه فیوز این رو مجاز نمی دونن، چون تعداد لوله ها زیاده و حتی اگر ۵ سانت هم دوغ آب خور داشته باشه، باز هم احتمالش هست که روی کاشی ها میخی کوبیده بشه و به لوله ها برخورد کنه.

      ۱۰

  10. سلام خدا قوت
    ببخشید میشه از سیم ارتی که اداره برق برای کنتور میزنه و اون رو به سیم نول وصل می کنه برای ارت ساختمان استفاده کرد یا باید ارت ساختمان جدا زده بشه؟
    با تشکر فراوان از زحمات شما

    ۷

    1. سلام. از روی دیوارها. و در فاصله ۱۵ الی ۲۰ سانتی متر زیر سقف، بر روی دیوارهای آشپزخانه شیار میزنید و مسیرهای افقی رو از اونجا رد می کنید.

      ۲

    1. سلام. بعد از نصب لوله های آب و فاضلاب در کف، بهترین زمان برای نصب لوله های برقه.
      و قبلش باید نوخاله ها و آشغال های کف، جمع بشه.

      ۹

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853