نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
نوروز 1403 برهمگان مبارک. کد تخفیف عیدانه ویژه کتاب ها (sgr-28) - کد تخفیف ویژه دوره‌های آموزشی (hty458) فروشگاه سایت
0
0

فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان

12761 بازدید

در فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان می خواهیم در مورد روش نصب لوله های برق برای پریزها و روشنایی ها در سیمکشی ساختمان صحبت کنیم. این فیلم در واقع خلاصه ای از فصل لوله گذاری در کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق است که امروز به صورت فیلم آموزشی تقدیم شما می گردد.

فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان

از آنجایی که شاید سرعت اینترنت بعضی از کاربران برای مشاهده این فیلم مناسب نباشد، ما مطالب این فیلم را در پایین آورده ایم تا بتوانید مطالعه کنید.

اگر برای شما هم پیش اومده باشه که به یک ساختمون در حال ساخت سرزده باشید حتماً دیدید که گاهی اوقات برقکارها لوله های برق رو در سقف اتاق و گاهی اوقات در کف اتاق ها نصب می کنن. حالا می خواییم بررسی کنیم که دلیل این انتخاب ها چیه و هر کدوم چه مزیت هایی نسبت به دیگری داره.ما به عنوان یک تکنسین برق ساختمان در زمان لوله گذاری بایستی سه مسئله رو مدنظر قرار بدیم و با توجه به ترتیب رعایت این سه مسئله کار لوله گذاری رو انجام بدیم

اولین مسئله اینه که چه ما کار رو بصورت کنتراتی و چه به صورت متر زیر بنا برداشتیم، کار با زحمت کمتر و سرعت بیشتری انجام بشه تا دستمزد بیشتری برای ما داشته باشه. البته با رعایت نکات ایمنی و حفاظت. نه اینکه ایمنی و حفاظت رو فدای دستمزد بیشتر کنیم. خب حالا ما چطور می تونیم در زمان نصب لوله های برق که  حالا می تونه لوله خرطومی باشه یا لوله پی وی سی یا هر نوع دیگه ای. کاری کنیم که کار با زحمت کمتر و سرعت بیشتری انجام بشه. اول اینکه لوله های برق رو در مسیر هایی نصب کنیم که نیاز به کمترین مقدار شیارزنی وجود داشته باشه. می دونید که شیار زنی از اون کارهای خیلی سخت و طاقت فرسا در سیمکشی ساختمان هستش. و افتادن به جون دیوار با تیشه یا هیلتی هم استقامت دیوارهای ساختمان رو کم می کنه هم شما رو خسته می کنه و سرعت کارتون رو میاره پایین پس اگر شما دو گزینه پیش رو داشتید که یکی نیاز به شیار زنی بیشتر و یکی نیاز به شیار زنی کمتر داشت. حتماً اون موردی که نیاز به شیار زنی کمتر داره رو انتخاب کنید.

دومین مسئله اینه که شما باید لوله های برقتون رو در جایی نصب کنید که احتمال می دید کمترین مقدار آسیب به لوله ها وارد بشه. منظور ما از آسیب، خرابی یا شکستگی هایی هستش که در زمان ساخت یک ساختمون احتمال داره که توسط سایر افراد و  استادکارهایی که اونجا کار می کنن به صورت ناخواسته به لوله های برق وارد بشه. مثلاً یک استاد کار گچ کار که در حال گچ کاری یک اتاق هستش، شاید حواسش نباشه و بشکه های زیر پاشو دقیقاً گذاشته روی لوله های برق، شما که بعد از نصب لوله های برق همیشه اونجا نیستید تا بگید “آخ آخ اوستا بشکتو بردار لوله مو شکستی”.

حتماً شما هم به یک ساختمون در حال ساخت سر زدید و این شلوغی های حین کار رو دیدید و چون در اون مرحله معمولاً محافظی نیست که از لوله های برق محافظت کنه، احتمال داره که به لوله های برق آسیب وارد بشه.
در یک جمله خلاصه. همیشه به لوله هایی که در سقف نصب میشن، کمتر احتمال آسیب رسیدن هست تا به لوله هایی که در کف نصب میشن. پس تا می تونید لوله های مربوط به روشنایی ها رو بالای سقف کاذب نصب کنید.

سومین مسئله این هستش که لوله گذاری رو به صورتی انجام بدیم که کمترین مقدار لوله و سیم برق مصرف بشه.

با توجه به این سه مسئله، با توجه به ترتیب این سه مسئله که گفتیم ۱- کار با زحمت کمتر و سرعت بیشتری انجام بشه ۲- آسیبی به لوله ها و سیم های برق وارد نشه تا در آینده برای استفاده کنندکان از اون خطری نداشته باشه ۳- کمترین مقدار لوله و سیم برق مصرف بشه. بریم ببینم که لوله گذاری به چند نوع انجام میشه.

لوله گذاری برای روشنایی ها :

ما این قسمت رو به دو بخش تقسیم می کنیم، چون در کل برای روشنایی ها به دو روش میشه لوله گذاری کرد. که نوع سقف یک ساختمون مشخص می کنه که در اون ساختمون لوله گذاری باید به کدوم یک از این دو روش انجام بشه.

الف : ساختمان هایی که سقف کاذب دارند.

ب: ساختمان هایی که سقف کاذب ندارند.

اول گزینه الف رو بررسی می کنیم.

لوله گذاری برای کلیدهای برق یا به اصطلاح برقکارها لوله گذاری برای روشنایی ها در ساختمون هایی که سقف کاذب دارند، حالا جنس سقف کاذب از هر چیزی که باشه فرقی نمی کنه، کناف باشه یا رابیتس کشی شده باشه و بعداً بخواد گچ بشه مهم نیست. مهم اینه که زیر سقف اصلی یک سقف دیگه به اسم سقف کاذب وجود داشته باشه. مثلاً به سقف این ساختمان در حال ساخت نگاه کنید،

سقف کاذب با راویز یا رابیتس

همون طور که می بینید سقف رو با استفاده از این میلگرد های آهنی شاسی کشی کردن، بعدش روی میلگردها رو رابیتس بستن تا بعدش روی رابیتس ها رو گچ کنن. خب این فضا، یعنی فضای بین سقف کاذب و سقف اصلی، بهترین جا برای نصب لوله های برقه. پس اگر ساختمونی دارای یک مدل از سقف های کاذب بود، شما باید لوله های برق مربوط به روشنایی ها رو بالای سقف کاذب نصب کنید.

مثلاً به این صورت که اگر می خوایید یک لوله ارتباطی رو بین دو تا قوطی کلید برق قرار بدید. مثل این تصویر عمل کنید.

لوله گذاری برای روشنایی ها

همونطور که می بینید این تصویر یک اتاقه که ۲ تا قوطی کلید روی دیوارهای این اتاق نصب شده و این دو تا قوطی کلید از طریق یک لوله برق به همدیگه وصل شدن. به این صورت که لوله برق از قوطی کلید سمت چپ شروع میشه، به صورت عمودی از داخل شیاری که قبلاً ایجاد کرده بودین بالا میره، وقتی رسید به سقف کاذب، یک زانو می خوره، و لوله وارد بالای سقف کاذب میشه. بقیه مسیر رو به صورت افقی روی سقف کاذب طی می کنه، به بالای قوطی کلید دیگه که رسید دوباره زانو می خوره و به سمت پایین میاد و وارد اون قوطی کلید دیگه میشه.

یا مثلاً اگه قراره در مرکز یک اتاق یک چراغ نصب بشه. لوله گذاریش به این صورته.

روش نصب لوله برق برای چراغ
ب: لوله گذاری برای ساختمون هایی که سقف کاذب ندارند:

برای نصب لوله های مربوط به روشنایی در ساختمون هایی که سقف کاذب ندارند، مثل ساختمون هایی که سقفشون آجر ضربیه یا از جنس کرومته و در زیر سقف اصلی قرار نیست که سقف کاذبی قرار بگیره. لوله گذاری باید در کف طبقه بالاتر انجام بشه. حالا اگر ساختمونش چند طبقه باشه، لوله ها میره و از کف طبقه همسایه بالایی رد میشه و اگر ساختمون فقط یک طبقه داشته باشه، لوله های برق در کف پشت بام نصب میشه.

به این تصویر که یک مثال هست نگاه کنید.

لوله گذاری برق ساختمان در سقف تیرچه ضربی
قطعاً این مدل لوله گذاری سخت تر از لوله گذاری برای ساختمون های با سقف کاذبه. چون تو این مدل ساختمون ها شما مجبورید علاوه بر شیار زنی، دو بار سقف رو هم سوراخ کنید تا لوله وارد کف طبقه بالایی بشه. به همین خاطره که اجرت سیم کشی ساختمون هایی که سقف کاذب ندارند از ساختمون هایی که سقف کاذب دارند بیشتره، که ما در کتاب آموزش برق ساختمان در مورد اجرت سیمکشی ها هم زیاد صحبت کردیم. و وارد اون بحث نمیشیم.

حتماً این سوال براتون پیش اومده که چرا در  لوله گذاری برای ساختمون هایی که سقف کاذب ندارن ما لوله ها رو می بریم و در کف طبقه بالایی نصب می کنیم و چرا اصلاً لوله ها رو زیر سقف همون طبقه نصب نمی کنیم که نیازی به سوراخ کردن سقف نباشه. پاسخ اینه که قطر گچی که آقای گچ کار زیر سقف می کشه حدوداً ۱ یا ۲ سانتی متره و اگر شما لوله ها رو زیر سقف نصب کنید روی لوله های برق با استفاده از گچ پوشیده نمیشه. مگر اینکه آقای گچکار یک گچ به قطر ۳ سانتی متر بکشه که این هم یک جورایی غیر ممکنه.

در ضمن طبق مقررات اجرایی برق ساختمان و همونطور که در کتاب آموزش برق ساختمان تاکید کردیم، شیار زنی فقط باید روی دیوارها انجام بشه و شما هیچ وقت اجازه ندارین که زیر سقف یک ساختمون شیار بزنید تا لوله ها بره داخل شیارها قرار بگیره. اصلاً امکان پذیر نیست که شما بخوایین زیر یک سقف شیار بزنید. چون تویه سقف ها تیر آهن یا تیرچه های سیمانی هست که اگر بخوایین شیار بزنید با این تیرآهن ها برخورد می کنید.

فک می کنم خسته شدین. کمی به این تصویر نگاه کنید تا هم یک لبخند بزنید و هم خستگی تون در بره. این تصویر رو یکی از کاربران سایت برای ما ارسال کرده بود و پرسیده بود که آیا این مدل لوله گذاری درسته یا نه.

نصب غلط لوله برق

همون طور که می بینید متاسفانه این آقای برقکار اومده زیر سقف ساختمون رو شیار زده و تیرچه های سیمانی سقف رو با تیشه سوراخ کرده و آکاستیو رو هم کنده که بتونه لوله برق رو نصب کنه. فک می کنم که اگر به جای تیرچه ها، تویه سقف تیرآهن نصب میشد، این آقای برقکار فرز میاورد وبا فرز تیرآهن رو هم میبرید و سقف رو روی سر خودش خراب میکرد. پس لطفا شما این کار رو نکنید و طبق روشی که گفته شد لوله ها رو در کف طبقه بالایی نصب کنید.

لوله گذاری برای پریزهای برق :

لوله گذاری برای پریزهای برق رو هم به دو قسمت تقسیم می کنیم.

یکی لوله گذاری در کف و یکی لوله گذاری در سقف

اولش می خواییم بین لوله گذاری در کف و لوله گذاری در سقف یک مقایسه ای بکنیم و ببینیم که هر کدوم از اونها چه مزیتهایی نصب همدیگه دارن.

ابتدا به این تصویر که لوله گذاری در کف رو نشون میده توجه کنید.

لوله گذاری در کف برای پریز برق

همون طور که می دونید پریزهای برق در ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ سانتی متری از سطح زمین نصب میشن. و اگر ما بخواییم لوله ها رو در کف نصب کنیم به نسبت نصب لوله ها در سقف، لوله و سیم کمتری مصرف میشه. چون در حالت لوله گذاری در کف، لوله ها یک مسیر ۴۰ سانتی متری رو میان به سمت پایین تا به کف برسن بعدش بقیه مسیر رو روی کف میرن و باز دوباره یک مسیر ۴۰ سانتی رو میان به سمت بالا تا به پریز دیگه برسن. ولی اگر همین لوله گذاری رو می خواستیم در سقف انجام بدیم. باید لوله یک مسیر ۲.۵ متری رو به سمت بالا میرفت، بعدش یک مسیر افقی رو تویه سقف طی می کرد و باز بعدش دوباره یک مسیر ۲.۵ متری رو به سمت پایین می اومد تا به پریز دیگه برسه. مثل این تصویر

لوله گذاری در سقف برای پریز برق

پس به صلاحه که برای مصرف لوله و سیم کمتر ما لوله ها رو در کف نصب کنیم.

پس اولین مزیت لوله گذاری در کف این شد که لوله و سیم کمتری مصرف میشه.

دومین مزیت اینه که  در لوله گذاری در کف نیاز به شیار زنی کمتری هست، چون فقط باید یک مسیر ۴۰ سانتی متری رو روی دیوار شیار بزنید نه یک مسیر ۲.۵ متری.

سومین مزیت هم اینه که برای نصب لوله های برق در کف ساختمان، لازم نیست که آقای برقکار در ارتفاع و روی نردبان کار کنه بلکه همه کارشو روی زمین انجام میده و هی لازم نیست که از نردبون بالا بره. که این خودش کلی سرعت کار رو میبره بالا.

یک نمونه کار لوله گذاری در کف رو تویه این تصویر به شما نشون میدم . همون طور که می بینید این آقای برقکار خیلی منظم لوله های برق رو در کف نصب کرده و اونها رو منظم با ساپورت محکم کرده که تکون نخورن.

لوله گذاری در کف ساختمان

با توجه به سه تا مزیتی که گفتیم همیشه سعی کنید که لوله های برق پریزها رو در کف نصب کنید. و به محض تمام شدن لوله گذاری از کارفرما بخوایین که روی لوله های برق رو ماهیچه بکشه. یک نمونه ماهیچه کشی رو هم تویه این تصویر می بینید. اصطلاحا به اون دو سه سانت سیمانی که روی لوله های برق می ریزن تا از لوله ها محافظت کنه ماهیچه کشی می گن.

ماهیچه کشی روی لوله برق

از اونجایی که همیشه شرایط برای ما محیا نیست که لوله ها رو در کف نصب کنیم، پس موارد دیگه رو هم بررسی می کنیم. حتماً در مراحل ساخت به یک ساختمون نیمه کاره سر زدید و متوجه شلوغی و به هم ریختگی آنجا شدید. مثلاً دیدید که آقایون گچ کار در حین کار، بشه های آهنی که زیر پاشون می زارن رو این ور و اون ور پرت می کنن که احتمال داره با لوله های برقی که در کف نصب شده برخورد کنه. یا بعضی از کارگرهای ساختمونی روی زمین آتیش روشن میکن تا نهار ظهرشون رو گرم کنن که احتمال داره لوله های برق رو هم آتیش بزنن. یا خیلی از استادکارهای دیگه که تویه ساختمون کار می کنن فقط به فکر این هستن که کار خودشون رو زود تموم کنن و اصلاً براشون مهم نیست که یکسری لوله برق ضعیف در کف ساختمون نصب شده و احتمالش زیاده که در حین کار به لوله های برق نصب شده در کف ساختمون آسیب بزنن. در چنین مواردی وقتی برقکارها با یک ساختمون اصطلاحاً بی در و پیکر و بی نظم روبرو میشن، برای اینکه آسیبی به لوله های برق اونها وارد نشه همه اون سه تا مزیتی که در مورد لوله گذاری در کف ذکر کردیم رو میزارن کنار و لوله ها رو در سقف نصب می کنن، البته سقف هایی که سقف کاذب دارند. چون اگر سقف کاذب وجود نداشته باشه، نمیشه که لوله های برق پریزها رو در کف طبقه بالایی نصب کرد، چون باز بالاخره در طبقه بالایی لوله ها روی کف زمین قرار میگیره.

شاید بعضی از برقکارها بگن به ما که ربطی نداره ما لوله ها رو نصب می کنیم و تحویل کارفرما میدیم و میریم. آقای کارفرما خودش باید مراقب باشه که به لوله ها آسیب نرسه. ولی این دیدگاه غلطه چون اگر لوله ها بشکنن یا دولا بشن این آقای برقکاره که تویه مرحله سیم رد کردن داخل لوله های برق عذاب میبینه.

بعضی از مواقع هم هست که مثلاً کارفرما به برقکار میگه که فعلاً امکان کف سازی ساختمان وجود نداره و فعلاً لوله های برق رو روی کف زمین قرار نده ولی چون آقای برقکار می خواد سریع کارش رو تموم کنه که مثلاً سریعتر دستمزدش رو بگیره میاد و لوله های برق رو در سقف نصب می کنه.

یا بعضی از مواقع اصلاً شما مجاز نیسیتید که لوله ها رو در کف نصب کنید. مثلاً تویه آشپزخونه ها یا حموم و سرویس بهداشتی شما به هیچ عنوان نباید لوله های برق رو در کف قرار بدین چون طبق مبحث ۱۳ ساختمان نصب لوله های برق در کف مناطقی که احتمال داره شسته بشن. ممنوعه.

این فیلم آموزشی در واقع خلاصه شده مبحث لوله گذاری در کتاب آموزش جامع برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق بود که خدمتون ارائه شد. برای تهیه نسخه اصلی این کتاب می تونید به فروشگاه محصولات سایت آموزش برق مراجعه کنید و کتاب رو به صورت اینترنتی سفارش بدید.

از اونجایی که این کتاب با استقبال خوب شما دوستان روبرو شد و در کمتر از دو ماه، چاپ اول اون به فروش رفت، در چاپ دوم کتاب ما امکان سفارش پیامکی رو هم در نظر گرفتیم تا دوستانی که با خرید اینترنتی آشنا نیستند بتونن این کتاب رو پیامکی هم سفارش بدن. برای این منظور کافیه، نام و نام خانوادگی و آدرس دقیق پستی تون رو به شماره ۰۹۱۹۴۰۵۳۸۵۳ پیامک کنید و وقتی مامور اداره پست کتاب رو براتون آورد، هزینه کتاب رو که مبلغ ۵۴ هزار تومن بعلاوه ۹۸۰۰ تومن هزینه ارسال پستی میشه رو همون جا ازتون دریافت می کنه.

اگر تا به اینجا در مورد این فیلم سوالی براتون پیش اومده می تونید از طریق فرم زیر سوالتون رو مطرح بفرمایید و خیلی زود پاسختون رو از بچه های تیم آموزش برق دریافت کنید.

امیدوارم که از این ویدئو لذت برده باشید. مطمئنم که توی ویدئوهای بعد می بینمتون.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://amoozesh-bargh.ir/?p=2619
اشتراک گذاری:
مهندس مرادی
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

198 نظر در مورد فیلم آموزش لوله گذاری برق ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1. سلام. یک لوله شماره ۲ از نوع پی وی سی ظرفیت ۸ رشته سیم نمره ۱.۵ یا ۶ رشته سیم نمره ۲.۵ را دارد. یک لوله شماره ۲.۵ از نوع پی وی سی ظرفیت ۱۲ رشته سیم نمره ۱.۵ و ۹ رشته سیم نمره ۲.۵ را دارد.

      ۳

  1. سلام اقای مهندس لطف کنید منو راهنمایی کنید سوالم اینه که دوستان میگن لوله گذاری در سقف تیرچه بلوک باید قبل از بتن ریزی انجام بشه اخا اینطوری ساختمان که هنوز اماده لوله گذاری نیست هنوز نقشه سیم کشی معلوم نیست ایه میشه این کارو بعد از بتن ریزی انجام داد؟ چون بعد بلاخره باز کف میخواد کاشی بشه

    ۲

    1. سلام آقای پرویزی. لوله گذاری اگر قبل از بتن ریزی انجام بشه برای شما خیلی راحت تره و سختی کارتون کمتره. ولی بعد از بتن ریزی هم امکان پذیره و کف سازی و کاشی کاری کف ساختمان روی لوله ها رو می پوشونه.

      ۳

  2. سلام خسته نباشید
    برای ساختمان های با آسانسور و برق سه فاز عمومی بعد از تابلو برق اصلی آیا تابلو برق دیگری مختص برق عمومی میتوان قرار داد؟
    با توجه به سیم کشی ساختمان که لوله ها از داخل واحد ها میروند مایلم تابلویی بعد از تابلو اصلی قرار دهم و هم کانکشن آیفون تصویری و تلفن و هم فیوزهای برق عمومی داخل آن قرار دهم. آیا کارم درست میباشد؟ و اینکه آیا راه بهتری وجود دارد؟
    بسیار ممنون

    ۳

    1. سلام. بله معمولاً چنین تابلویی قرار میدن. یا اینکه یک محفظه کوچیک جدا، چسبیده به تابلوی برق اصلی ساختمان برای بخش عمومی و آسانسور در نظر می گیرن.

      بایستی لوله های رایزر در خارج واحدها، مثلاً در راه رو یا راه پله و پاگردها اجرا بشه.
      برای آیفون و تلفن یک باکس فلزی -مثلاً ۴۰ در ۵۰- بصورت مجزا و برای فیوزهای برق عمومی یک تابلوی مجزای دیگه نصب کنید.

      ۳

      1. بسیار ممنون
        فقط برای آسانسور از این نابلو یک کابل ۶*۵ (برای موتور ۵.۵ کیلو) میره بالای ساختمون تو اتاقک اسانسور.درسته؟ این کابل از تو چاله آسانسور میره؟بعد لوله pvc براش بکشیم؟
        ممنون میشم مقدمات برق تا تابلو برق آسانسور بفرمایید.

        ۲

        1. سلام. ۱- بله درسته.
          ۲- بله از داخل چاله آسانسور.
          ۳- بهتره از داخل لوله پی وی سی ببرین.
          ۴- مقدمات خاصی نداره. شما از تابلوی مشاعات -یا اگر تابلوی مشاعات نداره از تابلو اصلی کنتورها- که در پارکینگ نصب کردین یک کابل می برید تا اتاقک آسانسور، در داخل اتاقک آسانسور هم ۳ متر از کابل رو اضافی رها کنید، الباقی کار رو نصاب آسانسور انجام میده.

          ۴

  3. باسلام
    لوله برق روشنایی که میخوام ازسقف طبقه بالا عبوردهم سوراخ کر دم ولی ازانطرف که میخوام به کلید بیارم پودرهبتنی است که ازسقف پایین تره چطوری ازاین پودره به کلید ببرم

    ۲

    1. سلام. احتمالاً دیوار روبروی اون کلید اون مشکل رو نداره. لوله رو به سمت دیوار روبرویی امتداد بدید و تا کف اتاق برسونید، دوباره از کف امتداد بدید به دیوار روبرویی و به کلید برسونید.

      ۵

  4. سلام جناب مهندس
    در لوله گذاری برای ساختمانی که کلا سقف کاذب شده، لوله ها به سقف میچسبند؟ چون معمولار پودر های سقف پایین تر از سقف هستند و من نمیدونم یدونه زانو زدی میشه و یا سه تا و مماس سقف لوله گذاری میشه.
    بسیار ممنون

    ۳

    1. سلام. برای ساختمانی که سقف کاذب داشته باشه، لوله ها باید بالای سقف کاذب نصب بشن. یعنی بین سقف کاذب و سقف اصلی که البته باید به سقف اصلی بچسبن نه روی سقف کاذب آزاد باشن.
      قسمت دوم سوالتون رو متوجه نشدم. لطفاً واضح تر بفرمایید.

      ۳

      1. با تشکر از جوابتون
        در سقف تیرچه بلوک پودر یا شناژ بین ستون ها از سقف پایین تر هست.
        وقتی لوله بخواد رد بشه و بر روی پودر قرار بگیره خوب طبیعتا یه فاصله ای با. سقف پیدا میکنه چون پودر از سقف پایین تر بوده
        سوالم اینه بست لوله چطوری بزنیم؟ سقفم کناف هست و شاسی کشی شده

        ۴

    1. سلام. همونطور که در کامنت های قبلتر پاسخ دادیم. در این صورت شما می تونید ارتباطی پریزها رو در ارتفاع ۱۵ سانتی متر زیر سقف به صورت افقی بکشید.

      ۷

  5. سلام خدا قوت. من نسخه قبلی کتاب شمارو داشتم . جایی در مورد لوله گذاری ایفون ها و انتن مرکزی و این که برای هر واحد چند رشته سیم برای آیفون در نظر بگیریم نشده. لطفا توضیح بدید

    ۵

    1. سلام. مرسی. در طبقه همکف یک باکس فلزی (مثلاً ۳۰ در ۴۰) نصب کنید و از گوشی آیفون همه واحدها یک کابل ۴ زوج (۸رشته) به داخل این باکس بیارید. بعدش از این باکس فلزی یک لوله تا پنل جلوی درب ساختمان ببرید. و یک کابل آیفون داخلش رد کنید، تعداد رشته های این کابل به تعداد واحدها بستگی داره، که برای هر واحد باید حداقل ۴ رشته در نظر بگیرید. مثلاً اگر ساختمان ۶ واحدست باید یک کابل ۲۴ رشته رد کنید. البته چون آیفون ها روز به روز پیچیده تر میشن و امکانتشون بیشتر میشه می تونید برای هر واحد ۶ یا ۸ رشته تا پنل در نظر بگیرید.
      برای آنتن مرکزی هم یک باکس فلزی در خرپشت ساختمان نصب کنید و از همه واحدها یک لوله به این باکس برسونید. می تونید در پاگرد هر طبقه یک دریچه بازدید هم نصب کنید تا کابل کشی و لوله گذاری راحت تر انجام بشه.

      ۳

  6. با سلام
    با تشکر از مطالب آموزندتون
    چند سوال داشتم
    ۱. برای لوله کشی سقف اگه کاذب نباشه ولی سقف تیرچه با بلوک باشه میشه لوله را از داخل بلوک رد کنم؟
    ۲. برای لوله کشی روی کف اگه لوله کشی پکیج و آب باشه که سه طبقه لوله میشه و یه کم ارتفاع میگیره و برای کاشی کاری کف مشکل پیش میاد؟
    ۳. منظور از رایزر همون لوله کشی برق به صورت عمودیه؟

    ۳

    1. سلام. مرسی.
      ۱- اگر منظورتون اینه که لوله ها رو از زیر سقف ببریم داخل بلوک ها، برای مسیرهای کوتاه شاید جواب بده ولی برای مسیرهای بلند نمیشه. چون بالاخره در هر یک متر با تیرچه ها برخورد می کنید. ولی می تونید بعد از نصب بلوک ها، و قبل از اینکه روی اونها رو بتن بریزن، شما لوله ها رو نصب کنید تا سوراخ کاری سقف براتون راحت تر باشه و لازم نباشه بتن محکم رو سوراخ کنید.
      ۲- راه گریزی نیست. ولی معمولاً خیلی از جاها میشه کاری کرد که فقط دو تا لوله از روی هم رد بشن. مثلاً در بعضی محل های تقاطع که می بینید دو تا لوله پکیج و آب روی هم قرار گرفتن، شما می تونید چند سانتی متر لوله برق رو اون طرف تر نصب کنید تا به قول شما دیگه ۳ طبقه نشه و ۲ طبقه بشه. ولی بزارید خیالتون رو راحت کنم، در هیچ جای مبحث ۱۳ برق ساختمان ننوشته که آقای برقکار موظف است که لوله های کف را طوری نصب کند که برای کاشی کاری کف مشکلی پیش نیاد. پس هیچ مهندس ناظری نمی تونه بابت این که چرا فلان جا ۳ طبقه شده به کار شما ایراد بگیره.
      ۳- منظور ما از رایزر قسمتهایی هست که تعداد زیادی لوله ی برق به صورت عمودی مسیری رو طی می کنن، حالا یا به سمت پشت بام (برای آنتن مرکزی) یا به سمت پارکینگ(برای برق، تلفن و آیفون)

      ۳۵

    1. سلام. اگر ساختمان مهندس ناظر داشته باشه، به شما اجازه این کار رو نمیده. ولی برای کارهای کوچیک که اغلب مهندس ناظر ندارند برقکار ها از لوله خرطومی پلاستیکی استفاده می کنن.

      ۳

  7. عرض سلام وخسته نباشید

    عذر میخام در ساختمانی که برفرض مثال ۱۵ طبقه هست و هر طبقه هم ۴ واحد، با توجه به این که از هر واحد ۴ لوله باید تا طبقه همکف بیاد، جمعا ۲۴۰ لوله به همکف میرسه حالا سوال بنده اینجاست که لوله گذاری رو از طبقه اول شروع میکنند یا آخر؟ و این که این لوله ها حتما باید به خارج درب ورودی ساختمان هدایت بشوند و از طریق راهرو کنار هر دیوار سوراخ شوند تا به پاییین برسند؟ با این تفاسیر کل ۲۴۰ لوله به راهرو طبقه اول میرسند ، آیا دیوار های کناری راهرو ظرفیت نصب ۲۴۰ لولرو دارند؟ اشاره عرض من به برج های مسکونی بزرگ یا ساختمان های تجاری عظیم هستش و سوال من هم این هست که سیم فیوز برق طبقه ۱۵ هم که در طبقه همکف هست توسط یک لوله به ارتفاع ۱۵طبقه ای رسیده؟

    ممنون میشم راهنماییم کنید

    ۲

    1. سلام.خواهش می کنم.
      ۱- فرقی نمی کنه از طبقه اول باشه یا طبقه آخر. معمولاً برقکارها برقکشی داخلی همه واحد ها رو انجام میدن و سرخط لوله های همه واحدها رو تا رایزر نصب می کنن. بعد از اینکه همه واحدها تموم شد لوله گذاری رایزرها رو شروع می کنن.
      ۲-همشون که نه، برای آیفون و تلفن یک باکس مثلاً ۴۰ در ۶۰ در طبقه همکف اون ساختمان نصب می کنید و همه لوله های تلفن و آیفون رو تا این باکس امتداد می دید.
      لوله های برق هم که مستقیم میره به سمت تابلو کنتورها
      لوله های آیفون هم میره به باکسی که در خرپشت نصب کردین.
      ۳- قطعاً دیوارهای کناری راهرو ظرفیت شیار زنی برای ۲۴۰ لوله برق رو ندارن. در این صورت باید در یک گوشه از راهرو، همه لوله ها رو به صورت روکار و مرتب شده نصب کنید.بعدش روی لوله ها رابیتس میشه و روی رابیتس گچ میشه.
      ۴-بله همین طوره. کابل برق طبقه ۱۵ هم از طبقه همکف (از تابلو کنتورها) شروع شده و توسط یک لوله به ارتفاع ۱۵طبقه ای رسیده. یکم سخت هست ولی شدنیه.

      ۲

      1. ممنون از توضیحاتتون کاملا متوجه شدم فقط یه سوال دیگه ای که دارم اینه که نحوه سیم کشی توسط فنر به چه صورت هست؟ یعنی سیمی که از کنتور به طبقه ۱۵ میرسه چیزی حدود۴۰ متر ارتفاع هست آیا ما فنری به طول ۴۰متر داریم و از پایین وارد لوله میکنیم و اگردرزانو هاگیرنکند ۴۰ متر از پایین به بالا میرسد؟ یعنی فنر از پایین به طور عمودی راحت به بالا میرسد؟ یا از بالا به سمت پایین؟
        ببخشید زیاد سوال پرسیدم

        ۵

        1. سلام. خواهش می کنم. یکی از مزیت های دریچه بازدید همینه. یعنی شما یک باکس به عنوان دریچه بازدید در راه پله نصب می کنید. بعدش از داخل واحد فنر میزنید تا به این دریچه بازدید برسه و کابل رو تا اونجا رد می کنید. بعدش از دریچه بازدید طبقه ۱۵ فنر میزنید تا به طبقه همکف برسه.بعدش از طبقه همکف تا تابلو کنتور هم یکبار فنر میزنید. یعنی یک مسیر ۴۰ متری رو با سه بار فنر زدن کابل کشی می کنید. فنر هایی که در بازار هست حداکثر ۱۵ متر طول دارند که می تونید ۲ تا از اونها رو به انتهای همدیگه با نوار چسب وصل کنید تا تبدیل به یک فنر ۳۰ متری بشه.
          یادتون باشه همیشه از بالا فنر بزنید و به سمت پایین بیایین. بعدش کابل رو به انتهای فنر وصل کنید. چون وزن کابل زیاده خودش در پایین اومدن از لوله به شما کمک می کنه.

          ۲

    1. سلام. بله یک خورده کار مشکلیه. ولی اگر لم کار بیاد دستتون سرعت انجامش سریعتر میشه. کافیه یک “تیغ موکت بری” رو به لبه قوطی کلید اهرم کنید و یک خط روی لوله بندازید. بعدش با سیم چین تکه های لوله رو بکنید.

      ۵

  8. خداقوت حسن آقا تازه مطالبتون رو دیدم…خیلی خوشحال شدم/خداپدرمهربونتون رو بیامرزه/امیدوارم موفق وموید باشید/

    ۲

  9. سلام
    در ساختمانی دور تا دور راه پله و اسانسور شناژ هست و امکان رد کردن لوله برق به راحتی نیست!
    من مجبور شدم لوله های برق اصلی و تلفن و انتن (رایزر ها) رو از داخل دیوار واحد ها رد کنم! با توجه به اینکه فقط یک لوله برای ایفون و تلفن تمامی واحد های استفاده شده و این لوله از داخل دیوار واحد ها رد شده چطوری در هر واحد انشعاب بگیرم برای اون واحد به نحوی که سیم تلفن و ایفون سایر واحد ها از داخل اون واحد در دسترس نباشند؟!!

    ۳

        1. سلام. پس از داخل همون یک لوله ای که می فرمایید، ۴ تا کابل دو زوج برای تلفن هر کدوم از واحد ها و یک کابل ۸ زوج هم برای آیفون همه واحد ها رد کنید. سربندی سیم ها در داخل همون باکس فلزی که گفتیم در هر طبقه روی هر رایزر اجرا شده انجام میشه. البته صحیح ترش این بود که برای هر واحد یک لوله جدا در نظر می گرفتید ولی حالا که دیگه کار از کار گذشته این می تونه یک راه حل خوب باشه

          ۲

          1. خب با توجه به اینکه لوله ها از دیوار داخل واحد ها رد شده اون باکس رو روی دیوار داخل واحد ها بذارم؟
            مشکل هم همینه که من نمیخواستم از داخل واحد ها بشه به سیم تلفن سایر واحد ها دسترسی داشته باشند
            در واقع فکر میکنم باید برای این کار برای هر واحد یک لوله جدا میکشیدم! تا سیم سایر واحد ها مستقیم به خود واحد از لوله مستقل خودش بره ولی تعداد لوله ها زیاد میشه!
            راه دیگر اینه که لوله ها رو تو واحد ها از کف به سمت راهرو ببرم و باکس رو اونجا قرار بدم و دوباره برگردونم به داخل رایزر داخل واحد ها
            به نظرتون کدوم یکی از دو کار رو انجام بدم؟

            ۳

          2. سلام. بله باکس رو روی دیوار واحدها نصب کنید.

            ۲- خب این کاریه که شده و اشتباهی هستش که از طرف شما سر زده. بهتر بود این باکس در راه پله یا پاگرد طبقات نصب میشد.

            ۳- بله درسته. هر واحد باید یک لوله مجزا میداشت

            ۴-تا محل کار دیده نشه نمیشه نظری داد.

            ۲

  10. سلام شمافرمودین که نباید لوله گذاری تو کف اشپز خانه کار بشه پس چ جوری برای روشنایی اشپزخانه ی طبقه ی اول لوله گزاری بشه؟ نقشه ساختما طوری طراحی شده که اشپزخانه ها رو سر یکدیگه واقع شده سف کاذبی هم تو کا نیست .ممنونت

    ۳

    1. سلام آقا ماجد. اگر در ساختمانی بخواد که اصول ایمنی در برق ساختمان رعایت بشه، باید مهندس عمران اون پروژه برای آشپزخانه سقف کاذب (یا گچ بری هایی که بشه لوله های برق رو داخل اون مخفی کرد) در نظر بگیره. حالا اگر در بعضی ساختمانها این اصل نادیده گرفته میشه بایستی در ارتفاع ۲۰ سانتی متر زیر سقف شیارهای افقی ایجاد کنید و لوله های پریزهای برق که باید مسیر افقی رو طی کنن در داخل این شیارها قرار بگیرن.(البته این رو هم مقررات برق ساختمان میگه ولی چون شیار زنی در ارتفاع بالا و بصورت افقی کار مشکلیه،خیلی کم می بینیم که برقکاری این مورد رو رعایت کنه).
      تنها یک لوله است که در مرکز آشپزخانه برای روشنایی آشپزخانه قرار میگیره و راهی بجز قرار گرفتن این لوله در کف نیست و هیچ مهندس ناظری نمی تونه بابت نصب این لوله در کف به کار شما ایراد بگیره. حتماً برای این مسیر از سیم های یک تکه و یک دست استفاده کنید تا در صورت رسیدن رطوبت به سیم های برق مشکلی پیش نیاد.

      ۳

شروع گفتگو در واتساپ
1
آیا نیاز به کمک دارید؟ چت واتساپ
خانم داوودی آنلاین است.
سلام. داوودی هستم، مدیر فروش
هر سوالی که در مورد نحوه خرید کتاب ها و دوره های آموزشی دارید، بنده درخدمتم.
شماره واتساپ: 09194053853