0
0

اصول لوله گذاری در سیمکشی ساختمان ۲

15105 بازدید

دوستان عزیزم سلام. انشاا… که در این ماه عزیز طاعات و عبادات‌تان قبول باشد. بنده همیشه در ماه رمضان همه کارها را تعطیل می کنم تا بتوانم روزه بگیرم. چون به خاطر سختی کار، نمی توان هم کار کرد و هم روزه گرفت. و در این یک ماه فرصت خوبی دست داده که روی کتاب نصب، عیب یابی و تعمیر آیفون ها کار کنم. این بار به خودم قول داده‌ام تا کتاب آیفون را تمام نکنم پروژه دیگری قبول نکنم و تا الان ۸۰ درصد کتاب آماده شده و اگر خدا بخواهد حداکثر تا پایان ماه رمضان این کتاب آماده خواهد شد. در این روزها حداقل ۱۴ تا ۱۵ ساعت پشت لپ تاپ مشغول فکر کردن و تایپ کردن متن کتاب هستم و وقتی از نوشتن خسته می شوم برای اینکه آب و هوایی عوض کنم به مجتمع مسکونی که در همسایگی ما در حال ساخت است سر میزنم. اگر خاطرتان باشد در مطلب اصول لوله گذاری در برقکشی ساختمان ۱ چند تا از اشتباهات و ایرادهای برقکار محترم این مجتمع را خدمتتان عرض کردم و حالا می خواهم به ادامه این مطلب بپردازم تا عزیزان برقکارِ دیگر، این اشتباهات را مرتکب نشود. این تصاویر را از هنرنمایی برقکار این ساختمان گرفته ام تا لابه لای آنها نکاتی را شرح دهم. به تصویر اول نگاه کنید.

لوله گذاری در سیمکشی ساختمان :

لوله کشی برق

تصویر بالا قوطی کلیدهای روشنایی برای پذیرایی را نشان می دهد. که ۴ تای پایین برای کلیدهای روشنایی و قوطی کلید بالای آنها هم برای محل نصب آیفون تصویری در نظر گرفته شده است.

اشتباه اول: این برقکار محترم دقیقاً در راستا و بالای کلیدهای روشنایی پذیرایی، قوطی کلید آیفون تصویری را نصب کرده است که باعث می شود بعد از نصب گوشی آیفون، سیم فنری هندست روی کلیدهای روشنایی آویزان شود. همیشه باید قوطی کلید پشت آیفون حداقل ۱۵ سانتی متر آن طرف تر باشد. به تصویر زیر که آن را برای «کتاب نصب، عیب یابی و تعمیر آیفون ها» آماده کرده‌ام نگاه کنید.

محل نصب کلید برق

همانطور که می بینید قوطی کلید پشت آیفون ۱۵ سانتی متر از راستای کلیدهای پذیرایی فاصله دارد تا سیم های فنری متصل به هندست روی کلیدهای برق آویزان نباشد. ارتفاع نصب کلیدهای روشنایی پذیرایی از کف تمام شده ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است و ارتفاع نصب قوطی کلید پشت آیفون هم بایستی ۱۴۰ سانتی متر بالاتر از کف تمام شده باشد پس می توان گفت که قوطی کلید پشت آیفون تصویری باید ۳۰ سانتی متر بالاتر از کلیدهای روشنایی باشد.

اشتباه دوم: برق مانتیور آیفون تصویری از برق روشنایی گرفته شده است که طبق استاندارد باید از پریزهای برق پذیرایی یا از جعبه فیوز گرفته شود. چون مانیتور آیفون تصویری یک مصرف کننده است نه یک روشنایی.
البته بین خودمان بماند، بنده به برقکارهایی که برای من کار می کنند می گویم که این مورد را بیخیال شوند. چون معمولاً گوشی آیفون در نزدیکی کلیدهای روشنایی پذیرایی قرار می گیرد و این فاصله خیلی کم است، و می توان با یک لوله ۳۰ یا ۴۰ سانتی این دو را به یکدیگر ارتباط داد و برق آیفون را از کلیدهای روشنای گرفت. در این صورت به مقدار زیادی در مصرف لوله و سیم صرفه جویی می شود و نیازی هم به شیارزنی نیست. پس قرار نیست که همیشه حرف حرفِ استاندارد‌ باشد، من یکی که این مورد را رعایت نمی کنم. البته این نظر شخصی بندست و اگر شما خیلی مقرراتی هستید می توانید برق مانیتور آیفون تصویری را از پریزهای پذیرایی یا از جعبه فیوز بگیرید تا کاملاً طبق مقررات عمل کرده باشید.

اشتباه سوم: بوشن ها بصورت غیر اصولی ایجاد شده‌اند. همانطور که مشخص است این برقکار عزیز یکی از لوله‌ها را شکافته و لوله دیگر را در داخل آن قرار داده است.

زمانی که می خواهید ۲ عدد لوله برق شماره ۲ (یه با قول بعضی ها لوله نمره ۱۳) را به سر همدیگر وصل کنید یا باید یک تکه لوله ۲.۵ (به طول ۱۲ سانتی متر) بیاورید و سر هر دو لوله را داخل آن قرار دهید و بعد ۲ طرف آن را نوار چسب بزنید و یا اینکه سر لوله ای که در قسمت پایین قرار گرفته را با حرارت گرم کنید و آن را با یک لوله شماره ۲ دیگر گشاد کنید و بعد لوله بالایی را داخل لوله پایینی فرو کنید. یعنی همیشه باید لوله بالایی به داخل لوله پایینی برود. چون برقکار همیشه بایستی از سمت جعبه فیوز فنر سیمکشی را رد کند، در این صورت فنر سیمکشی به محل اتصال ۲ لوله گیر نمی کند.

اشتباه چهارم: یک لوله افقی در تصویر مشاهده می کنید (که از داخل آجر سفال بالای قوطی کلید آیفون رد شده) ، که گفتیم هیچ لوله ای نباید بصورت افقی یا مورب نصب شود. لوله های برق فقط می توانند در سقف یا کف اتاق ها مسیرهای افقی را طی کنند.

اشتباه پنجم: خط شیار با دستگاه فرز یا دستگاه شیار زن ایجاد نشده و این برقکار فقط از تیشه استفاده کرده است و باعث خرابی زیادی روی آجرهای سفال شده است.

اشتباه ششم: قوطی کلیدها کاملا محکم به دیوار نصب نشده‌اند و شاخک های دو طرف قوطی کلیدها آزاد هستند بطوری که به راحتی میشد با یک انگشت آنها را از دیوار جدا کرد.

اشتباه هفتم: این برقکار عزیز باید صبر می کرد و بعد از پایان مرحله گچ خاک اقدام به نصب قوطی کلیدها و لوله ها می‌کرد. ولی چون قبل از گچ خاک، قوطی کلیدها را نصب کرده است احتمالاً قوطی کلیدها داخل تر یا بیرون تر از گچ خاک قرار بگیرند. مثلاً وقتی به بالاترین طبقه این مجتمع رفتم که آقای گچ کار در آنجا مشغول کار بود قوطی کلیدها به این شکل در آمده بودند.

 

نصب قوطی کلید برق

یعنی یا مثل تصویر بالا ۱ سانتی متر از قوطی کلید از داخل گچ خاک بیرون زده بود و یا در بعضی موارد تا ۳ سانتی متر قوطی کلیدها به داخل گچ خاک فرو رفته بودند. که هر دو حالت هم اشتباه است و قوطی کلید بایستی کاملاً هم سطح با گچ خاک نصب شوند.

اشتباه هشتم: بهتر است که قبل از مرحله گچ کاری ساختمان، سیم ها را در داخل لوله ها رد کنید. در اینصورت وجود سیم ها مانع از افتادن گچ یا نخاله به داخل لوله ها و مسدود شدن آنها خواهد شد. در ضمن اگر مرحله سیمکشی قبل از گچ کاری ساختمان صورت گیرد به راحتی می توان لوله های خراب و مسدود را تعویض یا اصلاح کرد. در اینصورت بعد از گچ کاری به مشکل نخواهید خورد. ولی اگر قرار شد که سیمکشی بعد از گچ کاری صورت گیرد حتماً باید سر لوله ها را با نوار چسب بپوشانید تا گچ و نخاله مسیر لوله ها را مسدود نکند.

اشتباه نهم: تعداد ساپورت ها برای نگه داشتن لوله های برق داخل شیارها کمه. و فقط در یک قسمت از مسیر ساپورت قرار گرفته است. که در تصویر مشخص نیست. برقکارها معمولاً از سیم رابیتس یا بست کمربندی یا تکه لوله های برق ضایعاتی ساپورت درست می کنن و جلوی لوله های برق قرار میدن تا لوله ها از دیوار جدا نشن.

اشتباه دهم: محل اتصال زانو به لوله باید با نوار چسب پوشیده بشه، ولی متاسفانه هیچ نوار چسبی استفاده نشده.

اشتباه یازدهم: که بنده اون رو فراموش کرده بودم و آقای شیخ زاده و آقای صداقت اون رو یادآوری کردن، نصب نکردن لوله مجزا برای کابل آیفون هستش. امروز بعد از یک ماه دوباره به این پروژه سرزدم و مشاهده کردم که آقای گچ کار روی لوله ها رو گچ خاک کرده و متاسفانه برقکار فراموش کرده که برای کابل آیفون یک لوله مجزا نصب کنه. و حالا باید دوباره تیشه دست بگیره و گچ ها رو خراب کنه و یک شیار برای کابل آیفون ایجاد کنه. همیشه بعد از اتمام کار چک کنید که آیا تمام لوله گذاری هاتون رو درست انجام دادین یا نه.

و حالا به یک تصویر دیگر از برقکاری همین پروژه نگاه کنید.

لوله گذاری در سیمکشی آشپزخانه

۱- نصب هرگونه لوله برق در کف آشپزخانه ممنوع است. ولی متاسفانه برقکار بالا تعدادی از لوله ها را در کف آشپزخانه نصب کرده است.

۲- جدای از اینکه لوله های برق نباید در کف نصب شوند، در داخل سایر اتاق ها، در قسمت هایی که باید لوله‌های برق و آب از روی یکدیگر رد شوند، همیشه باید لوله آب در زیر لوله های برق قرار بگیرد. که حتی این مورد هم در تصویر بالا رعایت نشده است.

۳- در محل اتصال زانوها و لوله های برق از چسب برق استفاده نشده است.

۴- ارتفاع پریزهای اجاق گاز و ماشین لباسشویی درست رعایت نشده است. ارتفاع این ۲ پریز از کف تمام شده آشپزخانه حداقل باید ۷۰ سانتی متر باشد.

۵- دقیقاً روی سینک ظرفشویی یک پریز قرار گرفته است. در صورتی که باید حداقل ۶۰ سانتی متر از لبه بیرونی سینک فاصله داشته باشند.

۶- در عکس کاملاً مشخص نیست. ولی تعداد پریزها هم کم بود. در صورتی که باید حداقل ۶ پریز برق در آشپزخانه نصب شود. که عبارتند از

  • پریز ماشین لباسشویی
  • پریز اجاق گاز
  • پریز هود
  • پریز یخچال
  • پریز پکیج
  • پریز بالای اوپن یا اُپن. برای مصارفی مثل چای ساز یا آبمیوه گیری
  • و اگر در نقشه آشپزخانه، ماشین ظرفشویی هم جا نمایی شده است، برای آن هم یک پریز برق قرار گیرد.

ایرادات بعدی را شما بگویید. ممنون که در بهتر شدن سایت آموزش برق مشارکت می کنید.

 

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=3492
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

293 نظر در مورد اصول لوله گذاری در سیمکشی ساختمان ۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. باعرض سلام خدمت شما
    ببخشید برای یک اتاق که تمام اتاق با بلوک ساخته شده است
    چه جوری لوله برق و قوطی کلید کار بگذاریم؟

    ۲

    1. سلام. اگر منظورتون بلوک های سیمانی هستش. خب باید شیار بزنید. و این رو به خاطر داشته باشید روی تمام دیوارها از هر مصالحی که باشن تا زمانی که احتمال میدین با شیار زدن دیوار تخریب نمیشه پس باید شیار بزنید. مگر اینکه مطمئن باشید با شیار زدن دیوار خراب میشه. مثلاً روی یک دیوار ۵ سانتی که از آجر گری باشه نمیشه شیار زد، چون قطعاً دیوار فرو میریزه. ولی روی دیوار بلوکی که مشکلی نداره.
      در کل صبر کنیدتا اتاق رو گچ خاک کنن.شاید شانس آوردین و آقای گچ کار ۳ سانتی متر گچ خاک روی دیوار کشید در اینصورت با تراشیدن گچ خاک ها کارتون راه می افته.

      ۷

    1. سلام. اون بحثش خیلی مفصله. پیشنهاد می کنم کتاب سیستم های حفاظتی نوشته آقای شهرام شعبان تبار رو بخونید.

      ۴

  2. با سلام
    برق کش منزل ما علی رغم تذکرات عدیده ای که به او دادم سیم تلفن را در کنار سیم برق در یک لوله قرار داده و کشیده . با این توجیه که سیم تلفن فویل دار است .و مشکلی پیش نمیاید . الان بعد از خاتمه کار شاهد وصل نشدن اینترنت خانه هستم . علت را که جویا شدم . بیان شد که خط شما نویز دارد و وقتی گفتم سیم تلفن در کنار سیم برق هست . دلیلش را همین دانستند .
    حالا شما بفرمایید با مشکل پیش امده چه کنم تا مشکل رفع شود .

    ۵

    1. سلام. وقتی مودم رو می برید جای درب حیاط و مستقیم به ۲ رشته سیم های مخابرات وصل می کنید، آیا اونجا می تونید به اینترنت وصل بشید یا نه؟
      اگر اصلا نتونید به این اینترنت وصل بشید چه در داخل منزل و چه در جای درب حیاط، پس مشکل از جای دیگست و به خاطر اون موردی که شما فرمودین نیست.
      ولی اگر پشت درب حیاط موفق شدین به اینترنت وصل بشین پس این کار رو انجام بدین. فویل آلومینیومی داخل کابل تلفن رو به ارت یا نول ساختمان وصل کنید. این فویل جلوی نویز رو میگیره.

      ۴

        1. اگر سرخط یعنی پشت درب منزل مودم به نت وصل میشه ولی در داخل منزل امکانش نیست. پس مشکل از قرار گرفتن سیم تلفن در کنار سیم برق نیست. چون قرار گرفتن سیم تلفن در کنار سیم برق تنها باعث ایجاد نویز میشه نه اینکه کلاً بخواد مودم وصل نشه. مشکل از جای دیگست.
          ۲- در هر جایی که سیم تلفن از کنار سیم برق رد شده باید فویل آلومینیومی به ارت وصل بشه.

          ۶

  3. سلام
    برای منم سوال بود.
    ظاهراً میخواد کابل آیفون رو از لوله های مربوط به روشنایی رد کنه و بیاره توی قوطی کلید آیفون🙄

    ۵

  4. سلام آقای شیخ زاده و آرزوی قبولی طاعات از ایزد منان. در مورد بلند گو بستگی به برند دارد. اما باید توجه داشت در موقع لوله کشی از هر باند یک خط مستقیم به مرکز کشیده شود. که در واقع از هر باند یک سیم دورشته ۱.۵ مخصوص بلندگو به مرکز کشیده می شود. بنابراین بهتر است که حتما با چند شرکت فروشنده در مورد تجهیزات صحبت شود.

    ۳

  5. با سلام به مدیر عزیز ، یه سوال مهمیه که میخوام بپرسم و البته میدونم ربطی به این پست نداره ، ولی ممنون میشم که بزرگواری بفرمایید و منو راهنمایی کنین ، یه ساختمون چار طبقه هست که آسانسورش هیدرولیکیه ، میخوام بدونم برای برق کاریش چیکار باید بکنیم ؟ مثلا در آسانسورهای کششی چون اتاقک آسانسور تو بالای چاه هست خب بحث روشنایی . تهویه هوا با فن و ترموستات لازمه والبته کابل کشی ۴ در ۶ که از تابلو کنتور تا چاه آسانسور به همراه سیم ارت کشیده میشه ، میخوام بدونم تو آسانسور هیدرولیکی باید چیکار کنیم ؟ ممنونتون میشم اگر بزرگواری کنین

    ۳

  6. سلام جناب مهندس
    میخواستم بدونم در سقف های کاذب،اگه سیم ها رو همینجوری روی سقف کاذب بندازیم،مجاز هستش؟
    راه حل اصولی چیه؟

    ۴

    1. سلام آقای شیخ زاده. خیر شما هیچ وقت مجاز نیستید که سیم ها رو بدون لوله روی سقف کاذب قرار بدین و سیم ها باید حتماً از داخل لوله رد بشه. تازه بعضی از مهندس های ناظر سخت گیری می کنن و می گن که لوله های برق باید به سقف اصلی بچسبه و با سقف کاذب تماس نداشته باشه. البته برای مورد دوم دلیل قانع کننده ای نمی بینم.

      ۵

      1. سلام
        مرسی
        بنده توی یه پروژه تعمیراتی همین کارو کردم و لوله ها رو به سقف با بست و رول پلاک محکم کردم
        البته در محل اتصال چراغ ها به هم (چند لامپ با یک کلید)و لاین ارتباطی چراغ ها سیم ها بیرون زده از لوله،میخواستم بدونم که راه حل اصولیش جعبه تقسیمه یا دیگه برای بالای چراغ مجازیم سیم رو بدون خرطومی یا فلکسی مستقیم به ترمینال چراغ وصل کنیم؟؟؟؟

        ۳

  7. مهندس عزیز خواستم بدونم پشت به پشت لوله انداختن مجازه؟سوال بعد اینه میشه از یه لوله هم مدار روشنای برد هم پریز؟

    ۶

      1. خب اگه خواسته باشیم برای روشنایی و پریز لوله جدا گانه بذاریم که تعداد لوله ها خیلی زیاد میشه
        آخه چه طور مجاز نکردن اینو فقط یک رشته سیم تو لوله اضافه میشه اینکه چیزی نیست و هیچ خطری هم نداره ، چه قانونایی وضع میکنن……

        ۶

          1. در این مورد هم من توی یه پروژه مدار روشنایی و پریز ها رو با یه لوله انجام دادم
            ولی توی لوله ۵ تا سیم رد کردم،دوتا سیم ۱.۵ و ۲.۵ برای فاز روشنایی و پریز و دو تا سیم ۱.۵ و ۲.۵ هم برای نول روشنایی و پریز و یه ارت ۲.۵ برای هر دوتا مدار توی یه لولهء ارتباطی رد کردم.
            نظر دوستان رو خواستم بدونم

            ۵

          2. سلام. از نظر استاندارد این کار اشتباهه. نول و ارت رو نباید مشترک بگیرین و لوله ها هم باید جدا باشه.

            ۳

          3. مهندس جان طاعات و عبادات قبول باشه انشالله
            در مورد نصب بلندگو میخواستم بدونم برای بلندگوهای سالن های اجتماعات یا مساجد(داخل سالن) نیاز به منبع تغذیه ای یا ترانسی یا تجهیزی هست؟
            و سر خط این بلندگوها رو از کجا باید بگیریم؟
            و آیا این بلندگوها نیاز به آپ امپ دارند یا خیر!!!

            ۴

    1. شیارزن های ۲ تیغ معمولاً تیغ شون کوچکتر از فرزهای تک تیغه و هر چی اندازه تیغ کوچکتر باشه، تیغ سریعتر می سوزه و از بین میره (قیمت تیغ ها هم که خیلی گرونه). پیشنهاد بنده اینه که از همون فرزهای تک تیغ استفاده کنید. منظورم فرزهای بزرگ هستش نه مینی فرز.
      مارک رونیکس و ماکیتا رو پیشنهاد می کنم.

      ۱۲

  8. سلام برای شیار زنی واسه لوله ها راهی نیست اینقدر خاک نخوریم
    فرز که خیلی افتضاحه واقعا
    یه شیارزن هایی میگن هست که کنارش یه لوله تعبیه شده که وصل میشه به جارو برقی و گرد و غبار ها رو جارو برقی میکشه داخل خودش
    شما اطلاعی از این موضوع دارید،؟ ممنون میشم یه توضیح مفصل بدین.

    ۵

    1. سلام آقا میثم. ما مدتها دنبال راه حل گشتیم ولی پیدا نکردیم. اون دستگاهی هم که شما می فرمایید بیشتر جنبه تبلیغاتی داره تا جنبه کارایی. چون باز هم ۵۰ درصد گردوخاک وارد محیط میشه.
      تنها راه حلی که بنده پیدا کردم اینه که خودتون با ذغال محل شیارها رو روی دیوار خط کشی کنید. بعدش یک کارگر از دور میدون پیدا کنید و ۴۰ تومن بهش بدین تا همه شیارها رو در یک روز واستون بزنه. بنظر بنده یک برقکار وظیفش برقکاریه نه فرز دست گرفتن و شیارزنی. حالا اگه دلتون واسه اون کارگر بنده خدا می سوزه، یک ماسک هایی تویه بازار هست شبیه ماسک های جنگی که کل صورت رو می پوشونه و یک فیلتر هم جلوی بینی داره، می تونید یکی واسش بخرین.

      ۸

  9. با سلام
    اشتباه هشتم از نظر بنده را هم لحاظ کنید جناب مهندس😃
    سر لوله ها رو نوار چسب نزده،با عملیات گچ کاری احتمال اینکه قوطی کلید ها با گچ و ضایعات پر بشن زیاده!

    ۶

  10. سلام خسته نباشید مهندس, درمورد لوله ای که گفتین افقی رفته, یعنی ما مجاز به حرکت افقی روی دیوارها نیستیم؟ من شنیدم که فقط به شکل اوریب ممنوعه

    ۶

  11. با سلام به مدیر عزیز که نمونه بارز آتش به اختیار برای ترقی دانش جوانان این کشور عزیز می باشید ، امیدوارم عنایات حق تعالی بیشتر پشتیبان این روحبه و همت انقلابی شما برادر عزیزم باشه ، و من الله التوفیق . در این باره من دو نظر دارم که ممنون میشوم تا نظر شما رو هم بشنوم ، استاد عزیز به نظر بنده باید برای تغذیه برق آیفون یک خط مجزا از جعبه فیوز واحد مسکونی کشیده شود ، چون مثلا در موقع رفع عیب و یا تعویض و هر کاری که نیاز به جدا کردن آیفون باشه نیاز به قطع برق داریم که اگر این برق مستقل نباشه و مثلا از پذیرایی تغذیه بشه در اونصورت روشنایی پذیرایی رو هم از دست خواهیم داد . اما در مورد قوطی گذاری امروزه با توجه به کروم گذاری در دیوارها به راحتی میتوان قوطی گذاری را قبل از گچ کاری انجام داد و چه بهتر برای سرعت عمل بیشتر در تراز گذاری در قوطی کلیدها ، یک عدد تراز را به وسط شمشه آلومینومی وصل کرد تا در هنگام قوطی گذاری تراز بودن آن هم به راحتی و سریعا انجام شود

    ۵

    1. سلام آقای قربانی عزیز. سپاسگذارم از لطف شما.
      ۱- با این حرف شما موافقم.
      ۲- این حرف شما هم حدوداً درسته. ولی ببینید، یک آقای گچ کار وقتی می خواد عملیات گچ خاک یک واحد مسکونی رو شروع کنه فقط همون واحد رو کروم گیری می کنه. در منطقه ما که به این صورته.
      خب پس واحدهای دیگه که هنوز کروم گیری نشدن چی؟.ما که نمی تونیم منتظر باشیم تا آقای گچ کار یک واحد رو کروم گیری کنه بعدش بریم تویه دست و پای همدیگه کار کنیم. پس بهتره که همیشه لوله گذاری و قوطی گذاری بعد از گچ خاک انجام بشه.

      ۳

  12. سلام
    ممنون از اطلاعات بسیار مفیدتون
    بنده واقعا به شخصه از مطالبی که تو سایت و کانال تلگرامتون میزارید استفاده میکنم برای آموزش برق ساختمان درجه ۲ بنده یه آموزشگاهی رفتم که اونم کمکم کرد لینکش روبراتون میزارم

    ۸

1 2 3 7
شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853